Eşimin lafının altında ezildim.

HaslanmisPattis

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
5.193
21.666
348
Kızlar selam.

Normal şartlarda eşimle kavga etme huyumuz yoktur. Çoğu konuda aynı fikirde olmayız ama her şeyi konuşarak hallederiz yani gözüm döndü söyledim gibi şeyleri en azından eşimden hiç duymadım. O dışarıya karşı sinirli, huysuz, aksi bana karşı ise hep mantıklı, o hep alttan alan, o hep uzlaşmacı...

Dün akşam yine anlaşamadığımız bir şey oldu, insan gibi konuşuyorduk. Baktığı açıdan %100 haklı olduğu bir konuydu. Benim baktığım açıdansa yapmasaydım keşke ama neyse yapacak bir şey yok. Uzayınca üste çıkmak için dozu aşmadan pisleştim.

Ama bunlar bağırarak bile olmadı. Kimsenin sesi yükselmedi. Yani delirdim söyledimlik iş değil. Ne benimki, ne onunki.

Evet hoş şeyler söylemedim. Ama altında ezileceği bir laf da etmedim. Yani adam mısın lan sen gibi saçma muhabbetlere falan girmedim. Sadece bu şekilde tek yönlü ve karşımdan baktığı sürece onu sevmek istemediğimi söyledim en ağır. O ise öyle bir laf etti ki, bildiğiniz öküz oturdu içime.

Zamanında onun için yaptığım bir fedakarlıktan ötürü yarı minnet yarı suçluluk hissettiğinden her şeyimi alttan alıyormuş, 1,5 senelik evliliğimiz boyunca haksız olsam da gelip özür dilemesinde bunun payı varmış. O beni göklere çıkarmış, ben o gökten ona bakarken her şeyi küçük görmeye başlamışım, o dahil.

Üzerine hiçbir şey söylemedim duşa girdim. Gribim diye ıhlamur yapmış, balını çok koymuş ona takıldım hatta "bir daha istemiyim diye böyle bayık yaptın di mi" falan diye. Yarım saat bir saat sonra gitti yattı. (Dev ihtimal bal meselesini laf sokmak olarak algıladı, bariz benimle uğraşmak istemedi kaçtı) Ben de koltukta yatmıştım ama sabaha karşı gittim yatağa. Birbirimize dokunmadan uyuduk. Öğlene doğru işe gitti. Kalkmadım. Giderken öptü uyuyor numarası çektim. Gittikten bir saat sonra aradı, açtım. Normal ama mesafeli konuştuk. (Aramak için doktora ne zaman gideceğizi bahane etti, gayet iyi biliyor) Normalde yarım saatte bir konuşurken bir daha aramadı. Ben de aramadım.

Ben her şey elimde un ufak olmuş gibi hissediyorum. Her şey yalanmış da yeni uyanmışım gibi.

Adam resmen bana "katlanıyormuş" ne mecburiyeti varsa. Sanki o bahsettiği olay olmadan önce ilişkimiz böyle değilmiş gibi. Neyin lafını yapıyorsun bana?

Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilmiyorum. Tamam konuda o haklı da ben de o lafla paramparça oldum.

Kötü hissediyorum. Hem de çok.

hamilesiniz biraz duygusallık fazla şu an sizde.. eşiniz hoş bir şey söylememiş ama siz de biraz abarttığınızı düşünmüyor musunuz? sonuçta adam sizi sevmese arayıp konuşmaya çalışmaz. .

Eşimin sevgisinden hiç şüphe etmedim ben.
Hala da etmiyorum.
İşin doğrusu hamilelik bana duygusallık falan katmadı hiç, yani geçen sene nasılsam öyleyim şu an da.
Sadece benim için yaptığı her şeyin sebebinin minnet ve katlanma duygusu olduğunu söylemesine çok bozuldum.
Tüm iyi şeyler ondan mıymış cidden, inanmıyorum.

Bence oturup konuşmaktan başka çareniz yok.

Neden boyle hissettiğini sorup öğrenmelisiniz.
Hani "daha önce böyle değildik sanki " demissiniz ya eşinize de söyleyin.

Konu pek bizlik gibi gelmedi :) ne fedakarlık yaptınız. Aksam ki tartıştığınız konu neydi.
Bunlara ayrıntı gerek.

Açıkça konuşun. Kırıldığını da belirt. Belki sebeplerini duymak sorgulamana neden olur.

Kim haklı kim haksız, doğru mu yanlış mı buradan pek gözükmüyor.

Hamilelikle alakalı da olabilir.

* günlük yarım saatte bir konuşmak? Doğru mu anladım. Eğer doğruysa bu kısım çok abartı geldi.

bence takılmayın, sinirden canınızı acıtmak için öyle demiştir ve pişman olmuştur.
üstelemeyin ama aranız yumuşadığı vakit gerçeklik payı olup olmadığını sorup bir daha bu konulara girmemesini isteyebilirsiniz.

Hala da etmiyorum.
İşin doğrusu hamilelik bana duygusallık falan katmadı hiç, yani geçen sene nasılsam öyleyim şu an da.
Sadece benim için yaptığı her şeyin sebebinin minnet ve katlanma duygusu olduğunu söylemesine çok bozuldum.
Tüm iyi şeyler ondan mıymış cidden, inanmıyorum.
değildir tabi ki. onu bir anlık söylemiştir ya da kalbinizi kırmak istemiştir o anda. insanların tepkileri değişebilir her zaman ama haksız olduğunuz bir konuda üstüne çok gitmeniz bence biraz fazla olmuş. sürekli böyle olayların tekrarı insanı değiştirebilir.

Demek ki insan sorun yokken sorun çıkarabiliyor. Böyle seylere küsüp trip atıldığını duyunca diyorum ki ya ben cok sabırlıyım ya da olması gereken böylesi yanı sizlerin ki gibi soguk kanlı olmak.

Ben sabırlı biri değilim.
Bir sorun varsa küçük de olsa mutlaka çözülmeli kafasındayım.

Bence oturup konuşmaktan başka çareniz yok.

Neden boyle hissettiğini sorup öğrenmelisiniz.
Hani "daha önce böyle değildik sanki " demissiniz ya eşinize de söyleyin.

Konu pek bizlik gibi gelmedi :) ne fedakarlık yaptınız. Aksam ki tartıştığınız konu neydi.
Bunlara ayrıntı gerek.

Açıkça konuşun. Kırıldığını da belirt. Belki sebeplerini duymak sorgulamana neden olur.

Kim haklı kim haksız, doğru mu yanlış mı buradan pek gözükmüyor.

Hamilelikle alakalı da olabilir.

* günlük yarım saatte bir konuşmak? Doğru mu anladım. Eğer doğruysa bu kısım çok abartı geldi.

Eşimin işi rahat Kafka. Yani canım tek gitmek istemiyor der beni de taşır, her fırsatta arar, müsait olmama durumu olmaz, gündüz keyfine göre eve gelir falan. Yapışık gibiyizdir.

Aramızdaki konu upuzun. Haklı da. Fedakarlık dediği şey annemi onun için geride bırakmam. Ki benden böyle bir şey istemedi sorumluluk hissetmesine gerek yoktu.

bence takılmayın, sinirden canınızı acıtmak için öyle demiştir ve pişman olmuştur.
üstelemeyin ama aranız yumuşadığı vakit gerçeklik payı olup olmadığını sorup bir daha bu konulara girmemesini isteyebilirsiniz.

İçimden hiçbir şey gelmiyor.
Pişman olsa ne olur ki adamın bariz içinden gelen oymuş.

eşiniz kırılmış ve oda sizi kırmak istemiş

Böyleyse de hoş değil ki.
Boks maçı mı yapıyoruz...

Hamilesin duygusallaşmışsın sanırım kötü bir durum ama ben de tartışma sırasında eşimin canını yakmak için aklıma ne gelirse söylerim. Her kavgadan sonra pişman olur bir sonraki kavgada yine söyler yine pişman olurum.

Bence hamilelikten biraz hassassınız, o da o fedakarlık olmasa yüzüne bakmazdım katnem kadın demek istememiştir. İyiliğin altında ezilmek istemediğim için çok fedakarlık yapıyorum demek istemiştir.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, gün içinde yarım saatte bir konuşmanız çok tatlı. Allah muhabbetinizi arttırsın :KK23:

Ben de çok geveze biriyim umarım evlenirsem eşim de sizinki gibi benimle sürekli konuşur :dondurma:

Konu sahibi neler yasadıgınızı tam olarak bılemeyecegım ıcın yazdıklarınıza bakarak genel birşeyler diyeyim ben de... yanlış bırsey dersem sımdıden affola..
kimse kimseyi bir konudan dolayı mınneti olduğu yada acıdığı ıcın yada başka bır sebepten mesela parası mevkisi vs vs sebeplerden sevmemeli bana göre.. ha bu nedenlerle biraraya gelinmişsse ilerde aşka dönmüş olsun olmasın bana göre bunu dile getirmemeli.(yani seni paran için sevdim..sana minnet beslediğim için sevdim vs vs bunlar söylenmemelı...)
dile getirmişse de oturur bir düşünürüm.. kafama takılır benim...
sımdıye kadar yaptıkları benı sevdıgı ıcın mıydı yoksa mınnet ettıgı ıcın mıydı..
kafam karısırdı..
sevecekse gercekten sevdiği ve birşeyler hissettiği için sevmeli ınsanlar...
eşinle aranızda neler gectı bılmıyoruz ama yazdıgına bakarak da fedakar ılgılı bırı gıbı sankı..
o yuzden karsılıklı konusup çözümlemeniz en güzeli..belkı de ıstemeden agzından cıkmıs olabilir o sözler..
yada o anda senı kırmak ıcın boyle bıseyı bahane etmiş olabılır..
sıkma canını...bak göreceksin herşey geçecek..hamileymişsin tadını cıkarmaya bak üzme kendini..
not:uzun zamandır uzun uzun yorum yapmamısım bı acıldım bı acıldım:)))

Pattis bir şey diyeyim mi,bana çok garip gelmedi.
Mesela bak bir iyilik yaparsın birine,bilerek ya da bilmeyerek.
Öyle büyük bir kapı açarsın ki o insana ama sen farkında bile olmazsın. Çünkü inan hiç kimse hiç kimsenin içinde kopan fırtınalardan haberdar değil.
Neyse o iyiliğinin karşısında o insan senin ya dostun olur ya da aşkın.
Çünkü gerçek sevgi öyle diz titremesi,kalp çarpması değildir,gerçek sevgi yüzünü ve yüreğini güldürebilmektir.
Sen kötü ve pis niyetli bir kadın olsan yine böyle çok sevileceğini mi sanıyorsun yoksa?
Yok bence yanılmışsın.
Ya olmadı di mi?
Yine anlatamadım.
Kendimi ifade etmek her zaman zor gelmiştir.

Hala da etmiyorum.
Tüm iyi şeyler ondan mıymış cidden, inanamıyorum.
Sizin dediginize gore 2.kisiliginimi gosteriyor

emin olun sizin karsi tarafınızdan olaylara baktigi icin onu sevmek istemediginizi soylemeniz de esinizi paramparca etmistir...bence oturup birbirinizin gönlünü almalısınız. .
benzer bir durumu yaşadım ben bebekle ilgili birseyi kafama taktim o da hic alakasiz bir konuda usteleyince bende girgirina ay salonda uyu ozaman napiyim simdi dedim. . sen buna alin kiril.. salonda yat..sabah uste cikiyorum iste ben hamileyim nasıl yanliz biraktin vs... sen bana salonda yat dedin istemedin bende seni rahatsiz etmiyim dedim demez mi

Back
X