• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin kendini anlatmasi

Normal oturuyroiz tatlı yiyoruz diyelim eşim der işte bu katmeri baklavayı antepte yiyeceksin orda güzel vs. Sanki kalkıp antepe gitme imkanı var herkesin.
Yine annemler bayram tatlısı almışlar onu yedik. Eve gelince bsy oldu ben sordum nasil beğendin mi tatlıyı diye bana dedi antep fistikli daha güzel cevizli o kadar değil.
ben olsam milletin icinde bişey dediğinde sürekli bozarim laf sokarım her defasinda belki böyle böyle susmayi öğrenir.zikkim yermisin cevizli vardı dolapta derim bu ne kız valla benimkide cekilmiyorda seninki bes beteri.

Canım bazı insanların karakteri böyle. Gurme olur onlar mekanları bilir para yönetmeyi her şeyi bilir sözde. Karşısındakinide boğar. Benim de bi akrabam var tüm restoranları sayar. Ya güzelse bundan sonra orda ye diyesim gelir hep.

Ancak bu insanların genelde sohbet konularıda budur. Aslında konuşacakda çok bir şey bulamaz. Kimiside futbolcuları anlatır bilmem kaç yılındaki maçları felan.

Eşin ne iş yapıyor ve kitap okur mu?
Evet sohbet konusu bu oluyor. Kitap okur. Hatta benden fazla okur. Ben de kızınca okuduğun kitaplar sende hic etki etmmeis derim.
Eşim oyle cok fazla kazanan biri değil. Aylık 5 bin civarı kazanıyor

Merhabalar. Burada eski konumda da eşimin davranisalrindan bahsetmiştim.
Eşim birinin yanındayken gezdigi yerleri anlatır. Yedigi şeyleri. Anlatsın bunda bsy yok da. Geçen ablamla eniştemin yanına gittik orada da sürekli şunu şurada yiyeceksin bunu burada yiyeceksin gibi konuşur. Ablamlarin bikac yıl önce işleri bozuldu şu an bi hayli borçları vs var bi küçük dukkanlari var işçi tutmadılar durumları pek iyi olmadığı için ikisi sabah 7den akşama kadar orada çalışıyorlar. Mesela dondurma aldık paket domdurmaalrdan eşim hemen ben bu paketleri sevmiyorum bu asıl şurada güzel ordan yiyeceksin der. Yok keçi sütlü olunca güzel.
Veya bulunduğumuz şehirde filan turistik yeri ziyaret ettiğini ove ove anlatır. Memlekete gidince tura katilacagini. Turkiyede kaç ili gezdiğini vs.
Ablamlarin biraz morali bozuldu sanki. Önceden onların da izinleri tatilleri vardı şu an yok oyle izinleri.
Ablamlar komşu illerde uygun fiyatlı apart otel tarzı yere bakıyorlar bikac gün için eşim hemen gidiyorsan tam iyi yere gideceksin para tutar olsun tatil sonucta diyor.
Ya onlar da iyi yere gitmeyi bilir ama bütçeleri yok yanı bunu demek mi gerekir eşime.
Bu aynı şu duruma benziyor. Çocuğu olamayan birinin yanında sürekli çocuğundan bahsetmek gibi.
Ya ben eşimden konusmaalrindan tavirlarindan hic hoslanmiyorum artık.
Alttaki sözü çok severim ben buna uymaya çalışırım
Evet haklisiniz tabi eşime daha önce söyledim. Pek etki etmedi başka ne yapabilirim diye yazdım.
Canım sıkkın bir de o yüzden konu açtım😐
Bazı insanalr böyle konunun parayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bizim sülalede durumu eniyi olan enişte söyler boYle.seyleri her zaman.

ben olsam milletin icinde bişey dediğinde sürekli bozarim laf sokarım her defasinda belki böyle böyle susmayi öğrenir.zikkim yermisin cevizli vardı dolapta derim bu ne kız valla benimkide cekilmiyorda seninki bes beteri.
Evet kendi ailesinin yanındaydık bu bişy dedi ailesi onayladı bunu ben farklı bsy dedim sonra eşim niye her dediğime bişy diyorsun dedi

Eşimin ailesi de bir tuhaf. Eşimin her dediğini onayliyorlar. Sen okumuş insansın doğrusunu bilirsin diyorlar eşime sürekli.
Ailesinin bu durumuna da sinir oluyorum bazen
Onlar da görgüsüzdür ondan.Bir de oğulları okudu ettiyse ne dese haklıdır modundadırlar.Ben kimsenin değişceğini sanmam ama siz boza boza düzeltmeye çalışın.İşin kötü tarafı siz onu düzeltmeye calıstıgınızda sen de hep beni bpzuosun diomuş.Hatasının farkında değil yani. Öyle olsa özür diler ,yapmamaya calısır.Ama şunu da diyim..Çocuklar söyleninleri değil gördüklerini öğrenirler..İlerde çocuğunuz olursa babalarından bu huyu almaları çok büyük olasılık.Bunu da dikkate alın derim.

Normal oturuyroiz tatlı yiyoruz diyelim eşim der işte bu katmeri baklavayı antepte yiyeceksin orda güzel vs. Sanki kalkıp antepe gitme imkanı var herkesin.
Yine annemler bayram tatlısı almışlar onu yedik. Eve gelince bsy oldu ben sordum nasil beğendin mi tatlıyı diye bana dedi antep fistikli daha güzel cevizli o kadar değil.

Kendi gitmiş mi o anlattığı yere

Yani ben gittim Antep e baklava katmer de yedim katmer anısını anlatırım arada, adam zorla yedirdi artanını paket yaptı vs ama hiç bu da baklava mı Antep ye yiyeceksin demek aklıma gelmez

Sen git getir biz de yiyelim demek lazım

Mesela bizim de var benzer bir tanıdık ayy yurt dışına gidiyoruz tatile şöyle böyle herkese anlatıyor

Bir gün birşey anlatıyor şurada şu yiyecek meşhur diye ilgimi çekti nasıl yapılmış tadı nasıl diye sordum yemedik dedi

Yani “adam Türkiye ye gelip lahmacun yememiş BİM’den konserve yemiş ve övüne övüne anlatıyor lahmacun diye değişik bir yiyecek var diye” gibi düşünün

Neden yememiş biliyor musunuz parasına kıyamamış yese parası bitecek ama böyle anlatacak seneye de x şehrine gidecek vs

B.k ye diyemediniz mi gerçekten??

Evet kendi ailesinin yanındaydık bu bişy dedi ailesi onayladı bunu ben farklı bsy dedim sonra eşim niye her dediğime bişy diyorsun dedi
Ona göre sen yanlış düşünüyorsun canım işte bunlar böyle.. Bizdede bi damat var böyle ben bilirim ben yaparım edalarında.. Sorsan dediklerinin çeyreğini yapmamıştır.. Bişey desen her dediğine niye laf ediyorsun ondan daha mı çok biliyorsun oluyo.. Ömür nasıl geçer bilmem Allah kolaylık versin inşAllah

Evet sohbet konusu bu oluyor. Kitap okur. Hatta benden fazla okur. Ben de kızınca okuduğun kitaplar sende hic etki etmmeis derim.
Eşim oyle cok fazla kazanan biri değil. Aylık 5 bin civarı kazanıyor
hahaahah.
O kadar havaya kazandığı 5 bin mi?
50 bin kazanıyormuş gibi havalara girmesin söyleyin de eşinize.
Eşiniz abarttığında siz de onu gömün. 5 bin tl ile ne yapabilir ki? Belki böyle böyle düzelir.

Ay bu enişte hastalığı mıdır nedir ya. Benim bi enişte var 70 yaşında. Aynı eşiniz. Bayramlarda mecbur görürüm. Ama her gördüğümde kendisini ve ailesini över beni eziklemeye çalışır. Benim aile kopuk. Anne baba ben küçükken ayrıldı. Ordan başlar. Iste baban iyi insan ama ailesine sahip çıkmadı. Bak ben nasil ailemin başındayım. Senin abin de sorumsuz. Bak benim oğlumla kızıma ne guzel evlilik hayatlari var. Ay sen daha evlenmedin de yazık sana tarzi laflar. Ben mesela genc yasimda kendi isimi kurdum. Bi gun boyle demez mi yine ezikleyerek sen nereye kadar böyle calisacaksin. Maaşlı bir ise girsen daha iyi olmaz mi? Olmaz dedim ben mutluyum. Memur olmam lazimmis gibi sanki. Bu yıl bunun oglu 40 yaşında kendi isini kurdu. Şimdi ogluyla övünüyor. Bak benim oglum kendi isini kurdu iyi para kazanıyor diye. E noldu beni gömüyordun? Yaşlı diye saygisizlik yapmayalım diyorum ama adamin bu tavrından hic gorusesim gelmiyor. Adam önüne gelene egosunu tatmin ediyor. Yani bunlar 70inde de aynı. Değişmez.

konuşacak konu mu bulamıyor acaba. Okumayan insan da değilim, haftada 2 kitap bitiririm ama bazen sohbet edecek bişey olmuyor, sizin ki gibi sürekli değil de ,gittiğim yerleri , turları falan anlatırım sohbet olsun diye. Bir gün yine Akdeniz turundayız. Neyse...:KK70:Mesela şu an doğuda bir yerdeyim, iş yerinde sürekli yemek konuşuluyor, sabahtan başlıyorlar öğlen fırına ne versek:rolleyes: yemek yeniyor akşama şu kebabı mı fırına versek, muhabbet hep bu. En güzel kebap onlardadır,en güzel baklava onlardadır vs vs

Back
X