• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin memleketine gitmek ??

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
merhaba hanımlar
ben tecrübeli hanımlardan tavsiye almak için yazıyorum. 5 yıldır ailemden uzak yaşıyorum ve 3 yıllık da evliyim. eşimle ikimiz de tayinciyiz ikimiz de farklı şehirlerdeniz bu arada. 2 yıl önce suan bulundugumuz sehre geldik ve hala ikimizin memleketine de 6 saat uzaktayız diyebilirim.
dün eşimle konusurken birden konusu acıldı(hiç konusmak istemedigim bir konu cünkü evlendiğimizden beri uzlasamadıgımız ve benim akısına bıraktıgım bir konu)seneye yine tayin hakkımız acılacak ve eşim tayin için cok istekli. en cok da ailesinin memleketine gitmek istiyor. eşim de her erkek gibi sonradan ailesine düşkün olanlardan ayrıca ailesi cekirdek ailedir ama akrabalarına da cok düşkündür. yani ben onu tanıyorum istiyor ki hem ailesine yakın olsun hem de sık sık akrabalarıyla görüşebilsin. ben de eşimin memleketini hiç sevmiyorrum ve orada yasamak istemiyorum. hatta zaman zaman benim ailemin memleketini önerdiğimde kati olarak verdiği hayır cevaplarından sonra, aileme karsı sogukluklarından sonra hiç istemiyorum. o benim için ufacık fedakarlıklar yapmazken ben neden böyle bir sey yapayım diyorum.. ayrıca evlenmeden önce bana hep ben senle her yerde yaşayabilirim derdi ama tarih oldu tabi bu sözler..
eşim böyle cok ısrarcı biri değildir. öyle illa ailemle arkadaslarımla görüşceksin 3 yıl içinde hiç demedi. ben istemedigimde hep kendisi gitti. o konuda yine aynı olur gibi geliyor bana ama ailesiyle aynı memlekette olursak sorunlarımız artar gibi geliyor bana.siz bu konuda ne düşünürdünüz ? yanlış mı düşünüyorum sizce?

ben de ailemi cok özlüyorum gercekten su gecirdiğim 5 yıl içinde gurbet duygusu beni cok yıprattı... illa kadın erkeğin memleketine gitmek zorunda mıdır?

ailesi iç işlerinize karışacak yapıda değilse, gelene gidene yenene içene harcamalara gezmeye giyime vs. laf vurmayacaksa, kendi hallerinde insanlarsa olabilir. yoksa tüm huzurunuz kaçar... mümkünse iki yere de aynı uzaklıkta bir yeri tercih etmeye calışın.

ben bu konuda kadınların her zaman ailesine yakın oturması taraftarıyım. biraz bencillik gibi olacak ama, doğum yapan, hassaslaşan hatta en kolay depresyona giren yine biz kadınlarız.. o yüzden biraz daha diretin, mutsuz olduğunuzdan falan bahsedin. eminim yumuşayacaktır :)

eşim pek karıstırtmaz ama bilmiyorum belki duygusallıkla söylüyorum da ben hep geri planda olurum gibi geliyor bir de aynı sehirde hiç yasamadık belki değişimler olabilir mi acaba diye düşünüyorum

fiona
biz de seneye tayinciyiz nasip olursa
eşim ve ben farklı memleketteniz
eşlerden biri orada yaşamak istemiyorsa bu ister erkek ister kadın olsun fark etmez
karşı tatafta buna saygı duymalı
bence farlı bi şehre yerleşin
iki aileye de aynı mesafe uzaklıkta
biz öyle yapmayı düşünüyoruz

eşim pek karıstırtmaz ama bilmiyorum belki duygusallıkla söylüyorum da ben hep geri planda olurum gibi geliyor bir de aynı sehirde hiç yasamadık belki değişimler olabilir mi acaba diye düşünüyorum

az çok tanımışsınızdır kayınvalidelerinizin huyunu suyunu. etliye sütlüye karışmayan tipler mi değiller mi anlamışsınızdır. bir de eşiniz ailesinin lafına çok bakar mı. onların söyledıklerınden hemen etkılenır mı,size laf söyletır mı. il dışındayken bir bahaneyle sizi götürmese bile idare ediyordur ama aynı yerde yaşayınca sizi de her gittiğinde ailesine,akrabalarına götürmek isteyebilir.

ben bu konuda kadınların her zaman ailesine yakın oturması taraftarıyım. biraz bencillik gibi olacak ama, doğum yapan, hassaslaşan hatta en kolay depresyona giren yine biz kadınlarız.. o yüzden biraz daha diretin, mutsuz olduğunuzdan falan bahsedin. eminim yumuşayacaktır :)

buna ben de katılıyorum ama 3 yıldır savastıgım konu bu zaten maalesef ne yaptıysam olmadı, ailemin memleketine gelmeyi bile içgüveysi olmak gibi algılıyor zaten. onun ailesinin sehrine 1 saat uzakta olan bi sehir var ikimizin sehirlerinin arasında olan, orayı kabul ediyordu önceden. şimdiyse illaki ailesinin memleketi gibi konusuyor

fiona
eğer eşinin ailesi ile mükemmel ilişki içinde değilsen kesinlikle taviz verme
çümnkü orada tek kalacaksın
o taraf hep baskın olacak
bi akraba ortamında hep yalnız olacaksın
en basitinden yaz tatilinde ben orada sıkıntıda patlıyorum
tanımadığım insanlar,çevre
ne kadar yakınlaşsan da el kızısın sonuçta

fiona
biz de seneye tayinciyiz nasip olursa
eşim ve ben farklı memleketteniz
eşlerden biri orada yaşamak istemiyorsa bu ister erkek ister kadın olsun fark etmez
karşı tatafta buna saygı duymalı
bence farlı bi şehre yerleşin
iki aileye de aynı mesafe uzaklıkta
biz öyle yapmayı düşünüyoruz

eşim tam 10 yıl önce cıkmıs memleketinden üni. okumaya. hala söyler cok pişmanım diye. okudugum bölümü keske ailemin memleketinde okusaydım der. sanırım bu yüzden geri dönmeyi cok istiyor. bir de biz akrabalarını falan gezerken soruyorlar buraya ne zaman tayin isticeksini vs. benle paylaşmıyor ama bence ailesi akrabaları da bu konuda onu etkiliyor gibi

fiona
eğer eşinin ailesi ile mükemmel ilişki içinde değilsen kesinlikle taviz verme
çümnkü orada tek kalacaksın
o taraf hep baskın olacak
bi akraba ortamında hep yalnız olacaksın
en basitinden yaz tatilinde ben orada sıkıntıda patlıyorum
tanımadığım insanlar,çevre
ne kadar yakınlaşsan da el kızısın sonuçta

canım sen bu konuda beni iyi anlarsın sanırım hiç bi zaman cok iyi olmadık zaten kv cok soğuk bi insandır konuskan da değildir. ben de oraya gittigimde hiç mutlu olamıyorum maalesef zaten eşimin tüm ilgisi onlara kayıyor. zaten onların da beni sevdigini düşünmüyorum cok celişkideyim maalesef

fiona
benim kv hem soğuktur
hem de laf çakmak için fırsat kollar
tatilimizi zehir eder,gittiğimize pişman eder bizi
benim eşim memleketinde okumuş ve bayılıyor oraya
bayınılmayacak gibi diil ki ben de çok seviyorum onun memleketini
ama ama ama
3 yıl sonunda edindiğimiz tecrübe şu
oraya gidersek
akrabaların dedikodusundan kurtulamayacağız
tanımadığım insanlara gezmeye sürükleyecek kv
ve herkesin içinde bana gönderme yapacak
kv lere göre bi hayat yaşıycaz
her yaptığın göze batacak,sağda solda dedikodunu yapacak
ve sen bunları duymaya başlıycaksın
bi hafta sonunu bile beraber geçiremeyeceksiniz vs vs vs
yyok rkadaşım ben bunlara gelemem
ama baş edebilirim diyorsan o başka
ama cnm baş edemem diyorsan kesinlikle eşini ikna et
en önemli şey sizin mutluluğunuz

buna ben de katılıyorum ama 3 yıldır savastıgım konu bu zaten maalesef ne yaptıysam olmadı, ailemin memleketine gelmeyi bile içgüveysi olmak gibi algılıyor zaten. onun ailesinin sehrine 1 saat uzakta olan bi sehir var ikimizin sehirlerinin arasında olan, orayı kabul ediyordu önceden. şimdiyse illaki ailesinin memleketi gibi konusuyor

bence git bide şu tarafı var en azından yatıya gelmezler.. şimdi gelkiyorlardır geldilermide 1 hafta kalırlar öle değilmi.. sen eşinin memleketine gidersen haftada bi görüşürsünüz zaten.. oda akşam yemekleri olur..senin annen gelir kalmaya daha iyi bence ohhh :9:

fiona
benim kv hem soğuktur
hem de laf çakmak için fırsat kollar
tatilimizi zehir eder,gittiğimize pişman eder bizi
benim eşim memleketinde okumuş ve bayılıyor oraya
bayınılmayacak gibi diil ki ben de çok seviyorum onun memleketini
ama ama ama
3 yıl sonunda edindiğimiz tecrübe şu
oraya gidersek
akrabaların dedikodusundan kurtulamayacağız
tanımadığım insanlara gezmeye sürükleyecek kv
ve herkesin içinde bana gönderme yapacak
kv lere göre bi hayat yaşıycaz
her yaptığın göze batacak,sağda solda dedikodunu yapacak
ve sen bunları duymaya başlıycaksın
bi hafta sonunu bile beraber geçiremeyeceksiniz vs vs vs
yyok rkadaşım ben bunlara gelemem
ama baş edebilirim diyorsan o başka
ama cnm baş edemem diyorsan kesinlikle eşini ikna et
en önemli şey sizin mutluluğunuz

senin en büyük avantajın ki en önemlisi eşinin de senin gibi düşünmesi senin yanında olması
ama bizimkinin aile hadi neyse bişey demiyorum ama akraba düşkünlüğüvar. ben orada olursam bi hafta sonu aileyle diğer haftasonu da akrabalardan bi kısmıyla görüşürüz kesin ve bu böyle bi kısır döngü şeklinde gider..
eşimin memleketini de gercekten sevmedim onun memleketi diye değil ama içim ısınmadı işte bi sebebi yok yani.
ben de kendimi tanıyorum o bunları sürekli yapmak isteyecek ve ben de tahammül edemeyip sorun cıkartıcam, surat asıcam vs. bizim için yine kötü olucak

bence git bide şu tarafı var en azından yatıya gelmezler.. şimdi gelkiyorlardır geldilermide 1 hafta kalırlar öle değilmi.. sen eşinin memleketine gidersen haftada bi görüşürsünüz zaten.. oda akşam yemekleri olur..senin annen gelir kalmaya daha iyi bence ohhh :9:

su ana kadar 1 kez geldiler kalmaya 1 haftalıgına o yüzden aynı sehirde yasarsak daha cok görüşürüz bence. zaten öyle bi durumda görüşme olayını abartırlarsa ben de annemi sık sık cagırırım sanırım:1:

su ana kadar 1 kez geldiler kalmaya 1 haftalıgına o yüzden aynı sehirde yasarsak daha cok görüşürüz bence. zaten öyle bi durumda görüşme olayını abartırlarsa ben de annemi sık sık cagırırım sanırım:1:

hımm.. sen düşün genede derim :9: bakk benimde yakın ailesi abartmıyorum 4-5 ay olmuştur bize yemeğe geleli öle zırt pırt gelemmezler zaten bizim olayımız farklı :1: bizde eşimle haftada bir gideriz..kendi annem daha yakın bana.. daha çok annemde geçer zamanım.. ama çpk şükür bi sıkıntımız yok eşimle ..:16:

Son düzenleme:
hımm.. sen düşün genede derim :9: bakk benimde yakın ailesi abartmıyorum 4-5 ay olmuştur bize yemeğe geleli öle zırt pırt gelemmezler zaten bizim olayımız farklı :1: bizde eşimle 1-3 haftada bir gideriz..kendi annem daha yakın bana.. daha çok annemde geçer zamanım.. ama çpk şükür bi sıkıntımız yok eşimle ..:16:

benim de kv ile aramız mesafeli bilmiyorum cok fazla gelin gidin moduna girer mi..benim de en büyük hayalim anneme yakın olacagım tarz bi evlilikti ama maalesef yasayamadım bu konuda hayal kırıklıgı yasıyorum

benim de kv ile aramız mesafeli bilmiyorum cok fazla gelin gidin moduna girer mi..benim de en büyük hayalim anneme yakın olacagım tarz bi evlilikti ama maalesef yasayamadım bu konuda hayal kırıklıgı yasıyorum

Allah yardımcın olsun arkadaşım..zor olsa gerek ayrı olmak...zaten çalışıyorsun galmez öle zırt pırt zaten az çok tanımışsındın kv ni .. ben ev hanımıyım dediğim gibi uzun zamandır gelmediler geçen gittik diyoki biz ne zamn gelicez.. davetmi bekliyorsunuz dedim :9:

Son düzenleme:
bizde ilden ilçeye göçtük eşimin işinden dolayı burda ne doğru düzgün lokanta var ne kıyafet alacak hesaplı alışveriş yeri .çok şeyden mahrumuz,ufak yer olunca
esnaf .çok sahteklar ve kazıkçı, fırından çıkan ekmeğin tadıda yok, düşük kalite un kullanıyorlar, kıyafet alışı için ile gidiyoruz neden ,daha fazla para vereylm kl? sonradan gelince zaten komşular için ha varsın ha yoksun, yerli halk sonradan gelenlere mesafeli, zaten akraba evliliği .çok
eğer il'e göçeceksen iyi ufak yer lse tavsiye etmem ,akrabaları nasıl .çok müdahaleci değillerse karar senin ,blrde buranım suyu çok kireli hazır suyla ancak yemek ve çay pişiriyoruz, ilçe inan şehirden pahalı, rekabet az esnaf kazıkçı

bizde ilden ilçeye göçtük eşimin işinden dolayı burda ne doğru düzgün lokanta var ne kıyafet alacak hesaplı alışveriş yeri .çok şeyden mahrumuz,ufak yer olunca
esnaf .çok sahteklar ve kazıkçı, fırından çıkan ekmeğin tadıda yok, düşük kalite un kullanıyorlar, kıyafet alışı için ile gidiyoruz neden ,daha fazla para vereylm kl? sonradan gelince zaten komşular için ha varsın ha yoksun, yerli halk sonradan gelenlere mesafeli, zaten akraba evliliği .çok
eğer il'e göçeceksen iyi ufak yer lse tavsiye etmem ,akrabaları nasıl .çok müdahaleci değillerse karar senin ,blrde buranım suyu çok kireli hazır suyla ancak yemek ve çay pişiriyoruz, ilçe inan şehirden pahalı, rekabet az esnaf kazıkçı

ben zaten 5 yıldır ilçede yasıyorum alıstım bu duruma aynen dediğin gibi ben mutfak alısverişimin dısında hiçbişey almam ilçeden. en kötüsü de biz cok sıkılıyoruz sosyal hayat sıfır. sadece tanıdıklara oturmaya gelip gitceksin o kadar. ee bizim de tabi haliyle tanıdıklarımız sınırlı. sadece iş arkadasları ve komsular. burda olmaktan ben de cok sıkılıyorumsehirde yasamayı kesinlikle tercih ederim ama eşimin memleketini il olarak da sevmiyorum büyüksehir olmasına ve Türkiyede yasayan pek cok kişinin cok begendigi bi il olmasına ragmen..
bi de söyle bişey var ailesinin yakınında bi yere tayin cıkarsa bi de üst kat seklinde ev de hazır boş bekliyor 3 yıldır.ben eminim orada oturmamızı da bekleyeceklerdir.

Back
X