Eşimin umursamazlığı

12 yıl tecrübesi:

Sinirlenme, kavga etme, söyleyeceğini söyle, küsme, kavga çıkarsa eğer o alttan alansa sınırları çok zorlama, sen alttan alıyorsan alttan almayı abartma, kavga bitmeyecek gibiyse markete git, sessiz kal, çay demle, birlikte çay iç.

Duyguları iyi yönetmek lazım. Kesinlikle duygu yönetimi bir sanat. Tecrübe de önemli.

Söylenen her ne olursa olsun eğer sinirle söylerseniz asla etkili olmuyor. Sakin kalmak ve ses tonunu ayarlamak önemli.

Bu şekilde yılda bir kez kavga ediyoruz en fazla. Ufak tefek anlaşmazlıklar oluyor. Onlar da halloluyor.

Sonuç: Balkona tekli koltuğu çıkarmış geçen. Bir de nargile yakmış. Yanına gittim. Hemen kalktı sandalyeye geçti. Nargileyi de verdi elime, bir de çay koydu bana. Oh mis. Biz bu erkekleri yönetiyoruz onlar da ülke yönettik falan diye seviniyorlar işte.

Şaka bir tarafa seviyorum ulennnnn....

Nargileye kadar hersey cok guzeldi, orada paçalar daraldi, hanim seri koz getirdi ahshhswhus :D

Ben hayatımda erkeklerin birşeye kırıldığını görmedim. Ben eşime bir konudan dolayı sinirleniyorum diyelim kırılıyorum sinirden ağlıyorum. Adam salonda çay demlemis çerez almış film açmış izliyor

Öyle vurdum duymaz halleri de var. Kavga etmissin, sen sinir küpü. Bakiyorsun adam dönüp uyumus bile😴

Ya benim kayinbiraderim de boyle yaklasik 15 yas buyuk benden, acik ve net diyor ki ben odak noktasi değilsem orada huzur olamaz.
Hakikaten olmuyor.
Yani hiç mi anlayışlı olamadığınız durumlar olmadı. Ya da hiç mi hassas olduğunuz bir dönem olmadı ? Hep mi mükemmelsiniz? . Eşinize gösterdiğiniz anlayışın onda birini başka insanların olaylarında da empati yaparak göstermenizi dilerim.
Yoo hçbir insan mükemmel değil aksine biz eşimle sürekli didişiriz. Ama evlilikte karşılıklı anlayış gerekli ben eşim annesine babasına gitse, ki bide ben göndericem hemen cıkkp gelmesini bekleyemem. Çünkü bende kend anne ve babama gittiğmde kapıdan bir şeyleri uzatıp çıkamam. Eşim evdeyse ona derim bekleme yemek söyle kendne ye diye. Eşim annesine gitse aynı şekilde oda bana yemek söyle ye, beni bekleme der. Her evlilik sorunsuz geçmiyor. Bende hamileyim, kullandığı arabaya kadar sinir olup laf edebiliyorum. Ama bu konuda versiğiniz tepki yersiz.

Arkadaşlar merhaba . Elimi ayağımı titretecek kadar çok sinir olduğum bir konuyu sizinle paylaşıp görüşlerinizi almak istiyorum . Eşimle 2 gün önce tatilden döndük, tatil dönüşü de elimiz boş gelmeyelim diye ailelerimize leblebi vs bir şeyler aldık . Eşimin annesi salça vs yaptığı için dün onları iş dönüşü uğrayıp almasını söylediği için eşim zaten dün ailesini ziyaret etmişti . Ama giderken aldığımız hediyeleri götürmeyi unutmuş . Neyse .. ben bugün 17:44 de eşimi aradım ve midem çok aşırı bulanıyor, eğer annenlere aldığımız hediyeleri götüreceksen işyerinden ona göre erken çık bir an önce yemeğimizi yiyelim diye söyledim tamam dedi .. 18.40 gibi beni aradı . Ben aldıklarımızı evde unutmuşum şimdi eve uğradım onları annemlere bırakıp geliyorum haberin olsun dedi. Sesimi çıkarmadım . Neyse eve geldim . Baktım hâlâ evde yok . Ben de 3 aylık hamile olduğum için açlığıma hiç dayanamıyorum . Eve gelir gelmez direkt kustum . Ben kusarken de eşim eve geldi iyi misin falan dedi . Haliyle ben de bir anda sinir boşalması oldu . Ben seni 1 buçuk saat önce arayıp midem bulanıyor diye zaten söyledim, senin anne babanın leblebisi çok mu önemliydi . Üstelik bu gece zaten tatile gidiyorlar ne önemi vardı bugün illa götürmenin, önceliğim sensin deyip duruyorsun bu mu öncelik dediğin şey. Rahat rahat hâlâ annelerde oturuyorsun biraz duyarlı ol dedim kapıyı çarpıp çıktım yanından. Hâlâ da konuşmuyoruz . Fikirleriniz neler arkadaşlar . Hâlâ aşırı sinirliyim. Bu arada benim işyerim başka ilçede . 40 dakika falan sürüyor. Ben başka ilçeden geldim adam bildiğiniz annesinden gelemedi yani.
Birde bayıl istersen.
Hamilesin diye bukadar abartacak ne var.
Kendin yiyebilirdin aç kalmayı kendin tercih etmişsin.

İçeri girsin versin oda sorun değil kız 40 dakika başka ilçeden yol gelmiş odanda bir zahmet karısının gelmesine yakın kalksın desin ki eşim iyi değil midesi bulanıyordu. Yanında olayım bu kadar olay ne abarttınız ya.
Hamilelikte miğde bulanır hanımefendi sürekli yanında olamaz. Bir zahmet beklemeyip yesin. Abartan sizsiniz biz değil.

Yoo hçbir insan mükemmel değil aksine biz eşimle sürekli didişiriz. Ama evlilikte karşılıklı anlayış gerekli ben eşim annesine babasına gitse, ki bide ben göndericem hemen cıkkp gelmesini bekleyemem. Çünkü bende kend anne ve babama gittiğmde kapıdan bir şeyleri uzatıp çıkamam. Eşim evdeyse ona derim bekleme yemek söyle kendne ye diye. Eşim annesine gitse aynı şekilde oda bana yemek söyle ye, beni bekleme der. Her evlilik sorunsuz geçmiyor. Bende hamileyim, kullandığı arabaya kadar sinir olup laf edebiliyorum. Ama bu konuda versiğiniz tepki yersiz.

Ben annemlerde yiyeceğim beni bekleme gibi bir şey denilmedi bana. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Birlikte yemek yemekten keyif alan, ama bulantım olduğu halde annesinden çıkmayan bir eşten bahsediyorum. Tekrarlayacağım, bana insan gibi durumu anlatsa - ben gecikirim sen yemeğini ye- dese haklısınız. Ama benim onu evde yemek yemek için beklediğimi —ki birlikte yemeği o istiyor— bildiği halde ailesinde çene çalamaz yani

Ben annemlerde yiyeceğim beni bekleme gibi bir şey denilmedi bana. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Birlikte yemek yemekten keyif alan, ama bulantım olduğu halde annesinden çıkmayan bir eşten bahsediyorum. Tekrarlayacağım, bana insan gibi durumu anlatsa - ben gecikirim sen yemeğini ye- dese haklısınız. Ama benim onu evde yemek yemek için beklediğimi —ki birlikte yemeği o istiyor— bildiği halde ailesinde çene çalamaz yani
birlikte yemeği onun stediğini yazmamışsınız. Haklı olarak herkes size yküklendi

Öyle vurdum duymaz halleri de var. Kavga etmissin, sen sinir küpü. Bakiyorsun adam dönüp uyumus bile😴
Hay ağzınıza sağlık. İşte konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyoruz. Senin içinde fırtınalar kopuyor ama adam bu neye sinirlendi gene diyip kendi eğlencesine dönüyor al karşına şu yaptığına sinirlendim de dedim. Hayır ilk adımı o atsın dedi.

Hay ağzınıza sağlık. İşte konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyoruz. Senin içinde fırtınalar kopuyor ama adam bu neye sinirlendi gene diyip kendi eğlencesine dönüyor al karşına şu yaptığına sinirlendim de dedim. Hayır ilk adımı o atsın dedi.

Benim neye sinirlendiğim yeterince belli olmamış mı yahu yapmayın 😁

Back
X