eşimin memleketine yerleşmek istemiyorum:(

yasminonder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
13
0
86
Konya
herkese merhaba, ben 3 yıllık evliyim ve eşim de ben de memuruz. bu sene tayin isteyelim diyor eşim ve kendi memleketine gitmek istiyor, biz şu anda ikimizin memleketinden uzak biryerde yaşıyoruz, böyle kafam çok rahat,ne karışan var ne görüşen.fakat eşimi ikna edemiyorum,ben orda mutsuz olacağımı düşünüyorum, ne yapmalıyım bilmiyorum.böyle konuştuğumda da beni anlamıyor,abartıyorsun diyor.

herkese merhaba, ben 3 yıllık evliyim ve eşim de ben de memuruz. bu sene tayin isteyelim diyor eşim ve kendi memleketine gitmek istiyor, biz şu anda ikimizin memleketinden uzak biryerde yaşıyoruz, böyle kafam çok rahat,ne karışan var ne görüşen.fakat eşimi ikna edemiyorum,ben orda mutsuz olacağımı düşünüyorum, ne yapmalıyım bilmiyorum.böyle konuştuğumda da beni anlamıyor,abartıyorsun diyor.

Esim ve ben de ogretmeniz gecen yil ikimizde memleketlerimizden uzaklardaydik bu yil esimin memleketine tayinimiz cikti biliyomusun basta ben de senin gibiydim sabahlara kadar uyumadim ama simdi iyikide iki tarfatan birine yakiniz diyorum yaaaa en azindanntatiller bolinmüyor canimin istedigi an kendi ailemi ziyarete gdyrm oysa onceden 3gun kendi memleketimdeysem 5 gun esimin memleketindeydim ama emin ol hicbisey tahmin ettigin gibi olmuyor

Esim ve ben de ogretmeniz gecen yil ikimizde memleketlerimizden uzaklardaydik bu yil esimin memleketine tayinimiz cikti biliyomusun basta ben de senin gibiydim sabahlara kadar uyumadim ama simdi iyikide iki tarfatan birine yakiniz diyorum yaaaa en azindanntatiller bolinmüyor canimin istedigi an kendi ailemi ziyarete gdyrm oysa onceden 3gun kendi memleketimdeysem 5 gun esimin memleketindeydim ama emin ol hicbisey tahmin ettigin gibi olmuyor

ya ben de iyi tarafından bakmaya çalışıyorum ama eşimin ailesiyle sürekli görüşme işi beni korkutuyor, şimdi hiç sorun yokken samimiyet arttıkça sanki sorunlar olacakmış gibi geliyor. bir de benim ailem hiç o tarafa gitmemi istemiyor, onlarla da aram bozulacak diye korkuyorum.

Bizde esimle memuruz ve esimde diyor kendi memleket ime gedilelim ama asla kabul etmiyorum bazen o kadsr cok soyluyor ki bikiyorum artik ama yine de taviz vermiyorum
Bana cok kiziyor ama bunu bizim icin yaptigimin farkinda degil cunku biliyorum oraya gidince cok sorun yasiyscagim kayınvaldem cok beklentili bir insan ve ben bunla basa cikamam
bazende cok idtiyorsan sen git ama ben gitmem diyorum
yapamiyacagins eminsen asla pes etme taviz verme eninin de sonunda yilacaktir
ayrica onlarin ki aile de bizim ki ne...

Bizde esimle memuruz ve esimde diyor kendi memleket ime gedilelim ama asla kabul etmiyorum bazen o kadsr cok soyluyor ki bikiyorum artik ama yine de taviz vermiyorum
Bana cok kiziyor ama bunu bizim icin yaptigimin farkinda degil cunku biliyorum oraya gidince cok sorun yasiyscagim kayınvaldem cok beklentili bir insan ve ben bunla basa cikamam
bazende cok idtiyorsan sen git ama ben gitmem diyorum
yapamiyacagins eminsen asla pes etme taviz verme eninin de sonunda yilacaktir
ayrica onlarin ki aile de bizim ki ne...

canım bence de hiç taviz verme........

Son düzenleme:
canım ben de hiç taviz vermiyorum, hiçbir zaman giderim demedim,hep istemiyorum dedim ama eşim kafasına koyduğunu yapar,ondan korkuyorum ben:2:

Cnm ne demek dedigini yapar oyle seymi olur evlilik iki kisilik o zaman sende kendi memleketine iste
simdi den soyle esine eyer oyle bisey yaparsa onu asla affetmeyecegini ve tek basina gidecegini birazcik gozunu korkut
inan simdi yapmadiklarin ivin ileride cok daha pisman olursun kararli ol ve esin bunu anlasin

Ben olsam kosullara bakarim. O sehirde yasamak istiyo muyum? Yasadigim sehirden daha mi iyi olur kosullar buna bakarim. Ona gore tercihimi yaparim.

Evin ayri duzenin ayri kimse seni rahatsiz etmez. Hem de bir arkadasin yazdigi gibi tatilleri bolme sikintin kalmaz, onlarda yatili kalmamis olursun, cocuk varsa (olursa ya da) yardimci olurlar vs.

Ben olsam kosullara bakarim. O sehirde yasamak istiyo muyum? Yasadigim sehirden daha mi iyi olur kosullar buna bakarim. Ona gore tercihimi yaparim.

Evin ayri duzenin ayri kimse seni rahatsiz etmez. Hem de bir arkadasin yazdigi gibi tatilleri bolme sikintin kalmaz, onlarda yatili kalmamis olursun, cocuk varsa (olursa ya da) yardimci olurlar vs.

Soylediginiz bütün kosullar kizin memleketi icin de gecerli tatiller vs..ama bunu ekrekler kabul etmiyor nedense butun fadakarlik kadin da olcak kadinin dusuncesi ne isteyip istemedigi cok onemli değil. .
ayrica erkek esin ailesiylen ic ice olunca kendini daha bir yanliz hissedeceksiniz surekli ailen aklina gelecek

3 yılda herşey oturmuştur
En önemlisi ilk zamanlar
Kimsenin müdahelesi olmadan birbirinizin huyuna suyuna alıştıysanız korkmanıza gerek yok
Hem zaten karışacak olan telefonla bile karışıyo
Sorun olmaz gibi duruyor o yüzden

Soylediginiz bütün kosullar kizin memleketi icin de gecerli tatiller vs..ama bunu ekrekler kabul etmiyor nedense butun fadakarlik kadin da olcak kadinin dusuncesi ne isteyip istemedigi cok onemli değil. .
ayrica erkek esin ailesiylen ic ice olunca kendini daha bir yanliz hissedeceksiniz surekli ailen aklina gelecek

Benim icin her kosulda kosullar ve sehir onemli. Ona yakin olmusum buna yakin olmusum problem degil. Cocuk degil ki anasinin dizinde otursun, koskoca kadin evi var duzeni var.

Benim icin her kosulda kosullar ve sehir onemli. Ona yakin olmusum buna yakin olmusum problem degil. Cocuk degil ki anasinin dizinde otursun, koskoca kadin evi var duzeni var.

Cnm tabiki herkesin dusuncesi ve aile yapisi farkli bende esimin ailesi ile sorun yasamiycagimi bilsem dusunurdum gitmeyi
ama benim oraya gitmem sorundan baska bisey vermez bana ve evliligime cunku surekli bi beklenti icindeler oraya gidince bir gitmiyeyim ikincide sorunlar baslar ozel hayat diye biseyim kalmaz uzerine de afra tafra uzakta olmak en iyisi

ya ben de iyi tarafından bakmaya çalışıyorum ama eşimin ailesiyle sürekli görüşme işi beni korkutuyor, şimdi hiç sorun yokken samimiyet arttıkça sanki sorunlar olacakmış gibi geliyor. bir de benim ailem hiç o tarafa gitmemi istemiyor, onlarla da aram bozulacak diye korkuyorum.

Ama tatlim nereye kadar farkli illerde uzaklarda yasamaya devam edeceksiniz ki emin ol eninde sonunda dedigini yapacak hem en azi dan tatilin bolunmez hem de bi bebegin oldugunda bakici ellerinde surunmez yaa bak benim esim oyle ailesine pek de duskun bi yapida degil yani 15 de bir gorusuyoruz bu yetiyor belki de bu yuzden yakinlik su an icin benim gozumu korkutmuyor ama emin ol õn yargılı olman da sana cok sey kazandirmaz kurma kafanda kurdukca cikmaza girersin

damardan gir ne yap et ikna et doğru düşünüyorsun

bence sende kendi memleketine gitmek istediğini söyle o da bunu kabul etmeyecektir sende onun memleketini kabul etmezsin yine ikinizin memleketinden farklı bi yerde yaşamaya devam edersiniz :D

canım ben ve eşim de memuruz ve doğu hizmetinden döndük geçen yıl. eşim kendi memleketine gitmek istedi ben de anlattım. ailen sürekli teklifli teklifsiz geliyoruz diycekler dedim. zırt pırt napıyosunuz diyip eve girivericekler dedim. ben çalışan bir insanım çocuklarım küçük ben sürekli evin düzenli durmasını sağlayamam dedim. hem memleketinde olduğumuzda sürekli biyere gidilcek olsa ... gel bizi şuraya bırakıver diycekler sana dedim. hem sizin memleket çok dağlık taşlık çocuklarla biyere çıksam eve dönemem dedim. bense deniz kenarı olan bir memlekettenim. çocuklarla yazın denize gideriz gezeriz eğleniriz annemler kışın yanımızdalar zaten en azından çocuklarımıza bakarlar dedim. ilk tercihe benim memleketimi yazdık. 2.ye de ikimizin memleketine de yakın ama uzak bir yeri yazdık ki zaten 1.olmazsa 2. kesindi ve onun memleketini3. tercihe yazdık ölü tercih olmuş oldu. ve maalesef benim de onun da memleketi olmadı. ama ne oldu burda imkanlar daha çok. okullar daha iyi ve düz ayak heryere. amaaan tüm ayrıntıları bir bir anlat eksi taraflarını. evde temizliği üsleneceksen gidelim ananı hayatımızdan uzak tutacaksan gidelim de. ama ben gitmek huzurumuzu bozmak istemiyorum de. hayırlısı olsun hakkınızda.

Ben eşimin memleketinin adına bile tahammül edemiyorum (tabiki yaşananlar önemli,orda yaşayan insanlar önemli) bana gidelim dese yol orda sağdan git derim.:ssz:

zor bi durum

ortam önemli bu konularda
eşinizin ailesiyle aranızda mesafe varsa ,tavrınız tarzınız belliyse hiçbirşey olmaz , eşinizin memleketi de önemli ,güzel yaşanıcak bir yer mi ..
benim eşim de mesela der gidelimmi oraya diye ,memleketi gerçekten çok güzel bir il ve ben de aslında orada yaşamayı isterim ..
ailesi şehre 100 km uzaklıkta bir ilçede yaşıyor ,baştan beri mesafe koydum ben ,ağzını açıp bir şey dese cevabını alır ,öyle oturttum ilişkimi ,hiçbirşeyime karışamazlar.
ben eşime olmaz diyorum tabiki ama bir gün o il bize uygun gelirse ben giderim problem yapmam sanırım ,yani tamamen bu sizin yapınıza ve aile ilişkinize bağlı ..
bir de ben eşim gidelimmi dediğinde hayır ama gitsek bile şu şu şartlarla giderim ,orda arıza çıkarsa da pılımı pırtımı toplar dönerim diye tehdit de ediyorum ki ona göre ayağını denk alsın :))

bazen bizimde memlekete dönmek gibi düşüncelerimiz oluyor ama on dakika sonra ikimizde vazgeçiyoruz :52: ama avantaj olarak ikimizinde ailesi aynı şehirde gittiğimiz zaman kolay oluyor bize ama zorlukları da olmuyor değil. Zamanla uzağa alıştıkça memlekete dönme fikri hiç parlak gelmiyor bize çünkü biliyoruz ki memlekette olsak problem çok olur. Geldiğin, gelmediğin, oturduğun, kalktığın istekler hiç bitmez o yüzden böyle çok iyi. Az ama öz görüşmek en güzeli :34:

Back
X