Of içim şişti bi gorumce icin..kiymet bilmiyorsa bitirin ilişkinizi. .geldiğinde resmi olarak selamlasmak ve hal hatır disinda muhatap olmayin.
Kendinize can sikacak konu arıyorsunuz gibi geldi..
zor da olsa geçmişi unut tanrı misafiri deyip iyi davran canım ne çok sıcak ol ne de çok soğuk yani saygılı ve mesafeli ol önce Allah rızası sonra da eşimin harı için yapıyorum de
kendini savunacagn zamanda sakin susma dunya gorumcen etrafinda donmuyor sende kendi dunyanin merkezine alma
Ben olumlu yorumdan kastın şöyle anladım.
Sana hakverenler haklısın diye destek olsunlar falan değil.
Sen zaten haklı olduğunu biliyorsun ama huzurunuz olsun,eşinin de gönlü olsun diye
içindeki nefreti,kini unutturacak o günü güzel bir şekilde atlatmana yardımcı olacak yorumlar,
öneriler istiyorsun.
Şu dünyada gherkesle iyi geçineceksin diye birşey yok.Herkese kendini sevdireceksin diye de birşey
Siz samimiyette sınır tanımıyorsunuz.Aşırı samimi oluncada arada çizgi kalmıyor her laf söyleniyor.
Bir insanla anlaşamıyorsanız görüşmek içli dışlı olmak zorunda değilsiniz.Evinize gelen her misafir gibi karşılar uğurlarsınız.Size konu açtığında da eski konuları açmak istemiyorum der ağzını kapatırsınız.Gereksiz samimiyetten de kaçınıN.mesafe candır.
arkadaşın olumlu yorum istemesi aslında içindeki kinin yorumlarla yok edilmesi. yani o senin misafrin evine geliyorsa senin baş tacın ona hoşgörüyle davran denmesi ki buda güzel bi düşünce...
senin görümcenle yaşadığını ben eltimle yaşadım yok yere beni de kayınvalidemi de kendisini de çok üzdü. kayınvalidem bana ağlayarak gelip ne olur barışın sen affet diye ağlayınca kahroldum . çok kırılmama rağmen affettim ama bunu yaparkende Rabbimin rızasını gözeterek yapmaya çalıştım.
Düşündüm ki unutup affedenler ve sabredenler güzel mükafatlara sahip olucak o yüzden onunla artık görüşüyorum hatta tüm olanlara rağmen nefsime ağır gelse bile onlara iftara çağırdım güzelce ağırladım artık eskileride unuttum .
Ben çok kırılganım bir lafına gecelerce uykusuz kaldım belki yine hakaretler edip beni kırıcak ama ben onun Allah rızası için sevicem .
Sende öyle yap geçmişi unut onu affet zaten insan affedince kendisiyle olan kavgası bitiyor ve kuş gibi rahatlıyor.unut ve affet sonrada onu iyi bi şekilde affet onun içinde dua at diliyle insanları kırmasın güler yüzlü tatlı dilli olsun diye...
Anlıyorum kimi parayla kimi sağlıkla kimide akrabayla arkadaşla sınanıyor demek ki bizim sınavımız akraba biz ne kadar güler yüzlü olursak onlarda değişecekler buna inanıyorum . Bu arada bayramda hediye almayı düşünüyorum sende alabilirsin mutlu olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?