eşimin kv yi gidip alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim babam da anneannemi memleketten alir ama oturdugumuz yer ile memleket en fazla 2 saat. 4 5 saatini aliyor gidip gelmesi. Ama Samsun ile Istanbul nedirr yaa. Gitmek bir dert gelmek bir dert. Baska alternatifler olup bu yolun secilmesi cok gereksiz bence. Kisa mesafe olsa neyse. Ayrica maddi yonunu dusunmenizde cok normal. Coluk cocuguma verecekken neden boyle biseye veriyimki? Sagliklari yerindeyse otobuse binmelerinde bir sakinca yok.

Yazılanları okuyunca hayretler içerisinde kaldım gerçekten. Anne bu başka bişey değil. Ve 60-70 yaşlarında iki kadın, mantıklı olan otobüsle gitmeleri mi yoksa onu besleyip büyüten bugünlere getiren evladının alması mı? Anne olanlar anne olmanın ne kadar fedakarlık gerektiren birşey olduğunu benden iyi bilirler. Çünkü henüz anne değilim. Ama çocuğunuzu büyütürken günlerce uykusuz kaldığınız geceleri, doğumda çektiğiniz sancıları ve bunun yanında yaşadığınız onca şeyi düşününce bir evladın da annesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışması gerekli olduğunu düşünüyorum. Milyarlarca borcun altına girmek gibi bir durum da söz konusu değil. Bence destek olmanız gerekeceği yerde köstek oluyorsunuz ve düşününce yine eşinizle sizin aranız bozulmuş oluyor.

Konu sahibi ve ona destek çikan yorumları cidden hayretle okudum. Allah ıslah etsin, bu zihniyetiniz için söylenecek başka biseyde yok aslinda.
Annesi bu yahu annesi !!! Bırak Samsun'u Çin'de olsa gidip alması lazım. Ne hakkınız var, nasıl bir cürret sahibisinizde bu kadar karışma hakkini kendinizde buluyorsunuz anlamiyorum.
Yazik vallahi yazik, nasil bir devirdeyiz ne tür insanlarla ayni havayi soluyoruz boyle...
Allah ıslah etsin....

Arkadaşlar hemen konuya gireceğim
Biz istanbul kv Samsun'da oturuyor. Kv nin 2 kardeşi var. Biri istanbulda. diğeri de kendisiyle aynı evde yaşıyor. ist. olan hastalandı (grip zatürre cevirebilirmiş). diye diğer kardeşleri yanına gelmeye karar verdiler. Eşim de buradan ta oraya onları getirmeye gidecek gönüllü olarak. yani istanbuldan samsuna arabayla almaya gidiyor.
Bu normalmi nolur bana diyin. Bana çok lüks bişey gibi geldi ve eşimle tartıştık az önce. sinir oldum çok. Bu arada benzin parası vs var tabi bizden. yaşları 60 - 70 arası maşallah dinç hepsi. yazlari tatile falan gidebiliyorlar yani.
Uçak bileti alsanız daha ucuza gelirler ve daha konforlu

benim babam 4 sene boyunca ankara adapazarı adapazarı istanbul üçgenini gitti geldi, dedemin bir oğlu adapazarında diğeri istanbulda yaşıyordu, ama babamı arardı ankaradan giderdi babam, nihayetinde dedem öldü 87 gün sonra babam öldü...ben hamileydim içim içime sığmıyordu,gece gece cami avlularında geziyodum millet evde kuran okurken, o sesi o ağıtları dinlemek istemiyodum, bi akşam hocada camideydi zahir avluda beni gördü yanıma geldi, kızım senin baban baba duasıyla gitti babasını kucağında getirirdi cumalara dedi, için rahat olsun baban yerini yaptı dedi

7 8 sene oldu heralde bu forumdayım, burda genç kız oldum, sözlü oldum nişanlı oldum evli oldum anne oldum ve nihayetinde görümce oldum, ilerde de kaynana olucam Allah ömür verirse hepimiz olucaz, bu yaşlar böyle çakılı kalmayacak diyeceğim budur

benim babam 4 sene boyunca ankara adapazarı adapazarı istanbul üçgenini gitti geldi, dedemin bir oğlu adapazarında diğeri istanbulda yaşıyordu, ama babamı arardı ankaradan giderdi babam, nihayetinde dedem öldü 87 gün sonra babam öldü...ben hamileydim içim içime sığmıyordu,gece gece cami avlularında geziyodum millet evde kuran okurken, o sesi o ağıtları dinlemek istemiyodum, bi akşam hocada camideydi zahir avluda beni gördü yanıma geldi, kızım senin baban baba duasıyla gitti babasını kucağında getirirdi cumalara dedi, için rahat olsun baban yerini yaptı dedi

7 8 sene oldu heralde bu forumdayım, burda genç kız oldum, sözlü oldum nişanlı oldum evli oldum anne oldum ve nihayetinde görümce oldum, ilerde de kaynana olucam Allah ömür verirse hepimiz olucaz, bu yaşlar böyle çakılı kalmayacak diyeceğim budur
Tekrar başınız sağ olsun. Çok çok çok guzel bir mesaj vermissiniz. ama konuya ve yorumlara bakarsak bunu gidip dağa taşa anlatsanız daha tesirli olurdu inanin. Zira burda vicdan kalmamis, ben bu konuda bunu gordum. Ne ana ne baba hakkı denen bisey yok. Varsa yoksa ben ben ben.
Allah ıslah etsin demekten baska care yok.

Tekrar başınız sağ olsun. Çok çok çok guzel bir mesaj vermissiniz. ama konuya ve yorumlara bakarsak bunu gidip dağa taşa anlatsanız daha tesirli olurdu inanin. Zira burda vicdan kalmamis, ben bu konuda bunu gordum. Ne ana ne baba hakkı denen bisey yok. Varsa yoksa ben ben ben.
Allah ıslah etsin demekten baska care yok.

Kız ana babası olsa farklı olurdu yorumlar çok gördük bunu

Kız ana babası olsa farklı olurdu yorumlar çok gördük bunu
Orası kesin zaten. Konu kocam anne babami gidip almama karşı seklinde olsaydi adam cokdan linc edilmis, anne baba hakki uzerine goz yasartici vecizeler sarkilar siirler dizilmisti buraya. İste buna KK objektifligi diyoruz.

Eşiniz sorun etmiyor ve kendi rızasıyla gitmek istiyor. Asıl sorun sizin bu şekilde düşünüyor olmanız bence. Sonuçta yaşlı insanlar, her ne kadar da dinç desenizde, yolda başlarına bir şey gelse hiç mi vicdan azabı duymayacaksınız bu şekilde düşündüğünüz için..

Neden bu kadar büyütülüyor yahu bunlar daha geçenlerde de böyle bir konu vardı. Araba varsa gidip alıp gelebilir her zaman olan birşey değilse tolare edilebilir neden bu kadar sinir oluyorsunuz eşiniz razı olduktan sonra annesi yani ben gidip almak istiyorum dedikten sonra tartışmanızı anlayamadım uçak fobileri varmış ayrıca otobüs saatler sürüyor ve konforlu olmuyor oğlunun içine sinmemiş bu kadar bütüymeye gerek yok ya bu annelerimiz bizler için neler yapıyor ama gelinler tutuyor yok çok para yok kendileri gelemiyorlar mı falan. Bir kerelik 400 tl de herhalde batmazsınız. Ne var alıp gelse neden rahatsız ediyor sizi? hizmetçisi değil öz oğlu ondan da birşey isteyemeyecekse ne yapsın bu insanlar ha teyze ha anne ne farkeder teyze istemişmiş isteyemez mi arabası mı aşınır bu kadar da acımasız olmayın yaa

Benim annem asla boyle bir seye razi gelmezdi..Kv niz esinize teklif etmese dahi,kabul etmemeliydi....Allah korusun esinizin basina yolda birsey gelse kv niz kendisini olene kadar suçlar bunlari neden dusunmezler ki.....

İyi yolda başımıza birşey gelecek diye hiçbir yere gitmeyelim arabamız da çürüsün böyle bir tez var mı Allah aşkına yanii olacak olduktan sonra o insan işe giderken de olur ne alaka ya. Bu insanlar arabalarıyla tatile bir yere gitmiyor mu sanki. Memleketi zaten bayramda falan da gidiyordur aman birşey olur diye evden mi çıkmasın çok garip bir anlayışınız var. Neden razı gelmesin arabası varsa istediği gibi mola verir otobüsten daha iyi gider daha kısa sürer her bakımdan daha konforlu helal olsun eşine

İyi yolda başımıza birşey gelecek diye hiçbir yere gitmeyelim arabamız da çürüsün böyle bir tez var mı Allah aşkına yanii olacak olduktan sonra o insan işe giderken de olur ne alaka ya. Bu insanlar arabalarıyla tatile bir yere gitmiyor mu sanki. Memleketi zaten bayramda falan da gidiyordur aman birşey olur diye evden mi çıkmasın çok garip bir anlayışınız var. Neden razı gelmesin arabası varsa istediği gibi mola verir otobüsten daha iyi gider daha kısa sürer her bakımdan daha konforlu helal olsun eşine
Sizin fikriniz saygi duyarim benimkide bu...

Yani bazı yorumları okuyunca da ben şaşırdım :)
Olayı garip anam çilekeş anama bağlayarak dramatize etmeye gerek yok.
O zaman her ay Samsun'a gidip annesine alışveriş yapsın dönsün,anası sonuçta o doğurdu :)
Ne bileyim doktora gideceği zaman yine gidip evden alıp doktora götürsün eve bıraksın gelsin.
Taksi ihtiyacı olduğunda da ne münasebet elin arabasına binecek,İstanbul'da dağ gibi oğlu var değil mi?
Bi kere o ana niye Samsun'da , oğlunun evi dururken ?

Demem o ki herşeyin bir makulü vardır...Otobüse binemeyecek durumda hasta ve yaşlı olur,ya da iki üç saatlik yol olur hadi sabah alıp öğlen geleyim dersin eyvallah.

Tamamen keyfe keder İstanbul-Samsun arasi gidip alıp geleyim durumu bence gereksiz.
Ha çok istiyorsa gidip getirsin tabi kendi bilir derim.Ama bu benim için gereksizliğini değiştirmez.

Elin Avrupali yaşlısı o ülke senin bu ülke benim geziyor fellik fellik, bizimkiler yerinden kimildayamiyor mübarek.

Elbette bunlar kendi annem için de geçerli ,ne diyeyim Allah beni ıslah etsin :))

Arkadaşlar hemen konuya gireceğim
Biz istanbul kv Samsun'da oturuyor. Kv nin 2 kardeşi var. Biri istanbulda. diğeri de kendisiyle aynı evde yaşıyor. ist. olan hastalandı (grip zatürre cevirebilirmiş). diye diğer kardeşleri yanına gelmeye karar verdiler. Eşim de buradan ta oraya onları getirmeye gidecek gönüllü olarak. yani istanbuldan samsuna arabayla almaya gidiyor.
Bu normalmi nolur bana diyin. Bana çok lüks bişey gibi geldi ve eşimle tartıştık az önce. sinir oldum çok. Bu arada benzin parası vs var tabi bizden. yaşları 60 - 70 arası maşallah dinç hepsi. yazlari tatile falan gidebiliyorlar yani.

Sürekli olmuyorsa bence sorun yapılacak bir şey değil. Bizim kayınvalidenin de yapmışlıpı var, hatta eşimin işi çıktığı için damadı yaptı, ama damat bile söylenemeyen güzelce getirdi götürdü. Olur yani çok abartmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X