Eşimin kız kardeşinin düşüncesizliği

Kız okumaya gelmiş abisinin evinde isterse ögretim hayatı boyunca kalabilir kendi kardesin olsa esin istemese kardesimi istemiyor diye topic acardın. insanlar ne kadar degişken.

Bu cümleyi okuyunca bir kere daha şükür ettim Rabbime görümcem yok diye.

Bu cümleyi okuyunca bir kere daha şükür ettim Rabbime görümcem yok diye.

Üniversiteyi 4 yıl düşünelim. yurtta sürünmek yerine abisinin evinde sıcak yemegini yiyip ders calısması suc mu ? nasıl bir anlayıstır bu ? yazık bu dusunceye bu anlayısa. Benim kardesim gelip kalabilir aynı sekilde eşimin kardesi de kalabilir. vicdan meselesi ben bir genc kızın oyle yurtta baska yerde kalmasına gönlüm razı olmaz

İstediği gibi gelir kalır ifadesi bana çok iddialı geldi.
Dört yıl dile kolay,insan öz evladıyla anlaşamıyor o gençlik hallerinde.
Ki düşünün ki eşinizin kardeşi işe güce el atmayan,yengesine bağıracak kadar haddini aşmış biri.
misafirliğin de bir sınırı var yengesi onu otel sahibi gibi ağırlamak zorunda değil ki
abisinin evi evet,babasının değil abisinin evi.. abisinin bir başka kadınla kurduğu bir çekirdek aile ve içinde görümce yok.
çok çok istisnai durumlar dışında benim için mümkün değil.
evli misiniz bu arada?

Tek bir agızdan duyuyoruz olayları su an o kıza cok yüklenilmiş durumda. istedigi gibi kalabilir derken ne yani abisi kardesim karım seni istemiyor diyecek. İşte ipler orada kopar. Bir abi olarak kardesi ile aynı sehirdeyken farklı bir yerde bırakmaması gerekir. evet evliydim.

ne güzel açıklamışsınız, tam benim içimdekileri..

bu arada "evli misiniz?" sorusu tam yerinde bi soru olmuş, eminim ki bekardır arkadaş...

ne güzel açıklamışsınız, tam benim içimdekileri..

bu arada "evli misiniz?" sorusu tam yerinde bi soru olmuş, eminim ki bekardır arkadaş...

Son yazdıgım iki kelimeden oluşan cümleyi okuma zahmetinde bulunsaydınız bu kadar emin olamazdınız !

konuyla ilgili ben de konu sahibi gibi düşünüyorum..

evli falan değilim ama kendimi bu iki kişinin de yerine koyup düşünüyorum şimdi.

Konu sahibi demiş ki "evlendiğimiz yıl" geldi kardeşi... Düşünsenize daha evlilikte ilk yılınız, ve ne kadar eşinizin kardeşi de olsa size yabancı bir insanla beraber olmak zorundasınız.. Ne kadar sinir bi durum.. Ben evlendiğimde hele ki ilk yıllarımda her fırsatımı eşimle baş başa, özel ve güzel bi şekilde geçirmek isterim. Zaten çalışıyorlarmış ikisi de, bir akşamları bir de haftasonları varmış. Ben olsam ben de bu kısıtlı zamanları "bize özel" olarak geçirmek isterim. Ne bileyim, eşimle baş başa mum ışığında yemek yemek isterim mesela, ya da salonun ortasında dans etmek.. ya da kucağına oturup bir film izlemek.. pazar sabahı öğlene kadar uyumak isterim.. eşim eve geldiğinde onu "masum" bi öpücükle karşılamak isterim.. ne bileyim o kısıtlı anları çok güzel şekillerde değerlendirmek isterim... ama evde başka biri olduğu zaman bunların hiçbirini yapamam.... yaaaa 20-30 yıllık evlilikten bahsetmiyoruz burda, lütfen arkadaşlar. bu kişiler daha 3 yıllık evli, evliliğin cicim zamanlarındalar.. ve bu zamanları bir başkasıyla geçirmek zorunda değiller...

Şimdi bir de kardeş tarafından bakalım olaya. Ben üniversitede okuyorum ve abim var burda. Çok güzel bişey tamam. Sıcak ev, ev yemekleri, en önemlisi aile sıcaklığı... Ama o ailede yeni evli bir çift var, kendilerine özel zamanları olması gereken... Okuduğum şehirde evli bir abim olsa gider miydim, tabiki giderdim, gitmek isterdim ama asla habersiz ve müsait olmadıkları zamanda değil.. haftada 1-2 kez belki. Tadında bırakarak...

Son yazdıgım iki kelimeden oluşan cümleyi okuma zahmetinde bulunsaydınız bu kadar emin olamazdınız !

ben cevabı yazdığımda sizin cevabınızı okumamıştım henüz..

Neden öyle bir cümle kurduğumu da açıklayayaım.

Genelde "ne kadar bencilsiniz, tabiki gelir kalır" diyenler bekar ve öğrenci çıktılar da burada, doğal olarak o görümcenin konumunda olduklarından onun tarafını tuttular. o yüzden bekardır tarzından bir cümle kurdum

Bakın ben arayıp sorup gitmesininde değil asıl aynı sehirde okuyorsa yurtta kalmaması gerektiğini anlatmaya calısıyorum. Abisi oradaysa abisinde kalmalı. Abisi de eminim böyle düşünüyordur. Farkındaysanız kaç kadın tarafından tanımadıkları bu kız cekiştiriliyor yengesi sayesinde.

allahım insanlar ne kadar da bencilleşmiş..

kendi yatılı okuduğu halde, evsiz bir öğrencinin haline anlayış gösteremeyen bir yenge..

surat asıyormuş da kız anlamıyormuş da yüzsüzmüş..

insanlar o öğrenciler kendilerine daha iyi okuma imkanı bulsun diye, burslar veriyor, evlerini
ücretsiz kiraya veriyor..

3 yıllık evlilik de yeni evlilik değildir.. 3 aylık evli çift değilsiniz..

yani sonra o adam (kocan) sana bunun için kızsa, suçlu olacak.. peh..

senin oğlunun karısı da ilerde senin kızını evinde istemezse ne düşünürsün?

ayyy kusura bakmayın ama, kendi memleketinde bi okul yazsaymış o zaman illa ev ortamı istiyoduysa.. Yurtta yatılı kalmayı amma mesela yaptınız bee.. ben de şehir dışında yurtta kalarak okudum, ne olmuş yani.. yurtta ya da ev ortamından uzak yapamayacağımı düşünseydim yazmazdım şehir dışını.. bunu da düşünüverseymişler bi zahmet..

3 yıllık evlilik yeni evlilik değildir diyosunuz, ne kadar ilginç...

ayrıca konuyu iyice okursanız evlendikleri yıldan beri bu kız gelip gidiyomuş. yani daha cicim zamanından beri 3 kişilik yaşıyorlar...

orası abisinin evi değil..abisiyle yengesinin evi..
normal şartlarda bende görümceme oda açmazdım..yok daha neler..(Allahtan görümcem yok)
ama şöyle bir durum var tabi,okumayı çok arzu edipte kalacak yeri yoksa da başımın üstünde yeri vardır...cebine harçlık bile koyarız ama bu durum farklı,görümcenin yurdu varken zırt pırt gelmesi bide lütfettiğini sanıyormuş çok gıcık bi durum..belki surat asmak yerine harekete geçseniz..!!
ayrıca 3yıllık evlilikte gayet yenidir..ben 2.5 senelik evliiyim..halaa doyamadım kocama..
göreceli bir durum...kimisi 1 ayda sıkılır..

Son düzenleme:
ya yazık, sizler elden ayaktan düşünce kimsecikler bakmaz size bu bencillikle.. öyle huzur evlerinde takılırsınız..

Canım benim olayım tamamen keyfi bir olay,kayınvalidemin keyfiliğinden kaynaklanan bir olay,kayınvalidem ben gitmezsem mağdur durumda kalmaz,ama bu arkadaşımızın görümcesi abisinin evine gitmek istiyor,ev özlemini dindirmek istiyor bekli de..Bi yanda abinin evi,diğer yanda dıdısının dısının evi...Başına gelmeyen bilmez demişsiniz ama başıma geldiği için ve bildiğimden dolayı cevap veriyorum bu konuya..Bende şehir dışında okudum ailemden ayrı..İnanınki 7 yabancı elin evi bile kendi eviniz gibi geliyor,içiniz gidiyor arkadaşınız çağırsada gitsem diye,ki abinizle aynı şehirdesiniz ...İnsan istemez mi...Başıma geldiği için yorum yapıyorum bu konuy

ya yazık, sizler elden ayaktan düşünce kimsecikler bakmaz size bu bencillikle.. öyle huzur evlerinde takılırsınız..

Daha fazla dramatize edemezdin.
Ailesine çok düşkünse ev yemeği dışında midesi yemek kaldırmıyorsa anasının olduğu yeri yazacak o zaman.
biz de şehir dışında okuduk,bizde yurtta kaldık.
istisnasız her gün biskuvi yediğim günleri bilirim.
ölmedim çok şükür iyiyim yani,hem daha iyi oldu herşeyin kıymetini anladım,
hayatı öğrendim.

Herkez farklı şeyler söylemiş konuyu açan arkadaşa hak veren tarafdayım..
şimdi abinin evi tamam gelirsin ama arkadaşın dedği gibii insan evinde rahatlığa öyle alışıyorki ne bileyim durup dururken eşine sarılmaya öpmeye sevmeye.. en yakını bile gelse ayy gidince bi ayaklarını uzatıp nefes almıyormuyuz hepimiz...
tabiki görümcesi kapıya atsın demiyorum ama arkdaşında bu konuda sızlanması haksız değil...
görümce zaten anlayışlı olsa karşıdan teklif bekler gel diye ama teklifsiz sürekli sürekli haftada 3-4 gün gelip kalırsa (yurdu oldugu halde)insan ister istemez gıcık olur ve artık itici gelir bu durum..
bu konu hakkında sizlerin hali ne olacak huzur evindemi nerde kalacaksınız yazık diyen akrdaşlar çok hoşlarına giden bi durumsa Allah onlara nasip etsin bu durumu istemeyene vermesin :)..

benim görümcem yok gelip bizde kalsa rahatsız olur muyum bilmiyorum....kendi kardeşim kalsa rahatsız olmam görümceminde bana karşı davranışlarına bağlı olurdu....

eşşek kadar kız üniveristeyi kazanmayı biliyo da yurtta mı kalamıyo? hadi ordan. kendi ayakları üzerinde durmaktan acizse o okula da gitmeyiversin, ilişsin bi erkeğin yamacına tüm hayatını sıcak evinde kestane közleyerek geçirsin.

Ayyy bu ne ya. Sinirlenmekte çok haklısınız. Ben olsam ben de istemezdim.
Gitsin yurtta kalsın canım.
Bu nedir böyle.
Sen ona bakmak zorunda değilsin, gelmemesi lazım o kadar sık evinize, bu resmen saygısızlık.
Üniversite okumayı biliyorsa kendi ayakları üstünde durmayı da bilecek.
Umarım bi an önce kurtulursunuz bu durumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…