Esimin kardesleri

Canan4600

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
120
52
98
33
Hanımlar 5 aylik bebeğim var.bebeğim doğduğundan beri esimin kardeşleri bebegime saçma sapan şeyler soyluyor lar, kucagimda ağlıyordu bebek Bu ağlar gorumcem geldi huysuz diyor. erkek kardeşi gelmiş kasları çatık sinirli olacak diyor .masum duruyor ama ben masum insan dan korkarım diyor bende ne diyecegimi sasiryrm hiç savunamadgma da kiziyorum kendime ama muhatap da olmak istemiyrm birde akıl vermeler var esimin eniştesi herşeye yorum yapiyor. Elini emiyordu oglum hesap sorar gibi kızar gibi eline emmesine izin Mi veriyorsun diyor eli incelir diyor daha bunun gibi Çok bilmiş yargılar gibi benim çocuğumu benden çok düşünür gibi yorumlar çok yoruldum bu insanlara susmakdan gereksiz hallerinden. Ne yapmalı devamlı susmakdanda sinir oldum.

Hanımlar 5 aylik bebeğim var.bebeğim doğduğundan beri esimin kardeşleri bebegime saçma sapan şeyler soyluyor lar, kucagimda ağlıyordu bebek Bu ağlar gorumcem geldi huysuz diyor. erkek kardeşi gelmiş kasları çatık sinirli olacak diyor .masum duruyor ama ben masum insan dan korkarım diyor bende ne diyecegimi sasiryrm hiç savunamadgma da kiziyorum kendime ama muhatap da olmak istemiyrm birde akıl vermeler var esimin eniştesi herşeye yorum yapiyor. Elini emiyordu oglum hesap sorar gibi kızar gibi eline emmesine izin Mi veriyorsun diyor eli incelir diyor daha bunun gibi Çok bilmiş yargılar gibi benim çocuğumu benden çok düşünür gibi yorumlar çok yoruldum bu insanlara susmakdan gereksiz hallerinden. Ne yapmalı devamlı susmakdanda sinir oldum.
Covid surecinde bir bebek bu kadar insanla niye temas halinde🙄

Bu biraz nasıl bir tonlamayla söylediğine bağlı aslında. Huysuz diye bir bebeği sevenleri gördüm, çirkin diye sevdikleri gibi. Bunu çok tatlı bir tonlamayla söylediklerinde sevgi belirttiğini anlıyorsunuz. Ama anladığım kadarıyla öyle değil ki siz rahatsız oluyorsunuz. Ayrıca parmak falan incelmez emmeyle yalan o ya. Anne karnında bile bebekler parmaklarını emiyorlar, ta oradan gelen bir alışkanlık. Küçücük bebeğe bu hareket nasıl bir güven ve rahatlama veriyor, niye elinden alalım ki? Enişte, görümce bilmem kim bebekle ilgili size bu kadar ahkam kesmeye kalkarlarsa biraz alaycı biçimde gülümseyerek "Merak etme enişte en az senin kadar düşünüyorum çocuğumu," diyebilirsiniz.

kendını yıyen bebek görmedim.
her bebeğin ayına göre gelişimi var. ayak emme, el emme vs vs. gelişim tamamlama süreci bunlar.
engellenirse büyüyene kadar emer.
lafını vercen kardeş yapacak bir şey yok.
kızsa ; halaya çeker de. oğlansa ; yabancıladığından öyle de.
erkek kardeşine adamına göre davranıyor yavrum eheheheh de.
Allah tan masum duruyor sen gibi olsa napardık eheheheh.
sende şaka yapıver azıcık canım.

ben olaya başka yönden bakacağım

İnsanların neye nerede ve ne şekilde alınacağını tahmin edemediğim için , kendi oğlum haricinde bir bebeği ne kucağıma aldım , ne öpmeye çalışıtım ne de bebeğe ( çocuğa) laf atarak sevmeye çalıştım . En fazla maşallah der geçerim
Keşke sizin ailedeki kişilerde öyle yapsaydı , ne siz alınmış olurdunuz ne de bebek bu pandemi zamanında bu kadar fazla riske maruz kalırdı

Ama belki de o zaman, eşimin kardeşleri bebeğimi sevmiyor diye konu açardınız 😅😅
Öyle herşeyi kafanıza takmayın ne olur , ya da kafanıza illa bir şey takacaksanız da “ neden bebeğim pandemide bu kadar insan içinde kalmak zorunda kalıyoru “ takın , sevgiler

Simdi cevap versen hepten uyuz olursun alacağın yanıtlara benden demesi..susacak tiplere benzemiyorlar anlattiginiz kadariyla cunku..

Bir de eşine yansır hepten .oka sarar.
Umursamaz olacaksin ki hem sinir sagligin stabil kalsin ve karsi taraf amacina ulasamasin..🤞

Simdi cevap versen hepten uyuz olursun alacağın yanıtlara benden demesi..susacak tiplere benzemiyorlar anlattiginiz kadariyla cunku..

Umursamaz olacaksin ki hem sinir sagligin stabil kalsin ve karsi taraf amacina ulasamasin..🤞
Evet arsizlar

Bebekleri nazar değmesin diye cirkin diyerekte severler.
Yani bebegize hakaret olarak bunları soylediklerini sanmıyorum. Siz biraz alingansiniz. Zira minicik bebege bunlari hakaret olarak soyleyecek hala ve amcalar hasta olmali.
Enistenin soyledigine gelince kotu niyetli bir sey soylememis. Dogru bildigi bir konuda, kendince bebegin iyiliği icin bir uyarida bulunmus.
Evet parmak emmek bebegin ortodontik gelisimi icin zararli olabilir. Hatta belli bir yastan sonra ayni sebeple emzik bile kullanilmaz.
Bir cok arkadasin da soyledigi gibi yerinizde olsam bir anne olarak pandemi sebebiyle bebegim icin endiselenirdim.

Tam da bunu yazacaktim. Pandemi bu tur gereksiz muhabbetlerin onunu kesmek icin birebir. Ne diye kucucuk bebekle bu kadar ic ice olmalarina izin veriliyor ki?
Ben akrabalardan nefret ederim, cat kapı gelen misafirden de. Pandemi benim icin bu konularda bulunmaz nimet.
Baştan izin vermis konu sahibi. Çocuğa huysuz çatık kaşli denmesinden daha ağir basmaliydi covid korkusu.

Benim görümcem sıçan diye sevmişti 3 aylık yavrumu 😱 arkam dönük emziriyorum HOOOOOP 😅😅😅 sevecek daha güzel kelimeler var dedim. K.v'de minik fare diyodu ama ona bişey dememiştim, sırası gelmemişti daha. Görümceme söyleyince oda aradan çıktı. Bir taşta 2 kica fare vurdum 😀😀😀 Öyle tabirler duymuyoruz artık. Sende tavrını belli et 🤷‍♀️

Çok samimi arkadaşımın bebeği oldu pandemiden sebep göremedik görüntülü konuşuyoruz, ciddi ciddi ekrana bakarken "çirkin kızım benim, bugün yine çok mutlusun" diyorum öpücük atıyorum arkadaşımla gülüyoruz. Demek siz olsanız arkadaşım bebeğime kızım dedi ne münasebet onun kızı mı, çirkin dedi bebeğime mutsuz diye laf soktu konusu açacaksınız. 🤷🏼‍♀️ Gerçekten kimsenin bebeğini sevesim gelmiyor artık kk'da okudukça. 🙄

Çok samimi arkadaşımın bebeği oldu pandemiden sebep göremedik görüntülü konuşuyoruz, ciddi ciddi ekrana bakarken "çirkin kızım benim, bugün yine çok mutlusun" diyorum öpücük atıyorum arkadaşımla gülüyoruz. Demek siz olsanız arkadaşım bebeğime kızım dedi ne münasebet onun kızı mı, çirkin dedi bebeğime mutsuz diye laf soktu konusu açacaksınız. 🤷🏼‍♀️ Gerçekten kimsenin bebeğini sevesim gelmiyor artık kk'da okudukça. 🙄
Söylemekten söylemeye fark var bizde biliyoruz insanların karakterini ve söyleyiş tarzını iyi veya kötü diye ayırmayı

Back
X