eşimin kız kardeşini sevmiyorum

mori_yel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
51
13
38
Arkadaşlar Merhaba,

Paylaşmak istediğim şey başlıktan da anlaşılacağı üzere eşimin kız kardeşi. Eşim kız kardeşini çocuğu gibi görüyor. Eşim 35 yaşında, kardeşi ile aralarında 10 yaş var, küçüklükten bu yana ailesi kardeşinin herşeyini abisine yüklemiş. Şimdi de kardeşinin maddi manevi her şeyi bizim üstümüzde. Abisi kardeşini özel üniversitede okutuyor.Senelik 30.000 tl sadece okul masrafı. ekstralar hariç. Bu zaten beni rahatsız etmeye yetiyor. Üstüne bir de kardeşi lüks harcamalar yapınca daha da kendisinden nefret ediyorum. Eşimin babasının sadece emekli geliri var. Ama onlarda eşimin üstüne yüklenmişler iyice. Ailesinin kirası mutfak masrafı hepsi bizim üstümüzde. Düğün derneklere giderken çeyreklerini eksik etmezler onu da eşimden isterler. Aslında ailesinden komple şikayetçiyim de kız kardeşi üstüne üstelik bir de sürekli abisiyle mesajlaşmalarda. Gece gündüz ellerinde tel birbirlerine mesaj atarlar. Eşim çocugu gibi yedimi içtimi nerede eve gittimi takip etmede.Ben de sinir oluorm. Eşimle defalarca bu yüzden tartıştım. bir abileri daha var ama o kendini çekmiş. ailesiyle uzakta mutlu huzurlu yaşıyor.biz de sürekli tartışıyoruz.İkimizde çalışıyoruz ama benim maasım ev kredisine gidiyor. sıkıntımız yok çok şükür ama ben kardeşinin masrefları olmasa daha rahat bi yasam sürebilirim. Yeri geldiğinde tartışmalarımızda ben kim için çalışıyorum diyor. Bizim için çalışmadığı malum. Onun geliri ailesinin ihtiyaçlarına gidiyor. Bu nedenle ailesini sevemiyorum. Biz daha iki bucuk senelik evliyiz. 8 aylık da bebeğimiz var. Ben eşimin kız kardeşini kendime kuma, bebeğime üvey kardeş gibi görüyorum. Çünkü bizim hakkımız ona gidiyor.Maddi manevi her yönden eşim ikiye bölünüyor. Evimizde sürekli bu konudan tartışma çıkıyor, huzurlu bi ortam oluşmuyor.

Son düzenleme:
Kendi çocuğu olduğunda biraz değişir maddi olarak ona o kadar düşecek hali kalmaz bebeğin masraflarından

Arkadaşlar Merhaba,

Paylaşmak istediğim şey başlıktan da anlaşılacağı üzere eşimin kız kardeşi. Eşim kız kardeşini çocuğu gibi görüyor. Eşim 35 yaşında, kardeşi ile aralarında 10 yaş var, küçüklükten bu yana ailesi kardeşinin herşeyini abisine yüklemiş. Şimdi de kardeşinin maddi manevi her şeyi bizim üstümüzde. Abisi kardeşini özel üniversitede okutuyor.Senelik 30.000 tl sadece okul masrafı. ekstralar hariç. Bu zaten beni rahatsız etmeye yetiyor. Üstüne bir de kardeşi lüks harcamalar yapınca daha da kendisinden nefret ediyorum. Eşimin babasının sadece emekli geliri var. Ama onlarda eşimin üstüne yüklenmişler iyice. Ailesinin kirası mutfak masrafı hepsi bizim üstümüzde. Düğün derneklere giderken çeyreklerini eksik etmezler onu da eşimden isterler. Aslında ailesinden komple şikayetçiyim de kız kardeşi üstüne üstelik bir de sürekli abisiyle mesajlaşmalarda. Gece gündüz ellerinde tel birbirlerine mesaj atarlar. Eşim çocugu gibi yedimi içtimi nerede eve gittimi takip etmede.Ben de sinir oluorm. Eşimle defalarca bu yüzden tartıştım. bir abileri daha var ama o kendini çekmiş. ailesiyle uzakta mutlu huzurlu yaşıyor.biz de sürekli tartışıyoruz.İkimizde çalışıyoruz ama benim maasım ev kredisine gidiyor. sıkıntımız yok çok şükür ama ben kardeşinin masrefları olmasa daha rahat bi yasam sürebilirim. Yeri geldiğinde tartışmalarımızda ben kim için çalışıyorum diyor. Bizim için çalışmadığı malum. Onun geliri ailesinin ihtiyaçlarına gidiyor. Bu nedenle ailesini sevemiyorum. Biz daha iki bucuk senelik evliyiz. 8 aylık da bebeğimiz var. Ben eşimin kız kardeşini kendime kuma, bebeğime üvey kardeş gibi görüyorum. Çünkü bizim hakkımız ona gidiyor.Maddi manevi her yönden eşim ikiye bölünüyor. Evimizde sürekli bu konudan tartışma çıkıyor, huzurlu bi ortam oluşmuyor.
Kendi çocuğu olduğunda biraz değişir maddi olarak ona o kadar düşecek hali kalmaz bebeğin masraflarından

Kendi çocuğumuz da var. 8 aylık kızımız var. Kızımla da ilgilenio ama diğer tarafla da aşırı ilgiyi kesmiyor. Ailesi ve kardeşi de sağolsunlar aşırı benciller. Hafta sonu hafta içi demeden arayıp bizi rahatsz etmeden durmuyorlar. Ya bi yere gitmek için araba isterler ya görülcek işleri vardır eşimi çagırırlar. Özel hayats saygı zaten yok da. Ben de artık biz bi ayrı aileyiz diyorum eşime sürekli ve tartışıyoruz. Ben onu ailesinden ayırmaya calışıyormuşum. Diyorum evlenmeseydin o zaman. MAdem hayatında hiçbişey değişmeyecekti. Ailenle ilgilenip dursaydın

tartışmaya girme sizin kardeşiniz varmı erkek ? varsa bakar onu eve getirin uzun süre kalsın o kız ondan bir şekilde rahatsız olacaktır. kesinlikle şikayetci olmayın o kıyafet alırsa sizde alın kirayıda neden siz ödüyorsunuz harcamalarım var deyip kendinizede bakın. kimsenin kölesi yada gölgesi değilsiniz bana göre. kardeşine bağlı ama ilk hatasında yüzüne hafifce söyleyin mutlaka bir hata yapacaktır nede olsa o da bir kız zamanında bizlerde yaptık :) sabır ile şimdi erkek kardeşiniz varmı ?

tartışmaya girme sizin kardeşiniz varmı erkek ? varsa bakar onu eve getirin uzun süre kalsın o kız ondan bir şekilde rahatsız olacaktır. kesinlikle şikayetci olmayın o kıyafet alırsa sizde alın kirayıda neden siz ödüyorsunuz harcamalarım var deyip kendinizede bakın. kimsenin kölesi yada gölgesi değilsiniz bana göre. kardeşine bağlı ama ilk hatasında yüzüne hafifce söyleyin mutlaka bir hata yapacaktır nede olsa o da bir kız zamanında bizlerde yaptık :) sabır ile şimdi erkek kardeşiniz varmı ?
Erkek kardeşim var ama ailesi bizimle yaşamıyor zaten. Belirttiğim gibi kardeşini özel üniversitede okutuyor. Özel okul masrafı, harçlığı, ev masrafları hepsini abisi karşılıyor. Bizim kazancımız ona gidiyor gibi düşünüorm ben ama buna malesef engel olamıyorum. Sonucta artık okul bitene kadar cekeceğiz. Ama o okul masrafıyla biz bir ev alırdık diorm eşime. Para işleri geçici
İşler çok takıosun diyor bana. Siz olsanız takmazmısınız. Ben ilerisi için birikim yapmak isterken o kazancımızı kardeşine yatırıor. Üstüne üstelik kardeşinin bana karsı da ukala tavırları var. O kızdan nefret ediyorum. Bazen sırf bu yüzden boşanmayı bile düşünüorm. Ömür boyu elimi sömürme devam edecek gibi gelior bana. Ben de kendimi enayi gibi hissediyorum. Üniversite mezunu insanım. Çalışıorm bunları cekmek zorundamıyım diye

Erkek kardeşim var ama ailesi bizimle yaşamıyor zaten. Belirttiğim gibi kardeşini özel üniversitede okutuyor. Özel okul masrafı, harçlığı, ev masrafları hepsini abisi karşılıyor. Bizim kazancımız ona gidiyor gibi düşünüorm ben ama buna malesef engel olamıyorum. Sonucta artık okul bitene kadar cekeceğiz. Ama o okul masrafıyla biz bir ev alırdık diorm eşime. Para işleri geçici
İşler çok takıosun diyor bana. Siz olsanız takmazmısınız. Ben ilerisi için birikim yapmak isterken o kazancımızı kardeşine yatırıor. Üstüne üstelik kardeşinin bana karsı da ukala tavırları var. O kızdan nefret ediyorum. Bazen sırf bu yüzden boşanmayı bile düşünüorm. Ömür boyu elimi sömürme devam edecek gibi gelior bana. Ben de kendimi enayi gibi hissediyorum. Üniversite mezunu insanım. Çalışıorm bunları cekmek zorundamıyım diye

öncelikle sakin olmalısınız anladım siz paranızı kiraya vermeseniz eşiniz en azından kiraya ortak olacak. siz bence özel harçama yapıyormuş gibi paranızı bir kenarda tutun hatta okul harçları gelmeden bir ay önce tatil vs isteyin ayarlayın bu sayede kendisi sıkıntı çekecektir zaten size ukala davranıyorsa uyarın. ikitanede vurun desemde vurmayın aynı şekilde sizde ona davranın. ama en önemlisi bir psikoloj ile görüşün derim sizi çok bunaltmış olmalı eşinizde nasıl bir insansa kusura bakmayın insan eşini bu kadar boşlamamalı. zaten doktor eşinizle görüşme isteyecektir. size muhtemelen ilaç verecek eşiniz sorunca birşey yok deyin merak etsin insan elinde olan hazineyi bilmez mi erkekler şeydir birşeyi elde ettimi onu önemsemez. kardeşinin üzerine titremeside bu.

Bence hemen işden Ayrıl cocuguNla ilgilen hem çalışıyorsun hemde ortada bi birikim yok ayriyetten masraf yap sende yüklen mecburen kızkardeşinin mAsraflarini karsilayamicAk

işten ayrılmak hangimize ceza olur bilemiyorum. Ayrıca kendi hayatımı garanti altına almam lazım. İleride ne olacağı belli olmaz, hayat bu. Sürekli ailesi yüzünden tartışıyorken, evlilik oturmamışken işi bırakmak aptallık olur diye düşünüyorum.
:(

Ne abartmasi sonuna kadar haklisin madem maasi ailesine ve kiz kardesine gidiyo onlar icin calisiyo o zaman evlenmicekti ne bu yaa kimse evinin rizkini bolmeye mecbur degil bu konu ciddi bi sorun onun kazandigi her kurusta cocugunun ve sizin rizkiniz var esinize resti cekin siz tum maasi ev kredisine veriyosunuz o ise ailesini gecindiriyi once kurdugu aileyi esini cocugunu gecindirsin olurda para artiyosa ufak defek ailesinede yardim etsin ama once karisi cocugu..

• Beğen
Reactions: anu
Ay cok sinirlendim ya ara sira durumlari sıkısır anlarim ama ben alisverisimden cocugumdan kısıcam ev kredisi odicem oda gidip her yil 30 milyar kardes okutcak yetmicek ailesine bakip gecindircek eee sende kendi evini kendin gecindircen olcak ismi basta kabul etmeseydin keske cok buyuk hata etmisin al karsina bu boyle olmaz de ne zamana kadar yardim etcek yilda 30 bine kendi ev sahibi olur kiz ozel universite okuyacak diye cocugum ben niye fedakarlik yapiyim de sacmalikkk sanki sen ve cocugu onun ailesi degil
Ben olsam tepkimi koyardim ben maasimi ev kredisine veriyosam sende kendi maasini eve ve bize ayirmalisin derim

Bence abartıyorsunuz .tamam kız kardeşinin özel lüks harcamaları kabul edilemez ancak ailesine destek olması düğünlerde çeyrek istemesi bir yere bırak demeleri gayet normal unutmayın ki eşinizi ailesi bugünlere getirdi eğer sizin bogazinuzdan anne babasına bakması ilgilenmesi kardeşlerinin eğitim masraflarını destek olması gayet güzel bir davranış eşiniz hayırlı evlat

nupela06 eşinizi ailesi bugünlere getirdi diyorsunuz da hepimizin ailesi bizler için elinden geleni yapmıyor mu?
İnsanlar çocuklarını yetiştirirken onlara borçlu gibi davranmasını gerektirmez diye düşünüyorum ki ailesi de aynı fikirde. Biz büyüttük kafasında.
Dün gece yine kardeşi yüzünden kavga ettik. Kardeşi işe başlamış. Kız direk abisine mesaj atıyor çiçek çikolata kabulüm diye. Abisi de koşa koşa işyerine çiçek göndermiş. Ben zaten kardeşine sinir olduğum için yine kavga sebebimiz oldu Ben işe başladığımda ne çiçek gördüm ne çikolata. Niye? onlar gibi yüzsüz yüzsüz istemediğim için!!!!

Kavga edip durursaniz olay inada biner.
Bu kiz omur boyu okumayacagina gore bence birazcik disini s.k
Isede girmis. Ozel masraflarini yavas yavas kendi karsilamaya baslar zaten.
Bence biraz daha sabret.

İnattan ziyade nefrete döndü olay. Ne yapsa sinirimi bozuyor. İşe girmesi de henüz öğrenci yarı zamanlı çalışacak. İnşallah dediğiniz gibi özel masraflarını kendisi karşılar. Aksi halde eşime diyorum ben kendi rızkımı yedirdim ama çocugumun rızkını yedirmem diye.

İnattan ziyade nefrete döndü olay. Ne yapsa sinirimi bozuyor. İşe girmesi de henüz öğrenci yarı zamanlı çalışacak. İnşallah dediğiniz gibi özel masraflarını kendisi karşılar. Aksi halde eşime diyorum ben kendi rızkımı yedirdim ama çocugumun rızkını yedirmem diye.

Benim babam ablasinin iki kizinin okul masraflarinin buyuk bir kismini karsiladi.
Enistem alkol bagimlisiydi. Eve hep sarhos gelirdi.
Annem hic zorluk cikarmadi, calismayan bir bayandi ama biz 4 kardesiz.
Ve babamin o zamandan bu zamana yasadigi tecrubelerden sonra surekli soyledigi cumle su:
Allah verene verir. Gercektende dogru. Babam 5 kardes. Evde uc numara.
Iki erkek kardesi daha var. Biri okulda mudur, digeri yasadigimiz en iyi meslek lisesinde egitmen.
Babamsa o zamanlar demir yolunda memurdu ve ek is yapiyodu.
Suan maddi olarak amcalarimdan cok daha önde. Ve bunun sebebini yaptigi yardimlara yorumluyor..

Siz de kardesinizin okul masraflarini karsilamaya baslayin, en azindan esinize oyle soyleyin biriksin kenarda, krediyi esinize birakin , hic konusmayin kardesi hakkinda ilgilenmeyin hatta anne babaniza sarin hep mesajlasin konusun maasinizi verin ilgilenmem lazim diye islerine kosun biraz kocanizi boslayin bakalim neler oluyor belki kendi ilacini tadinca anlar

nupela06 eşinizi ailesi bugünlere getirdi diyorsunuz da hepimizin ailesi bizler için elinden geleni yapmıyor mu?
İnsanlar çocuklarını yetiştirirken onlara borçlu gibi davranmasını gerektirmez diye düşünüyorum ki ailesi de aynı fikirde. Biz büyüttük kafasında.
Dün gece yine kardeşi yüzünden kavga ettik. Kardeşi işe başlamış. Kız direk abisine mesaj atıyor çiçek çikolata kabulüm diye. Abisi de koşa koşa işyerine çiçek göndermiş. Ben zaten kardeşine sinir olduğum için yine kavga sebebimiz oldu Ben işe başladığımda ne çiçek gördüm ne çikolata. Niye? onlar gibi yüzsüz yüzsüz istemediğim için!!!!
canım lüks konusunda haklısın ancak ailesine sahip çıkması ekonomik açıdan destek olması normal bence , temenni et ki destek oldugu kardesleri yarın sizin zor günlerinizde yanınızda olsun maddi manevi sizi desteklesin ,
Abimde kardesinin egitim masraflarını üstlendi gerçi bekardı o zamanlar ancak su anda kardesim hem abimin cocuklarına hemde diger yegenlerinin dersleriyle birebir ilgilenir ve ozel ders masraflarını karsılar ,

Valla cok sasirdim esine ve sana...biz evlenirken ailesi bize yardim etmedi daha da karşılığında unv okuyan kardesine para gondermemizi beklediler direkt engel oldum asla da yollamam arada harçlık verir sen bariz okutuyosun kizi ilginc pes dogrusu..ben yapmam çocuğumun rizkidir ya yazil degil mi...

o kadarıda normal değil tabii özel okulda okutmalar falan çok saçma çok okumaya niyeti olan devlet okulu yada burslu kazanır okur... ne ala iş vallah... ben olsam bende kızardım

Back
X