Eşimin sorumsuzluğu mu desem ne desem?

Hiç strese girme o zaman çocuk konusunda daha vakti var illaki. Eşin sorumluluk konusunda daha evli olduğunu bir düzeni olduğunu kabullenememiş demekki önce bunu bi halledin ama seninde istikrarlı olman lazım o eski yumuşak yüzünü gösterme bundan sonra :sus:
Ah işte çok yumuşak yüzlüyüm, ne söylenir? Nasıl konuşulur bunlar bilemiyorum, ev hanımı olsam daha rahat olurdum, şimdi paramı sakınıyor durumuna düşünüyorum :kızgın:

Çocuğu iki yıl sonrası için düşünüyorum ama bu durumda o süreçte de ben anlaşamadım demesinden korkuyorum çünkü izin kullanacağım mecburen, geçimi düşünecek durumda olamayacağım.
İnanin cocuk sahibi olmadan once "anne olmaya hazir miyim"dan cok "esimin baba olmasina hazir miyim" i dusunmek lazim. Ben dogurduktan sonra anladim bunu ;)

Merhaba hanımlar, iki yıllık evliyim, eşim biz evlendiğimizde özel bir hastanede çalışıyordu sonra şikayet etmeye başladı, işte üstüm çok kötü, üstümle sorunlarım var ve biz iki aylık evliyken bir tartışma sonucu, patronun kal demesine rağmen istifa verip geldi,borçları onun evlilik öncesi birikmişiyle kapattık, tekrar iş bakmaya başladı yine bir özel hastaneye girdi, burada çok sorunlar var diye şikayet ederken başka bir teklif geldi oraya geçti, o iş yeri eşimi başka bir şehre çalışmaya gönderdi, yani basit anlatırsam başka şirkete kiraladı. Çalıştığı şirket A, kiraladığı yer B. A ile sorunlar yaşıyorum dedi sözleşme bitince B ye geçeceğim bu şehre taşıyacağız, ben tamam dedim, bu arada bir yıldır ayrı şehirlerdeyiz sırf bu geçiş olsun diye, ben kendi işimi ve bu geçişi ayarlamaya çalıştım 6 aydır ve sonunda hallettim. Eşim şimdi de diyor ki ne A ne B, anlaşamıyorum, yeni iş bakacağım. Ben de çocuk düşünüyorum ve bu şartlarda ne yapacagımı bilemiyorum çünkü iki yılda bu dördüncü işi, her yerden gemileri yakıp çıkıyor.
İşsiz kaldığı dönemde evi ben geçindirdim ama asla tek laf etmedim, imada bulunmadım acaba bu yüzden mi sebaat etmiyor, dün konuştum ne A ne B ile kötü olma, biraz sabır göster, şehir değiştireceğiz dedim ama faydasız, kalan iznimi mail atacağım "..... Tarihlerde izne çıkıyorum" diye dedi. Dedim bi patronlarını arayıp izin için danışsan mı? Onlar benimle konuşmuyorlar ki dedi kesti attı.
Bu arada çok çalışkandır, en çok işi o yapar ama kişisel algılayıp her şeye de alınan birisi. Bilişim işinde bu arada ve uzman konumunda ama sorun şu ki mühendis değil, bu yüzden iş bulurken sorun yaşıyor, tecrübesine rağmen.
Ne yapacağımı bilemiyorum, eşi böyle olan var mı aranızda? Düzelir mi bu durum?
Bu arada o gideceğimiz şehirde benim annem, kardeşim ve halam yaşıyor yani ben istesem gidebilirim ve ailemle olurum ama eşim nerede iş bulur, nerede iş arar bilemiyorum. İki şehirde de iş bakacağım diyor ama açıkçası ben bu kadar ayarlama yaptıktan sonra burada kalmak istemiyorum, kafam çok karışık.
Anamın bir lafı vardır biti kanlanmak diye eşinin de aynen öyle biti kanlanmış ordan oraya koşturuyor her yerde iş bulurum diye düşünüyor o yüzden kimseye minneti yok gibi sen en iyisi borca sok birinizin maaşı borca gitsin tek maaşla geçinmek zorunda kalınca ister istemez dik kuyruğu indirecek.

Anamın bir lafı vardır biti kanlanmak diye eşinin de aynen öyle biti kanlanmış ordan oraya koşturuyor her yerde iş bulurum diye düşünüyor o yüzden kimseye minneti yok gibi sen en iyisi borca sok birinizin maaşı borca gitsin tek maaşla geçinmek zorunda kalınca ister istemez dik kuyruğu indirecek.
Bunu da düşünmedim değil, ev alalım borçlanalım gibi ama adam o durumda bile kendi trajedisini yaşar,işi bırakır gelir :KK43:

Ah işte çok yumuşak yüzlüyüm, ne söylenir? Nasıl konuşulur bunlar bilemiyorum, ev hanımı olsam daha rahat olurdum, şimdi paramı sakınıyor durumuna düşünüyorum :kızgın:

Ev hanımı olmakla alakası yok cnim çalışıyo olsanda evinin hanımısın sende..
Söyleyemiycek bişey yok sen böyle yaparsan hiç değişmiycek bide öyle düşün. Böyle yaparak sorumsuz ve vasıfsız göründüğünü hatırlat eşine. Evli olduğunu bir düzeni olması gerektiğini hatırlat.

Ev hanımı olmakla alakası yok cnim çalışıyo olsanda evinin hanımısın sende..
Söyleyemiycek bişey yok sen böyle yaparsan hiç değişmiycek bide öyle düşün. Böyle yaparak sorumsuz ve vasıfsız göründüğünü hatırlat eşine. Evli olduğunu bir düzeni olması gerektiğini hatırlat.
Sağol canım :KK36:Valla biraz rahatladım sizlerle konuşunca bakalım haftasonu konuşacağım eşimle.

Eşiniz değişmez siz eniyisi annenizin yanına taşının onun isine de karışmayın çünkü her yerde 6 ay çalışacak neticede annenizle yakın oturursunuz en azından orda bir düzensiz olur onuda bırakın hangi sehirde ne yapiyorsa yapsin.

Eşiniz değişmez siz eniyisi annenizin yanına taşının onun isine de karışmayın çünkü her yerde 6 ay çalışacak neticede annenizle yakın oturursunuz en azından orda bir düzensiz olur onuda bırakın hangi sehirde ne yapiyorsa yapsin.
Kızlar bugün eşimle konuştum ve bu hanımın söylediklerini söyledim, size de teşekkür ederim. Eşim geçen haftasonu çalıştığı için cumadan erken çıkışı vardı, uçağa atlayıp geldi, baya tutuşmuş ama acımadın, normalde gece gelince önüne yemek koymam ama koydum, iyi davrandım, açık açık konuştum. Ben o şehre geçeceğim, sana göre plan yaptım ama bu hep böyle olamaz dedim. Çok sakin bir insanım hep ses tonum düşüktür, dün şarkılar atmalar, bugün sevdiğim çikolatadan yaptırmaları falanlar filanlar ama ben bunları evlilik öncesi ve evlilik süresince yaşadım, bu oyunlara gelmem yani :KK70:
Şimdi ona söylediğim şu, iki yıl bir şirkette çalışırsan çocuk düşünebilirim ama çocuk sahibi olmak istiyorum ve 30 yaşıma girdiğimde bu şart gerçekleşmemiş olursan ayrılacağım, iki kişilik bir gayret sürecinde senin üstüne düşeni yapmadığını düşündüğüm için.
Sen çok haklısın ben seni yalnız bıraktım, sen ses etmedin. Sana layık davranmadım vb dedi ama ben açıkçası lafa bakmam yani lafa değer vermem icraata bakarım, onu da göreceğiz. Şimdilik B şirketinde kalacakmış ama bunu da göreceğiz bakalım.

Kızlar bugün eşimle konuştum ve bu hanımın söylediklerini söyledim, size de teşekkür ederim. Eşim geçen haftasonu çalıştığı için cumadan erken çıkışı vardı, uçağa atlayıp geldi, baya tutuşmuş ama acımadın, normalde gece gelince önüne yemek koymam ama koydum, iyi davrandım, açık açık konuştum. Ben o şehre geçeceğim, sana göre plan yaptım ama bu hep böyle olamaz dedim. Çok sakin bir insanım hep ses tonum düşüktür, dün şarkılar atmalar, bugün sevdiğim çikolatadan yaptırmaları falanlar filanlar ama ben bunları evlilik öncesi ve evlilik süresince yaşadım, bu oyunlara gelmem yani :KK70:
Şimdi ona söylediğim şu, iki yıl bir şirkette çalışırsan çocuk düşünebilirim ama çocuk sahibi olmak istiyorum ve 30 yaşıma girdiğimde bu şart gerçekleşmemiş olursan ayrılacağım, iki kişilik bir gayret sürecinde senin üstüne düşeni yapmadığını düşündüğüm için.
Sen çok haklısın ben seni yalnız bıraktım, sen ses etmedin. Sana layık davranmadım vb dedi ama ben açıkçası lafa bakmam yani lafa değer vermem icraata bakarım, onu da göreceğiz. Şimdilik B şirketinde kalacakmış ama bunu da göreceğiz bakalım.
Umarım herşey gönlünce olur .

İnşallah canım inşallah :dua:
Zaten öyle olmazsa davayı açacağım, eşimi korkutmak için söylemedim yani.
Inşallah ıstediğiniz gibi olur da birde boşanmak zorunda kalmasınız çünkü oda çok zor hepimiz is yerinde sıkıntı yaşıyoruz yaşamayan yoktur herhalde ama biz bunları bahane ederek işten çıkmıyoruz yeri gelince kulak ta kapanır gözde idare etmeyi bilmiyor bence ne diyim Allah yardımcınız olsun .

Inşallah ıstediğiniz gibi olur da birde boşanmak zorunda kalmasınız çünkü oda çok zor hepimiz is yerinde sıkıntı yaşıyoruz yaşamayan yoktur herhalde ama biz bunları bahane ederek işten çıkmıyoruz yeri gelince kulak ta kapanır gözde idare etmeyi bilmiyor bence ne diyim Allah yardımcınız olsun .
Sağolun, umarım öyle bir şey olmaz, verdiğim zaman uzun zaten, kendisine çeki düzen vermek isteyen bu zamanı değerlendirir. Ailemde de o kadar çok boşanma var ki, eşim bunu da biliyor, bizde normal karşılanır, kadınlar iki-üç kuşaktır çalışıyor. Bu durumlara güveniyorum düzelmesi için ama can çıkar huy çıkmaz derler, göreceğiz. Çok sağolun

Back
X