Geçen hafta evlendim. Hafta sonu eşimin kız kardeşi geldi öss sınavına girmişti. Türkiye'de ilk bine girmiş Ankara'da Tıp yazmış yüzde yüz istediği bölüm gelecek. Hafta sonu yazdığı üniversiteyi gezmeye gittik. Yurt falan baktılar sanırım beğenmediler. Akşam dışarda iftara gitmiştik yemekte kız kardeşimin bizimle kalmasında bir sakınca var mı dedi. Ben de kalsın tabi dedim. Sonradan düşünüyorumda en az altı yıl bizimle kalacak. Bir de kız kardeşinin bana karşı bir soğukluğu var ya da ben öyle anlıyorum pek benimle konuşmuyor. Şu an evimiz iki oda bir salon hiç eşyamız yok. Apar topar evlendik ev bakacağız kredi çekip ev alacağız ailem istemedikleri evliliği yaptığım için benimle görüşmüyorlar. Eşim dört odalı bir ev bakalım dedi kardeşi için ayrı bir oda yapalım dedi. Evleneli bir hafta oldu hala birlikte olamadık bunca sorunun üstüne kardeşi iyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Gerçi bu saatten sonra bir şey yapamam artık kabul ettim. Bir yandan da bencil mi düşünüyorum diye kendime kızıyorum.
Kızlar inanın ben sizden daha şaşkınım ben maalesef sadece sevdiğim insanla değil kız kardeşiyle de evlenmişim. Ekonomik yurtlar var kampüsün içinde onları kesinlikle istemiyor konukevini beğenmiş aylık 710 lira yemek falan yok sadece kalma parası ama orası da sınırlı sayıdaymış bence tamamen bizde kalma planı. Kardeşi tabiki harcasın ben ne karışırım ama abartmasın kardeşine gidip ıphone aldı ne gerek var ev almak için uğraşıyoruz bu kadar masrafa gerek var mı. Ev için az kredi çekelim diye kendi arabamı satmayı düşünüyordum ama vazgeçtim çünkü eşim benim kadar dert etmiyor bile. Bir yıldır aramayan annesi ilk defa dün aramış kardeşine sahip çık falan demiş bu işte bir gariplik var ama çözemedim.
kardeşine sahip çık= kardeşin sizde kalsın ye,içir,bak.
kardeşidir asla aman kullanıyor gözüyle bakamam
ama ne garip, oğluyla küs, gelinini beğenmeyen aile biricik prenseslerini size emanet ediyor.
asla arabanı fln satma, şuan bu fedakarlığa değecekmiş gibi görünmüyor
telefon fln özenmiştir alsın, ama bu kız onun kardeşi esas ailesi anne babası onlar, siz değilsiniz.
yani maddi yönden eşine manevi yönden (yemek-bakım vs) sana yüklenicek olması hoş değil.
resmen başlarından atmışlar kızın sorumluluğunu. hayır bu kız ya başka bi yerde tıp kazansaydı eyvah eyvah ne yaparmış, ölür kalırmış heralde.
üzgünüm ama bence kıza da bu akılları kayınvalide veriyor ve resmen huzur bozmak için bence, kızına baktırtmak için.
ben mi çok fesatım bilmiyorum ama yeni evlilere bu kadar ısrar hiç hoş değil yani, şimdi sen istemesen kötü olursun, ama ileride de bi şekilde kötü olunacak yani çok açık ortada,
basbaya bir bencillik var çünkü, sen de buna dayanamayıp ileride sen de bencilleşmeye başlayacaksın, sonra eşin sana kızıcak, sen kendini anlatıcaksın, seni dinleyip biraz kardeşine kızıcak, kardeşi ailesine isyan edicek, ailesi hepten tepenize binicek, en sonunda yollar ayrılacak.
ama bi süre dayanırsan ben bu kızın arkadaşlarıyla eve çıkıcağına eminim, hiç öyle 17 yaşında masum çocuk modeli değil, bildiğin cingöz mazlum ayaklarında, bi süre sonra arkadaşları eve çıkmaya başladıkça o da özenicek onların rahatlığını abisinden dolayı o kadar rahat olamıcak çünkü eve giriş çıkış saatleri vs. eğer birlikte yaşarsanız, geç gelirse fln dolduruşa getir bari biraz eşini sıksın kızı da kendi rızasıyla kaçsın.
Kızlar inanın ben sizden daha şaşkınım ben maalesef sadece sevdiğim insanla değil kız kardeşiyle de evlenmişim. Ekonomik yurtlar var kampüsün içinde onları kesinlikle istemiyor konukevini beğenmiş aylık 710 lira yemek falan yok sadece kalma parası ama orası da sınırlı sayıdaymış bence tamamen bizde kalma planı. Kardeşi tabiki harcasın ben ne karışırım ama abartmasın kardeşine gidip ıphone aldı ne gerek var ev almak için uğraşıyoruz bu kadar masrafa gerek var mı. Ev için az kredi çekelim diye kendi arabamı satmayı düşünüyordum ama vazgeçtim çünkü eşim benim kadar dert etmiyor bile. Bir yıldır aramayan annesi ilk defa dün aramış kardeşine sahip çık falan demiş bu işte bir gariplik var ama çözemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?