esımın telefondaki msj

Bende bu msj arkadaşıma göndermeyi düşünüyorum gözüne soka soka

Yaptığı iğrençlık,hediye alması saçmalık ,
Ne var bunda kelimesi okadar itici ki insanın birkaç yumruk atası geliyor,
canım yok efendim hayellerindeki ben olayım ,güzelim,edacığım bu ne yahu sinir şey,
Laubalilik hat safhada ,git bunları gül gibi karına söyle ama yok olur mu dilini ya eşşek arısı sokarsa !!!

Şiiri geçtim de Can'ım ne oluyor bence eşin bu kıza takılıyo bana hiç masumhane bi yazı gibi gelmedi parantez içindeki yazı herşeyiaöıklıyor aslında hayallerinde ben olayım açık ve net

Ay aşkım bende bu mesajı arkadaşım Hasan'a (salladım ismi) atayım.. Yarından sonra onun doğum günü nasıl bi mesaj yazacağımı bulamamıştım :) derdim
Ki hayallerindeki ben olayım kısmı resmen ben aşk mesajıyım diye bağırıyor

oyle mesajmi yazilirmis arkadasa, tovbeler olsun adam kafayi yemis, sizede yaziyormu boyle seyler yoksa saftirik gibi okumadan bir yerde kopyala yapistir yapip icerigine bakmamis mi. Hayir savunulacak tarafi yok mesajin cok sacma arkadasa yazilacak laflar degil, hayallerinde ben olayim, buyuk yanginlar kucuk kivilcimlarla baslar, nedir o laflar oyle resmen, beni iste beni hayal et beni arzula beni atesle demis yani
cok sakincali bilerek ve isteyerek yazdiysa

kiz cevap vermemis mi ?

normalde eşimden çekinirim, yani öyle ağzına her geleni söylebilen bir tavrım yoktur
yani hani korktuğumdan falan değil ama bazı erkekler biraz daha sert olurlar ya benim eşimde öyle biri
ancak telinde böyle bi mesaj yakalasaydım; o mesaj yazan parmaklarını kırmıştım
-çığımlar, canımlar herkes haddini bilsin, yavaş olsun

Alıntı yapdı diyeceğim iyi niyetle ama parantez içersindeki her şeyi netleştirmiş maalesef .
Eda sanırım red etmiş eşinizde ısrarcı ikna etmeye çalışıyor maalesef...
Sakin olun kendinizi çok üzmemeye çalışın...

Ben olsam, sen onun hayallerinin içinde olur musun bilmiyorum ama benim bu saatten sonra senin kabuslarının içinde olacağım kesin derdim.

ya bu forumdaki en rahat tiplerden biri benimdir.. ama yok yani parantez içindeki yazı zaten olayı özetliyor.. ben bile olaya arkadaşça gözüyle bakamadım..

aklını kullan bu msj o kadar masum görünmüyor ama şu da eşin genel olarak herkesle böyle cığımlı konuşuyorsa olabilir yok değilse o zaman tehlike çanları çalıyor derim.eşinin üzerine gitmeden geriden geriye takip et çünkü aralarında bişey varsa şu saatten sonra daha temkinli davranacaklardır

Böyle bir msj görsem özelliklee o canım ve cığım yazan yerler için dahil telefonu ona monte ederek yeni bir iletişim ağına sahip olurdum.
Bir daha da yerse birinin doğum gününü kutlar.

Ama var ya bu da büyük bir risk taşır,
Konu sahibi eşi ile aralarını düzeltmeyi düşünüyor ise adamında gönlü bu kızdan yana ise ona fırsat doğmuş olur ve bu mesajı çek diyebilir umursamayabilirde adam çok rahat baksanıza !

Yani şair burada diyor ki önce kendimi senin aklına soktum (kim bilir ne yaptı öncesinde asıldı mı mesaj mı attı laf mı attı yavşadı mı), bu hayal bir kıvılcım sonraları bana aşık olduğunda tüm ailenle vs vs artık evlilik mi dersin ne dersen o şekil resmiyetle hayatı senle yaşamak istiyorum... birde çok güzelsin demiş.

Yazar burda ne demek istemiş analizini yapalım.
Eda-cığım dan hemen sonra gelen canım kelimesi içindeki sevgiyi pekiştirmek için kullanılmıştır.
"Sadece hayal et" diyor devamında çünkü gercekleşmesi pek mümkün olmayan birşeyden bahsediyor.
"Çıkarız umutları...yeşeren..yarınlara" yani umut et ve hayal et olamayacak gibi görünsede çıkarız o yarınlara birgün diyor.
"Hayal ettiğin gibi yaşa","o hayalde ben olarak"ve "O AN İÇİN MUTLU OLURSUN" yani yazar burada sadece o an için mutlu olsanda bunu hayal et beni ve beraber yasayabileceğimiz o hayatı düşün ve mutlu olduğunu göreceksin o an da bile olsa.Yani kabul et diyor yazar.O an da ikimizde mutluyuz.Burda seslendiği kişinin içindeki duyguları açığa cıkarması gerektiğini vurguluyor ve ona destek oluyor.
"AMA UNUTMA" diye devam ediyor.Neyi unutmayacak seslendiği kişi?Bakın hemen devamında söylüyor."Büyük yangınlar ufacık kıvılcımla başlar "diyor.Yani gecen gün aramızda gecen küçük kıvılcım büyük bir yangına dönüşecek.Diyor.Muhtemel yakın zamanda bir çekişme olmuş aralarında ve yazar aslında -en büyük dostluklar kavgayla başlar-vecizesine benzer bir tanımlama yapıyor.Yazar zaten tartışmış olduğunu eserin en başında EDACIĞIM CANIM..diyerek başlamasıyla da anlatıyor.Tartıştığımız kişiye sinirimizi tutmak amacıyla ve kızgınlığımızı göstermemek için -canım bak-yada edacım canım -diye konuşuruz ya..işte yazar da burda gizlediği bir öfkeyi dışa vurmuş oluyor.
"Kendin kadar güzel yarınlara"yani çok güzelsin kız sen !bunu da burda sıkıştırayım diyor abaza yazar.
Eser kafiyesiz ve tekdüze yazılmış.Yazıldığı tarihte muhtemelen karışık duygularla kaleme alınmış.Cümleler bir kutlama yerine olabildiğince duyguları anlatmak için ele alınmış.Profesyonelce doğum günü kutlaması en sona sıkıştırılarak kamufle edilmiş.
Bir dahaki eserinde buluşmak dileğiyle..

Sana tavsiyem şu:
Hayalimden başla, edacığımdan çık. Telefonu ağzından sok, bi yerinden çıkar o kocanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…