Eşimin para harcaması

Benimde eşimin kendi işi canım bende ev hanımıyım ki sevgililik dönemimizden beri kesinlikle çalışmama karşı dururumumuzda nüsait allaha şükür kendi çocuğumu kendim büyütüyorum evde eşim bana hergün eve geldiğinde 100 200 lira verir kışın işlerimiz çok olmaz yeri gelir 30 40 lira verir bi hesap açtım kendime harcamadığını oraya atarım hep asla da sormaz bu parayı naptın diye bence sende bu yöntemi dene bi hesap aç günlük durumunuz neye el veriyosa 30 40 50 100 sen o gün evden çıkmıcsk da olsan o parayı bırakmalı çok kötü bi durum ikide birde para istemek (imkan varken) kimi erkeklerin hoşuna gider sürekli para isteyen kadın egosu tatmin olur belki eşinde öyledir buna mahal verme bu durum hoşuma gitmiyo dilenci değilim ben sorumluluğumu alamıcaksan çalışabilirim de

Siz de çalışın :) sizde ona vermeyin :)
küçük bebeği varmış çalışmak zorunda değil bayan çünkü adamın geliri gayet iyi para kıskanıyor resmen yada görmemiş bence bi para kart çıkarttır hergün bu eve para bırak bundan sonra de aldığın parayı o karta at eşşek gibi vermek zorunda bi masada 700 lira bırakan adam pek ala bunları yapabilir eşşek gibide bakmak zorunda sana

şuan çalışmıyorum, evlendiğimiz ilk dönemlerde de çalışmadım. Ortak bir hesp kartımız var oraya atarız parayı. Bir kısmınıda eve bırakırız. Alışveriş vb harcamaları nakitten yaparız. Bankada ki birikimdir. Kredi ve faturaları ordan öderiz gerisi evdeki harcamadan.

Yani eşimde esnaf ve her ay arttırdığımızı bankaya ikiye böleriz. Geri kalan kısım evde kalır bende hesabimi bilirim. Başta belki böyle karar vermesek eşimde ben kazanıyorum moduna girebilirdi. Sizde bence konuşun. Ani bir ihtiyaç durumunda köşede birikmiş olmalı. Allah korusun hastalık, kaza, bela olursa bir paraya ihtiyac var.

Yada konuşursanız anlamazsa ihtiyacım var diyip isteyin siz biriktirin. Isteyince veriyor mu acaba ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?

şuan çalışmıyorum, evlendiğimiz ilk dönemlerde de çalışmadım. Ortak bir hesp kartımız var oraya atarız parayı. Bir kısmınıda eve bırakırız. Alışveriş vb harcamaları nakitten yaparız. Bankada ki birikimdir. Kredi ve faturaları ordan öderiz gerisi evdeki harcamadan.

Yani eşimde esnaf ve her ay arttırdığımızı bankaya ikiye böleriz. Geri kalan kısım evde kalır bende hesabimi bilirim. Başta belki böyle karar vermesek eşimde ben kazanıyorum moduna girebilirdi. Sizde bence konuşun. Ani bir ihtiyaç durumunda köşede birikmiş olmalı. Allah korusun hastalık, kaza, bela olursa bir paraya ihtiyac var.

Yada konuşursanız anlamazsa ihtiyacım var diyip isteyin siz biriktirin. Isteyince veriyor mu acaba ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?
Söyledim şimdi gene kendi haklı çıkarıyor benim sabit gelirim mi var sana düzenli para veriyim diyor ortak hesap hele hiç sevmez bence asla kabul etmez kendin harcıyorsun benim ihtiyaçlarımı karşılamıyorsun dedim hemen sitem nie böyle anlamıyorum sanki ben karışı değilim gibi

konu bahane övünmek şahane:KK70:

Ben sadece Konu sahibinin eşi işveren olduğu için benzer bir durumda klasik hatlarıyla nasıl bir bütçe sistemi kurduğumuzdan örnek verdim

Bunu yaparkende maaş rakkamı söylemedim
Yada arabam şu model demedim
Şukadar altınım bukadar yatım katım vardiyede birşey söylemedim
SSKımı şu limitten ödüyoruz
Çocuğum şu okula gider falanda demedim
Gereksiz teferruatlara girmediğim halde
Yaptığım örneklendirmeyi
Gerçekten böyle acımasız art niyetle yorumlamanıza çok şaşırdım
:KK12:

Eşimin ne kadar aldigini bilirim, kendi soyler birlikte yapariz Ayın planlamasini.

Birlikte yan yanayken faturalar vs olsun oderiz internrtten, bizzat cagirir hayatim gelirmisin bak bukadar oduoruz, bu kadar kaldi bunu biraz koseye koy biriksin vs.

Birlikte harcariz alisveris olsun.
Yeme icme, gezme, ama bende oda bilir ne kadar harcadik ay sonuna ne kadar kaldi. Sonucta ayni evdeyiz ben, sen degil ( biz ) olarak hareket ederiz.

Kimi insan benim param ben calisiyorum diyor, sana bukadar diyor,
Ama evliligin ortak hayat oldugunu unutuyor malesef.

Sana cimri gibi...aylik bir miktar talep et kendisinden böyle böyle alışır belki

Bende bilmiyorum esimin gelirini, oda kendi isini yapiyor. Bilmek istemiyorum daha dogrusu, karisik kurusuk isler. Ben calisiyorum, onun bana kesinlikle para vermesine gerek olmadigi halde eve ayri harclik birakir dolaba (gundelik alisveris icin), arada da bana yuklu harclik verir kendime alisverise ciktigimda filan. Tatiller de hep ondandir. Ben yine fazla harcama yaptigimdan kendimdende harcarim o konu baska ama. Hamdolsun hic sorgulamam nerde neyi o odedi odemedi. Ama bana para vermesine de alistirdim. Hadi calisamaz duruma gelirsem, coluk cocuk derken biraksam? O yuzden para verdigi zaman hic zoruma gitmiyor, hatta espiriye vurup ekstra daha aliyorum. Niye almiim, ben harcamiicamda kim harciicak. Acikcasi esim harcamamdan da zevk aliyor. Calisiyorum okadar, istedigini yap diyor herzaman Allah razi olsun, herkesin evine yurduna bin bereket versin bizide gordugumuzden beri koymasin.

Yeni evli sayilirsin, degistir bence olayi, tutumlu olmana gerek yok bence okadarda. Yetmiyor bu verdigin harclik, elim birine uzansa digerinden geri cekiliyor sikildim artik de. Cocugun giderlerine gidiyor verdiginin cogu ben ayni seyleri giymekten biktim usandim de.

Bende şuan oglum kücük diye çalışmıyorum ve bir sure daha düsunmuyorum ama eşimle para konusinda hiç sıkıntı yaşamadık maaşı aldıgında evin faturaları ve ihtiyaçlarinı gidip birlikte hallederiz eve geldikten sonra da hep bana para verir hic soyletmeden ek karttim da var lazim oldugunda kullanirım hem de evde bir kutu var o ne olur ne olmaz kutusu mutlaka onun içinede para koyar eşinle bu konuda konuşmalisin bence rahatsiz oldugunu söyle

Ben sadece Konu sahibinin eşi işveren olduğu için benzer bir durumda klasik hatlarıyla nasıl bir bütçe sistemi kurduğumuzdan örnek verdim

Yaptığım örneklendirmeyi
acimasiz degilim yaa anlatim tarzinizdan belki de..cicek veriym barisalim:KK19:cicek bulamadim :))

Bende bilmiyorum esimin gelirini, oda kendi isini yapiyor. Bilmek istemiyorum daha dogrusu, karisik kurusuk isler. Ben calisiyorum, onun bana kesinlikle para vermesine gerek olmadigi halde eve ayri harclik birakir dolaba (gundelik alisveris icin), arada da bana yuklu harclik verir kendime alisverise ciktigimda filan. Tatiller de hep ondandir. Ben yine fazla harcama yaptigimdan kendimdende harcarim o konu baska ama. Hamdolsun hic sorgulamam nerde neyi o odedi odemedi. Ama bana para vermesine de alistirdim. Hadi calisamaz duruma gelirsem, coluk cocuk derken biraksam? O yuzden para verdigi zaman hic zoruma gitmiyor, hatta espiriye vurup ekstra daha aliyorum. Niye almiim, ben harcamiicamda kim harciicak. Acikcasi esim harcamamdan da zevk aliyor. Calisiyorum okadar, istedigini yap diyor herzaman Allah razi olsun, herkesin evine yurduna bin bereket versin bizide gordugumuzden beri koymasin.

Yeni evli sayilirsin, degistir bence olayi, tutumlu olmana gerek yok bence okadarda. Yetmiyor bu verdigin harclik, elim birine uzansa digerinden geri cekiliyor sikildim artik de. Cocugun giderlerine gidiyor verdiginin cogu ben ayni seyleri giymekten biktim usandim de.
Bende illa söyle demiyorum iyi alıştırmışsınız ben hep söylüyorum ver et bak söyle böyle işine gelmiyor düzene girmedi 1 yıldır

Benimde eşimin kendi işi canım bende ev hanımıyım ki sevgililik dönemimizden beri kesinlikle çalışmama karşı dururumumuzda nüsait allaha şükür kendi çocuğumu kendim büyütüyorum evde eşim bana hergün eve geldiğinde 100 200 lira verir kışın işlerimiz çok olmaz yeri gelir 30 40 lira verir bi hesap açtım kendime harcamadığını oraya atarım hep asla da sormaz bu parayı naptın diye bence sende bu yöntemi dene bi hesap aç günlük durumunuz neye el veriyosa 30 40 50 100 sen o gün evden çıkmıcsk da olsan o parayı bırakmalı çok kötü bi durum ikide birde para istemek (imkan varken) kimi erkeklerin hoşuna gider sürekli para isteyen kadın egosu tatmin olur belki eşinde öyledir buna mahal verme bu durum hoşuma gitmiyo dilenci değilim ben sorumluluğumu alamıcaksan çalışabilirim de
Ne kadar güzel bende mi sorun bilemedim

Eşimin ne kadar aldigini bilirim, kendi soyler birlikte yapariz Ayın planlamasini.

Birlikte yan yanayken faturalar vs olsun oderiz internrtten, bizzat cagirir hayatim gelirmisin bak bukadar oduoruz, bu kadar kaldi bunu biraz koseye koy biriksin vs.

Birlikte harcariz alisveris olsun.
Yeme icme, gezme, ama bende oda bilir ne kadar harcadik ay sonuna ne kadar kaldi. Sonucta ayni evdeyiz ben, sen degil ( biz ) olarak hareket ederiz.

Kimi insan benim param ben calisiyorum diyor, sana bukadar diyor,
Ama evliligin ortak hayat oldugunu unutuyor malesef.

Ne kadar güzel demişsiniz evlilik sen ben ile olmamalı biz olmayı öğrenin

Ne kadar güzel demişsiniz evlilik sen ben ile olmamalı biz olmayı öğrenin

Kesinlikle, konu sahibinin bu konuyu esinle guzelce konusmasi lazim. Bu konuda cekinilcek birsey yok.

Cok sukur eşim beni para konusunda hic uzmuyor, benim ihtiyaclarimi harcligimi benden cok dusunur,

Birsey yapcagi zaman bile sence bole mi yapalım, şole mi yapalim der,
Ki onu derken bile " yapayim mi degil, yapalim mi " der.

Ben ev hanimiyim sadece onun calismasina ragmen " biz " olarak konusurz bende hemen hemen konu sahibi olan bayan gibi, 1 seneye yakindir evliyim 6. Ayimiza giriyoruz..

Bole alisti, ve nasil alisirsa oyle gider derler. :KK66:

Ne kadar güzel bende mi sorun bilemedim
canım bu konuyu bu akşam konuş isteğim bu de bi kart çıkarttır ona günlük 30 50 100 ne verebiliyosa versin sana hem harcamanı hem birikimini yap çocuklu kadınlarız bi gezmeye çıksak hesapta olmayan birsürü masraf çıkıyor bu şekilde gururum kırılıyor ömrüm senden para dilenerek mi geçicek de sen ben değil biz olmamız gerek de yok anlamıyosa gidin ailenizin evine bi süre ben sana el açıp duracağıma babam baksın bana deyin gidin bakın o zaman nasıl düzeliyor

Maaşını, kesintilerini, ek gelirleri, banka şifrelerini, kredi ekstrelerini, otomatik ödemelerini, hepsini bilirim. Market alışverişini vs o yaptığı için bende genelde 100-200 durur. Acil bişey olursa onsuz çıkmam gerekirse diye vs. Bence eşler arasında maddiyat şeffaf olmalı.

En temizi kredi kartı bacım eşimin iki kredi kartı bende ev harcamalarını da diğer alışverişleri de o kartlardan yapıyorum haftalık harçlık alıyorum onuda kendime biriktiriyorum eşinin kişiliği basıl bilmiyorum bunu kabul eder mi ama alışverişi sen yapıyorsan öyle 100 le 200 le olacak iş değil ki bu insanın hiç mi kendine almak istediği birşey olmaz eşin biraz bencil galiba

Yaptığım örneklendirmeyi
Bence de normal yorum yaptınız sıkıntı yok benlik mersi

Back
X