Esimin kardesleri

Incelirmi kaldıki tasasi onami düştü ama ışte tasasi sanami düştü desem suçlu ben olacak bebeği düşündüğümden diyorum diyecek ben suçlu olacm
Tasasının ona düşmediği insanla neden görüştürdünüz çocuğunuzu ?

İletişimsizlik zor... Enişteye bir defa samimiyetle, anlıyorum niyetin iyi ama ben de anneyim hormonel durumlardan kaynaklı duygularım var endişeleniyorum lütfen bu tarz şeyleri benim yanımda konuşma. Zaten doktora götürüyoruz kontrolleri oluyor ters bir durumda doktoru bilgilendirir diyebilirsiniz. Bu konuşmaya rağmen devam ediyorsa enişte kötü niyetli olur ve görüşmezsiniz. Zaten kötü niyetliyse bu konuşmaya alınır yine görüşmezsiniz. Bunun benzerini şu şekilde ben de yaşadım hamileyken yakın bir akraba sizin enişteden hallice bebeğe birşey alma ölür birşey olur demişti bana çok ağır gelmişti. Bazı psikolojilerde bazı cümleler ağır geliyor. Söyleyen iyi niyetli olduğu varsayımı bile olsa...

Söylemekten söylemeye fark var bizde biliyoruz insanların karakterini ve söyleyiş tarzını iyi veya kötü diye ayırmayı
Yani ben el kadar sabi için huysuz, sinirli denmesinin hangi tarzda söylenirse söylensin aynı amaçla söylendiğini düşünüyorum. Burada savunamıyorum çocuğumu falan demişsiniz de savunacak ne var abartmayın. Eniştenin karışması gibi konulara gelirsek de "doktoru bir sorun yok dedi" gibi şeylerle önünü keseceksiniz. Herkesin dediği gibi pandemide bu kadar insanla iç içe olmak en büyük sorun.

Çok samimi arkadaşımın bebeği oldu pandemiden sebep göremedik görüntülü konuşuyoruz, ciddi ciddi ekrana bakarken "çirkin kızım benim, bugün yine çok mutlusun" diyorum öpücük atıyorum arkadaşımla gülüyoruz. Demek siz olsanız arkadaşım bebeğime kızım dedi ne münasebet onun kızı mı, çirkin dedi bebeğime mutsuz diye laf soktu konusu açacaksınız. 🤷🏼‍♀️ Gerçekten kimsenin bebeğini sevesim gelmiyor artık kk'da okudukça. 🙄

şimdi aklıma geldi

arkadaşımın bebeği çirkin deyince bakıyordu

annesi "herkes çirkin diye seve seve kız adını çirkin sanıyor" diye anlatmıştı :)))

nazar değmesin diye eskiler öyle severmiş :ıslık:

Çok samimi arkadaşımın bebeği oldu pandemiden sebep göremedik görüntülü konuşuyoruz, ciddi ciddi ekrana bakarken "çirkin kızım benim, bugün yine çok mutlusun" diyorum öpücük atıyorum arkadaşımla gülüyoruz. Demek siz olsanız arkadaşım bebeğime kızım dedi ne münasebet onun kızı mı, çirkin dedi bebeğime mutsuz diye laf soktu konusu açacaksınız. 🤷🏼‍♀️ Gerçekten kimsenin bebeğini sevesim gelmiyor artık kk'da okudukça. 🙄

Ben oldum olasi milletin cocugunu seven bir tip olmadim ama cidden çekilmiyorlar hiç. Yok öptü, yok parfumluydu, yok onu dedi, bunu yapti.
Sevmeyin şunlarin cocuklarini yav... Sanki dunyada tek.

Kuzenimin bebegi yeni dogmuştu. Ben de balkonda sigara icmistim bir sure oturup elimi yikayip iceri geldim. Bebegi kucagima vermeye kalktilar, korkudan yok almayayim sigara ictim dedim.(KK da kiyamet kopuyordu bu konuda) 😁😁😁😁 Dediler birsey olmaz al, aldim cocugu. Suan 3 yasinda saglikli 🤭

Valla insani nefret ettiriyorlar iyice. Sevmeyince de niye benim cocugumu sevmedi oluyor.

Ben oldum olasi milletin cocugunu seven bir tip olmadim ama cidden çekilmiyorlar hiç. Yok öptü, yok parfumluydu, yok onu dedi, bunu yapti.
Sevmeyin şunlarin cocuklarini yav... Sanki dunyada tek.

Kuzenimin bebegi yeni dogmuştu. Ben de balkonda sigara icmistim bir sure oturup elimi yikayip iceri geldim. Bebegi kucagima vermeye kalktilar, korkudan yok almayayim sigara ictim dedim.(KK da kiyamet kopuyordu bu konuda) 😁😁😁😁 Dediler birsey olmaz al, aldim cocugu. Suan 3 yasinda saglikli 🤭

Valla insani nefret ettiriyorlar iyice. Sevmeyince de niye benim cocugumu sevmedi oluyor.
Herkesin cocugu kendi dünyasında tek

Kendi dunyasinda tek, baskalarinin degil. Dunyada tek olmadigi için ben de diyorum bu tiplerin cocugunu sevmeyin, normal insanlarin cocuklarini sevin.
Duyar karma ya ben güzel seçilmesine bisey demiyrm bebek o huysuz sinirli masum değil demek doğal da benim kizmammi kötü işine hadi

Hanımlar 5 aylik bebeğim var.bebeğim doğduğundan beri esimin kardeşleri bebegime saçma sapan şeyler soyluyor lar, kucagimda ağlıyordu bebek Bu ağlar gorumcem geldi huysuz diyor. erkek kardeşi gelmiş kasları çatık sinirli olacak diyor .masum duruyor ama ben masum insan dan korkarım diyor bende ne diyecegimi sasiryrm hiç savunamadgma da kiziyorum kendime ama muhatap da olmak istemiyrm birde akıl vermeler var esimin eniştesi herşeye yorum yapiyor. Elini emiyordu oglum hesap sorar gibi kızar gibi eline emmesine izin Mi veriyorsun diyor eli incelir diyor daha bunun gibi Çok bilmiş yargılar gibi benim çocuğumu benden çok düşünür gibi yorumlar çok yoruldum bu insanlara susmakdan gereksiz hallerinden. Ne yapmalı devamlı susmakdanda sinir oldum.

Daha 5 aylık bunun bir yaşi var,emekliyecek ,yürüyecek, kosucak,konusucak oooo daha neler neler olucak büyüyene kadar

Bu dedikleri şeyler devam edicek hazırlıklı olun sinirlerinize hakim olun...

şimdi aklıma geldi

arkadaşımın bebeği çirkin deyince bakıyordu

annesi "herkes çirkin diye seve seve kız adını çirkin sanıyor" diye anlatmıştı :)))

nazar değmesin diye eskiler öyle severmiş :ıslık:
Evet bizde de çirkin falan denir nazar sebebiyle. Yani aşkım, bitanem, sevgilim demek de pedagojik açıdan doğru değil sonuçta.

Eli mi incelir :olamaz:
Cok cahilsin keşke incelsen deseydin.
TÜM BEBEKLER EMER
Anneyi süt için emer emzik emer biberon emer ayak baş parmağını emer oyuncak emer
Emme refleksiyle doğarlar tek yapabildikleri ağlamak emmek kaka yapmaktır.
Elindeki sınırlı beceriyi de engellemeyin bir zahmet.

Bizim ülkede bu söylemler hiç bitmez. Bugün amcası halası söyler. Başka zaman teyzesi dayısı. Daha bunun babaanne, anneanne, dedeleri var. Diğer akrabalar, komsular, arkadaşlar vs. Söylerler yani. Çocuğunuz büyüdükçe kıyaslama yaparlar vs.
Akıl ve ruh sağlığınız için duymazdan gelin ve kafaya takmayın. Rabbim çocuklarımıza sağlıklı hayırlı ömürler nasip etsin. Onların demesiyle çocuk öyle olsaydı işimiz vardı.

Görümcelermi sevemedim yasam tarzlarmz kafa yapilarimz farkli onlarla ortak bir noktamiz bile yok sadece ayni erkegi seviyorz. Bu kadar onun hatri icin onlardan biri olmadgmi bile bile onlarn icinde olmak beni yipratiyor konusmalari muhabbetleri hayata bakislari beni acmiyor ama esim icin onlarla bazen ayni ortamda olmak zorunda kaliyrm onlarda hoslanmadgmin farkindaki imali imali hallere laf sokma cabalarna giriyrlar ne yapcam bilmiyrm cevap vermiyrm sadece ama sokulan laflara cevap verip yuz goz olmakda istemiyrm

Günaydın kızlar ben yeni evliyim ama es ailesine bir türlü ısınamadım sevemedim.sebebi ise bazi yasananlar,kayinvalidem düğünde gelen hic bir hediyeyi bana vermedi annem gelen en ufak seyi verirken hediyelerde degilim ama onlar benim hakkim degilmi en azından gösterebilirdi onu bile yapmadi kendimce gerekcem zamaninda hediye götürdüklerim bana geri getiriyor bende onlara geri goturcem diye dusundu galiba? Nisanda takilan takilari da aldilar guyya oda takanlar geri takmakmis ne kadar takildigindan haberim bile yok. sadece bana mehir taktılar. Ailem yine ayni sekilde bana takilanlari bana verdi taki olarak da birseyim yok evimde de esya eksiğim var yani düşünüyorum da hersey maddiyat olmasada yapilanlar hos degil bu sebeblerden icim isinmadi kinada aglamadim ailemde aglamadi yas havasi yokdu aaa hic biri aglamiyor biz zaten gelin almiyorz damat veriyoruz diyorlarmis bunu bizimkiler duymus. Gelip bana soylemediler ama kendi aralarinda konusurlarken duydm nisan alisverisinde de tatsiz olaylar yasandi simdi esim bana sevemedin alisamadn diye yükleniyor ben soguk durdukca ama elimden gelmiyor yakin durmak düğünden sonra da sanki ben de sorun varmis gibi bir tavır laf ima derdindelerdi anlayamadim gerçekten bu insanlari.

Alıntı Cevapla
Şikayet Et •••

Dun kayinvalidemlere gittik onlarda koyden gelmisler bacaklari skntili kaynvalideni oyleykn is yapmaya gitmis bir dahaki gitmeyi konusmaya basldlar gorumce sen oturcan yengemlerle biz yapicaz kaynanalik yap biraz diyor bende cevap vermedim hic sonra yaprak vardi bana verdi kayinvalide baska birine soz verdim ona da vercem dedi ordan yine konusmaya basladi toplycm dye canm ckti biraz kendini dusun herks basinin caresine baksn diye bende verme dedm kayinvalide yinede verdi ne demeliydi

Evleneli bir sene oldu es ailesiyle ailem cok farkliydi gerek kultur gerek yasanti.biz esimle severek evlendik,istemede olsun nisanda sozde hep bir oglumuz istedigi icin aliyoruz havasi vardi.hatta biraz geri kafali olduklari icin konusmamizi bile garipsediler görücü usulune alisiklar koylu vari cahilce yaşantıları dusunceleri var.ne zaman birlessek densiz densiz konusup imada bulunuyorlar canimi sıkacak bir durum illa oluyor sesiz kaliyorum herseye cevap versem bir olup hepsi bisey demeye kalkiyor hep bir agizdan kucukten büyüğüne bir dis kapinin mandalisin havasi.esime diyorum insanlari değiştiremezsin laflarin seni üzdüğünü biliyrm diyor koruycagni soyluyor sonuc hep ayni uzulen ben.gelin olduk diye mi yani bu hizmetçi gibi goruyorlar her isde bulunmam gerek gibi tavir aliyorlar.sizce sesiz kalmakmi cozum nasil bir yol izlemeli..

Kizlar kayinvalidenin bana is ogretmesinden gina geldi ,gorumcede benden kucuk oda soyle yap boyle yap akil veriyor.evdeki biseyi pisirmem icin veriyor soyle yap boyle yap tarif ediyor biber veriyor eline bicak almis soyle kes diyor kurut diyor nasil kesecegme kadar gösteriyor verdigi seyi yaptimmi yapmadimmi soruyor yonlendirmeye kalkiyor.artik kendimi saf salak hissettmeye basladim
Her konunuz eş ailesi çocuğunuzun kasının üstünde gözü var deseler bunu neden dediler derdiniz.. bu da aranızdaki sevgisizlik ten kaynaklanıyor söylenen sozden değil ..benim KV kızımı böcük diye sever sevmesem altında neler ararım neler 😁

Hanımlar 5 aylik bebeğim var.bebeğim doğduğundan beri esimin kardeşleri bebegime saçma sapan şeyler soyluyor lar, kucagimda ağlıyordu bebek Bu ağlar gorumcem geldi huysuz diyor. erkek kardeşi gelmiş kasları çatık sinirli olacak diyor .masum duruyor ama ben masum insan dan korkarım diyor bende ne diyecegimi sasiryrm hiç savunamadgma da kiziyorum kendime ama muhatap da olmak istemiyrm birde akıl vermeler var esimin eniştesi herşeye yorum yapiyor. Elini emiyordu oglum hesap sorar gibi kızar gibi eline emmesine izin Mi veriyorsun diyor eli incelir diyor daha bunun gibi Çok bilmiş yargılar gibi benim çocuğumu benden çok düşünür gibi yorumlar çok yoruldum bu insanlara susmakdan gereksiz hallerinden. Ne yapmalı devamlı susmakdanda sinir oldum.
He de geç takılma bukadar bence çünkü bitmeyecek engelleyemezsin ya hiç görüşme yada duymamazliktan gel.

Back
X