eşimin kızı ile görüşme süreleri hakkında görüş talebi

sweetylife

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2013
41
14
16
35
İstanbul
Merhabalar,
Eşimin ilk evliliğinden 10 yaşında bir kızı var. Boşanma, anlaşmalı olarak gerçekleşmiş ve velayet anneye verilmiş.
Eşimin kızıyla görüşme süresi protokolde şu şekilde ifade edilmiş:

"Taraflar müşterek çocuk *** ****’nın, baba *** **** ile şahsi münasebet sağlaması konusunda karşılıklı olarak anlaşmışlardır. Şöyle ki ; Baba *** **** , çocuk *** ****’yı hafta sonu için Cuma akşamı 18:00 den Pazar akşamı 19:00’a kadar gece yatılı olarak görüşmesi, ayrıca dini ve resmi bayram tatillerinde anne *** **** ile görüşülüp uygun gün ve zaman aralığının programlanarak baba ve kızının görüşmesi anne *** **** tarafından uygun görülmüştür. "

Eşim kızını okul zamanı, her hafta ctesi sabah alıp pazar akşam anneye bırakmaktadır. Okul kapalı olduğunda, her hafta cuma akşam alıp pazar akşam anneye bırakmaktadır. Eşim bu konuda üzerine düşeni yapmaktan hiç çekinmiyor ama sık olmamakla birlikte bazı haftasonları ve resmi tatillerde (1 günlük olanlarda) işi vs nedeniyle kızını alamıyor. Eski eş bu durumlarda sürekli problem yaratmakta ve ölüm-doğum dışında mazeret kabul etmem demektedir.Uzun bayram tatilllerinin tamamında kızını babaya göndermek istemektedir. Ayrıca protokolde yer almamasına rağmen eşime sömestr tatilinde 1 hafta, yaz tatilinde de yarısı olan 6 hafta kızını sen alacaksın demektedir. Eşim de ben de çalışıyoruz ve bu kadar yıllık iznimiz bile yok. Eski eş,babaanne baksın o zaman diyerek baskı yapmaktadır. Eşimin bu şekilde bir yasal zorunluluğu olmadığını düşünüyorum ama yine de konu uzmanından görüş almak istiyorum.
Teşekkürler.

Eşinizin hukuki sorumluluğu bulunmuyor. Bu mahkemece değil kendi aranızda halledebileceğiniz bir sorun.Yani karşı taraf çocuğunu görmüyor baba diye dava açamaz.Siz de çocuğu sürekli göndermek istiyor diye dava açamazsınız.

Eşinizin hukuki sorumluluğu bulunmuyor. Bu mahkemece değil kendi aranızda halledebileceğiniz bir sorun.Yani karşı taraf çocuğunu görmüyor baba diye dava açamaz.Siz de çocuğu sürekli göndermek istiyor diye dava açamazsınız.

yanıtınız için çok tşk ederim. ben de bu şekilde yorum yaptım ama hukukçu görüşü almak istedim yine de.

Back
X