Eşimin rahatsızlığı beni etkiledi, geceleri uyuyamıyorum panik üst seviyede

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
3 gün önce eşim gece tuvalete kalkmış ve bayılmıştı. Gümbürtü ses duyunca uyandım seslendim ses gelmeyince kalktım o da ayaktaydı. düştün mü diye sordum yok başım döndü tutundum vallaha bişeyim yok diye beni inandırıp hemen uyudu.
Meğer bayılmış, üstüne kafasını çarpmış. Seslenince hemen kalkmış. Sabah öğrendim bayıldığını.
12 yıl önce ergenlik döneminde çok sık olan en son 18 yaşında yaşadığı bir rahatsızlığı vardı. Sonra kendiliğinden geçmiş. Aynı onun gibi, sadece geceleri uykudan kalktığında oluyormuş gündüz olmadığını söyledi. Onun belirtileri gibi olmuş, mide bulantısı, bayılıyor ama hemen uyanıyor 10-15 saniyede.
O zaman epilepsi olabilir demişler , bir sürü doktora gitmişler ,araştırmışlar , birşey bulamamışlar.

Şimdi ben doktora gitmeye bi türlü ikna edemedim. Birşeyim yok deyip duruyor. Gitsek ne olacak falan diyor. Hiçbir şekilde istemiyor. Ben çok panik oldum, geceleri uyuyamıyorum, kalktı mı yanımda mı diye sürekli kontrol ediyorum.
Düştüğündeki o ses aklımdan gitmiyor. Bildiğin betonun üstüne düşmüş kafasını çarpmış, ya bişey olsa..

Şimdi belki tekrar etmeyecek dert etmeyim diyorum, belki o gün yorgunluktan oldu diye. Çünkü otobüs yolculuğundan gelmiştik. Ama eşime de yansıtıyorum 3 gündür söyleyip duruyorum ben korkuyorum diye.

Dipnot: mutlu olamıyorum , mutlu olunca başıma birşey gelecekmiş hissi oĺuyor, ne zaman herşey çok iyi olsa başıma birşey geliyormuş gibi hissediyorum.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Aynı belirtiler dedem de olurdu. Aniden düşer bayılır sonra saniyesin de tekrar ayılırdı. Dedem de bir sürü doktora gitti ama maalesef neden kaynaklandığını bulamadılar. Dedem stres yapınca ya da sinirlenince daha çok bayılırdı. Allah dermansız dert vermesin. Eşiniz yine mutlaka doktora gitsin.

Benzeri başıma geldi, burada konum bile var. Kardiyoloji, nöroloji vs.hepsine gidip testler yaptırdım, bir şey çıkmadı.
Umarım eşiniz iyidir
5 gündür bir sorun olmadı ama bir daha gece uykudan kalkmadı, gündüz işe gidiyor aklım kalıyor ama gündüz hiç böyle bişey yaşamadığını söyledi. Sorun gece uyanıp kalkmasında nasıl oluyor bilmiyorum

Mutlaka doktora görünsün. Hem onun sağlığı için, hem sizin sağlığınız için. Bir kontrole gidilip anlaşılacak durumla psikolojiniz yıpranmasın, ne gerek var?

Benzeri başıma geldi, burada konum bile var. Kardiyoloji, nöroloji vs.hepsine gidip testler yaptırdım, bir şey çıkmadı.
Umarım eşiniz iyidir

Aynı şey bir defa da benim başıma geldi, kanımda enfeksiyon çıktı, o enfeksiyondan dolayı tansiyonum düşmüş.

Tuvalete çıktığında nabzı çok yükselip tansiyonu düşüyor olabilir, bu şekilde bir kardiyologa danışın... Doktor değilim teşhis tabi ki koyamam ama bir tanıdığım benzer şekilde bayildiginda eğik masa testi ile teşhis koymuşlardı...

Boyle bir durum varmis ben de arastirirken denk gelmistim.ama siz yine de kontrol ettirin bir uzmana.

Screenshot_20220511-080938_Samsung Internet.webp

3 gün önce eşim gece tuvalete kalkmış ve bayılmıştı. Gümbürtü ses duyunca uyandım seslendim ses gelmeyince kalktım o da ayaktaydı. düştün mü diye sordum yok başım döndü tutundum vallaha bişeyim yok diye beni inandırıp hemen uyudu.
Meğer bayılmış, üstüne kafasını çarpmış. Seslenince hemen kalkmış. Sabah öğrendim bayıldığını.
12 yıl önce ergenlik döneminde çok sık olan en son 18 yaşında yaşadığı bir rahatsızlığı vardı. Sonra kendiliğinden geçmiş. Aynı onun gibi, sadece geceleri uykudan kalktığında oluyormuş gündüz olmadığını söyledi. Onun belirtileri gibi olmuş, mide bulantısı, bayılıyor ama hemen uyanıyor 10-15 saniyede.
O zaman epilepsi olabilir demişler , bir sürü doktora gitmişler ,araştırmışlar , birşey bulamamışlar.

Şimdi ben doktora gitmeye bi türlü ikna edemedim. Birşeyim yok deyip duruyor. Gitsek ne olacak falan diyor. Hiçbir şekilde istemiyor. Ben çok panik oldum, geceleri uyuyamıyorum, kalktı mı yanımda mı diye sürekli kontrol ediyorum.
Düştüğündeki o ses aklımdan gitmiyor. Bildiğin betonun üstüne düşmüş kafasını çarpmış, ya bişey olsa..

Şimdi belki tekrar etmeyecek dert etmeyim diyorum, belki o gün yorgunluktan oldu diye. Çünkü otobüs yolculuğundan gelmiştik. Ama eşime de yansıtıyorum 3 gündür söyleyip duruyorum ben korkuyorum diye.

Dipnot: mutlu olamıyorum , mutlu olunca başıma birşey gelecekmiş hissi oĺuyor, ne zaman herşey çok iyi olsa başıma birşey geliyormuş gibi hissediyorum.
Cok geçmiş olsun. Inşallah bir an once sebebi bulunur. Esinize bu panik durumunuzdan bahsedin. Allah korusun ona bir sey olursa hayatta yalniz kalacaginizdan vs. Belli ki dr lara bu durumdan dolayi gidip testler yaptirmaktan vazgecmis ama size deger verdigi icin sizin durumunuza uzulup gidebilir. Gözünüde korkutun ya ilerlerse ya gündüz trafikte olursa ya Allah korusun sakat kalirsan vs vs. Gerci belki zaten diyorsunuzdur ama dr a gitmesi sart. Rabbim den acil sifalar diliyorum.

Back
X