Poğaçalar Eşimin Nöbet Poğaçaları (Pastane Poğaçası)

bu arada unu kaç bardak koyuluyo diyenler için az önce yaptım ve ölçtüm
8,5 su bardağı un kafi geliyo :92:

yeni gördüm ben bu poğaça tarifini iyi mi..
hemmen bu saatte ayaktayım nasıl olsa diye yapmaya kalktım..:92:
un ölçüsü için de sayfalarca okudum sevmiyorum kulak memesi kıvamı lafını da ben hiç
sen yazmışsın meğer yoğurduktan sonra farkettim
ben de meme kıvamı için,kafadan 4 bardak eklemiştim,oluverdi oley
şimdi mayalanmakta..
ama yuvarlayıp,yumurtasını sürdükten sonra da mayalanması için beklemeyivericem,umarım gene de olur..:78:

foto eklerim :98:

teşekkürler ayşenciimm

nefis oldularrr

yüreğine sağlık ayşencim,teşekkürler paylaşım için

he bu arada kocam az önce kalktı ve kahvaltıda poğayı görünce çok mutlu oldu
afiyetle yedi ve yerken de; '10 numara olmuş 10' dedi durdu..

(ben yarım ölçüyle yapmıştım.. o yüzden 4 bardak kadar un kullandım..)

Hmm... Mutlaka yapacam cunku esimde cok seviyor ama bir turlu o aradigim lezzeti tutturamiyorum...

InsaALLAH aradigim tarif budur, burdan cok lezziz gozukuyorlar

Tskler cnm

Sonunda yaptimm...

Konuyu gorunce tarifi almistim ama isden dolayi yapmak nasip olmadi...

Amaaaaaaaaaaaaaaaa bugun yaptim ve inanilmaz guzel oldu kendim kendime inanamadim!!!

Gercekten hazir gibi oldu o kadar profesyonelce oldu ki nazar deyecek diye korktumm

Tsk ederimmmmmmmmm cnm

Ayşenciğim; Ana sayfaya bakarken "Eşimin Nöbet Poğaçaları" yazısını görünce, Acaba Ayşen başka tarif mi yazdı diye açıp okuyorum.Ellerin Kolların dert görmesin canım.

poğaçaya zeytinyağ konduğunu ilk kez duydum ben hiç koymam ama değişik yani denenebilir ama çok kalorili tabi uzak durmak lazım

Ayşenciğim; Ana sayfaya bakarken "Eşimin Nöbet Poğaçaları" yazısını görünce, Acaba Ayşen başka tarif mi yazdı diye açıp okuyorum.Ellerin Kolların dert görmesin canım.

bu ara diyette olduğum için yeni tariflere yelken açamıyorum canım
anca misafir gelince...ondada resim çekmeyi felan unutuyorum aslında yeni bir mayasız poğaça tarfim var enfes oluyo yaptığım zaman çekip eklerim kuzum
poğaçaya zeytinyağ konduğunu ilk kez duydum ben hiç koymam ama değişik yani denenebilir ama çok kalorili tabi uzak durmak lazım

hakiki zetyinyağı değil canım normal sıvıyağ ben mısırözü kullanıyorum
sana yağından çok daha sağlıklı sıvıyağ :)

bende yaptım sonunda.tuzunu az koymusum.bide bu kadar kızarmasını istememiştim.15. dakikada baktıgımda daha pişmemişti.5 dk sonra bi baktım bu hale gelmişler.bir daha yaptıgımda başımdan ayrılmayacagım.yarım ölcü yaptım 19 tane çıktı baya bereketli

tarif ve paylaşım için teşekkürler

arkadaşlar bende denemek istiyorum ama hiç instant maya kullanmadım... mayalandırma süresinde yaş mayada olduğu gibi ılık bi yerde mi bekletiyoruz hamuru?

ben poğaça yapmayı hiç beceremem ya sert olur ya da pişmez hamur olur bide bunu deneyelim bakalım.çok güzel görünüyorlar.

selam canım tarifin içi teşekkür ederim tarifi verdiğin ilk günden beri yapıyorum eşim bayılıyo çünkü işe falanda götürüyo. ben şimdi kendimce bunu değiştirdim 1 bardak su yerine 1 bardak maden suyu döküyorum sonuca inanamayacaksın süper ötesi oluyor ve ertesi gün falan bayatlamıyor daha bi puf oluyolar akşam denedim bende ilk defa bundan sonra öyle yapıcam sende bir dene derim canım :)))

Merhaba ;tarifinizi bende yaptım harika kabardılar,fırındalar kokusu da çok güzel tadını merak ediyorum
Çok beceriksizimdir poğaça konusunda umarım tadı da güzel olur eşimi şok ederim :)

ben böyle bir poğaça yemedim ya o kadar yumuşak oldu ki anlatamam eşimde bayıldı 6 tane yemiş bir yemede tosuncuk

canım bi tarif yapmıştım sanırım seninkiydi. çoookkk güzel olmuştu. bu akşam eşimin arkadaşları gelecek gene yapacağım fırsat bulursam foto eklerim. teşekküürlerrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…