Eşimin öfke kontrolü sorunu

Durumu aile buyugu cozsun, aile buyugu terapisttir demedim. Terapiste gitmesi gerektigini, kendi ikna edemiyorsa, bir buyuk ikna edebilir anlaminda soyledim.

Ayrica dayak atan, ofke kontrolu olmayan eslerden, kendilerindeki hatayi kabul edip, tedavi olup normale donenler de istisna bile olsa var.

He, erkek hicbir sekilde uzmana gitmeyi kabul etmeyip, israrla pislik yaparsa, iste o zaman durum farkli.
Hayır siz öyle yazmadınız. Sözü geçen, eşinizin dinleyeceği bir aile büyüğünü davet edin dediniz. Yani hepimiz öyle anladık.
Bakın, ben kendi problemini kabul ediyorum ama konu sahibinin eşi etmiyor mesela, adam iletişime kapalı ki kol sıkmayı falan şiddet olarak görmüyormuş zaten. Bu adamı aile büyüğü değil terapist paklar, o yüzden ya gidecek gitmeyecekse boşanmak yapacak başka birşey yok.

Hayır siz öyle yazmadınız. Sözü geçen, eşinizin dinleyeceği bir aile büyüğünü davet edin dediniz. Yani hepimiz öyle anladık.
Bakın, ben kendi problemini kabul ediyorum ama konu sahibinin eşi etmiyor mesela, adam iletişime kapalı ki kol sıkmayı falan şiddet olarak görmüyormuş zaten. Bu adamı aile büyüğü değil terapist paklar, o yüzden ya gidecek gitmeyecekse boşanmak yapacak başka birşey yok.
Tamam, aile buyugu fikrimi, aklimdan gecenleri, buraya ilk mesajimda eksik yazmisim. Ve demek istedigimi yeni mesajimda tekrar belirttim "aile buyugu Terapist degildir, madem kendi uzmana gitmeye ikna edemiyor, aile buyugune dirum acilirsa, bir buyuk olarak esle konusulup, uzmana gitmesi gerektigi soylenebilir" olarak duzelttim.

Bir yuva kurulmussa, ki severek evlenilmis, devami icin her yolu denemek gerek. Tek demek istedigim, once uzlasmak icin caba gosterilmesi.

He tabi, adam kendinde sorun bulmuyorsa, israrla da yardim almiyorsa, o zaman cozum zaten belli.

Oncelikle "ayyyy bosan canim ya, bu da adam mi, ben olsam basardim tekmeyi" vs gibi yapilan yorumlari ilk etapta okumayin. Neden derseniz, bu sitede belki en fazla 1, 2 tane psikolog var, neticede su an okuyacaginiz her yorum gayet tarafli ve yanlis olabilir. Hele de bekar olup, yorum yapanlarin yorumlari beyninizi feci döndürür.

Esiniz iyidir, kotudur, siz super haklisiniz asla diyemeyiz, zira burada olayi tek yonden dinliyoruz. Belki herseyiyle siz haklisiniz, belki de igneyi kendinize de batirmaniz gerekiyor.

Cok guvendigin, esine sozu gececek bir aile buyugune durumu aciklasan iyi olur bence.
Ben durum ne kadar kotu olursa olsun, oncelikle cozum bulma taraftariyim.
Ve surasi bir gercek, sorunsuz mutlu evlilik, super harika koca inanin sadece filmlerde.
+1

Genç arkadaşım bireyin vücut dengesini-bütünlüğünü bozan, onu üzüp-korkutan her türlü müdahale şiddettir.
Eşiniz kendi kafasına göre şiddet ölçütü belirleyemez.
Psikoloji eğitimi olan biri olarak eşinizin öfke kontrol problemi olduğunu ifade etmem lazım.
Ciddi ve uzun soluklu profesyonel yardım alırsa düzelme ihtimali var.
Bunun için eşinize rest çekebilirsiniz.
Ya tedavi olursun, ya da boşanırız.
Tedaviyi kabul ederse evliliğiniz kurtulur,
etmezse böyle sağlıksız bir ilişkiden siz kurtulmuş olursunuz.
Her halükârda kârdasınız.

Konu eski
Konu silinmiste yorum yapan üyelerin çoğu ya banli yada üyelik iptali var

Değişik entresan :KK53:

Back
X