Kızlar selam.
Normal şartlarda eşimle kavga etme huyumuz yoktur. Çoğu konuda aynı fikirde olmayız ama her şeyi konuşarak hallederiz yani gözüm döndü söyledim gibi şeyleri en azından eşimden hiç duymadım. O dışarıya karşı sinirli, huysuz, aksi bana karşı ise hep mantıklı, o hep alttan alan, o hep uzlaşmacı...
Dün akşam yine anlaşamadığımız bir şey oldu, insan gibi konuşuyorduk. Baktığı açıdan %100 haklı olduğu bir konuydu. Benim baktığım açıdansa yapmasaydım keşke ama neyse yapacak bir şey yok. Uzayınca üste çıkmak için dozu aşmadan pisleştim.
Ama bunlar bağırarak bile olmadı. Kimsenin sesi yükselmedi. Yani delirdim söyledimlik iş değil. Ne benimki, ne onunki.
Evet hoş şeyler söylemedim. Ama altında ezileceği bir laf da etmedim. Yani adam mısın lan sen gibi saçma muhabbetlere falan girmedim. Sadece bu şekilde tek yönlü ve karşımdan baktığı sürece onu sevmek istemediğimi söyledim en ağır. O ise öyle bir laf etti ki, bildiğiniz öküz oturdu içime.
Zamanında onun için yaptığım bir fedakarlıktan ötürü yarı minnet yarı suçluluk hissettiğinden her şeyimi alttan alıyormuş, 1,5 senelik evliliğimiz boyunca haksız olsam da gelip özür dilemesinde bunun payı varmış. O beni göklere çıkarmış, ben o gökten ona bakarken her şeyi küçük görmeye başlamışım, o dahil.
Üzerine hiçbir şey söylemedim duşa girdim. Gribim diye ıhlamur yapmış, balını çok koymuş ona takıldım hatta "bir daha istemiyim diye böyle bayık yaptın di mi" falan diye. Yarım saat bir saat sonra gitti yattı. (Dev ihtimal bal meselesini laf sokmak olarak algıladı, bariz benimle uğraşmak istemedi kaçtı) Ben de koltukta yatmıştım ama sabaha karşı gittim yatağa. Birbirimize dokunmadan uyuduk. Öğlene doğru işe gitti. Kalkmadım. Giderken öptü uyuyor numarası çektim. Gittikten bir saat sonra aradı, açtım. Normal ama mesafeli konuştuk. (Aramak için doktora ne zaman gideceğizi bahane etti, gayet iyi biliyor) Normalde yarım saatte bir konuşurken bir daha aramadı. Ben de aramadım.
Ben her şey elimde un ufak olmuş gibi hissediyorum. Her şey yalanmış da yeni uyanmışım gibi.
Adam resmen bana "katlanıyormuş" ne mecburiyeti varsa. Sanki o bahsettiği olay olmadan önce ilişkimiz böyle değilmiş gibi. Neyin lafını yapıyorsun bana?
Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilmiyorum. Tamam konuda o haklı da ben de o lafla paramparça oldum.
Kötü hissediyorum. Hem de çok.