• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin kendini anlatmasi

Normal oturuyroiz tatlı yiyoruz diyelim eşim der işte bu katmeri baklavayı antepte yiyeceksin orda güzel vs. Sanki kalkıp antepe gitme imkanı var herkesin.
Yine annemler bayram tatlısı almışlar onu yedik. Eve gelince bsy oldu ben sordum nasil beğendin mi tatlıyı diye bana dedi antep fistikli daha güzel cevizli o kadar değil.
Ay valla sanki aynı kişiden bahsediyoruz gibi töbe yaa. Eşinizin adının baş harfi ne acaba. Saçma gelecek belki ama bana çok tanıdık geldi bu laflar

Aha tabiki.. bana kaç kez sordular e akşam olunca napıyosun yalnız oturmak sıkıcı değil mi diye
Ben de bunu anlayamiyorum. Insan yalnizliga o kadar cok ihtiyac duyuyor ki. Ben bazen diyorum keske tek kisilik yatak olsa gitsem orada yatsam. Biraz sessizlil olsa kafami dinlesem. Nasil aranmaz boyle seyler? Onlar yine yalniz oturmak diye soyleyip sevişmeyi kastediyorlardir.

Bizimde bir erkek arkadas vardi. Herseyi herkesin yuzune pat pat soylerdi. Sonrada ben dürüstüm derdi. Bir gün sevgilisi senin dürüstlük problemin var deyip terk etti. Arkadasta, nasil dürüstlük problemim olabilir ben yalan söylemem etmem herkese karsi durust davranirim bir sey saklamam ne düşünürsem soylerim falan diyip duruyordu. E kimse de demedi yüzüne tabi bu dürüstlük degil patavatsızlık diye. Öyle kaldi ortada. Esinizde bu patavatsizlardan nerede ne konusacagini bilmeyenlerden sonradan gormelerden belli.. Onun hakkından siz degil de baska birisi yüzüne bütün gercekleri vurmadıkça akillanmaz. Evde size karsi da böyleyse iyi çekiyorsunuz. Ben surekli kavga ederdim galiba.

Bizimde bir erkek arkadas vardi. Herseyi herkesin yuzune pat pat soylerdi. Sonrada ben dürüstüm derdi. Bir gün sevgilisi senin dürüstlük problemin var deyip terk etti. Arkadasta, nasil dürüstlük problemim olabilir ben yalan söylemem etmem herkese karsi durust davranirim bir sey saklamam ne düşünürsem soylerim falan diyip duruyordu. E kimse de demedi yüzüne tabi bu dürüstlük degil patavatsızlık diye. Öyle kaldi ortada. Esinizde bu patavatsizlardan nerede ne konusacagini bilmeyenlerden sonradan gormelerden belli.. Onun hakkından siz degil de baska birisi yüzüne bütün gercekleri vurmadıkça akillanmaz. Evde size karsi da böyleyse iyi çekiyorsunuz. Ben surekli kavga ederdim galiba.
Ya benim eşim de aynı cümleyi kurar dürüstüm asla yalan söylemem doğru neyse onu söylerim der hep.
Kavga oluyor zten

Tahammül edilir gibi değil Kibar bir şekilde değilde sinirli bir şekilde söyleyip çok itici olduğunu Tam bi görgüsüz ayıya benzediğini söylemekten hatta pat pat yüzüne vurmaktan başka çaren yok hatta birilerinin ya ne sıkıcı insansın üf falan yapıp bi silkelemesi lazım onu yoksa böyle gider.

Merhabalar. Burada eski konumda da eşimin davranisalrindan bahsetmiştim.
Eşim birinin yanındayken gezdigi yerleri anlatır. Yedigi şeyleri. Anlatsın bunda bsy yok da. Geçen ablamla eniştemin yanına gittik orada da sürekli şunu şurada yiyeceksin bunu burada yiyeceksin gibi konuşur. Ablamlarin bikac yıl önce işleri bozuldu şu an bi hayli borçları vs var bi küçük dukkanlari var işçi tutmadılar durumları pek iyi olmadığı için ikisi sabah 7den akşama kadar orada çalışıyorlar. Mesela dondurma aldık paket domdurmaalrdan eşim hemen ben bu paketleri sevmiyorum bu asıl şurada güzel ordan yiyeceksin der. Yok keçi sütlü olunca güzel.
Veya bulunduğumuz şehirde filan turistik yeri ziyaret ettiğini ove ove anlatır. Memlekete gidince tura katilacagini. Turkiyede kaç ili gezdiğini vs.
Ablamlarin biraz morali bozuldu sanki. Önceden onların da izinleri tatilleri vardı şu an yok oyle izinleri.
Ablamlar komşu illerde uygun fiyatlı apart otel tarzı yere bakıyorlar bikac gün için eşim hemen gidiyorsan tam iyi yere gideceksin para tutar olsun tatil sonucta diyor.
Ya onlar da iyi yere gitmeyi bilir ama bütçeleri yok yanı bunu demek mi gerekir eşime.
Bu aynı şu duruma benziyor. Çocuğu olamayan birinin yanında sürekli çocuğundan bahsetmek gibi.
Ya ben eşimden konusmaalrindan tavirlarindan hic hoslanmiyorum artık.
Alttaki sözü çok severim ben buna uymaya çalışırım
Evet haklisiniz tabi eşime daha önce söyledim. Pek etki etmedi başka ne yapabilirim diye yazdım.
Canım sıkkın bir de o yüzden konu açtım😐
Bu ne densizlik ve hadsizlik. Eşiniz nerde nasıl davrancağını, ne konuşacağını öğrenememiş. Görmemiş; bi o biliyor nerde ne yenir, ne içilir.

Eşim birinin yanındayken gezdigi yerleri anlatır. Yedigi şeyleri. Anlatsın bunda bsy yok da. Geçen ablamla eniştemin yanına gittik orada da sürekli şunu şurada yiyeceksin bunu burada yiyeceksin gibi konuşur. Ablamlarin bikac yıl önce işleri bozuldu şu an bi hayli borçları vs var bi küçük dukkanlari var işçi tutmadılar durumları pek iyi olmadığı için ikisi sabah 7den akşama kadar orada çalışıyorlar. Mesela dondurma aldık paket domdurmaalrdan eşim hemen ben bu paketleri sevmiyorum bu asıl şurada güzel ordan yiyeceksin der. Yok keçi sütlü olunca güzel.
Veya bulunduğumuz şehirde filan turistik yeri ziyaret ettiğini ove ove anlatır. Memlekete gidince tura katilacagini. Turkiyede kaç ili gezdiğini vs.
Ablamlarin biraz morali bozuldu sanki. Önceden onların da izinleri tatilleri vardı şu an yok oyle izinleri.
Ablamlar komşu illerde uygun fiyatlı apart otel tarzı yere bakıyorlar bikac gün için eşim hemen gidiyorsan tam iyi yere gideceksin para tutar olsun tatil sonucta diyor.
Ya onlar da iyi yere gitmeyi bilir ama bütçeleri yok yanı bunu demek mi gerekir eşime.
Bu aynı şu duruma benziyor. Çocuğu olamayan birinin yanında sürekli çocuğundan bahsetmek gibi.
Evet haklisiniz tabi eşime daha önce söyledim. Pek etki etmedi başka ne yapabilirim diye yazdım.
Sizin böyle suyarli olmanız, bunu dert edinmeniz çok önemli bence. Gerçekte bu konularda dikkatli olmak lazım. Eşinize tekrar anlatın umarım faydalı olur.

"Başkası adına utanmak" olayını sıksık yaşıyorsun anlaşılan. Farkında olman çok kötü. Sana da üzüldüm eşine de üzüldüm. Gözünde sürekli küçülüyor değil mi? Halbuki o üstünlük taslıyor kendince. Hep kompleksten büyük ihtimal. Konuş krndidiyle çok itici olduğunu söyle. Ablanlar üzerinden gitme de başkalarının üzerinden anlat.

Canım bazı insanların karakteri böyle. Gurme olur onlar mekanları bilir para yönetmeyi her şeyi bilir sözde. Karşısındakinide boğar. Benim de bi akrabam var tüm restoranları sayar. Ya güzelse bundan sonra orda ye diyesim gelir hep.

Ancak bu insanların genelde sohbet konularıda budur. Aslında konuşacakda çok bir şey bulamaz. Kimiside futbolcuları anlatır bilmem kaç yılındaki maçları felan.

Eşin ne iş yapıyor ve kitap okur mu?

Ay şu boğazının peşinde nasıl şehir şehir gezdiğini anlatan erkeklere her defasında bok ye diyesim gelmiştir. Yok ayvalikta tost yiyip koşa koşa susurlukta ayran içmeye gitmiş de. Ya yuh be ne biçim gırtlak var peşinden oraya gez buraya gez ay bok ye e mi... Malesef hep erkeklerde gördüm bunu ve küçük yaşımdan beri bu bokbogazlik muhabbeti yapan insanlardan uzak dururum.
Dondurmayı gidip surda yiceksin diye akıl verdiğinde git orda ye o zaman diyeceksin bozucaksin.

Eşiniz umarım bu anlayışsız tavrından çabucak kurtulur ben bu kadar tahammül edemezdim iyi sabır varmış hepinizde.

Konu sahibi çok mantıklı birine benziyor gerçekten ama kavun değilki koklayıp alsın.. Bu kadar olduğunu tahmin etmedi belki.. Eşinin yaptığı çok yanlış.. Ben ayrıldığım gün bi kaç arkadaş müsvettesi eşlerini paylaştı iyiki eşimsin ailemin babasısın diye.. Böyleleri hep var yani
Bi de iyi ki kocamsin,canım kocam diye yazan arkadaşlar var bunlara ne demeli, paylaşırsın paylaşırsın ama bu kadarı görgüsüzlük geliyor bana ,iyi ki kocanız varmış diyorum geçiyorum ,çünkü normalde hepsinin içini biliyorum:)

Eşin kendini bişeymiş gibi göstermeye çalışıyo
Kendi kendini. Tatmin ediyo duygusal olarak

Allah herkese layığını veriyor.. Sonra o
Ben de bunu anlayamiyorum. Insan yalnizliga o kadar cok ihtiyac duyuyor ki. Ben bazen diyorum keske tek kisilik yatak olsa gitsem orada yatsam. Biraz sessizlil olsa kafami dinlesem. Nasil aranmaz boyle seyler? Onlar yine yalniz oturmak diye soyleyip sevişmeyi kastediyorlardir.
Bazılarının akılları afedersin orda çalışıyor ben buna kanaat getirdim artık.. Hani bak sen yalnız ve yetersizsin demeye getiriyorlar işte.. Asıl yetersiz olanın bu düşünceyi barındıran beyinler olduğunu bilmiyorlar.. Erkeksiz tuvalete bile gidemeyen bi kesim var onlar böyleleri işte.. Yalnızlık bize göre tercih onlara göre şanssızlık

Bi de iyi ki kocamsin,canım kocam diye yazan arkadaşlar var bunlara ne demeli, paylaşırsın paylaşırsın ama bu kadarı görgüsüzlük geliyor bana ,iyi ki kocanız varmış diyorum geçiyorum ,çünkü normalde hepsinin içini biliyorum:)
Onlar görmemişin kocası olmuş tutmuş ....... koparmış misali olan insanlar.. Fazla ciddiye alma onlarda öyle mutlu işte napsınlar

Yine bir gün. Üniversiteden falan bahsediyorduk.uni okuduğum şehirde filan müze var oraya üniversitedeyken gittin mi dedi ben de yok gitmedim dedim. Bir şehirde 4 yıl kalıp da gitmediysen oraya dedi.
Yanı ben üni de zaten parasizdim. O zamanlar filan yeri gezeyim düşüncem yoktu bunu da dedim ona.
bence eşinize parasiz imkaninizin olmadığı zamanlari gilan hiç anlatmayin firsatini bulunca bunu size karşı kullanır onda bu potansiyelde var bence

Back
X