Poğaçalar Eşimin Nöbet Poğaçaları (Pastane Poğaçası)

walla bu tarif harika oldu haftasonu misafirlerim gelecek ne yapsam ne yapsam diye düşünüodum saolun kızlarr iyiyki warsınız :))))

Uploaded with ImageShack.us

3 senelik evliyim,denemediğim poğaça tarifi kalmadı,ama hiç yapamamıştım,ta ki tarifinizi deneyene kadar,artık bende poğaça yapabiliyorum,çok çok teşekkürler,harikasınız

şekeri çok olur diye düşünmüştüm ama hiçte çok olmadı hatta bir kaşık daha da olabilir.ben çok az da margarin ekledim,pişmesi 10 dakika bile sürmedi,çok şaşkınım:):) üzerine bir yumurta sarısı bir tatlı kaşığı şeker iki kaşık yoğurdu karıştırıp sürdüm.

hepsi bu değil tabiki, ,8-10 tanesi mideye indi bilee:):):) ben artık hergün poğaça yaparım:) tekrar tekrar teşekkürler

Son düzenleme:
denemediğim tarif kalmadı hala yapamıyorum eşimde çok seviyor poğaça yı bir de bunu deneyeceğim yazılanlara göre herkes çok beğenmiş inşallah benimki de güzel olur tarif için teşekkürler
:

Ayşencim merhaba...

Çok uzun zamandır denemek ıstedıgım bır tarfıtı... Bır aylık evlıyım ve ılk poğacalarımı senın tarıfınle denemek ıstedım, sonuc muhtesem...

Ikı kısı oldugumuz ıcın ben yarım olcek kullandım 16 tane cıktı... Deneme amaclı yapmıstım, 8 tanesı bıttı bıle, esımle hüplettık

Sade de cok guzel, 4 tanesını evde kendı yaptıgım zeytın ezmesı ıle yaptım, onlar da harıka oldu...

Bundan sonra poğaca hamurum sabıt, ıcıyle ıstedıgım kadar oynayabılırım...

Ve artık bunlar benım de esımın nobet pogacaları olma yolunda bır adım attılar, cok tesekkur ederım...

tarif icin cok tesekkürler bugün bende denedim. esim de cok begendi tati cok güzel oldu. fakat hamurdan 20tane cikti acaba büyükmü yaptim ama normal sanirim cokta büyük olmadilar. ben yas maya kullandim evde kuru maya yoktu. zeytinyagi kokusu yogun geliyor acaba biraz azmi koysam?

gercektende farkli bi tarif oldu

hakiki zeytinyağı mı koydun yoksa :26:

normal ayçiçek yağı mısır yağı fındık yağı bunların hepsiyle denedim koku felan olmadı hiç
ben yaş mayayla yapmadım ama yapanlar var

afiyet olsun

afiyet olsun
damak tadınıza göre eksiltik ekleyebilirsiniz

Son düzenleme:

merhaba tatlım
sonunda kavuştunuz demek rabbim bir ömür sağlık huzur versin bir yastıkda inşlh
ben eşimin işe götürmesi içinde yapıyorum o yüzden bu ölçü bile az geliyo bazen 2 ölçü yapıyorum
eee iki ekibi ben doyuruyorum yapınca

istediğini koyabilirsin tabiki ama biz sade seviyoruz bu tarifi lezzeti daha belli oluyo sanırım :)

afiyet olsun

Cok sağol Aysencım, Allah razı olsun, cumlemıze ınsallah...

Rıza babanın ekıbı gıbı cok ınsana yapıyorsun demek ne guzel

Bılıyormusun ben bu tarıfı yaptıktan sonra annemı aradım dedım cabuk sana bı tarıf verecem yap yapmıs baylmıslar konu komsu, bı de bana dıyorlar buyumus evlenmıs de tarıfler verıyor dıye Sonra bu tarıf teee ankaraya gıtmıs teyzeme onlar da bayıla bayıla yemısler, elden ele dolasacak bu tarıf haberın ola

evet canim öyle yaptim cünkü öyle yazmissin bilemedim zeytinyagi yazmissin sivi yag mi demek istedin?

Bende bir kaç hafta önce bu tarifi not etmiştim, bugün pazar kahvaltısı için yapıyorum şuan mayalanma sürecinde
Yağı sırf zeytin yağı olsa çok ağır olacağı belliydi ben yarım zeytin yarım çiçek yağı yaptım çırparken koku yoğundu yine.
Siz sıvı yağı mı kastettiniz zeytinyağı derken acaba biz zeytin yağlı yaptık
Tarif için teşekkürler.

Bunlar da bizimkiler, hemen bir tanesinin tadına baktık. Ben koku olmasın diye zeytinyağına mısir özü karıştırdım. Nefis oldu nefis..
Tarifi veren arkadasa çok ama çok teşekkürler, ellerin dert görmesin:)

Eklentiler

• $image.webp
    49,9 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
kızçeler yanlış anlaşılma oldu tarifde zeytinyağı derken sıvıyağ mısır yağı ayçiçek fındık farketmez ama hakiki değil
birde ben balıkesirden gelen bi zeytinyağını kullanıyorum çoğunlukla zeytinyağı ama ağır değil

afiyet olsun

rica ederim

afiyet şeker olsun

akşam yapsam ertesi güne kalınca yumuşaklığını kaybediyormu acaba?

eğer çok kurutmazsan fırında kalır canım

rıza babanın ekibi halt etmiş dermişim bi ara o kadar abartmışlardıki her gece nöbetinde isityolardı birde bun yanına banyolu börek ve kek yapıp gönderiyorum
vatan bekçilerinden dular alıyorum yorgunluğuma değiyo tabi

ohh ne güzel nerelere ulaştı tarif kk ve sizlerin sağolun
evet canim öyle yaptim cünkü öyle yazmissin bilemedim zeytinyagi yazmissin sivi yag mi demek istedin?

kızlar ne zamandır kk da tarif ve yapanlar var son yorumlarda bu yağ konusu karışmış nedense bende anlamadım :44:

zeytinyağı derken kızlar sıvıyağ kasdedildi mısır fındık ayçiçek farketmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…