eşimin iyiliği için ondan boşanmak istiyorum

Tamam boşanın o zaman.
Haklısınız, evliliğin büyük bir kısmı insan yönetmekten geçiyor.
Kayın aileyi, bazen birbirimizi, bazen çocuklarımızı, bazen arkadaşlarımızı...
zarar görmeyelim, tatsızlık çıkmasın, saygımızı koruyalım, birbirimizin yüzüne bakabilelim diye insan ilişiklerimizi yönetiyoruz...

Siz zannediyor musunuz ki herkes herkese bayılıyor?
Çalışanların yüzde 60-70 i patronundan, amirinden nefret ediyor ama idare ediyor.
Evli insanların büyük büyük bir çoğunluğu; kayınvalide, görümce, elti gibi bir arada olduğu insanları sevmiyor ama saygısını bozmadan görüşüyor...
hayatınızdaki tek engel buysa fazla abartmışsınız kendi içinizde.
saygısızlık bende etmiyorum. ama eşim için bu yeterli değilmişim dün bunu anladım

Vallahi takdir ettim sizi cok fedakarsiniz artik bu yil fedakarlik odulu size verilir. Sizi dusunmeyip anne icin aglayan kocaya kiymayin tabi ki siz fedakar bir essiniz neden siz kadinsizin. Off diyorum.

kocamı çok seviyorum 12 yıllık evliyiz 2 de kızımız var.oda beni çok seviyor eminim. çok güzel günlerimiz oldu. birçok şehir gezdik bir çok anı biriktirdik. 2 günlüğüne başka bir yere gitsem şarkılar gönderen mesajlar gönderen çok özlediğini söyleyen bir insan hasta olsak o veya ben birbirimizin arkasından ilaç gezdiririz.
ancak çözemediğimiz bir sorun var kayınvalidem evliliğimizin ilk 2 yılı aynı evde yaşadık. kv bana çok çektirdi onun yüzünden boşanmalık olduk. o günlerde öyle bir nefret ettimki ondan ne yaparsam yapayım kalbim dönmüyor ona karşı. eşimde annesini çok seviyor. kızlar evime gelsin istemiyorum yüzünü görmeye tahammül edemiyorum. olmuyor. kv de pek gelmez evime ayda bir belki. eşim dün sitem etti. bir pazarda annemi kahvaltıya çağırsan dedi. iki adım ötede evime gelemiyor dedi. eşim istediği zaman çocuklarla gidiyor annesine. tartıştık gelmiş geçmiş karıştı. baktım eşim ağlıyor. onu en son 10 sene önce babasının cenazesinde ağlamıştı. bu bana çok dokundu. yüreğim acıyor. benim yüzümden göz yaşı döktü. ama ben bu saatten sonra kv deme eşimin istediği gibi davranmam mümkün değil. saygısızlık etmiyorum ama sevgi gösteremem. eşimden ayrılıp onu benden kurtarmak istiyorum.
bazı kayınvalideler cidden, oğullarının mutluluğunu hiç mi istemiyorsunuz ya??? ne var paylaşamadığınız bu kadar?? konu sahibi gerçekten üzüldüm. eşin için de zor bir durum. arada kalmış. öyle yada böyle annesi tabi. bir yandan siz de çok haklısınız. ama boşanmak bence fazla olur. eşiniz belli ki çok iyi biri sizi de çok seviyor

dikkat çekmeye mi çalışıyorsunuz pek anlayamadım.siz boşanmyı sevgiliden ayrılma falan mı sanıyorsunuz acaba?

eksik anlattığınız şeyler var bence bu olayda.bu nedenle çok kimse sizi anlayamadı burada
sanırım kavga büyüdü esk, defterler açıldı sizde eşinizde ağır laflar ettiniz

kolay kolay yaşını başını almış bir adam ağlayamaz gibi.
evet eski defterler açıldı büyüdü tartışma

kocamı çok seviyorum 12 yıllık evliyiz 2 de kızımız var.oda beni çok seviyor eminim. çok güzel günlerimiz oldu. birçok şehir gezdik bir çok anı biriktirdik. 2 günlüğüne başka bir yere gitsem şarkılar gönderen mesajlar gönderen çok özlediğini söyleyen bir insan hasta olsak o veya ben birbirimizin arkasından ilaç gezdiririz.
ancak çözemediğimiz bir sorun var kayınvalidem evliliğimizin ilk 2 yılı aynı evde yaşadık. kv bana çok çektirdi onun yüzünden boşanmalık olduk. o günlerde öyle bir nefret ettimki ondan ne yaparsam yapayım kalbim dönmüyor ona karşı. eşimde annesini çok seviyor. kızlar evime gelsin istemiyorum yüzünü görmeye tahammül edemiyorum. olmuyor. kv de pek gelmez evime ayda bir belki. eşim dün sitem etti. bir pazarda annemi kahvaltıya çağırsan dedi. iki adım ötede evime gelemiyor dedi. eşim istediği zaman çocuklarla gidiyor annesine. tartıştık gelmiş geçmiş karıştı. baktım eşim ağlıyor. onu en son 10 sene önce babasının cenazesinde ağlamıştı. bu bana çok dokundu. yüreğim acıyor. benim yüzümden göz yaşı döktü. ama ben bu saatten sonra kv deme eşimin istediği gibi davranmam mümkün değil. saygısızlık etmiyorum ama sevgi gösteremem. eşimden ayrılıp onu benden kurtarmak istiyorum.
Tabiki ayrılmalısın. Ne demekmiş annemi kahvaltıya çağır görmeli o şerefsiz. Sana kocamı yok bulursun birisini oh misss

valla bende k.v ile aynı sizin gibiyim ev mesafesi vs hepsi aynı ,ama asla bu sebeple boşanmayı düşünmedim,hele ki başkası için yuvamı asla yıkmam,boşanmam için bizim kendi aramızda bir sebep olmalıki ileride pişmanlık duymayım,siz bu zamanında kadar çekmişsiniz eşinizden ayrılmamışsınız şimdi eviniz ayrı yolunuz ayrı bu sebeple eş boşanılırmı?zaten ayda yılda bir geliyor diyorsunuz ben bile bu durumda haklıyken ki eşim haklı olduğumu biliyor deseki kahvaltya çağıralım önce bunun sık görüşmeye gitmeyeceğini söylerim, eşimle konuşurum bir kahvaltı alt tarafı çağırırım nedir yani

Yemin ederim KK okuya okuya kendi cinsiyetimden soğudum ya.

Ne dram sever insanlarız, hiç mi mantık devreye girmiyor? Adamı huzur bulsun diye boşayacak kadar fedakarsınız, annesine ay da yılda bir 2-3 saat katlanamıyor musunuz?

Herkes binde bir ağırladığı misafir için ölüyor, bitiyor mu sanıyorsunuz? Merhaba, hoşgeldin, çayı doldurayım mı...en elzem muhabbetler bu. Zaten o oğlu ile vakit geçirmeyi tercih edecektir, siz de mutfak, çocuk vs oyalanırsınız. 1 hafta kalmaya gelmiyor, 2-3 saat.

evime geldiğinde bende asla saygısızlık etmiyorum hizmetini yapıyorum 3 ayda o bana gelir 3 ayda ben ona giderim. eşim sık görüşmek istiyor.
Ayyy görüşme sakın. Boşver. Ağlar ağlar susar. Ben o salaklığı bir kez yaptım. Aybı şehirdeyiz annenden babandan mahrum kalma dedim. Etmediğini bırakmadı.

Bu şekilde iyi. İstemiyorum de geç.

saygısızlık bende etmiyorum. ama eşim için bu yeterli değilmişim dün bunu anladım

Biraz o biraz siz isteklerinizde orta noktada buluşacaksınız...
Kadın nihayetinde bu adamın annesi.
Bir kenara atıp hayatını devam ettiremez.
Sizi de belli ki seviyor, arada kalması onun için de zor ki bunca zaman size anlayış göstermiş bu konuda. Biraz siz de esneklik gösterebilirsiniz.
Bunun yerine birbirini seven karı-koca arasında boşanma lafının geçmesi çok çok fazla...
ağlar tabi adam...
sevdiğinin böyle düşündüğüne mi aglasın, bunca zaman sonra sizden bir adım atmanızı istediğinizde kırıldığına mı, arada kaldığına mı, sonrasında yaşayacaklarına mı?
Kimse size canım balım olun demiyor.
Bir kaç saat katlanamayacak kadar kötü ne yaşadınız bilmiyorum...

Namusunuza mı iftira atıldı mesela?
Yada fiziksel şiddet mi gördünüz?
Böyle bir şey zaman geçse de affedilmez haklısınız... eşiniz o zaman sizi anlattığınız kadar seviyorsa,sizden böyle bir şey istemezdi diye düşünüyorum..

peki eşiniz senin annenlere geliyor mu. O da senin annenle görüşmemezlik yapıyo mu. Ne kadar ketum davranıyorsunuz. Aynı evin içindeyken illa ki sorunlar olmuştur. Eşiniz haklı geçmişe sünger çekip. bir iki saatlik görmekle ölmezsiniz.Ayrıca bu bir boşanma sebebi olmamalı. Bu kadar kin fazla yaşatmaz sizi derim.

Bende kv çok çektım .
yemediğim hakaret kalmadı . 6 yıllık evlılıkte 1 ay barışık kalmamısızdır ki şu son 1 yıldır. 1 yıl önce aileler araya girerek barıtırdılar ve son dedim 1 saygısızlık daha duyarsam onuda sizide silerim dedim ..
O gün bugundur babasından korkusunda kavga etmedı bnle .
Ama bende yılışmadım çok mesafelıyımdır yuzune kusasım gelır o kadar nefret edıyorum . Ne yaparsa yapsın ne alırsa alsın nefretım asla azalmaz ..

Ama işte napcan ayda yılda bır eve davet edıyorum eşim için . Fazla konusmamaya özen gösterıyorum . Görceğim zaten 3-4 saat onuda eşim için yapayım yanı ..

Eşinizi bu kadar seviyorsanız kv nin ayda bir kahvaltıya gelmesine katlanabilirsiniz. Vıcık vıcık olmanıza gerek yok sıradan bir misafir gibi ağırlayın yeter.

Ayrıca bu süreç birşekilde biraz daha geçiştirilse ve eşiniz sizden aniden boşanmak istese hiç sanımıyorum boşanacağınızı
O ettiği ağır lafları , onun mutluluğu için ondan ayrılmalıyım dramlarınızı, kv sorunsalını falan unutuverirsiniz.

Eşimi seviyorum ben..severken nasıl ayrılayıma bağlarsınıız.Sözün özü iş bi ciddiye binsin hayatınzıın herhangi bir evresinde hele bir bakalım eşmi nasıl geri kazanayıma bürünürsünüz.

Aşırı bir gurur ve kibriniz var çoğu kişi bayılmıyor kv sine ama ortada 2 çocuğu varken,genel olarak mutlu bir yuvası varkende rahat batmıyor!

Allah akıl fikir versin.. ne anlatıyorsunuz bir durum düşünün taşının.

Saçmaladığınızın farkında mısınız?
Ama bence değilsiniz. Olsaydınız boşanmak istiyorum demediniz. Bu sebepten mi bosanacaksınız yani?

İyilik için boşanma mi olur ? Bu kadar iyiliğini istiyorsanız onun için haftada bir gün annesine katlanın. Sevmek zorunda değilsiniz, saygınızın olması kafii.. Ölümlü dünya ölümlü insanlar. Değmez ki bu kadar kinlenmeye. Ne yapmış olursa olsun Allah bile kullarını affediyorken bizlere ne oluyorsa..

Marketten ekmek almak gibi bişey oldu boşanmalar günümüzde. Yapmayın etmeyin..

peki eşiniz senin annenlere geliyor mu. O da senin annenle görüşmemezlik yapıyo mu. Ne kadar ketum davranıyorsunuz. Aynı evin içindeyken illa ki sorunlar olmuştur. Eşiniz haklı geçmişe sünger çekip. bir iki saatlik görmekle ölmezsiniz.Ayrıca bu bir boşanma sebebi olmamalı. Bu kadar kin fazla yaşatmaz sizi derim.
evet kin var bende maalesef sevemediğim insana gülemiyorum

Gülücükler saçmaniz gerekmiyor. Eşinizin iyiligi için bosanmayi düşunuyorsunuz mutlu giden bir evlilikte. Ama o göz yaşini dindirmek için 2 saatligine ayda yilda bir annesine katlanivermeyi hiç mi düşunmuyorsunuz.
Vayy be bunu da duydum. Ilginçti.
Ama ayrilmak sandiğiniz kadar kolay değil.öyle olduğu sanilsada.

Back
X