Eşimin Suriye görevlendirmesi çıktı hamileyim

begonya93lu

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2022
65
20
18
32
Arkadaşlar ben bir uzman çavuş eşiyim. Ve 3 aylık hamileyim. Ve eşimin batıdayken Suriye görevlendirmesi çıktı. Hamilelikle beraber depresyona girdim. İçimden hiç birşey gelmiyor. Sürekli ağlıyorum hiç birşey zevk vermiyor. Ağlıyorum ağlıyorum bir türlü açılamıyorum. Ailem rahatsız onlarda destek olamıyorlar aksine belli etmemem lazım. Bütün arkadaşlarım ayrı şehirlerde. Yalnız kaldım. Ve içimin bu huzursuz hali bebeğime zarar vericek diye çok korkuyorum. Eşimin yanında ağlayınca beni yalnız bırakacağı için çok üzülüyor. O varken kendimi kasmaktan yoruluyorum. Aklım hep gideceği günde. O yokken sürekli aralıksız ağlama halim var.Öyle durumdayım ki hamile olduğumu bile unuttum uyku dahi uyuyamıyorum unutayım biraz. Elimde değil kafamı dağıtamıyorum. Böyle bir durum yaşayanlar varmı nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Bana ruhsal olarak destek vermenize bile ihtiyacım var çok kötüyüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı o değil. Elimde olmadan bu şekilde bir depresyon sürecine girdim. Ve kendime hakim olamıyorum. Benim gibi yaşayan var mı belki destek oluruz diye yazdım zaten.
Anladım. Ama bu uzun bi süreç. Ve lohusalık çok daha zorlayıcı kısım. O kısma gelmeden toparlanmalısınız. Ve buradan yeterli desteği alamazsınız. Profesyonel destek almalısınız.

Anladım. Ama bu uzun bi süreç. Ve lohusalık çok daha zorlayıcı kısım. O kısma gelmeden toparlanmalısınız. Ve buradan yeterli desteği alamazsınız. Profesyonel destek almalısınız.
Daha önceden yazılanlara baktım ama doktorlar hamileyken pek birşey yapamıyormuş. Daha öncedende ayrı kaldık ama bu şekilde olmamıştım bu olay hamilelikle beraber üstesinden gelemeyeceğim bir hal almaya başladı. Kafamı dağıtamıyorum içimdeki o sıkıntı bir türlü kafamı boşaltmama izin vermiyor. Bu çok farklı birşey yaşamayan anlayamaz gerçekten

Daha önceden yazılanlara baktım ama doktorlar hamileyken pek birşey yapamıyormuş. Daha öncedende ayrı kaldık ama bu şekilde olmamıştım bu olay hamilelikle beraber üstesinden gelemeyeceğim bir hal almaya başladı. Kafamı dağıtamıyorum içimdeki o sıkıntı bir türlü kafamı boşaltmama izin vermiyor. Bu çok farklı birşey yaşamayan anlayamaz gerçekten
Yani belki psikiyatr ile ilaçla devam etmezsiniz psikologla sozel terapiye devam edersiniz iyi gelir.

Düşüneceğim bunu çok teşekkür ederim
Rica ederim. Şahsi tavsiyem de bebekle ilgili kitaplar okumanız ve alısverişe filan odaklanmanız. Iyi gelecektir. Hatta bizm Burda alısveris topiği var oraya etiketleyeyim sizi. Konuştukça dağılır belki kafanız.

Hamilelikte kullanılabilen antidepresanlar var diye biliyorum. Depresyon teşhisini kendiniz koymadıysanız psikiyatri doktorunuzdan rica edebilirsiniz. Gerekliyse verir.

Bence siz hazır değilmişsiniz. Hamileliğe değil. Eşinizin sadece sizinle değil göreviylede evli olduğuna 😔
Malesef benim eşimde bu tarz bir işte ve hamileyken ben 3 ay oda yoktu, hatta doğumuma yetişemeyecek gibiydi. Ona rağmen hiç böyle depresyona girmedim. Giremem o lüksüm yok çünkü.

Ben evlenmeden önce biliyordum bunu, onada evet dedim. Doğum günleri, bayramlar, özel günler, doğumlar, ölümler hatta düğününe bile gelebileceği hep meçhuldür. Sağ salim geri dönsün de yalnız olun önemli değil. Benim kendimi avutma şeklim bu 👍

Back
X