Eşimin kız kardeşi bizimle kalmak istiyor

Olaya iki taraflı bakın bence. Bu sizin kardeşinizde olabilirdi.Yurtta kalabilir tabi ki.Belki yabancısı olduğu bir ortam olduğu için çekinebilir ilk başta.
İlk senesinde çevresi arkadaşları olacak.Siz istesenizde sizde kalmaya devam etmeyecek belki.
Yurtlar pahalı mı bilmem. Ama bir kaç arkadaş ev tutabilirler.İnanın bunu tercih edecektir.

Sonuç olarak,net bişey yokken kendinizi üzmeyin.Eşinizi kırmayın.Karşıda çıkmayın kötü olursunuz.
Ben eminim, bir kaç ay sonra yurt veya arkadaş evi ona cazip gelecek, sizinde sorununuz çözüm bulacak.
Yıllar sonra evini açan yenge olursunuz.
Sizi minnetle anar.

Yaşadıklarımdan biliyorum.

ne diyeceğimi şaşırdım,
hani zorunluluk olur, maddi açıdan vs anlarım da
ben sizle kalmak istiyorum diye abisine duygu sömürüsü yapmak şımarıklıktan başka bişey değil.
evin küçük prensesi olmaya fazla alışmış,
eğer sen de ona prenses gibi davranabiliceksen sesini çıkarma gelsin.
ama ben pek dayanabiliceğini sanmıyorum.
17 yaşında çocuk diyenler, şimdi ne düşünüyorsunuz acaba?

eşinin tavrı çok önemli ikinizi ayrı gözle baktığını fark ettirebilir istese,
aynı evde kalsanız bile o tutumuyla aranızı dengede tutarak güllük gülistanlık bir ev ortamınız olabilir
ama bana kardeşini kayırıyormuş gibi geliyor (gibi geliyor bile değil tamamen öyle)
dolayısıyla hayatındaki 2. en önemli şey olmaya alıştırmaya çalış kendini derim.

Kızlar inanın ben sizden daha şaşkınım ben maalesef sadece sevdiğim insanla değil kız kardeşiyle de evlenmişim. Ekonomik yurtlar var kampüsün içinde onları kesinlikle istemiyor konukevini beğenmiş aylık 710 lira yemek falan yok sadece kalma parası ama orası da sınırlı sayıdaymış bence tamamen bizde kalma planı. Kardeşi tabiki harcasın ben ne karışırım ama abartmasın kardeşine gidip ıphone aldı ne gerek var ev almak için uğraşıyoruz bu kadar masrafa gerek var mı. Ev için az kredi çekelim diye kendi arabamı satmayı düşünüyordum ama vazgeçtim çünkü eşim benim kadar dert etmiyor bile. Bir yıldır aramayan annesi ilk defa dün aramış kardeşine sahip çık falan demiş bu işte bir gariplik var ama çözemedim.

kardeşine sahip çık= kardeşin sizde kalsın ye,içir,bak.

kardeşidir asla aman kullanıyor gözüyle bakamam

ama ne garip, oğluyla küs, gelinini beğenmeyen aile biricik prenseslerini size emanet ediyor.

asla arabanı fln satma, şuan bu fedakarlığa değecekmiş gibi görünmüyor

telefon fln özenmiştir alsın, ama bu kız onun kardeşi esas ailesi anne babası onlar, siz değilsiniz.

yani maddi yönden eşine manevi yönden (yemek-bakım vs) sana yüklenicek olması hoş değil.

resmen başlarından atmışlar kızın sorumluluğunu. hayır bu kız ya başka bi yerde tıp kazansaydı eyvah eyvah ne yaparmış, ölür kalırmış heralde.

üzgünüm ama bence kıza da bu akılları kayınvalide veriyor ve resmen huzur bozmak için bence, kızına baktırtmak için.

ben mi çok fesatım bilmiyorum ama yeni evlilere bu kadar ısrar hiç hoş değil yani, şimdi sen istemesen kötü olursun, ama ileride de bi şekilde kötü olunacak yani çok açık ortada,

basbaya bir bencillik var çünkü, sen de buna dayanamayıp ileride sen de bencilleşmeye başlayacaksın, sonra eşin sana kızıcak, sen kendini anlatıcaksın, seni dinleyip biraz kardeşine kızıcak, kardeşi ailesine isyan edicek, ailesi hepten tepenize binicek, en sonunda yollar ayrılacak.

ama bi süre dayanırsan ben bu kızın arkadaşlarıyla eve çıkıcağına eminim, hiç öyle 17 yaşında masum çocuk modeli değil, bildiğin cingöz mazlum ayaklarında, bi süre sonra arkadaşları eve çıkmaya başladıkça o da özenicek onların rahatlığını abisinden dolayı o kadar rahat olamıcak çünkü eve giriş çıkış saatleri vs. eğer birlikte yaşarsanız, geç gelirse fln dolduruşa getir bari biraz eşini sıksın kızı da kendi rızasıyla kaçsın.

Hacettepe ingilizge tıp 7 yıl değil mi?=)şaka bir yana henüz çok erken,evlendiğinizi bile anlayamadan bu ne misafiri..kaldi ki sizle kalmaya devam edecek..hiç özel hayatınız olmayacak nerdeyse.Aile insanın arkasında iyi bir koruyucu bunun yokluğunu hisseden erkekler sanki şanslarını zorluyorlar gibi geliyor bana.Neyse artık kabul ettiysen üzülme 4.sınıftan sonra çok yoğun olurlar geceleri nöbet tutmaya da başlarlar:)

Hacettepe Tıp a çok yakın bir yerde Kurtuluş Kıbrıs Cad Mahmud Nedim Zapcı yurdu var, yarı özel devlet yurdu. Su an 168 tl, devletin verdiği sabah akşam fişleri ile bedavaya geliyor. Odalar 3 kişilik tv, buzdolabı, odada wc banyo, iç hat tel, hergün temizlik çöp alma. Çamaşırhane, kablosuz internet. Muhteşem bir yurt. Ayrıca tıpcı cok kalan var ders calışma ortamı acısından cok rahat eder. geniş dolaplar çalışma masası, her katta çalışma salonu.bir kötü yanı var, çok iyi torpili olan giriyor.. Bakın torpil demiyorum çok iyi torpil şart.. Bastıran giriyor kyk nın basvurularında sadece yetim gazi cocuklarına hiçbişey yapmadan cıkıyor.
Tıp okuyacak, tek basına kalması iyide, mutlaka arkadasları ile birlikte çalışması gereken dönemler olacak, geceleyecek uyku saati yemek saati değişecek. Ne işi var yeni evli çiftin evinde. Haftasonları gelir en fazla, ztn ona bile vakti olmayacak..

Ohooo...
Siz ne diyorsunuz bu işe yada neler diyorsunuz merak ediyorum gerçekten ...

Susup kalıyorsanız iyi valla..Ne güzel derim.

Hem daha kendinize gelememişsiniz evlenmişsiniz hiç birşeyi anlamamışsınız .

O diyorsa ben" sizle kalıcam" diye . Sende iş işten geçmeden demelisin" istemiyorum" diye.

Tüm bunları kayınvalidenin özellikle yaptığı garanti. Açık kabak gibi ortada .

Ben fesatım bu kadar insanda fesat değil heralde .. Evde bağırarak şarkı söylesen kayınvaliden duyar artık ..

Baksanıza Prenses hazretleri iphone'lar bilmem neler. Sanki bana prenses .. Geldiği yer köy demişsin. Paris'den gelmiş sanki ! Hayır ev standartını merak ettim hemde çok . Yurt beğenmiyor ya ..

Arabada önlere binmeler havalar secaatler .. Ooohhh .

Bu kadar okuyan kız ölsün artık ne diyeyim..

Kayınvalidenin araması da tamamen kızı sizin eve sokmak . Seni arayıp bi tebrik ettimi de Kızını sana yollamaya yüzü var ? .

Kusura bakma sert olmuş olabilir ama bu yaşlardaki ve bu yerlerdeki kadınların bazı şeyleri göremeyişi gerçekten zoruma gidiyor ve üzülüyorum adınıza..

Haaa şunuda ekleyeyim şu mübarek ayda , AİLENLE BARIŞ.
Seninde abin var değil mi ?.. Göstermelikte olsa OLMALI.

Son düzenleme:
başlarda biraz zorluk çekersin belki bir kaç ay sonra arkadaş edinince sizle kalmak oda isteyecektir sen üzme tatlı canını

Yok yahu ne fesatlığı...
Bunlar ayan beyan belli ettiler renklerini.
O kız basbayağı bir amaç için burada ve evde nasıl bir muhabbet olduysa bunların etkisinde kaldığı kesin.
Ve yine o kız mazlum-mazbut değil.Eğer o çekingense ölmeliyim ben !
Evde bir takım muhabbetler dönecek dedikodular alacak başını gidecek.Ben bunların etkisinde kalsam ne abimin ne de eşinin yüzünü görmek isterim.Bırakın aynı evde kalmayı...
Ara bozmak niyetiyle gelmiş işte...

Benim şimdilik size diyebileceğim kenarda kıyıda birikiminiz olsun mutlaka bu bir.
İkincisi buradan söylemenin kolay olduğunun farkındayım ama sinirleriniz sağlam olsun.Ve evet Lullably'nin dediği gibi yapın sıkıya gelemezse kendi kaçar.

bence senin görümce anne babasından öğütlü gelmiş.git yurtlara bak beğenme güzel olanlarda çok pahalııı ...helee o kaynanalar yokmuu demiştir kesin abisinin evi varken neden kalsın yurtlarda temiz ev temiz yatak ütülü temiz elbiseler helede tıp öğrencisi su içmeye kafasını kaldramaz...masrafsız doktor :))

kabul etmeyin bence. eşinizle sakin sakin konuş daha yeni evlisiniz hele bi yaşayın beraber olun.düğünden önce sorsaydı ya bu ne yaaww zor durumda kaldın sende böyle.onların yaptıkları hoş değil.yinede bakabilirsin ona.. yemeğe çağırsın falan ama asla aynı evde kalmayın derim.yazık olur sana.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN.kendine dikkat et ve Aeo.

iyice işin cılkını çıkarmış 710 liraya konukevi yemek hariç istiyor bide üzerine iphone aldırıyor çok şaşırdım. Nasıl fakir bir aile anlamadım aklı başında olan bir insan abi boş ver daha önemli ihtiyaçlarımızı alalım diye geri çevirirdi ki küçük demeyin bunu 11-12 yaşındaki çocuklar bile düşünüyor. Her şey okumakla olmuyor iyi bir yürek ve vicdana sahip yetişememiş bu kızımız malesef. Yazık ya üzülüyorum böyle insanları gördükçe , gerçekten aç ihtiyacı olan insanları bu tip insanların duygu sömürüleri yüzünden göremiyoruz. Bence arabanı satma bu gidişle çöpsüz üzüm olarak kalacaksın, daha istekler talepler bitmez devamı gelecektir.

Merak ediyorum .

Eşinizle bu konuyu kaç kez konuştunuz ?

Hayır lütfen tepenize çıkmalarına izin vermeyin arayıp tebrik bile etmeyen insanları..

Ailenizle durumunuzu düzeltmek için bir şey yapıyor musunuz ?

Amacı belli bu insanların ve bana sorarsanız okkalı bir kavga sebebi bu .

Canım kesinlikle kabul etme derim ben...Yeni evlisiniz ya ne misafiriymiş, hem de 6 yıllık! Eşine uygun bir dille anlat vazgeçir...İlk aydan sorunlarınız başlar yoksa

keşke baştan kabul etmeseydin tatlım ya.bana soğuk diyorsun bir de.hiç mi düşünmedin canım görümcenin ileride en ufak kavganızı ,surat asmanı, iki gün yemek yapmasan yapmadığını,ev işlerini serdiğini kayınvalidene bir bir raporlayacağını!6 yıl aynı evde!en başta aradaki mesafeler kalkar.bir kere eşinle özel hayat denen şey başlamadan bitecek.bence acilen bu durumu toparlaman lazım.benim bile derdim oldu şimdi bu inan:18::18:

Kampüsün içindeki yurtlarda gayet güzel.
Zaten konuk evleriyle yan yana.
Çok fazla tıp öğrencisi bulunuyor ve bu okurken de çalışma açısından ona kolaylık sağlar.
Derse gitmesi 10 dakikasını almayacak.
Kütüphane dibinde 24 saat açık ki genelde tıp okuyanlar orada sabahlar.
Neden burası varken sizi tercih eder ki ?
eviniz yakın mı ?
Bir de her gün gel git yapması var, kendine de yazık.

Moralinizi bozmak istemem ama görümceler kayınvalidelerden beterdir.
Aile yaşantıları nasıl bilmiyorum ama okul dışında arkadaşlarıyla aktivitelerine sınırlama getirmeye çalışırsanız yurtta kalmaya karar verecektir.
Zaten siz hiç bir şey yapmasanız bile en fazla 1 yıl sonunda arkadaşlarına özenip yurtta yada vb. tarzda bir yerde kalmak isteyecektir.
Ama ne olursa olsun görümcenize sinirlenince ona sessiz kalıp eşinizden çıkarmayın sinirinizi bu sadece evliliğinizi yıpratır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…