Eşimin kart için yaptıkları

Daha önceki borcu nereye yaptı bu da önemli ev için alışveriş yapıyorsa zaten haberiniz olur ama kumar içki borcuysa bir an evvel bankadan öğrenmeye çalışın

Daha önceden yaşadıklarımı biliyomusunuz da böyle konuşuyorsunuz pardon ? Önceden kac defa yaşadım aynı şeyi kaç borç çıkardı kaç borcunu ödedik haberiniz varmi
Pardon😂
Müneccim değiliz, yazsaydınız tövbe tövbe.
Rüyaya yatıp yorum yapmıyoruz, yazdıklarınıza göre yapıyoruz.
Ödemeyin, daha basit değil mi?
Ya da hayatınızda böyle çocuk gibi peşinde koşacağınız bir adamla olmayın.
Allah allah ya..

Çocuk gibi harcamalarını kontrol etmeniz çok yanlış.
Bunu yapan adama dövdüğümüz gibi kadına da söveriz.
İşin içinde kumar, alkol bağımlılığı, başkasına borç vs durumları yoksa adam kendine ve size harcıyor, anca yetiyordur.
Ne yapsın, almasın mı?
Bunu didik didik etmek ne kadar ayıp ya.
Fuzuli harcaması varsa uyarırsınız, ya dikkat eder ya etmez.
Borç kendi borcu, eğer kapınıza dayanırsa yardım et diye ‘ben sana demiştim’ der köşenize çekilirsiniz.

Yalniz çok adamdı madem kadına 8 bin ödetmeseydi vaktinde.

Öyle erkeklik işine geldiği yerde olmayacak.

Konu sahibi her gün kapıya kargocu getir.
Şunu aldım ihtiyacim var bu kadar para lazım diye taciz et.

Mızmızlanırsa evine bakmayı, paranı yettirmeyi öğreneceksin dersin.
Nasıl oluyormuş görsün.

Çocuk gibi harcamalarını kontrol etmeniz çok yanlış.
Bunu yapan adama dövdüğümüz gibi kadına da söveriz.
İşin içinde kumar, alkol bağımlılığı, başkasına borç vs durumları yoksa adam kendine ve size harcıyor, anca yetiyordur.
Ne yapsın, almasın mı?
Bunu didik didik etmek ne kadar ayıp ya.
Fuzuli harcaması varsa uyarırsınız, ya dikkat eder ya etmez.
Borç kendi borcu, eğer kapınıza dayanırsa yardım et diye ‘ben sana demiştim’ der köşenize çekilirsiniz.
ben eşimin kart borcunun miktarını kenarda ne kadar parası olduğunu telefonunun şifresini kartlarının şifrelerini biri hariç bilmem o da benim kartıma karışmaz 10 yaşında mıyız ?evliliği yanlış anlamış bazı üyeler.Evliyim diye harcadığım her kuruşun hesabını vermem de istemem de karşı taraftan

Pardon😂
Müneccim değiliz, yazsaydınız tövbe tövbe.
Rüyaya yatıp yorum yapmıyoruz, yazdıklarınıza göre yapıyoruz.
Ödemeyin, daha basit değil mi?
Ya da hayatınızda böyle çocuk gibi peşinde koşacağınız bir adamla olmayın.
Allah allah ya..

ama allah askina yani ben evli degilim ama sevgilimle ortak butcemiz var, adam surekli kredi kartina borc yapsa ben bile derim yahu gozunun onune bak zor duruma giriyorsun nereye harciyorsun diye. bunlar bir de evli ve cocuklari var. kadinin sorma hakki yok mu cidden?

adam borc yapiyor, odeyemiyor, belki bu yuzden cocugunun masraflarindan kisiyor. ki borcun ne oldugu da belli degil, maas geldigi gibi gidiyormus eksideymis. o zaman bu adamda bir sorun var yani. eger parasini yonetemiyorsa esinin sormasi kadar dogal bir sey yok bence sonucta evliler. hani adam hic sorunsuz evi idare etse kadin da onu darlasa cidden senin gibi dusunurum ama adam idare edemedigi gibi bir de sakliyor.

Ben maaş kartını kocalarına veren onlardan harçlık alan kadınlara çok kızarım.Ama erkeklerin de ezilmesine karşıyım.Bazı kadınlar istiyor ki adam akşama kadar eşek gibi çalışsın dışarda bir kahve içmesin yemek yemesin anne babasına hiç hediye vs. almasın giymesin ne kazanıyorsa eve harcasın.Ben erkek olsam kaçarım böyle bir hayattan .Kişilik haklarına aykırı

Ben maaş kartını kocalarına veren onlardan harçlık alan kadınlara çok kızarım.Ama erkeklerin de ezilmesine karşıyım.Bazı kadınlar istiyor ki adam akşama kadar eşek gibi çalışsın dışarda bir kahve içmesin yemek yemesin anne babasına hiç hediye vs. almasın giymesin ne kazanıyorsa eve harcasın.Ben erkek olsam kaçarım böyle bir hayattan .Kişilik haklarına aykırı
Doğru, ama bu konuyla alakası yok galiba bu örneğin.

Şifreyi vermediğine göre baya borç yapmıs, ben de borc bırıktıgınde babama gostermezdım ama az borcum olunca sırf babama kapak olsun dıye al bak all gordun mu deyıp gosterıyodum, kaç kart kapandı en sonunca bıraktım kartları. Yıllar gectı ustunden baktım artık popomu toparlayan yok yenı kartlarımı kendım ödeyıp kendım ayarladıgım ıcın guzel kullanmayı ogrendım şimdi her harcamadan sonra bakıyorum ne borcum var dıye. Kendı odesın hıc karısmayın sızde boyle böyle ogrenecek benım gibi. Ama borc baya var demek. En sonunda haberınız oldugunda da sana guvenıyorum halledersın sen deyıp hıc karısmayın borca

Borç yapmıştır. Maaşından bir şey kalmıyorsa ne yapacak ki?
Bu şekilde size söylemeyecek. Borcu kapatamayınca da kredi çekecek. Böyle çözemezsiniz.
Sıkıntı sadece ondaymış gibi davranıyorsunuz.
Paramı verdim, borcunu kapattım, kartını elinden aldım... Bu söylemler bana adamın neden bilgi vermediğini gösteriyor.

Kart yüzünden iki gündür canım çok sıkkın eşimin harcamalari konusunda zaten sorunluyuz hep geriden geliyo bı turlu kendini duzeltemedi 2 sene oldu kredi kart borcu baya cogalmisti bı ara sonra evlenmeden benim kenarda param vardı onla ödedim 8 bine yakın o karti elinden aldım söz verdi sonra ev aldık bı kart daha aldı bankadan maaş kartında geriden geldiği için maaş alır almaz para bitmiş oluyo bakiyorum bişey alcaginda yeni karttan cekiyo şimdi onda ne yapiyo ne ediyo hiç haberim yok bana güvenmeyi ogrenceksin deyip duruyo. Kartla ilgili bişey sorsam kavga cikariyo göster neyin var ne yok güveniyim diyorum imkansız gostermiyo iki gündür boşanma derecesine geldik o kadar üzdü ki beni inşallah ondanda borç çıkmaz bu kadar sinirlendiğinde göre buyuj ihtimal imdada borç yaptı
İmdada ne iddaa mı ? Eğer geliriniz varsa siz de eve bir şey harcamayın.Bakalım ne olacak öyle

Yani insanlar kendi kişisel ilgi alanlarına tabi ki harcama yapabilirler, yapmalılar da, ama temel ihtiyaçları, ödenmesi gereken faturaları vesaire aksatmadan.. ben kiramı ödeyebileyim, borçları halledeyim para artıyorsa çatır çatır yiyeyim isterim, en doğal hakkım. eşim de bu kafada. ama şeffaflık olması gerektiğini düşünüyorum. iki taraf için de geçerli bu. eşimin borcu varsa neye harcadığını bilmek isterim. ev arkadaşlığından farkı kalmaz ki aksi taktirde. altından başka bir şey de çıkabilir, kumar iddia vs gibi. bu durumun sadece maddi boyutu yok yani, her şekilde güvensizlik yaratan bir durum. güzellikle halledemiyorsanız kartı ve kimliği alıp telefondan mobil uygulamadan kontrol etmek kalıyor geriye, etik mi değil, ama oyunu kurallarına göre oynamamaya başlayan eşiniz malesef.

ama allah askina yani ben evli degilim ama sevgilimle ortak butcemiz var, adam surekli kredi kartina borc yapsa ben bile derim yahu gozunun onune bak zor duruma giriyorsun nereye harciyorsun diye. bunlar bir de evli ve cocuklari var. kadinin sorma hakki yok mu cidden?

adam borc yapiyor, odeyemiyor, belki bu yuzden cocugunun masraflarindan kisiyor. ki borcun ne oldugu da belli degil, maas geldigi gibi gidiyormus eksideymis. o zaman bu adamda bir sorun var yani. eger parasini yonetemiyorsa esinin sormasi kadar dogal bir sey yok bence sonucta evliler. hani adam hic sorunsuz evi idare etse kadin da onu darlasa cidden senin gibi dusunurum ama adam idare edemedigi gibi bir de sakliyor.
Konuda bu detaylar yok ki.
Borcu vardı, maaş eksiden geliyor, kendine kart almış bakıyorum ondan ödüyor vs.
Evine bakmadığı, ihtiyaç karşılamadı vs hiçbir şekilde belirtilmemiş.
Ben ilk okuduğumda alışveriş düşkünü bir adam olarak düşünüp cevap yazdım, bir zahmet konu sahibi adamın parayı ne yaptığını elbet öğrenecek.

‘kumar, alkol, başkasına yedirme’ vs diye de belirttim.
Hayat aşırı pahalı, maaşın geldiği gibi gitmesi, her ailenin eksiye düşmesi ya da borç yapması günümüzde o kadar normal ki.
Konu sahibi bana serzenişte bulunacağına doğru düzgün açıklama yapsaydı.

Yalniz çok adamdı madem kadına 8 bin ödetmeseydi vaktinde.

Öyle erkeklik işine geldiği yerde olmayacak.

Konu sahibi her gün kapıya kargocu getir.
Şunu aldım ihtiyacim var bu kadar para lazım diye taciz et.

Mızmızlanırsa evine bakmayı, paranı yettirmeyi öğreneceksin dersin.
Nasıl oluyormuş görsün.
Durum baştan yanlış bana göre.
Borç varsa, ne borcu bilinir.
Kredi kartı ise kırılır atılır ve borç ödendikten sonra ortak hesapta birikim yapılır.
Kimsenin borcunu valla kapatamam, daha çok çalışsın 2 işe gitsin ödesin, bana ne!
İster eşim olsun ister başkası, neye yaptığı çok çok önemli.
Evi geçindiremez, aile bazlı harcamalardır, yetişmez maaş elbet ne gelirse.
Ama durduk yere borçsa uğraşsın dursun.
Kocam şuan bana gelip 100 tl borcum var dese vallahi açıklama şu bu olmadan vermem, veremem😂

ben eşimin kart borcunun miktarını kenarda ne kadar parası olduğunu telefonunun şifresini kartlarının şifrelerini biri hariç bilmem o da benim kartıma karışmaz 10 yaşında mıyız ?evliliği yanlış anlamış bazı üyeler.Evliyim diye harcadığım her kuruşun hesabını vermem de istemem de karşı taraftan
Ben telefon şifresi hariç hiçbir şey bilmem yahu, ilgilenmem de.
Ne kadar gelir var, ne kadar gider var, borç mu var vs.
Durumlar kötüye gidip sıkıştığımız durumda söyler ‘böyle böyle kira alamadık, bu ay biraz dikkat etmemiz lazım şu kadar ödeme ve açığımız olacak’ diye, amenna.
Yoksa ister istif yapsın ister 1 günde kendine kalanı harcasın, ilgilendirmez beni.
Keza aynı şekilde belirli günde hesabıma para yatırır, ola ki yetmedi bana ve bir durum oldu, belirtirim bunu.
Çoğu zaman 1 haftada harcayıp 3 hafta evde oturdum, hesap mı vereceğim ya...

Konuda bu detaylar yok ki.
Borcu vardı, maaş eksiden geliyor, kendine kart almış bakıyorum ondan ödüyor vs.
Evine bakmadığı, ihtiyaç karşılamadı vs hiçbir şekilde belirtilmemiş.
Ben ilk okuduğumda alışveriş düşkünü bir adam olarak düşünüp cevap yazdım, bir zahmet konu sahibi adamın parayı ne yaptığını elbet öğrenecek.

‘kumar, alkol, başkasına yedirme’ vs diye de belirttim.
Hayat aşırı pahalı, maaşın geldiği gibi gitmesi, her ailenin eksiye düşmesi ya da borç yapması günümüzde o kadar normal ki.
Konu sahibi bana serzenişte bulunacağına doğru düzgün açıklama yapsaydı.

okay ama evine harcadiklari yuzunden borca giren veya maasi yetmeyen adam neden soylemesin? hatta uste bile cikar size harciyorum vs diyerek. bir seyler sakliyor veya bir hata yapti uzerini kapatmaya calisiyor ki isi yokusa suruyor. basit denklem yani.

ki ikinci dediginde de yine adami hakli bulamiyorum cunku dedigim gibi ortalama zekadaki herkesin maasina gore borc yapmasi gerek veya ipin ucunu kacirdiysa bunu acikca konusmasi gerek ki konu sahibi ona zamaninda yardim da etmis. konu cok kisitli bence de yani belki bizim dedigimiz gibi bile degildir ama konu sahibi kendisi de bilmiyor ki nereye gittigini. senin tavrina gore de asla ogrenmemesi lazim adama sormayip. eve gelen icra kagidiyla mi ogrensin allah askina kadin borcun ne oldugunu :KK70:

Amaç ne olursa olsun kadın erkek farketmez elinden kart almak çok çok yanlış bana göre. Borç ödedim ne yaşadığımı biliyor musunuz demişsiniz onu bilemeyiz ama bu adamlar değişmiyor ne yazık ki bunu biliyoruz. Evlenmeden önce paranızla borç kapatacağınıza ayrılmalıydınız. Şu anda da önerim bu sağdan soldan çıkan borçları ödemek istemiyorsanız haklı olarak, ayrılın yani. Çocuk gibi ekstre peşinde gezmekten iyidir sanıyorum.

Kart yüzünden iki gündür canım çok sıkkın eşimin harcamalari konusunda zaten sorunluyuz hep geriden geliyo bı turlu kendini duzeltemedi 2 sene oldu kredi kart borcu baya cogalmisti bı ara sonra evlenmeden benim kenarda param vardı onla ödedim 8 bine yakın o karti elinden aldım söz verdi sonra ev aldık bı kart daha aldı bankadan maaş kartında geriden geldiği için maaş alır almaz para bitmiş oluyo bakiyorum bişey alcaginda yeni karttan cekiyo şimdi onda ne yapiyo ne ediyo hiç haberim yok bana güvenmeyi ogrenceksin deyip duruyo. Kartla ilgili bişey sorsam kavga cikariyo göster neyin var ne yok güveniyim diyorum imkansız gostermiyo iki gündür boşanma derecesine geldik o kadar üzdü ki beni inşallah ondanda borç çıkmaz bu kadar sinirlendiğinde göre buyuj ihtimal imdada borç yaptı
Bu kadar harcayıp ne alıyor? Kıyafet alsa ev dolup taşar, elektronik alsa haberiniz olur. Kumar mı oynuyor acaba

okay ama evine harcadiklari yuzunden borca giren veya maasi yetmeyen adam neden soylemesin? hatta uste bile cikar size harciyorum vs diyerek. bir seyler sakliyor veya bir hata yapti uzerini kapatmaya calisiyor ki isi yokusa suruyor. basit denklem yani.

ki ikinci dediginde de yine adami hakli bulamiyorum cunku dedigim gibi ortalama zekadaki herkesin maasina gore borc yapmasi gerek veya ipin ucunu kacirdiysa bunu acikca konusmasi gerek ki konu sahibi ona zamaninda yardim da etmis. konu cok kisitli bence de yani belki bizim dedigimiz gibi bile degildir ama konu sahibi kendisi de bilmiyor ki nereye gittigini. senin tavrina gore de asla ogrenmemesi lazim adama sormayip. eve gelen icra kagidiyla mi ogrensin allah askina kadin borcun ne oldugunu :KK70:
Bencil miyim, konu bana inandırıcı mı gelmiyor nedir, anlamadım😂
Ne olursa olsun konu sahibinin tavrını doğru bulmuyorum.
Ne 8 bin tl ne idüü belirsiz bir borç öderim ne de çocuk gibi dikte ettiğim biriyle ya da herhangi bir konuda ‘güven’ zedelenmiş ilişkiye devam ederim.
Ben kendimi, zihnimi yoramam ya, ne yapıyor ediyor, bu para nereye gidiyor diye.

Kocam bana çoğu zaman ne giyeceğini sorar o olmuş mu falan diye, ona bile aşırı sinirlenirim, koskoca adamsın bana ne derim.
Fazla rahat ya da bencilim, bilemedim😂

Back
X