Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aysencim
ben yine beceremedim ya, çok siniliyim kendime şu anda... sadece 1 adet kuru mayam vardı,az kabarıvwersin dedim, geri herşeyi aynen uyguladım, neden olmuyor anlamıyorum. dışı bayağı sert oldu ve sizinkiler gibi kırmızı şekilde değil de siyah şek,lde kızardı. 220 derecede 10 dakika gibi sürede pişti, kararınca aldım zaten. daha az ısıda yavaş mı pişirmeliydim bilemiyorum. ununun yavaş koydum, 9 bardak un demişti arkadaşın biri, öyle yaptım, tam geldi, elime yapışmadı,sert de olmadı hamur. sütü ve suyu bayağı sıcak koydum, parmağımı soktuğumda 2 saniyeden fazla dayanmadı ısısına. fırından çıkınca üstüne bez de örttüm yumuşar mı diye ama fayda etmiycek sanırım.
bi daha denemiycem artık poğaçayı :))) sorun bende, bi kaç tane denedim şimdiye kadar hiç biri istediğim gibi yani dışı yumuşak yağlı yağlı parlak poğaça olmadı, artık satın alırım napiyim. çok sağol canım, ellerine sağlık![]()
bende bu tarifimi çok severek yapıyorum.ama 9 yemek kaşığı şeker bana göre çok.ben 1.5 tatlı kaşığı şeker bi o kadarda tuz kullanıyorum.gayet nefis tadı ve harika görünümü oluyo.şimdi olsada yesek valla
![]()
bende artık hep bu tarifi yapıyorum çok güzel oluyo yumusacık ama dikkat edin çok çabuk pişiyo 10-15dk da falan bende bazen zeytinyağıyla bazen sıvıyağla yapıyorum zeytinyağ koyunca çok azcık mahlep koyup açma şekli veriyorum nefis oluyoaz önce gene yaptım 2. tepsi pişiyo şimdi
kızlar çoooooooook süper oldu
dün akşam yaptım
enfes,enfes,enfes
tarifi veren arkadaşa tekrar teşekkür ederim![]()
bu tarifte başarılı olan arkadaşlar,ne kadar un kullandınız? yada hamurun kıvamı nasıl olmalı??
ben yapamadım,ellerime yapıştı..mayalı tarifleri hiç yapamıyorum
Kızlar yapmayı düşünüyorum fakat bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şeker çok fazla değilmi? Yapıpta beyenenler acaba şekeri nasıldı? Siz ne kadar koydunuz? Lütfen cevap verin kızlar? :26:
peynir koymuyormuyuz ?eşime gece nöbetlerine giderken çok sık yaptığım bi poğaçaydı nöbet arkadaşları ev yapımı değil pastane yapımı olduğuna zor ikna oldukları için bu isimle kaldı ):)))
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 küçük paket instant maya (dr oetkerin kullanıyorum )
9 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
üzeri için
2 yumurta sarısı
süt ve suyu ılıtıyoruz ılıktan biraz daha sıcak olacak
yumurta su süt yağ şeker tuz çırpıyoruz telle
sonra yavaş yavaş unla karıştırdığım mayayı ekliyoruz 30 dk 45 dk arası mayalandırıp tepsiye küçük küçük toplar halinde koyup yumurta sarılarını sürüyoruz bi yarım saat 45 dk da tepside mayalandırıp
220 derece ısıtılmış fırına veriyoruz
afiyet bal şeker olsun enfes bi tat :)))