• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin soyadı

valla ben hem eşimin soyadını hem kendi soyadımı kullanıyorum kendi soyadım gayet görkemli de bişi zaten ikisi bir araya gelince daha güzel oluyor
biz evlenmeden önce ben sormadım bile kullanayım mı diye biliyordum zaten karışmaya kalkmayacağını
onore etmekse mesele ben onla evlenerek onu onore ettim zaten tıpkı onun benimle evlenerek beni onore ettiği gibi
ben kendim dalga geçiyorum zaten istediğin kadar feminist ol istediğin kadar kendi soyadını kullan adam seni nüfusuna aldı mı aldı bitti gitti diye :)
canım laf eden aslen kim bilmiyorum ama eğer arıza kayınvalidendeyse bence sen eşinle de konuşarak tabi kayınvalidene kızdırmasınlar kafamı avrupa insan hakları mahkemesi kararlarına göre sadece kızlık soyadımı da kullanabilirdim ben szinkini de aldım de geç git çünkü bir kadın tazminat kazandı sadece kızlık soyadı kullanılabilir diye karar aldı

Ben kendi seçimimle sadece eşimin soyadını kullanıyorum. Ben kısa isim sevdiğimden yani, bir isim 2 soyisim beni yorardı çok. Ama kendi soyadını kullanan veya kullanmak isteyen kadınlara kimsenin laf etme hakkı olmadığını düşünüyorum. Böyle şeylere takılmamalı artık.

Ben hem kendi soyadımı kullanacağım hem de nişanlımın soyadını.
Bu benim tercihim. nişanlımdan başkası karışamaz.
Çok şükür nişanlım da bu konuda destek oluyor bana zaten.
Aşkım benim.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim 2 adım ve iki soyadım yazılı nüfus cüzdanında. ben resmi yerler dışında ilk adımı ve kızlık soyadımı kullanıyorum. eşim ikisini kullanmamı istiyor ben istemiyorum. evlenmeden kabul etti kullanmamı. ona göre herzaman ikisini kullanmam gerekiyor. ama benim düşüncem bana kayınpederim ne yaptı ve ne gibi bir emek verdi ki ben onun soyadını kullanayım. :kızgın:
babamı 13 yaşında kaybettim. benim için ondan kalan tek miras soyadı. ölene kadar babamın soydını taşıyacağım:dilcikar:

bende ikisini kullanacaktım ama nüfus müdürlüğündekş memeur zaten bu kalkacak uğraştırır seni gerek yok diyince vazgeçtim. keşke kullansaymışım. ama bişey farketmiyor benim içimde kızlık soyadım var..
ya istesem tekrar koydurabilirmiyim ?

Bende nişanlıyken çift soyismi kullanmayı düşünüyorum diye dile getirmiştim. Kayınvalidemde olurmu hiç öyle felan demişti. yok o zaten dedi. çok biliyor ya.... :uhm:
inat değilmi benim huyum işte nüfus da kızlık soyadımı kullanmak için dilekçe verdim kimliğimi çıkarttım şuan iki soyismi kullanıyorum. sonradan öğrendi kendisi hiç cevap vermedi. bu insanın kanuni hakkı kullanır kullanmaz kimse karışmamalı. Bu şekilde çok memnunum iyiki çift soyisim ile kimlik çıkarttım.....kaydirigubbakcemile4

bende kendi soy adımı kullanmayı düşünüyorum
çünkü adımla soy adım çok uyumlu ve hiç bilindik bişey deil
tabi saygıdan eşiminde soy adını alacam

ilk evliliğimde, bilgisizlikten kullanamamıştım. önceden dilekçe vermek gerekiyormuş. zaten 1 yıl sürmüştü. Ama o sıralarda öğrenci olduğum için nüfusta tek olsa da ben iki soyadımı da kullanıyordum, karışıklık olmaması için bölüm başkanımız da böyle istemişti zaten.

bir daha evlenirsem kesinlikle o dilekçeyi verir, ikisini de kullanırım. adım zaten çok yaygın, ama soyadım çok az kişide var. şöyle ki, ben akrabalar dışında kimsede görmedim. gören bir arkadaşım olmuş sadece, gördüğü kişi de babamın memleketinden.

bunca yıllık iş çevrem var. millet nereden bilecek soyadım değişirse, benim ben olduğumu?

bende iki soyisim kullanıyorum eşime sordum kendi soyismimide kullanmak istiyorum dedim sen bilirsin dedikaydirigubbakcemile2 başkada kimseye sormadım:dilcikar:

bende hem kızlık soyadımı hemde esımını kullanıyorum ne esım nede esımın cevresı rahatsız bu durumdan laf ısıtmedım bu benım hur ırademdır karısamazlar lafları kafana takma arkadasım bu senın en dogal hakkın yasalar bıze bole bır hak sunmus kullanmak yada kullanmamak bızım tercıhımızdır kaynanaya hele hıc laf dusmez ona ne oluyomuskı

Ben muhtemelen kendı soyadımı da kullanırım cunku cok alıstım
26 yasımdayım kullanmaktan da memnunum soyadımla,
ama olur eşimin soyadı böle destan gıbı uzun olur belkı ozaman sade onunkını kullanırm

kayınvaldem cıt derse de kocamn soyadını da almam yani.. bısey demeye kımsenın hakkı yok bu benım tercıhımdır..

hem ayrıca kadınlar ıcın bı korunma yontemı bıle sayılabılır baska erkekler yanasmaz dırek evlı oldugun anlasılır
hem sureklı kurtulmak ıstedıgın bosanmak ıstedıgınde aklına gelen bi yük olmaz yaa onun da soyadı var lanet olsun o da degıscek deyıp durmazsın
bence 2 soyadı en temızı.

Ilk evlendim koca bulmanin sevinciyle galiba 3 gun kendim degistirdimsenağlama
sonra babasigille kustum ve ogun bugundur kafami vuruyom:mymeka:
kendi soyadimida niye almadim diye:mymeka:
hatta onlarin soyadini bile silmek isterdim ama kocam iyi napiyim kizlar:roflol:
sukurki rabbime erkek dogurmadimda soyadini kuruttum:roflol:
esimde tek erkek baska yokkkkkk:roflol:
soyadlari kaldi:roflol:
ilerde bir genc kizin basini yakamayacagimmmmmmmmmmmmm:roflol:

İki soyadımı kullanıyorum...
Hatta daha çok kızlık soyadımı kullanıyorum...
Hiç kimseden de tepki almadım...
E.C.A olmaktan çok memnunum..

Back
X