bana da abarti geldi tavrınız
bunca dikkat ediyorsaniz disarida bir sey yememeniz lazım. sonucta garson götünü mü sildi, elini mi yikadi bilemezsiniz, aşçıyı bilemezsiniz. en guzel lokantaya da gitseniz yine bilemezsinis yani bunu ogrenmenin bir yolu yok ki. disarida kebaplari baliklari afiyetle yiyip evdeki kişiden igrenip öğürmek bana sacma geliyor.
ya komple hic disaridan yemeyin coook dikkat edin ya da böyle seyleri bosu bosuna büyütmeyin.
aldiginiz ekmekler mesela ne pis haberiniz var mi? ev arkadasim altımızdaki firinda calismaya başlamıştı parttime. kiz ekmekten sogudu uzun aylar boyunca ekmek yiyemedi. o cikan ekmekleri pis elleriyle yerine yerlestirenler, musteriye verirken asla yenilenmeyen eldivenle verilenler falan, igrendi ekmege küstü (sonra alisti yeniden yedi tabii)
yani bu kadar detayli düşünüyorsaniz dunya pimpis bir yer. çoğu keyfinizden ödün vermelisiniz, ailecek kahvaltiya, kizlarla kahveye, dinlenme tesisinde çaya, kışın salebe, romantik aksam yemeklerine, "bugun yorgundum yemek yapamadim. hadi lahmacun soyleyelim"lere falan da dur demeniz gerekecek. sonucta size gelen bardagi sabahtan beri eline su degmemis adam agiz degen kisimdan tutmus olabilir