Eşimin kız kardeşinin düşüncesizliği

ben ablamın evine gittiğimde eniştem evi makineye verdi,bende kaldırdm ayağı mı ne var
çay getirir,şakalaşırız tabi ben çok gitmem o ayrı

bu nasıl bi tepki böyle

sizle evlendi diye ailesini mi görmesn.gelip kalsınlar ne var bunda

son cümlenize takıldım ben ve hiç yakıştıramadm

( Yemek tarifi için bakınıyordum yazıLarın hepsini okudum (
Ben de bir nişanLı oLarak görümce ve eLti konusun da şansız oLanlardanım sanırım (

drydry : Kusura Bakmayin ama ben bu a$iri tepkiyi anlamiyorum ..

Tabikide Esinizin ailesine bakmak zorunda degilsiniz ..
Sizde haftalarca veya aylarca kalmalari ve sizin onlara hizmet etmek gibi
bir zorunlulugunuzda yok !
Ama bu a$iri tepkiyi gercekten anlamiyorum ..
belli ki cok dolusunuz ..

Ama sunuda unutmayin ileride sizinde cocugunuz olacak
gelininiz simdi sizin bu yazdiginiz yaziyi yazsa
sizin hakkinizda böyle düsünse .. siz ne düsünürdünüz ?

Sizin esinizin ailesile olan diyalogunuzu bilmedigim icin
haddimi asip yanlis bisey yazmak istemem ..
kirdiysam aff ola ..

ben kalmasınlar demiyorum. oradada bahsettiğim gibi zamanlı gelirler ben davet ederim gelirler 1 hafta 10 gün ailecek kalır giderler. bende onları krallar gibi ağırlarım başımın üstünde yerleri var.
ama öyle sürekli gelip 1 ay veya daha fazla kalmaya kalkarlarsa o zaman işler değişir .

benim eğer Allah nasip eder de erkek evladım olursa ben zaten nasıl davranmam gerektiğini bilirim. bana yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmam.

ben ailesini görmesin mi yazmışım aa hatırlamıyorum öyle yazdığımı.

kesinlikle öyle bi düşüncem yok.

tabiki görsün ailesini. ayrıca benim kayınvaldem beni çok sever. yani dışardan gören öyle sanar.
insan kendisi anlar demi sevilip sevilmediğini. beni sever ama kesinlikle arkamdan lafınıda ediyordur.
kucağına oturtur mıncıklar saçlarımı oynar falan ama ben hoşlanmam o ayrı.

eşimle telefonda konurken dikkat ettim ee nasılsınız havalar nasıl babam nasıl kardeşim nasıl bizde iyiyiz tamam der kapatırlar. eşim kendisi ailesiyle konuşacak konu bulamaz.

kaynanam beni arar ertesi gün ooo başlar birsürü dedikodu olay bilmem ne anlatırda anlatır. oğluyla konuşcak konu bulamaz mesela.

benim tepkim böyle yapmacık şeylerle beni kandırabileceğini sanmasına.

böyle davranıp benle iyi geçinmeye çalışıp zırt pırt çıkıp çıkıp gelmek istemesine.

eşimede diyorum gelirlerse babanla gelsinler annen öyle eli boş çıkıp çıkıp gelemez diye.

neyse herkes yerini bilmeli.

kardeş olayına gelince kesinlikle öyle uzun süreli gelmesine izin vermem.

kendi kardeşiminde onun kardeşinin de.

Cevabiniz icin tesekkürler ..

Evet haklisiniz ..
Sonucta Herkez Evini Yurdunu bilmeli ..
Misafirliginde Bir Adabi - Uslübu Vardir ..

Bide siz cok yeni evlisiniz henüz , düsünceleriniz bu yönde olmasi normal ...
Bende yeni evli olsam ayni tepkiyi verirdim diye düsünüyorum ..

bende mesela sonradan sizim gibi baska yerlerde böyle geldi
söyle gitti denir diye..kimsenin evinde kalmam,arti ac bile olsam yerim diyemem..
dün kurabiye yaptim lise yillarimda yengeme cikmistim annem yoktu ve bir kurabiye vardi,isteyemedim yemedimde ama aklimda kalmis:))dün bu olayi hatrladim..
yani belki sizin suratinizdan anlamiyor diyorsunuz ya belkide anlamistir ama abisinin yanina gelmek istiyordur yinede..

sizde yanlış anlamışsınız beni yukardaki yazılarımı okursanız sevinirim .

Gurbetlik nedir cok iyi biliyorum hatta hala yasıyorum!

Bi abim olsaydı burda bende gidip gelmek isterdim.

Kaldıgım yerden daha el olamaz herhalde bana.

Müsaitmisiniz derdim elbette. Yengemle de iyi anlasırdım uyumsuz bir insan degilimdir.

Benim basıma gelse kardesimin kız-erkek asla baska yerde kalmasına izin vermezdim. İcim rahat olmazdı bir kere.

Esimin kardesi icinde aynı seyi düsünüyorum tabii herseyden önce oda uyum saglamalı ama gelmesin , yada su kadar gelsin diyemem yani.

yazdıklarını okurken yüzümde tatlı bir tebessüm oluştuyaşayan bilir derler ya ben bu lafa çok inanırım...kardeş tabiiki değerlidir çok sevilir ama karşındaki insanada acıycaksın biraz ya valla ben yaşadıklarımdan hesap ederek diyorumki kimse kimseye gereksiz yük olmamalı bıktırmamalıki gerçekten ihtiyacı olduğu zamanda karşısındaki ona canıgönülden her konuda destek olup saygı ve sevgiyle yaklaşabilsin...ne isterdim biliyormusunuz?görümcem bize geldiğinde bundan hoşnut olup ona hertürlü yakınlığı içimden gelerek gösterebilmek...ama malesef okadar bıktırmışki arayıp biz geliyoruz dediğinde içime afakanlar basıyor hala..şimdi okadar yapmıyor ama daha önceden yaptıkları yetmiş

yazdıklarıma hep tepki verdiler ama kabul etmeleri lazım yazdıklarım en az 5 kadından 4 ünün başına gelmiştir. sana katılıyorum.

İnsan birşeye bir kez sinir oldumu arkası geliyor.
Şahsen istenmediğimi ufacıkta olsa hissetsem bir daha oraya gitmem.
Görümceniz epey rahat sanırım.

epey rahat ,en azından bana göre acayip rahat,benden rahat evde ya,o evin hanımı benim ama ,yüzsüz olma ihtimali düşünmek istemiyorum bu beni daha da çıldırtıror teşhişim anlayışsızlık,anlamak istememe,anladığınıda yanlış anlama,gelsin ya diye

Abimin evi mantığıyla yaklaşıp yengeyi etkisiz elaman gören zihniyetteki bir görümceyi boğardım herhalde.
ya maalesef boğamıyorsun işte.Ben 10 yıldır eşimin ailesinin yüzsüzlüğü ile boğuşuyorum.Biz eşimle kendi imkanlarımızla evlendik.Ama buna rağmen onlar evlendiğim gün dahil benim canıma okudular.İyi niyet mi? elimi versem kolumu kaptırırım herhalde.Abimin parası demiş bi arkadaş .Bu tam da bizimkilerin zihniyeti.Üniversite mezunuyum ve 12 yıldır çalışıyorum.Ama hiçbir zaman bunu onların gözüne sokmadım.Annesi babası ve 4 kız kardeşi eşimle evlenmemi çekemedi.Bu yüzden şu anda boşanma noktasındayım.2 çocuğum olmasına rağmen artık geri dönüp bakmayacağım.Eşim onlarla birlik.Sorun bu zaten.Babası bizi kovdu evinden.Ama eşim ailesinin her hatasında benim canıma okudu.ben o insanları ister miyim.Tabii ki hayır.Benim ailemi kovdular.Ama o kadar pişkinler ki.
Peki kızkardeşleri evlendiğinde ne oldu dersiniz.Eşim kardeşini kayınvalidesinden aldı getirdi 1 gün kaldıktan sonra.Biz onu çok özlüyoruz diye.Ve kadrdeşlerinin çalıştığı sürekli dillerinde.Artık 10 yıllık savaşın sonunda pes ediyorum.Hayatımın sonuna kadar ahım onlarla olsun

ben evlendim gnden beri çekiyorum bekar olan kaynım ve görumcem benden çıkmıyorlar.kaynıma resti çektim hatta açtığım bi konuda var kaynımla ilgili yatak odama kadar girdi ben uyurken o gun onun bu evden bi daha girmiyeceği imzasını attı.ağır konuştum bi dahada gelemio.görumcem haftanın 3 gunum bende hadi ufak die bişe demiyorum.ama artık esksi gibi sıcak davranmıyorum ablasına diyormuş yengem beni sevmiyor sanırım gittmde surat yapıyor die.anlasın gelmesin die yapıorm evimi yok canım gitsin evine.öyle işte sende tavrını koy tatlım yoksa hep tepemize çıkacaklar.ha bu arada kynım yüzünden eşimle öyle kavga ettik ki.sen bilirsin dedim al kardeşlerini o zmn beraber yaşayın ben gidiyorum dedim 2 gun çektm gittm anneme.tabi geldi böyle olmaz sen haklısın diye.eşim hep kaynımı tuttu.işte kötu amaçla girmemiştir odaya sen yanlış anladın felan die evde ne bardak kaldı ne çanak kavga ettimizde.ama şimdi iyiyiz kardeşinin ne mal oldunu anladı.giremiyor artık bu eve.tavrını koy canım her ne olursa olsun.

Son düzenleme:
Çok yazık gerçekten insanlar bencilleşmiş...Ne varki gelmiş kalmış...Hem bence asıl ayıp olan abisinin evi varken başka yerde kalmasıdır...Surat asıp şikayet edeceğinize mahçup bir tavır takınmalısınız...Kalıp kalacağı 3 bilemedin 4 yıl...Sakın beni yanlış anlayıp kırılmayın ama ben gerçekten böyle düşünüyorum,tabii ki mecbur değilsiniz ama olması gereken bu bence...

kusura bakmayın ama az önce açmış olduğunuz bir konunuzu okudum gezmeye davet edilip gitmek istememenizle alakalı.emrivakiden hoşlanmadığınızı dile getirmişsiniz ki bu olaydada hiçbirşey yok üstelik altıüstü bi gezmeyi bile mesele yapıp konu açmışsınız.
ama burda konu sahibi arkadaşa emrivakiliğin daniskası yapılmış evde söz sahibi değil,özel hayat desen görümce sayesinde bitmiş ama nevarki bunda diyebiliyorsunuz...
başına gelmeyen anlamaz...

Kız okumaya gelmiş abisinin evinde isterse ögretim hayatı boyunca kalabilir kendi kardesin olsa esin istemese kardesimi istemiyor diye topic acardın. insanlar ne kadar degişken.

Kız okumaya gelmiş abisinin evinde isterse ögretim hayatı boyunca kalabilir kendi kardesin olsa esin istemese kardesimi istemiyor diye topic acardın. insanlar ne kadar degişken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…