Okuduğu şeylerde de eşin desteği gerekiyormuş.e destek olmuşsunuz siz zaten, anlayışlı sabırlı da davranmışsınız. Psikoloğa gitmişsiniz, ilaç takibini bile siz yapmışsınız daha ne yapılabilir ki? Zorlayacakmısınız? Ne iğrenç, tadı kaçmış bu işin. Hayır böyle duygu sömürüsü yapacağına istediğiniz şeyi yapsın ya? Olmuyor di mi. Olmazda. Sorun fiziksel değil, mental ya da psikolojik. Çok büyük bir problemi var eşinizin. Bence bu yaşta bir insan durumunu açıklayabilmeli. Örneğin şunu diyebilmeli ben aseksüelim ve gerçekten seks istemiyorum. Ya da daha önce biri söylemişti örneğin bir fobi geliştirmiş olabilir kadın cinsel organına karşı bu sadece bir örnek tabii. İstiyorum ama kadın cinsel organını gördüğüm zaman tüm isteğim kaçıyor, ne yapacağımı bilemiyorum ve bu durumla yüzleşmek istemiyorum, kaçıyorum. Gibi. Sizin eğitimli insanlar olduğunuz belli, bence bu yaşta bir adam, bu sorun bu kadar konuşulmuş, siz böyle yıpranmışken iki kelimeyi bir araya getirip filmin nerde koptuğunu açıklayabilmeli. Bana kalırsa eşiniz halinden memnun. Problem olarak görmüyor, durumla barışık. Bir sebepten cinselliği sevmiyor ve istemiyor. Buna o kadar emin ki denemek bile çok zor geliyor ona. Ama bunu açık açık söyleyemiyor tabi. Nasıl bir bencillik bu.Sizi oyalamaya alıştırmaya çalışmış hep. Yoksa düzeleceğine kendisinin inandığıda yok. Daha ne yapabilirsiniz ki. Zorla güzellik olmaz yaşı da ilerlemiş. Sizin yapabileceğiniz bişey kalmamış bence aksine bu konuya daha fazla eğilmeyin zira psikolojiniz bozuldu bozulacak düşün düşün. Kendiliğinden olması gereken şey için ne yazık ki bunca zaman kafa patlatmak zorunda kalmışsınız fakat siz freud değilsiniz, biz de değiliz. En doğru kararı almanızı dilerim.