Kız okumaya gelmiş abisinin evinde isterse ögretim hayatı boyunca kalabilir kendi kardesin olsa esin istemese kardesimi istemiyor diye topic acardın. insanlar ne kadar degişken.
Bu cümleyi okuyunca bir kere daha şükür ettim Rabbime görümcem yok diye.
Üniversiteyi 4 yıl düşünelim. yurtta sürünmek yerine abisinin evinde sıcak yemegini yiyip ders calısması suc mu ? nasıl bir anlayıstır bu ? yazık bu dusunceye bu anlayısa. Benim kardesim gelip kalabilir aynı sekilde eşimin kardesi de kalabilir. vicdan meselesi ben bir genc kızın oyle yurtta baska yerde kalmasına gönlüm razı olmaz
İstediği gibi gelir kalır ifadesi bana çok iddialı geldi.
Dört yıl dile kolay,insan öz evladıyla anlaşamıyor o gençlik hallerinde.
Ki düşünün ki eşinizin kardeşi işe güce el atmayan,yengesine bağıracak kadar haddini aşmış biri.
misafirliğin de bir sınırı var yengesi onu otel sahibi gibi ağırlamak zorunda değil ki
abisinin evi evet,babasının değil abisinin evi.. abisinin bir başka kadınla kurduğu bir çekirdek aile ve içinde görümce yok.
çok çok istisnai durumlar dışında benim için mümkün değil.
evli misiniz bu arada?
İstediği gibi gelir kalır ifadesi bana çok iddialı geldi.
Dört yıl dile kolay,insan öz evladıyla anlaşamıyor o gençlik hallerinde.
Ki düşünün ki eşinizin kardeşi işe güce el atmayan,yengesine bağıracak kadar haddini aşmış biri.
misafirliğin de bir sınırı var yengesi onu otel sahibi gibi ağırlamak zorunda değil ki
abisinin evi evet,babasının değil abisinin evi.. abisinin bir başka kadınla kurduğu bir çekirdek aile ve içinde görümce yok.
çok çok istisnai durumlar dışında benim için mümkün değil.
evli misiniz bu arada?
ne güzel açıklamışsınız, tam benim içimdekileri..
bu arada "evli misiniz?" sorusu tam yerinde bi soru olmuş, eminim ki bekardır arkadaş...
Son yazdıgım iki kelimeden oluşan cümleyi okuma zahmetinde bulunsaydınız bu kadar emin olamazdınız !
allahım insanlar ne kadar da bencilleşmiş..
kendi yatılı okuduğu halde, evsiz bir öğrencinin haline anlayış gösteremeyen bir yenge..
surat asıyormuş da kız anlamıyormuş da yüzsüzmüş..
insanlar o öğrenciler kendilerine daha iyi okuma imkanı bulsun diye, burslar veriyor, evlerini
ücretsiz kiraya veriyor..
3 yıllık evlilik de yeni evlilik değildir.. 3 aylık evli çift değilsiniz..
yani sonra o adam (kocan) sana bunun için kızsa, suçlu olacak.. peh..
senin oğlunun karısı da ilerde senin kızını evinde istemezse ne düşünürsün?
kusura bakmayın ama az önce açmış olduğunuz bir konunuzu okudum gezmeye davet edilip gitmek istememenizle alakalı.emrivakiden hoşlanmadığınızı dile getirmişsiniz ki bu olaydada hiçbirşey yok üstelik altıüstü bi gezmeyi bile mesele yapıp konu açmışsınız.
ama burda konu sahibi arkadaşa emrivakiliğin daniskası yapılmış evde söz sahibi değil,özel hayat desen görümce sayesinde bitmiş ama nevarki bunda diyebiliyorsunuz...
başına gelmeyen anlamaz...
ya yazık, sizler elden ayaktan düşünce kimsecikler bakmaz size bu bencillikle.. öyle huzur evlerinde takılırsınız..
Bakın ben arayıp sorup gitmesininde değil asıl aynı sehirde okuyorsa yurtta kalmaması gerektiğini anlatmaya calısıyorum. Abisi oradaysa abisinde kalmalı. Abisi de eminim böyle düşünüyordur. Farkındaysanız kaç kadın tarafından tanımadıkları bu kız cekiştiriliyor yengesi sayesinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?