buradaki yorumları okuyunca valla sinirlerim ayağa kalktı.
ne demek ya abisinin eviymiş de kalacakmışmış ta . o gelince ev işlerini falan abisi mi yapıyor ?
gelin yapıyor. abisi rahat ona dokunmuyor. ben hayatta kalmasına izin vermem görümcemin. ne terbiyesizlik bu anlamış değilim. abisinin eviymiş te istediği kadar kalırmışta bilmem ne . tamamen saçmalık. valla boğuveririm öyle görümceyi.
benimde görümcem var daha ortaokula gidiyor eskişehirde. biz antalyada oturuyoruz . bana diyorki anadolu lisesinin kazanınca antalya yazacakmış da bizde okuyacakmış. yok canım dedim eskişehirdekileri kazandında antalya mı kaldı dedim.
anası öğretiyordur kesin. cinlerim tepeme çıktı valla.
sen kendi kızına bakama okutama sal başkası baksın büyütsün ne bu canım.oo öyleyse bende doğurup doğurup salayım ortalığa.
birisi yazmış yengesi para kazanmıyormuş abisi eve para getiriyormuş yengesi ne karışabilirmiş.
çok cahilce bi düşünce inanamıyorum yaa.
benim ailemden birisi gelse kocama yük olmaz neden yemeği ben yapıyorum temizliği ben yapıyorum kocama onların bi yükü olmuyor. benimde kafam rahattır acaba şuna mı baktı yok mutfakta bulaşığım kaldı laf ederler mi şurayı temizleyemedim bişey derler mi , yok aparatif bi şeyler yaptım aa bak bize yemek bile yapmadı derler mi diye bi derdim olmaz. çünkü onlar benim annem babam yada kardeşimdir.
ama eve kaynana görümce girince nolur hemen ota boka karışırlar , dedikodunu yaparlar , ay görüyormusun şurda toz var aa bak kahvaltıda önümüze bunu koydu , aa biz geliyoruz hazırlanmamış bile , makarna yedirdi bize , yemek bile yapmadı,aa bugün suratı gülmedi bize surat yapıyo, dışarda yedirsen aa bak görüyon mu dışarda yedirip başından savıyo yok oğluma masraf yaptırtıyo evde yemek yapmıyo .... diye uzar gider. gelinin huzuru kalırmı kalmaz tabiki.
çok sinirlendim valla benim başıma gelmiş gibi.
iyi bile çekmişsin bunca yıl.
1 yıllık evliyim şuan. geçen sene görümcem geldi 1 haftalığına bana ben temizlik yapıyorum elektrik süpürgesi tutuyrum kız ayaklarını havaya kaldırıveriyor altınıda temizleyeyim diye gelde çıldırma. süslenip püslenip saçını yapmayı bilir. abisi işte onu biz oyalayalım diye uğraşıyoruz saçmalık resmen ne zorunluluğum var onu eylemeye.
eşime evlenmeden önce anlaşma yapalım demiştim.
ailen yılda 1-2 kez gelir 1 hafta kalırlar ben onları krallar gibi ağırlarım. ama bu çıkıp çıkıp gelme olayına dönüşürse ben kılımı kıpırdatmam herşeyi yemeği bilmem neyi bulaşığı çamaşırı sen yaparsın yataklarını sen serersin ,yemek hazır dersin bende misafir gibi gelir oturur yer arkamı dönüp kalkarım sen toplarsın dedim. benim ailem geldiğinde de sen öyle yaparsın dedim anlaştık.
ne bu canım eşinin ailesi gelsin sen bak , kendi ailen gelsin sen bak olurmu canım. herşeyin bi haddi var.
evlenmeseymiş o zaman ailesiyle yaşamaya devam etseymiş kız kardeşinden ayrılamıyorsa.
onun eşiyse benim abim ne demek.
sen artık onun ailesinden çıktın kızım o kendine başka çekirdek aile kurdu sende kendine kuracaksın milleti rahatsız etmeye hakkın yok.
Allah ben gibi düşünen kimsenin başına böyle bi olay getirmesin.
benim tersimi düşünenler seve seve bakarlar eşlerinin ailelerine, kendilerini kullandırttırılar bol bol inşallah.
drydry : Kusura Bakmayin ama ben bu a$iri tepkiyi anlamiyorum ..
Tabikide Esinizin ailesine bakmak zorunda degilsiniz ..
Sizde haftalarca veya aylarca kalmalari ve sizin onlara hizmet etmek gibi
bir zorunlulugunuzda yok !
Ama bu a$iri tepkiyi gercekten anlamiyorum ..
belli ki cok dolusunuz ..
Ama sunuda unutmayin ileride sizinde cocugunuz olacak
gelininiz simdi sizin bu yazdiginiz yaziyi yazsa
sizin hakkinizda böyle düsünse .. siz ne düsünürdünüz ?
Sizin esinizin ailesile olan diyalogunuzu bilmedigim icin
haddimi asip yanlis bisey yazmak istemem ..
kirdiysam aff ola ..
ben ablamın evine gittiğimde eniştem evi makineye verdi,bende kaldırdm ayağı mı ne var
çay getirir,şakalaşırız tabi ben çok gitmem o ayrı
bu nasıl bi tepki böyle
sizle evlendi diye ailesini mi görmesn.gelip kalsınlar ne var bunda
son cümlenize takıldım ben ve hiç yakıştıramadm
ben kalmasınlar demiyorum. oradada bahsettiğim gibi zamanlı gelirler ben davet ederim gelirler 1 hafta 10 gün ailecek kalır giderler. bende onları krallar gibi ağırlarım başımın üstünde yerleri var.
ama öyle sürekli gelip 1 ay veya daha fazla kalmaya kalkarlarsa o zaman işler değişir .
benim eğer Allah nasip eder de erkek evladım olursa ben zaten nasıl davranmam gerektiğini bilirim. bana yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmam.
başında beri böyle değil herhalde,zaten surattan anlamıyor cidden,yemek hazırlarım ben tokum der tok bi sesle,sanki annesine naz yapıyor,yenge zahmette etmişsin ama tokum eline sağlık der insan hitapları hoş değil 2.5 yıl oldu artık hiç bir ortak noktamız yok sohbet edemiyoruz
drydry oyle bir yazmıssınki ben gorumcene ve kayınvalidene acıdım birden yanlıs anlama ama cok tepkilisin sana belki kotu seyler yasattılar olabilir ozaman anlarım ama sorunun yoksa onlarla bu kadar tepkide fazla bence neticede iyi anlasıyorsan esinin kardesiyle veya annesiyle gelip kalmalarında ne gibi bir sakınca olabilirki:26:
buradaki yorumları okuyunca valla sinirlerim ayağa kalktı.
ne demek ya abisinin eviymiş de kalacakmışmış ta . o gelince ev işlerini falan abisi mi yapıyor ?
gelin yapıyor. abisi rahat ona dokunmuyor. ben hayatta kalmasına izin vermem görümcemin. ne terbiyesizlik bu anlamış değilim. abisinin eviymiş te istediği kadar kalırmışta bilmem ne . tamamen saçmalık. valla boğuveririm öyle görümceyi.
benimde görümcem var daha ortaokula gidiyor eskişehirde. biz antalyada oturuyoruz . bana diyorki anadolu lisesinin kazanınca antalya yazacakmış da bizde okuyacakmış. yok canım dedim eskişehirdekileri kazandında antalya mı kaldı dedim.
anası öğretiyordur kesin. cinlerim tepeme çıktı valla.
sen kendi kızına bakama okutama sal başkası baksın büyütsün ne bu canım.oo öyleyse bende doğurup doğurup salayım ortalığa.
birisi yazmış yengesi para kazanmıyormuş abisi eve para getiriyormuş yengesi ne karışabilirmiş.
çok cahilce bi düşünce inanamıyorum yaa.
benim ailemden birisi gelse kocama yük olmaz neden yemeği ben yapıyorum temizliği ben yapıyorum kocama onların bi yükü olmuyor. benimde kafam rahattır acaba şuna mı baktı yok mutfakta bulaşığım kaldı laf ederler mi şurayı temizleyemedim bişey derler mi , yok aparatif bi şeyler yaptım aa bak bize yemek bile yapmadı derler mi diye bi derdim olmaz. çünkü onlar benim annem babam yada kardeşimdir.
ama eve kaynana görümce girince nolur hemen ota boka karışırlar , dedikodunu yaparlar , ay görüyormusun şurda toz var aa bak kahvaltıda önümüze bunu koydu , aa biz geliyoruz hazırlanmamış bile , makarna yedirdi bize , yemek bile yapmadı,aa bugün suratı gülmedi bize surat yapıyo, dışarda yedirsen aa bak görüyon mu dışarda yedirip başından savıyo yok oğluma masraf yaptırtıyo evde yemek yapmıyo .... diye uzar gider. gelinin huzuru kalırmı kalmaz tabiki.
çok sinirlendim valla benim başıma gelmiş gibi.
iyi bile çekmişsin bunca yıl.
1 yıllık evliyim şuan. geçen sene görümcem geldi 1 haftalığına bana ben temizlik yapıyorum elektrik süpürgesi tutuyrum kız ayaklarını havaya kaldırıveriyor altınıda temizleyeyim diye gelde çıldırma. süslenip püslenip saçını yapmayı bilir. abisi işte onu biz oyalayalım diye uğraşıyoruz saçmalık resmen ne zorunluluğum var onu eylemeye.
eşime evlenmeden önce anlaşma yapalım demiştim.
ailen yılda 1-2 kez gelir 1 hafta kalırlar ben onları krallar gibi ağırlarım. ama bu çıkıp çıkıp gelme olayına dönüşürse ben kılımı kıpırdatmam herşeyi yemeği bilmem neyi bulaşığı çamaşırı sen yaparsın yataklarını sen serersin ,yemek hazır dersin bende misafir gibi gelir oturur yer arkamı dönüp kalkarım sen toplarsın dedim. benim ailem geldiğinde de sen öyle yaparsın dedim anlaştık.
ne bu canım eşinin ailesi gelsin sen bak , kendi ailen gelsin sen bak olurmu canım. herşeyin bi haddi var.
evlenmeseymiş o zaman ailesiyle yaşamaya devam etseymiş kız kardeşinden ayrılamıyorsa.
onun eşiyse benim abim ne demek.
sen artık onun ailesinden çıktın kızım o kendine başka çekirdek aile kurdu sende kendine kuracaksın milleti rahatsız etmeye hakkın yok.
Allah ben gibi düşünen kimsenin başına böyle bi olay getirmesin.
benim tersimi düşünenler seve seve bakarlar eşlerinin ailelerine, kendilerini kullandırttırılar bol bol inşallah.
yazdıklarını okurken yüzümde tatlı bir tebessüm oluştuyaşayan bilir derler ya ben bu lafa çok inanırım...kardeş tabiiki değerlidir çok sevilir ama karşındaki insanada acıycaksın biraz ya valla ben yaşadıklarımdan hesap ederek diyorumki kimse kimseye gereksiz yük olmamalı bıktırmamalıki gerçekten ihtiyacı olduğu zamanda karşısındaki ona canıgönülden her konuda destek olup saygı ve sevgiyle yaklaşabilsin...ne isterdim biliyormusunuz?görümcem bize geldiğinde bundan hoşnut olup ona hertürlü yakınlığı içimden gelerek gösterebilmek...ama malesef okadar bıktırmışki arayıp biz geliyoruz dediğinde içime afakanlar basıyor hala..şimdi okadar yapmıyor ama daha önceden yaptıkları yetmiş
ya maalesef boğamıyorsun işte.Ben 10 yıldır eşimin ailesinin yüzsüzlüğü ile boğuşuyorum.Biz eşimle kendi imkanlarımızla evlendik.Ama buna rağmen onlar evlendiğim gün dahil benim canıma okudular.İyi niyet mi? elimi versem kolumu kaptırırım herhalde.Abimin parası demiş bi arkadaş .Bu tam da bizimkilerin zihniyeti.Üniversite mezunuyum ve 12 yıldır çalışıyorum.Ama hiçbir zaman bunu onların gözüne sokmadım.Annesi babası ve 4 kız kardeşi eşimle evlenmemi çekemedi.Bu yüzden şu anda boşanma noktasındayım.2 çocuğum olmasına rağmen artık geri dönüp bakmayacağım.Eşim onlarla birlik.Sorun bu zaten.Babası bizi kovdu evinden.Ama eşim ailesinin her hatasında benim canıma okudu.ben o insanları ister miyim.Tabii ki hayır.Benim ailemi kovdular.Ama o kadar pişkinler ki.Abimin evi mantığıyla yaklaşıp yengeyi etkisiz elaman gören zihniyetteki bir görümceyi boğardım herhalde.
Çok yazık gerçekten insanlar bencilleşmiş...Ne varki gelmiş kalmış...Hem bence asıl ayıp olan abisinin evi varken başka yerde kalmasıdır...Surat asıp şikayet edeceğinize mahçup bir tavır takınmalısınız...Kalıp kalacağı 3 bilemedin 4 yıl...Sakın beni yanlış anlayıp kırılmayın ama ben gerçekten böyle düşünüyorum,tabii ki mecbur değilsiniz ama olması gereken bu bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?