Eşimin sevgisini sınamalı mıyım?

Eşimin sevgisini sınamalı mıyım?

• Ankete Katılan
    49
Yani sürekli kendimi geri çekmeli yım onu takmiyormus gibi yapmalıyım öyle mi ?
Ama ben onu çok takıyorum.....
Yo hayır aile yanında kendilerini reis göstermeye bayılıyorlar. Çocuk gibi bunu yapınca da yumuşamaya başlıyorlar ama yeteri olgunluğ erişince zaten onlara da saçma gelmeye başlıyor bu durum. Bi duruluyorlar saygıları artıyor Zamanla kadın evin reisi oluyor.

Ortada buyuk sorunlar, sinanacak bi evlilik yok ki. Her dogulu erkek gibi ailesinin yaninda seni tinlamiyor. Bunu bastan da ongorup evlenmeseydin o kulturden biriyle diyebilirim. Ama bunun icin evlilik bitirilir mi madem evinizde cok iyisiniz?

Esin sensiz de yasar da sen ona daha bagimlisin. Haber vermeden gidince bile kusuyosun. Yarin yasadigin sehire gelmem derse sen daha cok uzulen taraf olursun. O ailesiyle git gel takilir zaten. Yani bosanmayacaksan bu sinav senin yalnizlik sinavin olur esinin pek umru olmaz

Katılıyorum. Korkuyorlar cunku. Aslında ben davul bıle dengı dengıne dıyen bırı degılım ama dogulularda olan hızmet orf adetler cok farklı bızde gocmenız esımde trakyalı ne adet var ne orf gelenek gorenek. Bacak bacak ustunede atarız , kocamızın dızınede uzanırız tabı bunlar olurken yalak şap bi durum degıl.

O sebeble naparsanız yapın o ozune donmeye cok musaıt geldı bana konu sahıbı

Bence sınamanı gerektiren bi şey yok her erkek ailesinin yanında bu tarz harektler yapar. Erzincanı bekle. Evlilik zamanla oturur hemen pes etme.

Öncelikle tüplerini kesinlikle bağlatma tabii ki.
Bu aşırı bir davranış olur.
Fakat korunmaya devam et.

Ben farklı kültürlerde insanların evlendiğinde bu tarz problemleri had safhada yaşayacaklarına inanıyorum çünkü temelden bir kültür farkı var.
Senin de dediğin gibi "dışarı çıkarken ben şuraya gidiyorum demek erkekliğini zedeliyor gibi..." bütün olay bu cümlede saklı bence.
Eşin ailesinin yanında ata erkil bir alt yapıdan geldiği için, o şekilde davranıyor.

Fakat benim takıldığım konulardan bir tanesi ve kaba bulduğum, insanların senin onların lisanlarını bilmediğin halde ısrarla kendi aralarında o şekilde konuşmaları.

Ben olsam benim aklıma herşey gelir, beni rencide edici de konuşuyor olabilirler, hakarette ediyor olabilirler veya eşime benim hakkımda olmadık birşey de diyor olabilirler, o anki halimi eleştiriyor da olabilirler diye bin türlü şey düşünürdüm. Ve bu düşüncemi de açıkça onlara söylerdim doğrusu...

Eşini sınamalı mısın? Hayır.
Niye sınayacaksın ki?
Senin yapman gereken kendin için karar almak.
Tamam hayat müşterektir, fakat bir evlilikte kadın mutlu değilse o evlilikten hayır gelmiyor.
Burada örneklerini çokça görüyoruz.

Sen eşin ile bu yaşadıklarını burada anlattığın gibi, seni nasıl rahatsız ettiğini.
Yapılan tercihin sadece kendin tarafından değil, onun tarafından da olduğunu.
Aslında ne yapmak istediğini ve kendisinin de sana destek olması gerektiğini açıklayabilirsin.
Bu açıklamalar ve sakin konuşma sonucu zaten nasıl karar alman gerektiğini belirtecektir.

Tavsiyem eşine hiddetlenerek sinirlenerek bunları paylaşma onunla.
Çünkü böyle bir kültürel alt yapıya sahip olan erkekler genelde "höt zöt" mü yapıyosun sen bana algısıyla ters tepki verecektir. Sakince konuşmakta ve fikir paylaşımında bulunmakta fayda var.
Sonrasında da ona göre yol alman gerekir diye düşünüyorum...

Ne yaparsan yap ama diyarbakira yerlesmeyi dusunme. Corafi acidan demiyorum ailesine yakin olmama acisindan diyorum.

Örneğin yine erzincanda olmus olsaniz ailesi istanbulda olmus olsa yine firkkm ayni olurdu. Ne yaparsan yap ailesinin oldugu sehire gitme. Baksana onlarin yaninda farkli davraniyor sen yokmussun gibi davraniyor.sen diyarbakira tasinirsan surekli onlar kurtcemi konusacak senin yaninda. Benim icim şişer
Merakta ederim. Yada sen kurtce ogreneceksin. :)

+1

Bu mesela çok güzel bir tavsiye olmuş.
Sizi de bunu gözlemlemiş olmanızdan dolayı tebrik ederim.
Ama bence erkeklerin geneli bu şekilde.
Genelde erkekler yönetilmek isterler, erkeklikleri zedelenmeyecek şekilde tabii ki.
Yani genel anlamda saygıda kusur etmeden ama alttan altta kendi isteklerini bariz bir şekilde dikte etmek...
Bilemedim anlatabildim mi...

Ama bak burada eşin haklı. (Eğer kendisi de o şekilde davranıyorsa!)
Ben mesela eşimi hiç bir şekilde ailesinin yanında veya arkadaşlarımızın yanında uyarmam.
Sesimi yükseltmem, saygıda kusur etmem eşime.
Ama eşim de bu şekilde davranır bana karşı, bunun altını çizeyim.
Biz karşılıklı olarak dışarda, aile yanında birbirimize saygıda kusur etmeyiz.

Fakat eve geldiğimizde eğer bir durum yaşanmışsa "böyle mi olmalıydı, yaptığın ne kadar yanlış" şeklinde birlikte konuşabiliyoruz. Benim yaptığım herhangi bir hata veya onun yapmış olduğu herhangi bir hatada. Böylelikle insan içerisinde birbirimize karşı saygısızlık etmediğimizde, saygımız azalmıyor.

Ha eşin böyle diyor, ama kendisi sana farklı davranıyorsa o zaman haklısın.
Sen de eşini bu konuda uyarıp "ben sana gereken saygıyı insan içerisinde gösteriyorsam, sen de bana göstereceksin, ama senden o saygıyı bulamayınca, ben de sana aynı şekilde davranmak zorunda kalıyorum" deme hakkın olur...
Çünkü evlilikler tek taraflı fedakarlık ve anlayış ile yürümüyor malesef...

katılıyorum ben ev içinde eşimden her şeyi isterim her şeyi yapar. Ama dışarıda ve ailesinin yanında dikkat ederim bana su ver demem mesela. Ya da uyarmam. O da bana aynı şekilde. Karşılıklı fedakarlıkla ve zamanla oturuyor bunların hepsi

Günaydın Aydın dan :) ben de Aydın liyim ve Aydinda oturuyorum sevgiler önce arkadaşım memleketine!
Evet kültür farkı çok çok önemli anlıyorum sizi...ben de bekarken Erzincanlı bir hakim ile ki Aydinda görev yapmasına rağmen ;cesaret edemedim. ..ki ailem de...babam kesin rest çekti ben de sindim çünkü aşk sevgi değildi. ..Aşk aşar sevgi yener ama kendine saygısızlık olarak değil de adamcagizin yetişme tarzı olarak düşünün. ...ne derece farklı hayatlar olduğuna bizzat şahit oldunuz nihayet. ..akademisyen de olsa maya ordan. ...kötü asla değillerdir ama farkımız yapımız oyke kolay asilacak gibi değil. ..çocuk fikrini tamamen askıya alın. ...Tüp bağlatma değil sakin ....ama sanmayın ki evlilikte olmuyor böyle. .ben de eşim de Aydınlı. ..ama bu kez aileler farklı. ..Benim Annem uludağ ing iktisat mezunu mesela. ..bizi rasyonel yetiştirdi. ...eşimin ailesi daha doğal daha farklı ama söyle düşünün bence ;sevgi farklılıkları ile güzel sadece saygısızlık olmasın! Sevgiler Aydın dan. ... (buralarda bir işiniz olursa elimden geleni yaparım. ..)

Adamin orjinali o kamyoncu canim evlenmeden once sana bunlari tek tek soylerdim de sen inanmazdin. Orasi farkli bir kultur cunku,akademisyen de olsa degismezler,pariste yasasalar da ozune geri donerler. Bu guneydogu oyle bir sey,ben de oraliyim ordan biliyorum ya idare edeceksin baktin aradan zaman gecti olmadi ayrilacaksin. Once denemek lazim tabii butun sartlari.

Eşinizin memleketine asla yerleşmeyin, isterse İstanbul Ankara vs olsun bu şehir yerleşmeyin.

Sınanacak bir durum yok ortada, eşiniz sizi seviyor lakin yetiştiği kültürden dolayı kendi ailesi akrabaları yanında size sert davranıyor, sebebi çok açık değil mi ' kılıbık ' muhabbeti yüzünden. Başkalarının evliliğine müdahale hakkını kendinde gören cahil insanlar yüzünden.

Eşinize batıyı teklif edin, olmaz derse Erzincan da kalın asla Diyarbakır a yerleşmeyin. İkinizin de ortak kararı olsun.

Senede bir kaç günde, eşinizin memleketinde ki tavırlarını üstünüze alınmayın, onunla birlikte bir şeyler yapma beklentisinde olmayın orda ,böylece hareketleri sizi incitmez.

sen=ben :)
bende senin gibiyim
Benim eşimde o taraflardan
Bende güneydoğuluyum
Kültür farkını dibine kadar yaşamış bir insanım
Senin gibi dil bilmem etrafa bol bol gülücük saçan biriydim ama artık değilim
2 yıllık evliyim bizimkiler çığrından çıktığı için alıyorum elime telefonu mu çok onları anlamaya çalışmıyorum
Benim eşimin annesi kardeşleri felan hepsi Türkçe biliyor ama konuşmuyorlar
Ehh öyleyse bende pek sallamıyorum
Eşim sürekli sırf onların inadına konuşmaları bitince hadi bakalım şimdide Türkçe konuşun diyor:)
Ama benim eşim kendi ailesinin evinde bile eşofmanla dolaşmaz
Diyarbakıra asla gitme
Benimde zorunlu görevim var eşimin memleketine gideceğim
Ama inan şimdiden stres basıyor
Sen şimdi eşine surat asıyorsun ama yarın birgün bize surat asıyor diye söylerler
Bak beni eşimin ailesinden soğutan bir hareketi daha anlatayım
Görümcem bana dillerini öğretiyor ayağına tuzun ismi yerine küfür öğretmiş
Bende misafir Türkçe bilmiyor diye tuz istermisiniz demiştim
Tabi küfür olan kelimeyi kullanarak...
O yüzden oraya gitme ve bunun için çabala
Eşinin gelmesi zor olsada elbet bir ihtimal vardır
Uzaklaşabildiğin kadar uzaklaş

Evliliğini sınamak olucak bu durum eşini değil
Malesef oraların kültürü ile buyumus erkeklerin cogu bu sekılde
Biz batıda bazı köylerin bulundugu yerlerde bile evlilikler böyle olabiliyor
Erkek kadını annesine birakir kahveye gider , gelin anne ile oturur falan.
Ben olsam sanirim denerdim bu durumu

böyle konularla gelse herkes hakkınızda hayırlısı olsun.aklınızda ne varsa yapabilirsiniz eşiniz yeterince kredi kullanmış

Konunun sonunu okumasaydım ciddi bişeyler yazabilirdim.. çocuğunuz olmasın diye tüplerinizi bağlatmanıza gerek yok. Doğum kontrol hapı kullanın,düzenli. Hap kullanırken hamile kaldımcılara inanmayın. Nasıl kullandıkları muamma.. yarın başka bi adamdan çocuk sahibi olmak istersen belki. Komik olmayın.

" esim bana ilgi gostermiyor" demissinz.
Bence sirf bundan hemen tup baglatmayi dusunmek felan cok abarti. Galiba sinirli halinizde yazdiniz. Esinizin uzak davranma sebebi tamamen kulturden dolayi. Abes kaciyor demekki o kulturde. Siz koydeki davranisina gore degil kendi evinizdeki davranisina gore hareket etmelisinz. Ve istanbul sinavi cok buyuk bi sinav. Anlasmadan hemen " ben istanbuka gidiyorum keyfin bilir gelirsen" demej resmen bosanmaya ilerlemek gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…