Eşimin tutumu dogru mu sizce ?

E izin vermeyin
Neden maasınızı Kocanız cekıyor calısmaya kapasitenız Varda, paranızı cekmeye yok mu.
Kocamın bekarlık borcunu neden odeyım ki? Ekonomik ozgurlugu olmayan kadınların susmasını bu nebze anlarken, calisip kazanan kadının ozgur olmamasını kendi parasından harclık almasını anlamiyorum
Neden evlendiniz borc adı altında kazandığınızı Kocanıza yedirmek ıcın mı?

Sonuc peki? Paranızı artık cekecek mısınız? Kocanıza bakmaya devam mı?

Mrb hanımlar bir önceki gönderimde il değişikliği yaptığımı ve bundan memnun olmadığımı yazmıştım konuya şöyle baslayim geldiğim yerde çalışıyordum eşimle düğün borçlarını kendimiz ödedik aldığımız tüm eşyalarin parasini benim maaşımla kapattık kendi maasiylada evin kirası bekarken yaptığı kredinin borcunu falan ödedi. Taşinmadan önce çalışırken maaştan 300 400 tl sini bana bırakıp gerisini alıp borca yatırıyodu maaşımi çoğunlukla o çekerdi zaten.Nitekim bugun bir iş teklifi geldi bana yine alacağım ücretten kendine 300 tl bırak gerisini borçlara yatirayim dedi bende sinirlendim kendim kazanıyorum ağız tadıyla harcatmiyosun dedim vay efendim senin paran benim param diye bişey mi varmış ama çalışmadığım süre boyunca kendisi bana ayda 300 değil 100 bile vermedi şimdi kalkmış benim kazandığım paranın hesabini yapıyor kendi maasiylada istediğini alıyor sigara içiyor kendi maasınin nereye harcadığını ne yaptığını bilmiyorum hiç sorunca borç olduğunu bilmiyomusun diyor bana. Çok sinirim bozuldu çalışıyorsun ama yine ekonomik özgürlüğün yok maddi açıdan kisitlaniyorsun

Dese ki hayatım destek olur Musun şu borçları ödememe amenna. 300 kendine ayır gerisi ile borçları öderim ne kadar itici. Ben bi kere çalışırken eşimin borçlarını ödüyorduk 1 tl ye muhtaç kaldım. O gün o kadar sinirlendim ki, afedersiniz eşşek gibi çalışıp 1 tl ye muhtaç olunca kendi kendime Dedim kızım borç bitince işi bırak keyfine bak. Bu ne böyle. İnsan kendini çok kötü hissediyor.

Ya birde öyle konuşuyor ki 300 tl den sanki 3 bin liraymis gibi bahsediyor 300 tl az paramı neyine yetmiyor diyor
Nazille Hanimcigım siz kendi kıymetinizi bilmezseniz elin adamı 300 lirayı bile çok görür. Lütfen kendinize sahip çıkın zeki bir hanımsınız ki iş teklifi almışsınız lütfen aynı zekayı kendinizi eşinize kullandırmamak için de kullanın. O 300 liraya siz kuaföre gidemez, ustunuze basınıza dogru duzgun yenı bısey alamaz, "bı arkadasımla oturup bi yemek yıyeyım" diyemezsınız. İnsan gibi yasayamazsınız yani 300 lira harclıkla. Sonra esınız der ki size "benım karım hıc bı halt bilmiyo bi dışardaki kadınlara bak bi de şuna bak" Hem sizin paranızı catur cutur yer hem de sızı asagılar tercih sizin!

Erkek milleti işte bizim paraya ihtiyacımız yok, zaten. Siz öyle alistirmissiniz ne yazık ki ben evlendikten uzun süre sonra bile harçlık almazdım çalıştığım zaman her şeyi kendim idare ediyordum ama işten çıkıp çocuklara bakınca da beyefendi kendimi zorlayıp isteyebilirsem ne yapacaksinla verirdi.Ama yok öyle dedim artık her hafta belli para aliom. Sizde vermeyin ya da azaltın vermeyi

E izin vermeyin
Neden maasınızı Kocanız cekıyor calısmaya kapasitenız Varda, paranızı cekmeye yok mu.
Kocamın bekarlık borcunu neden odeyım ki? Ekonomik ozgurlugu olmayan kadınların susmasını bu nebze anlarken, calisip kazanan kadının ozgur olmamasını kendi parasından harclık almasını anlamiyorum

Ben çeksem bile ki artık kartı vermeyeceğim kendim çekeceğim o parayı yine isteyecek vermiyorum sana para dişlerimi yaptıracam deyince çalışma işi bırak o zaman diyor adama ne desem boş anlamıyor söyleyiş tarzın hoş değil ben senin kölenmiyim diyorum yani hayatım destek ol bana dese ben zaten gönüllü bir şekilde veririm ama böyle beni kisitlayip bana kalan paranın miktarını bile kendisi belirleyince sinir oluyorum bunu dile getirdiğimde evde kıyamet kopuyor. Kendim 300 tl ile gecinirmisin diyorum benimle sen birmisin diyor

"Benim de ihtiyaçlarım var ömrümüzün sonuna kadar borç ödemek için çalışmıyorum bu zamana kadar epey bir faydam dokundu zaten.Maaşımla bundan sonra ne yapacağıma ben karar vereceğim deseniz kesin ve net bir şekilde.
Ne yapabilir ki?

Tabiki eve destek olun en azindan mutfak alisverisi ya da faturalari odeyin. Ama asla 300 al gerisini ver olayini kabul etmeyin.

Nazille Hanimcigım siz kendi kıymetinizi bilmezseniz elin adamı 300 lirayı bile çok görür. Lütfen kendinize sahip çıkın zeki bir hanımsınız ki iş teklifi almışsınız lütfen aynı zekayı kendinizi eşinize kullandırmamak için de kullanın. O 300 liraya siz kuaföre gidemez, ustunuze basınıza dogru duzgun yenı bısey alamaz, "bı arkadasımla oturup bi yemek yıyeyım" diyemezsınız. İnsan gibi yasayamazsınız yani 300 lira harclıkla. Sonra esınız der ki size "benım karım hıc bı halt bilmiyo bi dışardaki kadınlara bak bi de şuna bak" Hem sizin paranızı catur cutur yer hem de sızı asagılar tercih sizin!
Ayneeen oyle

Kazandığın parayı kendin niye cekmiyorsun bence kartını eline al tamam evlilikte olmaz ama kadınız sonuçta ihtiyaçlarımiz var ilk önce kendi işlerini hallet kendine bir miktar ayırıp kalanını ver evlisin diye tabulu eşya degilsiniz kusura bakmayın önceliği kendinize verin sonra pişman olmayın derim 🙃

Ne borcuymuş bu boyle ode ode bitmemis. Omur boyu boyle borc mu odeyeceksiniz

Eee maaşını aldığı zaman oturup ne nereye gidiyor bakmazsanız adam da böyle yapar borç var tmm da ne kadar para hangi borca gidiyor 300 tl nedir ayrıca ya bir gün bir çarşıya pazar a cikayim deseniz biter zaten o para fazla yüz vermişsiniz adama.

E izin vermeyin

+1

Ben çeksem bile ki artık kartı vermeyeceğim kendim çekeceğim o parayı yine isteyecek vermiyorum sana para dişlerimi yaptıracam deyince çalışma işi bırak o zaman diyor adama ne desem boş anlamıyor söyleyiş tarzın hoş değil ben senin kölenmiyim diyorum yani hayatım destek ol bana dese ben zaten gönüllü bir şekilde veririm ama böyle beni kisitlayip bana kalan paranın miktarını bile kendisi belirleyince sinir oluyorum bunu dile getirdiğimde evde kıyamet kopuyor. Kendim 300 tl ile gecinirmisin diyorum benimle sen birmisin diyor
Karsınizda sıze asla saygı duymayan (saygının olmadıgı yerde sevgi de olmaz sizi sevmeyen) size 2. Sınıf insan muamelesi yapıp "SEN BENİMLE BIR MISIN" diyen bir erkek var, koca diyemem böylesine
Siz hala ne anlatıyorsunuz allasen?

Biraz iyi niyetle cevap yazacaktım ama “ ben çalışmıyorken bana 100 lira bile vermedi “ yazdığınızı gördüm. Kesinlikle maaş kartınızı vermeyin, o sizin emeğiniz. Tepenize çıkarmayın bu adamı. Bakın nasıl köpek oluyor o zaman.

Ya birde yapmak istediğim şeyler var ehliyet almak istiyorum izin vermiyor borç bitecekmis öyle alacakmisim dişlerim acaip sorunlu implant falan yapılması gerekiyor ona da izin vermiyor Şu an yaptiramazsin borç varken diyor
...tirsin ordan. Gerzek herif. Ya şu adamlara ağzını açtırıp şunları söylemesine izin vermeyin ya.

Back
X