Eşimin kızı

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
İyi akşamlar hanımlar. Başlıktanda anlaşıldığı üzere derdim eşimin ilk evliliğinden olan kızı. Aslında bugüne kadar bir çok şeyi alttan aldığım için sorun yaşamamıştık ama artık son zamanlarda hareketleri batmaya başladı.

Benim ilk eşimin ikinci evliliği. Allah nasib ederse çocuğumuz yolda. Riskli bir hamilelik geçiriyorum hem erken doğum riskim var hem de ciddi kansızlığım. Dolayısıyla evi eskisi gibi çekip çeviremiyorum.

Eşimin kızı 20 yaşında. Normalde annesi ile yaşıyor. Bize geldiğindeyse 10-15 gün kadar kalır. Bugüne kadar bize geldiğinde pek iş yaptırmadım. Fakat hamileyken de benden hizmet beklemesi sinirimi bozuyor artık.

Örneğin sabah kahvaltısını ben hazırlarım. Tam masa hazır olur kalkar masaya oturur, doyunca kalkar bilgisayarın başına geçer. Yemek yaparım yardım edeyim demez. Bazen sancım tutuyor yemeği yarıda bırakıp uzanma ihtiyacı duyuyorum neyin var demez ya da yardım teklif etmez.

Bunların haricinde oldukça soğuktur. Dün komşum geldi bebeğiyle, eşimin kızı bebeği kucağına aldı birkaç dakika sonra bebek kızın bacağına kustu ve tepkisi kustu bu şeklinde biraz sert bir tepki oldu. Komşum da bozuldu haliyle ben de mahçup oldum. Bebek bu...

Ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde bana ne istiyorsun diye sordu kız erkek farketmez sağlıklı, hayırlı bir evlat olsun yeter dedim. İnşallah kız değildir demişti. Bir de eğer çok ağlarsa ağzına burnuna çarparım onun demişti, anlık tepkiyle hele bir dene dedim sadece.

Geçen annem buzdolabının kapısını açık unutmuş, dolabın yanındanda eşimin kızı. Elini uzatıp da kapatmadı annemi çağırdı ona kapattırdı. Dün akşam nar koydum kendime, eşimle ona da sordum yermisiniz diye eşimin kızı cevap vermedi. Tekrar sordum yemeyeceğimi bilmiyor musun şeklinde cevap verdi. Ben de ne bileyim belki canın çekmiştir diyebildim. Nerden bileyim yer mi yemez mi?

Bugün üstü kapalı eşime açtım konuyu. Çok yoruluyorum dedim çok değil en azından kendi yatağını toplamasını bekliyorum dedim. Sen de bir şey demiyorsun dedim. Herkesin bir karakteri var o da böyle dedi. Ben de kendi evinde herşeyi yapıyor ama en azından şu halimle yardımcı olmasının karakterle bir alakası yok. İnsan böyle durumlarda yardımcı olur, ben kimseye bu halimle hizmet etmek zorunda değilim dedim. Eşim biraz bozuldu ama gerçekten tahammül edemiyorum artık.

Çocuk desem değil, bir şey yapmak zorunda da değil elbette ama bu halimle ona hizmet etmek çok zoruma gidiyor. Bilmiyorum ben mi abartıyorum? Bir şey de diyemiyorum desem kötü olurum. Sorun bende mi acaba hamilelik hormonlarıyla mı boyle düşünüyorum yoksa haklı mıyım? Sizce nasıl davranmalıyım?

Son düzenleme:
Haklısın,ama zaten cok gelip gitmiyormus,takma kafana.haliyle kiskaniyordur o da.babasının baska bir kadinla beraber olmasını.ama eşin bu konuda bisey yapmaz çocuğu neticede.kızla güzel guzel konuşmayı dene bakalım bir de .hoş anlayacagini sanmam ama...

Kesinlikle siz haklısınız.
Böyle davranmaya devam ederse eşinize söyleyin o kıza da hiçbir şey yapmayın.
Ben onunla yaşıtım, dik başlı vs derler benim içinde ama bunun kişiliğiyle alakası yok inanın.
Yaptığı tamamen size saygısızlık.

İyi akşamlar hanımlar. Başlıktanda anlaşıldığı üzere derdim eşimin ilk evliliğinden olan kızı. Aslında bugüne kadar bir çok şeyi alttan aldığım için sorun yaşamamıştık ama artık son zamanlarda hareketleri batmaya başladı.

Benim ilk eşimin ikinci evliliği. Allah nasib ederse çocuğumuz yolda. Riskli bir hamilelik geçiriyorum hem erken doğum riskim var hem de ciddi kansızlığım. Dolayısıyla evi eskisi gibi çekip çeviremiyorum.

Eşimin kızı 20 yaşında. Normalde annesi ile yaşıyor. Bize geldiğindeyse 10-15 kadar kalır. Bugüne kadar bize geldiğinde pek iş yaptırmadım. Fakat hamileyken de benden hizmet beklemesi sinirimi bozuyor artık.

Örneğin sabah kahvaltısını ben hazırlarım. Tam masa hazır olur kalkar masaya oturur, doyunca kalkar bilgisayarın başına geçer. Yemek yaparım yardım edeyim demez. Bazen sancım tutuyor yemeği yarıda bırakıp uzanma ihtiyacı duyuyorum neyin var demez ya da yardım teklif etmez.

Bunların haricinde oldukça soğuktur. Dün komşum geldi bebeğiyle, eşimin kızı bebeği kucağına aldı birkaç dakika sonra bebek kızın bacağına kustu ve tepkisi kustu bu şeklinde biraz sert bir tepki oldu. Komşum da bozuldu haliyle ben de mahçup oldum. Bebek bu...

Ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde bana ne istiyorsun diye sordu kız erkek farketmez sağlıklı, hayırlı bir evlat olsun yeter dedim. İnşallah kız değildir demişti. Bir de eğer çok ağlarsa ağzına burnuna çarparım onun demişti, anlık tepkiyle hele bir dene dedim sadece.

Geçen annem buzdolabının kapısını açık unutmuş, dolabın yanındanda eşimin kızı. Elini uzatıp da kapatmadı annemi çağırdı ona kapattırdı. Dün akşam nar koydum kendime, eşimle ona da sordum yermisiniz diye eşimin kızı cevap vermedi. Tekrar sordum yemeyeceğimi bilmiyor musun şeklinde cevap verdi. Ben de ne bileyim belki canın çekmiştir diyebildim. Nerden bileyim yer mi yemez mi?

Bugün üstü kapalı eşime açtım konuyu. Çok yoruluyorum dedim çok değil en azından kendi yatağını toplamasını bekliyorum dedim. Sen de bir şey demiyorsun dedim. Herkesin bir karakteri var o da böyle dedi. Ben de kendi evinde herşeyi yapıyor ama en azından şu halimle yardımcı olmasının karakterle bir alakası yok. İnsan böyle durumlarda yardımcı olur, ben kimseye bu halimle hizmet etmek zorunda değilim dedim. Eşim biraz bozuldu ama gerçekten tahammül edemiyorum artık.

Çocuk desem değil, bir şey yapmak zorunda da değil elbette ama bu halimle ona hizmet etmek çok zoruma gidiyor. Bilmiyorum ben mi abartıyorum? Bir şey de diyemiyorum desem kötü olurum. Sorun bende mi acaba hamilelik hormonlarıyla mı boyle düşünüyorum yoksa haklı mıyım? Sizce nasıl davranmalıyım?

Haklısınız küçük değil reşit bi birey artık çocuk değil ve eşinizde onu uyarmak zorunda.

Eşiniz çok yüz vermiş
Kız da zaten benim annem değil hele bir bir şey yapsın modun da
20 yaşına gelmiş neden yatağına v sine karışıyorsunuz ?
Kahvaltısını yemeğini kendi hazırlayabilir .
Bir kapağı kapatmak için bile senin anenneni çağıran birine bu kadar yardım etmemelisin !
Herkes kendi işini kendi yapar ;) Sende üzülmezsin .

yani benim kız kardeşim çoğu zaman bişeye ellemezdi 1 aya kadar. kaç kere bağrış çağrış oldu evde. annem de 'yapmıyo işte napayım' deyip kenara çekiliyodu. ben kız kardeşime çok bağırdım çağırdım 22 yaşnda o da. yani hamile olmasanz hadi yine bi nebze. ama yani ben bi arkadaşmn evine bile gittiğimde bulaşığa giriyorum sofraya yardım ediyorum. yapılcak bişey varsa ucundan tutuyorum bunun üveylikle filan da alakası yok. yapması gerekiyo ama şimdi bişey deseniz üvey anne olursunuz eşiniz de size cephe alabilir. nasıl davranmanız gerektiğini kestiremiyorum sinir bozucu en azndan benim için.

kendi evinde yapıp da sizin evde yapmaması tuhaf. demek ki elinden geliyo.

sorunları var bu kesin
yorum yapamıyorum sizin açınızdan durum kötü ama onuda düşününce içinde neler oluyor kim bilir

sizi sevmiyor belli ki başka bi nedeni yok, siz ne kadar iyi olursanız olun onun annesinden değerli değilsiniz onun açısından ve babasıyla evli olduğunuz için sizinle de mecbur görüşmek zorunda. Ben 26 yaşındayım, babam evli şu an ve eşi hamile olsa ben bile istemem yani ne bileyim, o kızın iç dünyasıyla alakalı bu durum

siz haklısınız. aslında eşinizin bu meseleyi çözmesi lazım, bozulmasına bir anlam veremedim. kız zaten çok sık gelmiyorsa o kadar da ters düşmeye gerek yok bence, geldiği zaman da bir iş yapılacaksa ben rahatsızım yardım eder misin gibi siz yönlendirseniz dinler mi acaba?

Eşimin kızı 20 yaşında. Normalde annesi ile yaşıyor. Bize geldiğindeyse 10-15 gün kadar kalır. Bugüne kadar bize geldiğinde pek iş yaptırmadım. Fakat hamileyken de benden hizmet beklemesi sinirimi bozuyor artık.

Yapmayın, hizmet etmeyin, yok sayın
Meyve servisi mi yapacaksınız koyun ortaya isteyen yesin
Bir buzdolabının kapısını kapatmaktan aciz insana incelik göstermenin gereği yok
Eşiniz madem herkesi olduğu gibi kabul ediyor, sizi de böyle kabul etsin

Haklısın,ama zaten cok gelip gitmiyormus,takma kafana.haliyle kiskaniyordur o da.babasının baska bir kadinla beraber olmasını.ama eşin bu konuda bisey yapmaz çocuğu neticede.kızla güzel guzel konuşmayı dene bakalım bir de .hoş anlayacagini sanmam ama...

İşin garip tarafı hayatında babasıyla evlenmesini onayladığı tek kişi benmişim. Ayrıca kardeş istiyorum diye tutturuyordu bu kız.

Ciddi bir konuşma şart olmuş.
Ergen değil.Seni sevmiyor ve şımarık.
Daha katlanmayı istemiyorsanız,eşinizle konuşun gelmesin.
'Babasına çok ihtiyacı var' zamanları geçeli bin yıl olmuş.
Çocuk değil çünkü o koca bir birey,burada 17 yaşında anne olanları okudukça...

Back
X