• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin öğrencileri

Eşiniz öğretmenlik mesleğini oldukça benimsemiş ve çok idealist bir yapısı var gibi görünüyor.Eşinizi en iyi siz tanırsınız.Erkek öğrencilerine de aynı şekilde yaklaştığını yazmışsınız o zaman fazla problem edilecek bir durum yok.O Konya'ya kadar ders almaları için gelen kızların sorumluluğun kendi üzerinde olduğunu düşündüğü için oldukça hassas davranmış ama sizde çok fazla büyütmüşsünüz meseleyi.Ben böyle durumlarda bayanların çok kıskanç hareketler sergiliyerek erkekleri soğuttuklarını düşünüyorum.Erkekler kıskançlık karşısında bizim kadar hoş görülü değiller.Ya çok şımarıyorlar yapmayacakları varsa da yapıyorlar yada sizden soğuyabiliyorlar. Ben duygularınızı biraz daha kontrol altına alın derim.Anladığım kadarıyla sizde öğretmensiniz.Kendinize biraz daha güvenin.Eşiniz sizin yerinize liseyi yeni bitirmiş hayata tutunmaya çalışan ancak başarılı dahi olamayan kızlarla olup ne yapacak Allah aşkına ?
evet aslında dedikleriniz çok doğru.benim eşimde kıskanç bir insan ve dediğini de bana illaki yaptırmak isteyen biri.böyle olunca bende onun rahat hareket etmesine tahammül edemedim heralde.ama fazla uzatmıycam bu konuyu artık.anlatmak da rahatlattı doğrusu

haklısınız şuan ilk öğretime tayin oldu ama birgün üniversiteye girmeyi planlıyor.ozaman öğrencilerinle böyle samimi olmazsın inşallah diyorum.ben öğrencilerimle samimi olan bir insanım o zamanda olurum,bence sen önemseme artık diyor sinir oluyorum

Canım bak benden sana tavsiye eşin; üni. öğrenisi,lise öğrencisi farketmez bunlar çokda güzel kızlar olabilir.Yaptıklarını sakinlikle karşıla arkadaşında dediği gibi sende ona destek ol ve anlayışlı davran.Eşin mesleğine aşık anladığım kadarıyla ve sen böyle yaptıkça onu sinir ediyorsun.Adamın içinde varsa sen ne yaparsan yap yine de yapacaktır.Bence kurs verdiği zaman sende yanlarında ol.Çay,kurabiye servisi bahanesiyle etraflarında dolaş ama herzaman ılımlı,anlayışlı ve güler yüzlü ol.Kadın olmak,eş olmak kolay değildir.

isin zor valla, sen kiskanc bir tip, esinde fazla samimi:sinifsinif:
ama seni sakinlesterecegine neden , seni takmiyorum havalarinda ki esinzemuszemus
dikkat etsin de bu iyilik severligi yüzünden basina bi is, iftira filan gelmesin ögrencilerinden, samimi tavirlari yanlis anlasilmayada yol acabilir baskalari tarafindan.

Vallahi onu bunu bilmemde canım çok fazlada kurcalayıp adamın kafasını yiyip kurdun aklına kuzu sokma bence...
sen zaten mümkün olduğunca yalnız bırakmamışsın... zaten kötü niyeti olduğunu sanmıyorum hep ya senin annende yada kayınvalidende vermiş dersleri. Bence kocan onları küçük birer kız gibi görüyor ama kızlar çok feci bu devirde herkesi baştan çıkartabilirler. Seni çok iyi alıyorum elinden geleni yapmışsın bence çokda kıskandığını belli etme...

2 soru
1. eşiniz herkese mi böle davranır
2. kısların ailesi ne kadar ciddiyetsizmiş değil mi?

cok garip bi mesele hic duymadim böyle ögretmende...ögretmende olsa sananeki elin kizlarindan oke yerlesmelerine yardimci olur bu kadar gerisinide cocuk degil bunlar kendileri hallederler..cikip geliolarda baslarinin caresine bakamiyolarmi...belki esinde kötü niyet yoktur bilemiycem ama kizlarda ne niyet var onu allh bilir iyi yapmisin fazla yanliz birakmamisin...

Canım belki eşin iyi niyetli amaaaaa

bende bir öğretmen olarak bu kadarını doğru bulmuyorum.Madem okumak istiyorlar,ailelerinden biriyle gelsinler.Laf olur söz olur.

iyi etmişsin eşini yanlız bırakmayarak.Bu eşine güvenmediğin anlamınada gelmez.

Ben kendi kızımın öğretmeniyle yanlız bu işlerle uğraşmasındansa, eşininde yanlarında olmasını tercih ederrdim bir anne olarak

Böyle şeyler hem camiada hemde toplumda biraz göze batıyor.

her ne kadar iyi niyetle yapsanda.

benim eşimde almış öğrencilerini(Eski) liseye kayıt ettirmiş.ama kızları tanırım,ailelerini tanırım.Çok emin olmasa zaten yapmaz.Bende kızmadım eşime.Ama kızlar dediğin gibi olsaydı çok kızardım.

Bir daha evine birilerini davet ettiğinde seninde görüşünü almalı.Kim olursa olsun.

Sen eve 3 erkek öğrencini davet et,kurs ver gezdir bakalım :)))

eşim gerçekten mesleğine çok düşkün.üniversitedeyken bile millete bedava kurs verirdi.iftira olayları benimde aklıma geldi.ama desen banane ben kendimi biliyorum nasılsa der.cisil senin sorularını cevaplayayım 1.eşim evet hep böyledir.arkadaşlarının hesaplarını öder,herkes onun arabasında gezer.aslında bu yönüne çok kızıyorum.2.kızların ailesi çok garip gerçekten.hiç bilmedikleri bir şehirde genç bir öğretmene emanet.biri gece 12de geldi biz bıraktık yurda gece vakti ya başına birşey gelse.

nasıl iftiraya banane diyebiliyor canım.
Böyle bir olay yüzünden 2 kişi sürüldü burdan.
Birinde doğruydu birinde değil

doğru diyorum.ispatlanmış çünkü

valla güzelim sen buraya kadar tahammül etmişsin

yerinde olsam o kızlar değil bir yaz boyunca kalmak 3 gün bile kalamazlardı

İlgilenmesi gerçekten güzel birşey :1closedeyes:
Ama karşılarındaki bir öğretmen sınıf arkadaşları değil..
Aradaki saygıyı korumak gerekiyor.. :delphin:
Ayrıca ailelerinin arayıp sormamasıda garip:uhm:
Ben istanbulda yaşıyorum kütahyada okuyorum..
Kendi elleriyle yerleştirdiler yurda benii:kahve:

Eşiniz durumu baya abartmış anlaşılan..

Oldu olacak bir de nüfusuna geçirip evlatlık edinseydi ....-tatlicadiarzu-

Öğrencilerin her isteğini yapmak, onlar için her koşulda çırpındığınızı göstermek onlara yarardan çok zarar getirir. Eşiniz öğrencileri için tatilini heba ediyor, bir sürü masraf yapıyor, ücretsiz kurs veriyor ama bütün bu çabasına rağmen öğrenciler eşinizin verdiği ödevleri bile yapmıyorlar.Eğer ki öğrencileri bütün çabalara layık olduklarını gösterselerdi, eşiniz için ne kadar idealist ne kadar iyi bir öğretmen derdim. Ancak kızların bütün vurdumduymazlığına, sorumsuzluğuna karşı sessiz kalıp hala onlara ders vermişse eşiniz bu öğrencilere kötülük yapmıştır dolayısıyla da idealist bir öğretmen değildir. sadece çok iyi bir öğretmen olma isteğindedir.
Bu yazdıklarımdan yola çıkarak eşinizle konuşmayı deneyebilirsiniz. Yani konuşmanın temelinde mesleğiniz olmalı diye düşünüyorum. Bunun dışındaki her konuşmada eşiniz sizi sadece kıskanç biri olarak görecek ve sonuç sizin açınızdan olumsuz sonuçlanacaktır.

İlgilenmesi gerçekten güzel birşey :1closedeyes:
Ama karşılarındaki bir öğretmen sınıf arkadaşları değil..
Aradaki saygıyı korumak gerekiyor.. :delphin:
Ayrıca ailelerinin arayıp sormamasıda garip:uhm:
Ben istanbulda yaşıyorum kütahyada okuyorum..
Kendi elleriyle yerleştirdiler yurda benii:kahve:

Ee yani hangi aile ilgilenmez ki..Arada söylenmemiş bazı şeyler var gibi geliyor bana.Hadi diyelim birinin babası tasvip etmedi okulunu ama 3 ünün de mi ailesi arayıp sormaz.Yanlış mı anladım..:umursamaz:

Esin cok iyi niyetli bir insan canim....isine cok düskün ve ögrencilerine cok deger veriyor anladigim kadariyla....:delphin:

Simdi sadece bu kizlara karsi cok samimi ilgili davraniyor olsaydi tamam derdim bir beklentisi var....fakat erkek ögrencilerine hatta herkese böyle davraniyor dedigne göre gercektende iyi niyetinden dolayidir diye düsünüyorum....:kahve:

Nasilki kötü insan her zaman kötü ise...iyi insanda her zaman iyidir be güzelim...esin degismez bu konularda.....ancak hani derler ya.....bir musibet bin nasihatten daha iyidir
Allah etmesin fakat yarin öbür gün bu iyi niyeti suistimal edilirse, iftiraya ugrar kötüye kullanilirsa iste ancak o zaman anlayacak seni....

Umarim bu durumlara kadar gelmez....

Gercektende o kizlarin ailelerinede söyleyecek söz bulamiyorum...ya esine cok güvendiler yada kizlarina.....:kahve:

aslında ben olsam bende sinirlenir kızarım
ama senin eşin bir egitimci
eşinden yana bir şüphen varsa tavrını koy
yok ben eşime güveniyorum ama kızlar zilli
kullanacak adam arıyolar diyosan
kızlara resmi dur eşininde öyle durmasını istedigini belirt
kızlarla arasına mesafe koymasını söle eşine
ben her zman eşime başkası yüzünden çıkan bir tartışmada
senin ailen eşlin çocukarın ve yuvandaki huzur dahamı önemsiz
derim hakkatende öyle
insanın evindeki huzurdan daha önemli hiç bir şey olamaz

memleketim konya görmeyeli hayyyli "moderen" olmuş. :sinifsinif: