• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sürekli eleştirmesi

Diyorum bana böyle davranma bak senden de soğuyorum diye. Ayaklarım geri geri gidiyor akşam eve giderken artık. Hem iş yükü hem evin iş yükü ben de bi alışma sürecindeyim göremiyor bunu.
Evin yükünü tek başınıza üzerinize almayın.
İkinizde çalışıyorsunuz, sizin canınızın kıymeti yok mu ?
Beğenmiyorsa kendi yapsın, taviz vermeyin bu konuda .

Evliliğin ilk yılı oldukça zor geçer. Ailede görülenlerle yeni hayat çarpışır. Bilinç altına yerleşmiş geleneksel çekişmeler kendini gösterir. Ben cinnet geçirirdim gereksiz şeylere eşim sabrederdi. Sonra sonra baktım türk filimlerindeki çirkef kadın modeli zihnimi ele geçiriyor. Dur dedim bu sen değilsin, aslında takmayacağın şeylerle ortamı germe. O da bekarlık alışkanlıklarını sürdürmeye kalkıştı, garip tavırlar falan, herkes rahatsız olduğu şeyi o anda söylerse çabuk çözülüyor. Hiç içinize atmayın ama suçlar bir dil de kullanmayın. Sen dili ben dili diye bir şey var, sözü nasıl söylediğiniz çok önemli, hiç yardım etmiyorsun yerine bana yardım edersen daha az yorulurum, seninle birlikte vakit geçirmeye de enerjim ve vaktim kalır... Gibi.

Yeni evliyiz. Daha birbirimize alışma sürecimiz var. Her ne kadar 3 4 yıl sevgili olsakta insanlar evde bambaşka biri oluyor ki buna ben de dahil. Dışarıda görüşüp sevgili olmaya benzemiyor. Ama eşimin içinden bambaşka biri çıktı sanki. Sürekli eleştiriyor ne yaparsam yapayım.
Yemek yapıyorum olmamış bu. Başka bir yemek yapıyorum niye böyle olmuş. Bu arada yemek yapmayı bilmiyor falan değilim. Önceden de yemek yapardım ve beğenirdi. Sadece o değil herkes güzel olmuş derdi. Ama alışma sürecinden mi artık neyden bilmiyorum sürekli bi eleştiri halinde. Eleştiri kaldıramıyor değilim ama yaptığım her şey de eleştirilicek gibi olamaz. Ben de artık her şeyden soğudum, canım yemek yapmak istemiyor. Temizlik yapmak istemiyor hatta ona yaklaşmak bile istemiyor. Dün bu yüzden kavga ettik artık o kadar doldum ki ağzıma ne geliyorsa söyledim. Şimdi ben nasıl bir tavır almalıyım ona karşı? Barıştık ama sorunlar bitmedi sanki benim hala aklıma geliyor sinirleniyorum. Haklıyım biliyorum da. Yapamıyor olsam bile böyle söylenmez ki anlamıyorum her şeyin bi adabı var.
Yeni evliyken oluyor oyle seyler bende esimi taniyamamistim sanki evin sahibi o ben siginti gibiydim evin her yerini fotograflarla doldurmustu surekli tartisirdik zamanla birbirimize duzenimize alistik . Ilk yil normal boyle seyler

Evin yükünü tek başınıza üzerinize almayın.
İkinizde çalışıyorsunuz, sizin canınızın kıymeti yok mu ?
Beğenmiyorsa kendi yapsın, taviz vermeyin bu konuda .
Anası alıştırmış elini bir şeye sürdürmemeye şimdi de öyle olacak sanıyor ama dedim en başından ben annen değilim arkanı toplayamam ona göre düzenli ol ben de çalışıyorum. Şimdi düzenli en azından o konuları aştık.

Ingilizce'de buna 'mansplaining' deniyor. Erkeklerin kadinlara karsi herhangi bir seyi kucumseyerek/patronvari olarak soylemesi(ya da mesela cok basit bir seyi kadinin bilmeyecegini sanarak aciklamaya calismasi)... Cogu bunu yaptigini fark etmiyor bile, dunyanin erkek dominant bir sekilde ilerlemesinin sonucu bu. Yaptigini fark ettirin derim.

Eşim de ilk başta her yaptığım yemeğe kritik yapardı sanki restoranda gibi. Zaten hafta 1,2 gün yemek yapardım onda da her eleştiri yaptığında önünden tabağı çekip aldım aç kaldı böyle böyle şuan önüne taş toprak koysam korkudan yer. Öncesinde gurme olan adama şimdi 1 kilo yeşil fasulye yapıyorım 4 gün yiyo 😂. Bide çalışıyorsanız masraflar ortaksa ev işlerini üstünüze almayın. Ben masraflara katılmadığım için yapıyordum

Eşim de ilk başta her yaptığım yemeğe kritik yapardı sanki restoranda gibi. Zaten hafta 1,2 gün yemek yapardım onda da her eleştiri yaptığında önünden tabağı çekip aldım aç kaldı böyle böyle şuan önüne taş toprak koysam korkudan yer. Öncesinde gurme olan adama şimdi 1 kilo yeşil fasulye yapıyorım 4 gün yiyo 😂. Bide çalışıyorsanız masraflar ortaksa ev işlerini üstünüze almayın. Ben masraflara katılmadığım için yapıyordum
Yemek yapmasını bilmiyor ben birazda kendim için yapıyorum yemek yemek istediğim için. Tabi bekarken böyle değildi canım istediğinde yapardım ama şimdi de bi yemeği 2 3 gün yiyoruz bitmiyor. Zaten her gün yemekte yapamam vaktim yok o da biliyor.

Yemek yapmasını bilmiyor ben birazda kendim için yapıyorum yemek yemek istediğim için. Tabi bekarken böyle değildi canım istediğinde yapardım ama şimdi de bi yemeği 2 3 gün yiyoruz bitmiyor. Zaten her gün yemekte yapamam vaktim yok o da biliyor.
En ufak eleştiri de alın tabağı önünden ben böyle kurtuldum eleştiriden

Yeni evliyiz. Daha birbirimize alışma sürecimiz var. Her ne kadar 3 4 yıl sevgili olsakta insanlar evde bambaşka biri oluyor ki buna ben de dahil. Dışarıda görüşüp sevgili olmaya benzemiyor. Ama eşimin içinden bambaşka biri çıktı sanki. Sürekli eleştiriyor ne yaparsam yapayım.
Yemek yapıyorum olmamış bu. Başka bir yemek yapıyorum niye böyle olmuş. Bu arada yemek yapmayı bilmiyor falan değilim. Önceden de yemek yapardım ve beğenirdi. Sadece o değil herkes güzel olmuş derdi. Ama alışma sürecinden mi artık neyden bilmiyorum sürekli bi eleştiri halinde. Eleştiri kaldıramıyor değilim ama yaptığım her şey de eleştirilicek gibi olamaz. Ben de artık her şeyden soğudum, canım yemek yapmak istemiyor. Temizlik yapmak istemiyor hatta ona yaklaşmak bile istemiyor. Dün bu yüzden kavga ettik artık o kadar doldum ki ağzıma ne geliyorsa söyledim. Şimdi ben nasıl bir tavır almalıyım ona karşı? Barıştık ama sorunlar bitmedi sanki benim hala aklıma geliyor sinirleniyorum. Haklıyım biliyorum da. Yapamıyor olsam bile böyle söylenmez ki anlamıyorum her şeyin bi adabı var.
Sakin dille anlatmakta fayda var. bir durum
Olustugunda sinirliyseniz o an konusmayin. Su an sinirlendim bu yaptigina ama seni kirmamak icin konusmak istemiyorum. Yemek bu, begenmiyorsan yememe hakkina elbette sahipsin diyerek oturup yemeginizi yiyin. Sakinlesince davranisinin kirici oldugunu kendi tarafinizdan anlatin. Bir de ondan bu tur durumlarda ne yapmasi veya nasil soylemesini beklediginizi de ekleyin. Erkeklere cozumle yaklasmak gerekiyor bence. Sadece sikayet edip birakmayin yani.

Kendine guveninin azalmasina, kendini sevmemene begenmemene on ayak olmasina izin verme. Bu isin sonu oraya cikiyor cunku. Sinirlenme, tartismaya da girme ben begendim guzel olmus deyip yemeye devam et. Yap da senin kini de gorelim demeye bile gerek yok.
Ha birde haddinden fazla fedakarlik yorucu ve gereksiz.

Bende yeni evliyim. Yemek konusunda sıkıntı yok sadece ayarı tutturamıyorum fazla yapıyorum 2 gün yiyoruz sokaktaki hayvanlara veriyoruz ekmek doğrayıp.
Temizlik konusu da ben yavas ve özenli yaparım ama o tezcanlıdır biraz zıtlaşma oldu bende yalandan cinnet geçirir gibi yaptım şimdi evi makinaya o çekiyor çamaşırları asıyor topluyor kendi ayağına sıktı ama olsun bana fayda sağladı 🥴

Kadinlari böyle köle gibi görmeye gerek yok sizin o yemegi ev islerini yaptiginiza sükretsin beyfendi.
Bigün oturun yapmiyorum diyin cinnet gecirin kendisi mutfaga geçip bi makarnayı dahi kaynatamadigini görünce yusuf yusuf olur.
Ya da sürkeli disardan yiyin benimkiler olmuyo hayatim ölcüyü tutturamiyorum diyin bakin nasil begenerek yiyo:KK53:
Sadece şımariklik.

ay okuyunca icim darlandi, ne yapiyorsunuz okadar yemek yapiyormusunuz
ben yemek yapmayı seven biriyim usta değilim tabi sürekli böyle alıştığı için dışarda yemeğe
3 gün yemek yapıyormuşum 4 gün açmış bir de ben çıkmışım başına sözler nasıl ama 😂dicem ananın evinde 3 çeşit yyiyodun dimi çalışan insanız el insaf kendi evde çalışmıyor isyan etmemek elde değil

Ben aile terapisine giderken terapist bana sadece kendime ve kızıma kadar yemek yapmamı, onu bitirmemizi, bitmiyorsa kalanı çöpe dökmemizi tavsiye etmişti. 2 gün uyguladım aklı başına geldi.
Siz de kendinize göre yemek yapın. O da kendi yemeğini kendi yapsın. Ha bilmiyor mu kahvaltı etsin. Yumurta kırsın. Dışarıdan söylesin. Annesine gidip yesin
Yaptığı şeyin psikolojik şiddet olduğunu direkt söyleyin. Eşlerin birbirini eleştirme hakkı yok.

Back
X