Eşimin sevgisini sınamalı mıyım?

Eşimin sevgisini sınamalı mıyım?


  • Ankete Katılan
    49
sadece eşinin memleketinde böyle davranıyorsa, normalde anlaşıyorsanız çok da kafana takma. erkekler ailelerini görünce eski ergen günlerine dönüyorlar :)
 
erkeklerin bizden bambaşka bir kafa yapısı olduğunu ne zaman kabul edeceğiz? istanbul'u yazarsanız bu erkeğe göre manasız ve inat bir girişimdir. istanbula gitmesi de manasız ve gereksiz olacaktır. böyle gördüğü bir mevzuyu sevgiye bağlayıp sizinle gelmez. siz yine 'demek beni sevmiyormuş' muhabbeti yaparsınız. ama adamın parametreleri sizinkinden bambaşka. bence sevgi testi olarak gördüğünüz bu saçma oyunu oynamayın. siz kaybedersiniz.
bir de migde değil mide
 
benimde tanidigim doguluyla evli onlarda aile daha once geliyor kendi de diyor bunu dediklerine cok onem veriyorlar..karisiyor esinizin aileside belli abisinin yaptigindam belli arada kalmis esiniz ama.ne zamana kadar kirikkale olayindan bahsedin bencede en iyisi uzak olmak
 
Valla kardeşim erkekler genelde böyle evlılık böyle bısey İnan . Cok iyim eşim her dedıgımı yapan dıyene inanma er ortamını kimse bilemez . Benım ıcın bazı arkadaşlar eşi her dediğini yapıyor cok iyi eşi var demiş mesela neye bakarak dıyorlar anlamadım :) öyle bişey Yok aslında . Ama erkeklerde bir gurur var benım eşimd e de var sus der bana alttan al dedıgımı neden dıye soramdan bu kez yap der . Bende cokl kavga ettim edıyorum da neler geceırdık ıkı yıllık evliyim. Bende prenses olacak sanırdım ama oyle bısey degıl evlılık . Evlılık idare etme sanatıdır idare edince Mutlu olursun . Ama karşılıklı . Ni taraf sadece idare ederse olmaz o iş . Ben eşime habırederım sunu sevmem yapma etme düye . Oda bana der kendı istekşerını kabul ettırmeye çalışır falan . Kültür farkına gelınxe ben dıkkat ettim acıkcası farklı kültür olmasın dıye . Doğu harıcı her insanla evlenebılırdım çünkü Doğu zor olur bize karadenızlıyız eşimde oyle . Ama bu demek degıl ki süper anlaşıyoruz . Cok tartıştık anlaşamadık vs . Farklı kültür olsaydı başka sorunlarda olurdu istemedım yani . Ama farklı kültür olup anlaşanda var YÖK degıl ama belkı kendını yetıstırmekle ve olgunlukla alakalıdır . Erkek milleti eşi ve ailesi arasında dengeyi kursa cok sorun olmaz belkıde . Gercı şu an eşimin ailesi ile ilgili sorun yok uzakta olduğumuz için belkıde bilmıyorum ama inşAllah ta olmaz . Aminnnnn . İş konusu da şöyle eğer ki Erzincan da kesin açılacaksa bekle kavga olmasın boşuna ama kaç yıl bekleyecgın belkı degılse git kesınlıkle . İnsanın işi olursa para kazanırsa Mutlu olur hele kadınsan guvencen olsun. Konuş eşinle bence
 
Önceden doğum yapmadıysanız ve yaşınız 35 üstü değil ise zaten tüplerinizi bağlatamazsınız. Bunu unutun. Eşiniz sizi seviyor tahminimce ama ailenin yanında onlar gibi davranıyordur. Kariyeriniz için de ne istiyorsanız onu yapın.
 
klasik doğulu beyni istediği kadar okusun aydın olsun aynı beyinleri.bende doğuluyum babam anneme öyleydi ilk başlarda ama zamanla düzeldi iyilikle düzeltti annem ama babam bize hiç kısıtlayıcı olmamıştır aksine hep geniş düşünmeyi kadınların toplumdaki önemini filan aşılamıştır.bende öyle bir rahat düşünceye alışıkken kocamda aynı afedersin eşin gibi öküz ama tınmadım
sende umursama batı yaz belki beyni ve görüşü gelişir bir kere fedakarlık yaptın mı hep ister
 
Kültür farkı önemli ben kocama aşık oldum evlendim ikimizde İstanbulda yetişmişiz ben Çorumluyum aslen o Bulgaristan göçmeni bizde de kültür farkı var. Kendisi Bulgarcayı unutmuş annesigil bi iki defa konuştu yanımda bozuldum biraz duymamam gereken ne konuştular diye söyledim kocama bi daha duymadım Bulgarca ama kayınvalideme diyorum çocuğumla Bulgarca konuşun o da öğrensin lisanı olsun istiyorum. Yemeklerimiz farklı ama kocam yemeklerimi seviyo alıştı, Çoruma gittik kocamla sorun çıkarmadı ben çok istiyorum köylerine gitmeyi kısaca biz olumlu şeyleri aldık olumsuzları sokmuyoruz hayatımıza. Tabi kocam doğulu değil bize göre batılı arada çok fark var diye düşünüyorum ama asıl düşündüğüm kocanla olan sorununu bizle çözemezsin al karşına incitmeden konuşmaya bak ama çözümsüz kalacağını düşünüyosan çocuğun olmadan kaç ordan çünkü evlilikte sorunlar çoğalmaz azalır ki azalması gerekir çoğalıyorsa sorun var demektir.
 
Erkeklerde benim gozumdee soyle bir durum var orada ailem vardi onu yapamazdim kb. Bunu annemle babamin evliligi dahil olmak uzere o kadar cok yerde gordum ki . sarinirm bazi seyleri gurur yapiyorlar yada ailesi tarafindan erkekliklerine laf soylenecek diye korkuyorlar bunun sevgiyle degil esinizin fitratiyla alakasi var
 
İnsan akademisyen de olsa böyle bağnazlıklar yapabiliyo demekki.
Kırolar yaa, yok karını baraja niye götürdün de.bik bik bik.
Eşinin karakteri oturmamış, milletin ağzına bakıyo. Onlar da zaten geri kafalı.
Naap neet diyarbakıra uzak ol.
Sağlam yuvayı yıkar öyleleri.
Gerekirse ilk etapta çocuk olmadan yalnız git.
Gittiğin yer bırakmanı teklif edemeyeceği biyer olsun.
Hem belki ayrılık yarar, daha kolay ikna olur.
Bi de bol bol dua et.
Hesapta olmayan nasipte olabilir.
 
Oncelikle kadro isleri zor, siz ha deyince erzincanda ulsamamissiniz kadroya ki siz gidince kocaniz uzun sure gelemez. Bu konuda fazla hayalperest gördüm sizi akademik camianin icinde biri olarak. Siz gidince gelip gelmeyecegiyle evliligi sinamak akademik kadro icin acaip anlamsiz. Cunku gelmek istese bile bunu yapabilmesi lotoyu tutturmak kadar sans isi eger torpile guvenmiyorsaniz.
Bir diger konu da su, esiniz sadece ailesinin yaninda böyleyse takılmayin. Benim esim de oyledir, memlekette degisik davranir. Normalde dibimde dolasan adam koye gidince yanima uğramaz nerdeyse. Ama bayramdan bayramadir bu durum o yuzden sallamiyorum. Evliligi genel degerlendirmek lazim keskin kararlar vermek için.
 
Nasıl yani ? Siz okulda akademisyensiniz ...sivil hayatta normal oğul - dayı - eş - baba-amca vs vs...o titr mezar taşınıza yazilmayacak...heybenizde yaşanmisliklar gidecek...şu satîra degin yeni evlisiniz ve arada kultur farkı var sanmistim...siz bayağı eşinizin aile yapisini yadirgiyorsunuz gibi geldi...eşiniz o topraklarda belki yalın ayak başı kabak camur icinde oynayarak buyudu...o topraklarda " kendi oluyor ve mutlu oluyor " bence...sizin anlattiginizdan derin çatışmalariniz var gibi...akademisyen olduysaniz ne gam...oldugum okuldakiler birbirini yiyor ! Olup olamadiklarina henuz kendileri inanamamışlar mesela...önce insan - adam - tepeden tirnaga vicdan ve dolu dolu samimiyet olsak ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…