Eşimin sperm sonucu iyi, benimde hormon tahlillerimin sadece ikisinde sorun çıktı

Ellibirincikisi

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
4.481
1.039
373
İstanbul
merhaba dr hanım ben 2 yıllık evliyim 23 yaşındayım ve hiç gebe kalamadım eşimin sperm sonucu iyi benimde hormon tahlillerimin sadece ikisinde sorun çıktı başka problemim yok sorun olan hormonlardan biri tte serbest tte:2.03 ve progesteron:19.00 ancak ben progesteron testimi adetimin 14.günü yaptırdım ama doktorum bu değerin yüksek olduğunu bi endokrin uzmanına görünmemi tavsiye etti acaba bunun tedavisi nedir progesteron yüksekliği tedavisi zor olan bir durummudur?

merhaba, 2 yıldır gebelik istemenize rağmen olmadı ise özellikle üreme üzerine yoğunlaşmış kadın doğum hekimleri ile iletişim kurun. progesteronun 14. yüksek olması çok anlamlı olmayabilir tek başına beraberindeki ultrason bulgularınız ve başkaca yapılması gerekn testleriniz vardır. adet 3. günü, tüplerin ve rahmin filmi gibi. istanbulda iseniz lütfen benimle iletişim kurunuz. sevgiler

cevabınız için çok teşekkür ederim doktoruma rahim filmi neden önermiyorsunuz dediğimde progesteron hormonunun yüksek çıkması şuanda daha önemli bir sorun dedi adetimin 3.günü diğer hormon testlerimi yaptırmıştım onlarda şöyle TSH:3.69
FT3:3.42
FT4:1.48
LH:6.63
FSH:9.03
E2:27.67
PRL:24.91
vajinal usg ve elle muayene sonucu normal.

bence dikkat ceken sonucun fsh değerinin sınır yüksekliğe yaklaşmış olmasıdır. ben uzun yıllardır tüp bebek üzerinde çalışıyorum. lütfen zaman kaybetmeden iyi bir merkeze başvur.

evet bende fsh hormonumun yüksek olduğunu düşünüyorum zaten doktorumda beni endokrin uzmanına sevk etti sanırım bundan sonrası benim için daha iyi olacak.
teşekkürler.

dr.bey gunaydın 2 aydır korunmuyoruz ama gebe kalamıyorum dr. ye gittim tahlilsonuçlarım şöyle fsh 11.1 lh 4.09 prolaktin 10.3 lütfen değerlendirirmisiniz gebe kalmama engel bi sorun varmı?

dr.bey gunaydın 2 aydır korunmuyoruz ama gebe kalamıyorum dr. ye gittim tahlilsonuçlarım şöyle fsh 11.1 lh 4.09 prolaktin 10.3 lütfen değerlendirirmisiniz gebe kalmama engel bi sorun varmı?

merhaba öncelikle doktor hanım olarak düzeltelim ve sorunuza cevap vereyim. korunmasız ilişki süreniz kısa acak estrodiol sonucunuzu bilmediğimden fsh değerinizle ilgili de eksik yorum yapmakla beraber hafif bir yükselme söz konusu yaşınız da 35i geçiyor ise hızlıca doktora başvurun. ya da eksik bilgileri tamamlayalım tekrar konuşalım.

dr. hanım ben dr.ye yeni gittim ancak benden sadece bu tahlilleri istedi estrodiol diye bişey yazmıyo tahlil kaqıdımda

üreme üzerine yoğunlaşmış kadın doğumcuyu nasıl anlıyoruz doktor hanım tüp bebek merkezinde çalışan mı demek istediniz ???

günaydın dr. hanım salı günü yumurtlamayı takip etmek için doktorumla randevum vardı 18 küsür büyüklüqünde olduqunu söyledi dr hanım ve perşembe tekrar gel dedi gittim doktorum bana yumurtanın istediqi gibi olmadıqını söyledi 20 küsürmüş büyüklüqü geçen ayın 9 u reql başlanqıcım sorunun ne olduqunu anlayamadım ve bana pazar qununden itibaren gün aşırı ilişkilere başlamamı ve eqer regl olursam adetimin 3. günü gitmemi biraz küçültürüz hamileleik oluşmazsa dedi bunlar ne demek yumurta yererince büyümemişmi bütün bunların ne anlama geldiqini açıklarmısınız?

selam söylediğiniz rakam bir yumuta olabilecek folikül büyüklüğ ki çatlatma iğnesi yapıldıktan sonra sık birliktelik önerilebilirdi. mutlaka doktorununzun muayenesinde gördüğü başka bir olumsıuzluk vardı ki böyle söylemiş. siz onunla bana soruduğunuz gibi sorularınızı sorun ki en iyi cevabı sızı takp eden doktordan alabilirsiniz çünkü.

dr. hanım bu durumda yumurta 2 gun içinde azmı yoqsa çokmu büyümüş çatlaması için hangi büyüklüqe erişmesi gerekiyor?

dr. hanım ben migren hastasıyım şu an hamilelik olabilir diye ilaç kullanmıyorum bu sabah migrenim tuttu eşim aspirin iç dedi arkadaşlarımda çok sakıncalı sakın içme eqer hamileysen düşer bebeqin aspirin kanı sulandırdıqı için bebekte daha kan pıhtısı olduqu için tutunamaz ve sulanan kan bebeqi düşürür dediler gerçekten aspirin gebeliqin ilk başlarında sakıncalımıdır lütfen acil cevap?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…