Eşimin playstation hastalığı... Siz ne yapardınız?

nazargah15

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
33
0
11
Gaziantep
Slm kızlar son 3gündür sıkıntım eşimle saçma bi sebepden büyüyen, büyük kavgalar ettiğimiz bi konu. Ailecek görüştüğümüz 8 kişilik bi arkadaş grubumuz var, hepimiz aynı yaş grubundayız sohbetler muhabettetler iyi hoş güzel ama, erkeklerin paystation bağımlılıkları var, neyse; erkekler deli gibi playstation oynuyor falan filan derken bir iki arkadaş artık evlerinde oynatmaz oldu. Onlara akşam oturmalarına gittiğimizde hiç oynanmıyor, Sebebi de erkeler oyun oynarken kendilerini kaybetip etrafı bayaa dağıtıyorlar, içecekler falan dökülüyor duman altı oluyor. O yüzden oynayamadıkları evler yerine dışarıd oynuyorlar. 3gün önce bu arkadaş grubumuzu iftara aldık ve eşime bi gün öncesinden dedimki ' sakın palystation gelmesin bak kimse evinde oynatmıyosa ben de oynatmıyorum dedim' iftar günü geldi çattı, ben telaşlı bişekilde yemek sofra falan derken eşim geldi, geldi ki elinde projeksyon cihazı. önce anlamadım sonra eşimin tlfnu lazım oldu, elime aldım, o sırada whats updan msj geldi bi de baktım ne görüym '' Akşam sistem hazır beyler, projeksyon cihazını kuralım artık tv de bizi kesmez yazmışlar. diğeri oooo akşam olması için sabırsızlanıyorum yazmış v.s v.s. Deli oldum eşimin yanına gittim sen bu projeksyonu neden getirdin dedim, hiç öylesine dedi. Ben sana oyun yok demedimmi? demiştim dedim. Arkadaşlar gündüzden aradı getireceklermiş playstationu yok mu deseydim dedi? Ben yok dedim hiç mi önemi yok dedim çıldırdım. misafirlerin gelmesine yarım saat kala gözlerim şişene kadar ağladım hiç bi tepki vermedi. Ben iyice deli oldum sinirlendim göz yaşlarımı sildim eğer onlar geldiğinde oyun oynayın bende biliyorum artık sana almam gereken tavrı dedim. Geldiler yemek yendi. Hemen sistemi kurdular nerdeyse sahura kadar oynadılar. Oturma odası tanınmaz haldeydi. Arkalarından ağlaya ağlaya topladım evi yattım. Dün eşim beni aramış '' akşam bişey hazırlama dışarıda yer ayarladım'' diyo hiç bişey olmamış gibi. Bende gitmiyorum sen arkadaşlarınla git dedim ağladım gitmedim. Bağırış çağırış evde kavga koptu. Ben ağladım senin bana hiç saygın yok, benim sözümün hiç bi önemi yok diye. Ben gelmeyecek dedğim halde gözümün içine baka baka oynadın dedim, ve hiç kimse evinde bile oynatmazken dedim. Şimdi konuşmuyoruz. Siz benim yerimde olsanız nasıl cezalandırırdınız??? Beni çok sinirlendirdi???

Valla ben cok cektim bu playstation'dan esimle bi ara kopma noktasin kadar geldik aldim cihazi sinirden parcaladim bi keresinde.. 6 ay filan sesini cikarmadi sonra ben kiyamadim yeni bi tane aldim ama hep oynamamak sartiyla. son 1.5 senedir cok sukur iyi ben evdeyken cok nadir oynuyor ama eskiden deli gibi oynardi.

yani tamam sizin söylediğiniz şeyi kulak ardı etmesi ve diğer ev sahibelerinin yaptırmadığını gelip sizin evde yapmaları hoş olmamış amaaaaa ya ben ne bileyim eşimi de, arkadaşlarını da çok severim ve ben çağırırım bizim eve. gelin, oynayın diye ama dağılınca da eşimle beraber toplarız.

hem ertesi gün de kendini affettirmek için dışarda yer ayarlamış eşiniz. bence siz de çok büyütmeyin. öyle takıntılı hatunlar gibi olmayın. oynansın, yensin, içilsin, dağılsın ne olacak ama tabi onlar evlerinde hiçbişi yaptırmayıp sizin evin içine de etmesinler.

onlar gidince de eşinizle beraber toplayın, bunlar için üzmeyin birbirinizi.

Son düzenleme:

Yaaa bilmeyen insana çok saçma geliyor bi oyun için bu kadar kavga kıyamet, ama gerçekten çok can sıkıcı. Hadi ben oynamasınıda geçtim, ben bir gün öncesinde benim hayır dememe rağmen, neymişte arkadaşı aramış getirelim demiş. Yani bukadar mı önemsiz benim söylediğim söz. Arkadaşından damı? benim asıl zoruma giden bu. Nisbet yapmış gibi...

Mesele oyun değil gerçekten bende aramam öyle şeyleri dağıtılsın yensin dökülsün önemli değil. Ben hayır dedim tamam dedi. Birinin telefonuyla herşey değişti. Ve bunu yapan kendi evinde hiç oynatmıyor bu kaçıncı hemde.

Hey allahım ya bu oyun merakı ne böyle.
Ben olsam parçalardım sanırım.
Abartmışlar, sizde kızlarla birşeyler yapın topluca kk'ya girip eleştireler yapın.
Ne biliyim hizmet filan etmiyosunuzdur inşallah bu koca bebeklere ?

eşimin acaip futbol merakı var evlenmeden önce her akşam ya kendi oynamaya maça giderdi yada kahvelerde izlemeye giderdi evlendik işten gelir gelmez playstatiionu açar oynar oldu bir iki derken baktım adam bağımlı olmuş aldım karşıma konuştum tamam dedi ertesi gün yine aynı sonra dediki içkim yok sigaram yok işten eve evden işeyim bırak bari de evde biraz takılayım dedi benim derdim onunla vakit geçirememekti sonra baktım olacak gibi değil o gelmeden açıyodum ben oynamaya başlıyodum bi kaç gün böyle devam etti sonra pes etti bırakmasada azalttı diyebilirim sadece hafta sonları bir kaç saat
yani eşinize bağırmak çağırmak ağlayıp sızlanmak yerine onun size yaptığını sizde ona yapın akıllananana kadar tekrarlayın zaten kendiliğinden farkına varır

bide söylemeden edemeyeceğim şu erkek milleti ne zaman bizi üz se hemen akşama yemeğe dışarıya gidelim diyo

Hayır canım ev sahibi olarak ben ediyorum, onlar normalde ev oturmasında bile çay doldurmaktan acizler, kocaları dolduruyor. Benim eşimde iyiyi kötüyü ayırt bile edemiyor.

Hayır canım ev sahibi olarak ben ediyorum, onlar normalde ev oturmasında bile çay doldurmaktan acizler, kocaları dolduruyor. Benim eşimde iyiyi kötüyü ayırt bile edemiyor.

Tek çözüm siz de aynısını ona yapın.
Yola gelir o zaman.
Ya da o toplasın arkadaşlarının dağınıklıklarını.

Hep aynı savunma içkim yok gece hayatım yok senin derdin ney diye? Ben oynamayı becerebilsem oynarım. Ne var bukadar insan sıkılmazmı diyorum bazen

bırak adamları oynasınlar ya hu
dağınıklığıda eşinle birlikte toplama cezası var
telefonu eline aldın
ve whatsapp dan msjları gördün diye yazmışsın ya

millet ne msjlar görüyor neler yakalıyor ve bunlara ağlayıp üzülüyor

sen boşver
başka zararlı alışkanlıkları olmasın
idare et

Eşimde her hafta sonu kuzenleriyle pes turnuvası yaparlar hemde bizim evde sabah 6yı bulur bitmesi yerler içerler pisletirler ama ben hiç takılmam adam evinde haftada bir bunu yapamıyacaksa evlenmesin dışarıda eğleniceğine evinde mis gibi kuzenleriyle takılıyor bazen haftada 2 sefer yapıyorlar ama şimdiye kadar hiç of demedim sadece kendi aralarında maç yüzünden tartışıyorlar bazen ona kızıyorum o kadar

inan futbolun f sinden anlamazdım ama şimdi futbolcuların doğum günlerini dahi biliyorum eşimle hem karı koca hem arkadaş olmak istiyorum eşimde çoğu akşam bak şöyle bir tarif gördüm buğün gazetede falan der gireriz mutfağa deneriz bence eş ile zıtlaşmak yerine aynı doğrultuda yol almak daha mantıklı olur.bende youtub dan öğrendim playstation u nasıl çalıştıracağımı falan sonra hep tekken mario falan oynadım aslında çok zevkli ama dediğiniz gibi 5-10 dak sonra sıkıyo

valla şimdi erkeklerin hepsi mi aynı olur anlamıyorum. eşim de benim bilgisayar hastası. evdeki rutini şöyle.
"merhaba hayatım"
el yüz yıkama
iftarı yapıp geldiyse balkona hemen çıkıp sigara içme
sonra odaya gelip hemen çantasından laptop çıkarma
laptopta futbol oynama
benim meyve getirmem yemesi, teşekkür mahiyetinde bi öpücük
saat 1.30da hadi yatalım artık demem
"ben kendime zaman ayrımak istiyorum" demesi (3 saattir zaman ayırıyor halbuki"
"sen yat ben geliyorum" demesi
bundan sonrası ikiye ayrılıyor.
-ben tek başıma uyuyamıyorum. üstelik hamileyim. yatakta bari gelsin sarılsın istiyorum. ama artık gece 2de gözler gidiyor. dayanamayıp yatıyorum. sonra içerden saat 5 gibi horlama sesine yanına gidip tekrar kaldırıp yatağa getirtiyorum.
-diğer türlü de inat edip saat 2.30da yatmamız. bu seferde elinde telefon elinde. (kiralık ev bakmalar. zaten saat 10'dan gece 2 ye kadar 4 saatte bakmamışsın. hey allahım) "telefonu kapat artık" demem. "ya dön yat hadi" demesi. yatmıyorum diye inat etmem. en sonunda kısa şakalı stresli gergin hepsi karışık gece 3.30da uyumamız.

he sabah da her şekilde uyan diyip kırk saat uyandırmaya çalışmam.

işte bizim sıradan rutinlerimiz kızlar.

çok sabırlıyım çooookkkk.

Hayatta en sinir olduğum şey bir şeye tamam tamam diyip de gene bildiğinin okunması. Tamam hadi arkadaşı aradı. Bir telefonla fikri değişti. E bir arasın bir sizin fikrinizi de sorsun. Bir rica etsin. Bir izin alır gibi yapsın. Sizin de gönlünüz olur. Yok öyle eve düzenek getirmeler ve hala sizi adam yerine koyup bir açıklama yapmamalar. Erkeklerin en saçma özelliği bu. Sanki bir şeyi yok sayınca öyle olacak gibi. Son ana kadar tartışma ortamını erteler emrivaki yaparsam sanki hiç tartışma olmayacak sanıyorlar sanırım.
Özrünün kabahatiniden beter olmasına değinmeyeceğim bile. O bile emrivaki gibi.

Son düzenleme:
keşke ağlaya ağlaya temizlemek yerine eşine temizletseydin. anlardı herhalde neden istemediğini...

Valla konuyu okudugumda tebessum etmedim desem yalan olur
Abartmissiniz bence alt tarafi oyun.Oynasinlar nolacak zevk aliyorlar demekki,benimde erkek arkadaslarim cok sever.Hem oynarken ne kadar dagitabilirlerki? Sizde kizlar olarak kagit oyunu oynayin americano tavsiyemdir:)))

Ben olsam ben de oynardım onlarlar.
Bayılırım playstationa, pes bile oynarım
Neden gerilmek yerine siz de eğlenmeye çalışmıyorsunuz?
Dışarda oynasa daha mı iyi?
Ama ortalığı birlikte toplayın tabiki ve siz de onlara katılın , emin olun çok eğlenceli.

Playstation , bilgisayar oyunları güzeldir
Ama tabi eş de bunun sınırını biliyor, normalde sizinle vakit geçirebiliyorsa. Yoksa bu oyunlar, bilgisayarlar kuma misali oluyor.
Hoş olmayan sizin fikrinizin alınmamış olması ve hala çocuk gibi davranması.
Bir de şu durumda bakınca zaten adamın ruhu duymamış gibi. Siz kendiniz üzülmüş, kendiniz temizlemiş, kendinizi yıpratmışsınız. Benim bir komşum vardı eşi böyle emrivaki yaptığında asla elini bir şeye sürmezdi. Adam pastasını, poğaçasını yapar misafirleri de ağırlardı. Kendisi de özellikle belirtildi misafirlerin yanında "kusura bakmayın işlerim vardı, yoğundum. Eşim de bana sormadan kabul etmiş hazırlıkları kendi yaptı" diye. Misafir açısından nahoş ama kadın açısından gayet hoş

Hakli da olsaniz yonteminiz çok doğru değil.. Eşiniz çocuk değil öncelikle.. O ev sizin oldugu.kadar esinizinde evi....

size geleceklerken hayir oynanmayacak diyorsunuz ve Eşiniz mutlaka önceden bu plani kurmuştur beyler getirmeyin benim hanim.izin vermiyor demek istememiştir ki bende diyemezdim.. Bugunluk son olsun diyebilirdiniz ağlayacak bir durum yok ki.. Biraz inada bindirmissiniz ve o hayir diyemedigi için hirslanmissiniz sadece

Bundan sonrasi için tavrinizi net koyun ya adam gibi oynasinlar ya hic... arkadaşlarıyla güzel zaman geçirmek isteyebilir ama.ortaligi da ona toplatin ya da doğru düzgün oynamiyorlarsa hic izin vermeyin ama ortak yol bulunur aglayip neden kendinizi hirpaliyorsunuz

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…