Eşimin lüks merakı

arkadasımr acıkcası benım babam da ayda 50 60 bın kazanıyor ama ıhtıyacımız dısı lux seylerı ne alır ne de aldırır ne kazanırsa gayrı menkule yatırır cocukları ıcın...Acaba bız mı yasamayı bılmıyoruz dıye bı an dusundum

60 bin mi ayda:53: canım baban iş adamı falan heralde nazar değmesin.
Evet bence de en akıllı yatırım gayrimenkul

bence de ek gelirlerini söyleme. sorarsa yalan da söyleme ama bahsetmeyiver :)) bakalım olduğunda mı harcıyor ya da hevesinden mi, nedir :)

Allah bereketinizi arttırsın arkadaşım ama,

aylık gelirinizi,aldığınız eşyaların ücretlerini yazmayada pek gerek yoktu sanki.

Çok harcama yapıyoruz deseydiniz biz durumu idrak ederdik:15:

Parası var ki harcıyor eşiniz..Buna bizler çözüm bulamayız,siz istiyorsanız dur demelisiniz.

Lakin maşallah beş bin lira giriyorsa evinize,bu kadarda cimri olmayın sizde bol bol yiyin paracıkları.:68:

haklısınız gelirden baksetmem biraz görgüsüzlük gibi olmuş.ilk mesajımı yeniden düzenledim.uyarın için çok teşekkürler

arkadaşım aynen bnm eşimde seninki gibi ben ordan burdan kısayım diye uğraşırım para biriktirmeye çalışırım ama onun dünya umurunda değil aynı dediğin gibi gider telefon alır pc alır alır babam alır bir oda dolusu yemin ediyorum ıvır zıvır dolu bi gün gidicam beyazıttaki çınarın altında tezgah açıp hepsini satıcam :1: artık pahalı bişey alınca kavga ediyorum o da alamıyo korkudan tabi:1:
eğer aileden öyle görmüşse öyle devam eder değişmesi çook zor.ben hep annemden tutumlu olmayı para biriktirmeyi öğrendim.ama benimki evde para birikince rahatsız oluyor resmen.
hep geleceğinizi doğack çocuklarınızı vs ileri sürerek bu lüks merakından onu biraz olsun vazgeçirebilirsin birikim yapabilirsin ben zor da olsa yapıyorum Allah kolaylık versin.

yok aileden öyle görmemiş.ailesi asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile.ona rağmen kenara kötü günler için birşey atmaya çalışıyorlar.galiba eşim ne oldum delisine döndü.ailesinin 1 ayda ev geçindirmeye çalıştığı parayı 2 dakika içinde saçma sapan şeylere harcıyor.galiba gerçekten biraz da benim gelirime güveniyor.benimkine güvenmese kendi maaşını aşan harcamalar yapmazdı.cevap veren herkese tekrar teşekkürler.

Erkekler genelde seviyorlar elektronik aletlere para harcamayı. Hele biraz da teknolojiyi takip ediyorsa, evdeki lap top, cep telefonu onları bir süre sonra tatmin etmemeye başlıyor. Çalıştığı yer belli bir standardın üzerine giyinmesini gerektirecek bir işyeri ise, çevresindekilere uymak adına giyimine daha fazla para harcama mecburiyetinde hissediyorlar kendilerini. Eşiniz geçmişte fazla rahat para harcama imkanına sahip olamamasının da etkisi ile olayı biraz abartmaktan kendini alamıyor görünüş itibariyle.

Bana kalırsa, iş iyice zıvanadan çıkmadığı müddetçe, harcamalarının aşırılığı konusunu, şu aşamada sık sık dile getirmeyin. Onun yerine siz davranışlarınızla ona örnek olmaya çalışın. İlave gelirinizin bir kısmından haberi olmasın. Bütçe yönetimini de ona bırakın ki harcamalarının bütçeniz üzerindeki etkisi kafasına tam dank etsin. Ama bu arada, hissetirmeden siz de takip edin ki, borç ödemelerinde bir gecikmeye girmeyin. Baktınız açık veriyorsunuz, o bahsetmediğiniz ilave gelirinizi, yeni kazanmışsınız gibi devreye sokun. Ama önce biraz kıvransın eşiniz, siz ondan sonra çıkartın parayı ortaya. Bu arada eşinizin borç ödeme konusunda fazla hassas davranmadığını, vadelerini geçirdiğini falan fark ederseniz, tabi dizginleri hemen ele almanız lazım. Yoksa, Allah korusun, bankaların kara listesine girerseniz işiniz çok zorlaşır.

Bırak canım harcasın tabi çok zor duruma düşmeyecek kadar. Benim eşim kazandığı parayı hep ailesine vermeye çalışır, onların borçlarını yüklenir. En son kardeşinin öğrenim kredisini ödemek için başvurdu, 4-5 bin kadar borç tam belli değil. Keşke o parayla bana laptop, telefon alsaydı

eşinizin mesleği nedir?
konuşup şöyle bişey yapabilirsiniz,onun maaşıyla geçinmeye çalışın sizin maaşınızla kredi bordunuzz ödensin geri kalan maaş ve ek ders üzretleri yatırım olsun :44:

Back
X