Esimin yalan soylemesi

Sadece sağlık olsa neyse bende kronik farenjit ve rinit var sigara konusuna tahammülüm yok kurumda sigara içip birde üstüne parfüm sıkan kadınlar var o ağır koku beni benden alıyor dolmuşta in bin yapıyorum arada,dışardaki insanlar neyse de evde de bir baca olsa eyvah eyvah

Hasta olsa kimin ciğeri yanacak kim bakacak

hıh işte ben de onu diyorum.
ya bi de kokuyor arkadaş
dişleri elleri sararıyor
cildi böyle bir çirkin oluyor
bana çekici bile gelmeyecek bu gidişle :(

halbuki şimdi ne güzeldi her şey
kendini de iyi hissetmeye başlamıştı
dişlerini beyazlatmak için ürünler filan almıştı
iyi ki bıraktım oh be falan diyodu
kitaplar aldı okudu arkadaşlarına da sigara bırakma kitapları aldı ben kurtuldum onlar da kurtulsun falan dedi
nolduk şimdi anlamadım

Sigara içmesine değil yalan kısmına takıldım ben de.
Yalan olunca insan her konuda söyleyebilir diye düşünüyor iyi bilirim..:KK14:

O kadar uzun süre bırakıp geri dönmeleri çok tuhaf geliyor bana ya.
Tadına bile bakmadığım için nasıl bir haz bilemiyorum sanırım..

hıh ben de böyle yapıyım di mi
anlamıyorum sansın da iyice yüzgöz olmayalım rahatlamasın bari gizli ve az içsin

şu an sabah işe gidrken içiyodur
iş yerinde içemez ramazan diye
akşam da gelmeden içiyodur
yemekten sonra da 1 kere bahane bulup cıkıyor

4-5 i geçemiyodur herhalde

kesinlikle,
hatta açma bile konuyu,
ben de 6-7 ay önce sigarayı bıraktım, 3 aydır çalışıyorum, işyerine gittiğim günler yemekten sonra kahveyle 1-2 tane içiyorum, o kadar.
bunu eşime söylemedim, o da sormuyor hiç zaten. eminim söylesem bir paket alayım, akşam yemekten sonra kahveyle içeyim, yok bira açtım onunla içeyim derken yeniden başlarım. böyle iyi, haftada 3-5 sigarayı geçmiyor içtiğim.
muhtemelen eşin de benim gibidir, belki bikaç tane daha fazladır, ama sen oooo yakaladım hadi açıkla bakalım dersen yine paket alıp tüttürmeye başlar.
inan günde 1 pakettense günde 1-2 sigara içmek çok daha iyi, keşke onu da içmesek ama işte, olmayınca olmuyor...

salağa yat evde içmemiş olur..
ama bu konuda yalan söylüyor diye başka konularda da söyler diye düşünme.
zıkkım başka bişe çünkü..
bende böyle baskı görsem kesin yalan söylerim..

baskı da yaptığım yok ki
bu son defasında ben demedim bile bırak diye
ilaç alıcam ben dedi
her akşam sigara bırakma kitabı okumaya başladı

zaten ben bırakacağına dair ümidimi çoktan yitirmiştim

ya başka birşey severek ayrılalım olayı varya işte o sürekli geri dönüşe sebep..
konu sahibinin eşide kendisi istediği için bırakmamış hiç zaten..

demek yapmaz yalan söylemez dememek lazım
ben sana yalan söylemem diyip duruyo ama
neye inanıcam ben şimdi

konu sigara değil yaptığı maddi harcama da olabilir, başka şey de olabilir
profesyonelce ikna etmeye çalışıyor ben asıl ona sinir oluyorum
ne zıkkım içiyosa içsin yoksa

Hasta olsa kimin ciğeri yanacak kim bakacak
İyi de adam iyilikten anlamış mı? Kadın kaç kere içme demiş hoş baskı yalanı doğurur ama anlamıyorsa iyilikten canı yandığı zaman anlayacaktır. Kalkıp bakmaz hastaneye yatırır bakıcı tutar. Zamanında dinlememiş onu kalkıp kendini mi paralasın kadın?
Ha hastalık kendiliğinden oluşsa bakar tabii ama sigarayı 20 yıldır içiyorsa bu sona kendini hazırlasın adam zaten. Herkes hasta olacak diye de bir şey yok çevremde sigara içen çok ordan biliyorum yani tiryakiler de var tek tük ya da normal aralıkta içen de. Oturup hastalığı bu kadar düşünürse de kötüyü çağırır benden demesi...

demek yapmaz yalan söylemez dememek lazım
ben sana yalan söylemem diyip duruyo ama
neye inanıcam ben şimdi

konu sigara değil yaptığı maddi harcama da olabilir, başka şey de olabilir
profesyonelce ikna etmeye çalışıyor ben asıl ona sinir oluyorum
ne zıkkım içiyosa içsin yoksa

Haklısın çirkin olan şey gözlerinin içine bakıp güven bana demesi..
Neyine güveneyim bana yalan söylerken yüzün bile kızarmıyor dimi.. :(

ya başka birşey severek ayrılalım olayı varya işte o sürekli geri dönüşe sebep..
konu sahibinin eşide kendisi istediği için bırakmamış hiç zaten..

öff çok kötü kokuyosun vs diyodum
ya da avm ye gidiyoruz 2 saat dayanamıyo ben bi çıkayım terasa falan diye kaçıyodu ben de biraz somurtuyordum
ya da dışarıya yemeğe gidiyoruz 15 dk da yiyip yerinde duramıyodu içemiyo diye bunlara surat yaptığım doğrudur

baskı bu ise evet yaptım çünkü hep güzel zamanlarımızın içine ediyordu

Sigara icmek kisiyi ilgilendirmiyor sadece. Etrafindakileri de hasta ediyolar. Üstelik uzun süre sigara kullanimina bagli akciger kanseri gelisiyor. Topyekün zarar.

Nasıl yapılır bilmem ama belki de karşına alıp konuşabilirsin, sigaraya baslayacakmissin gibi hissediyorum falan diyip sana bir sey olursa beni hic düşünmüyo musun falan demogoji yapabilirsin.

Allah kolaylik versin

baskı da yaptığım yok ki
bu son defasında ben demedim bile bırak diye
ilaç alıcam ben dedi
her akşam sigara bırakma kitabı okumaya başladı

zaten ben bırakacağına dair ümidimi çoktan yitirmiştim

zaten baskıyla hepten zor..
bak çık dışarı sigara içenlere sor hiçbiri içmek istemiyor. herkes bırakmak istiyor ama aslında o sigaraya başlamadan önceki zaman gibi olsun istiyor bırakmayı deneyip te aslında asla o zamana dönemeyeceğini farkettiğinde yelkenleri suya indiriyor.
bir kere alıştıktan sonra artık bağımlıyız ömür boyu bunu kabullenip bıraktığımızda bir nefesten birşey olmaz dememek gerekiyor..

karışmamalısınız diyenlere anlam veremiyorum.

sigara dediğin şey pislik. ben sigara içmiyorum içen biriyle de bir hayat paylaşamam.

neden ben sigara içen birinin gelecek bir çok sağlık problemini çekmeyi önceden kabul edeyim. neden bu riskleri alayım? akciğer kanseri ve bilimum kanser, öksürük, gece horlaması, sık hastalık geçirme, pis koku, dişlerin lekeleri çürümeleri vs vs.

bunları bile bile katlanmak zorunda mıyız? değiliz.

eski sevgilimle bu konuda çok çabalamıştım, bi dönem bırakmıştı ya da bana yalan söyledi bilmiyorum.

bundan sonra sigara içen biriyle birlikte olmama kararı aldım ben kendi adıma. aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

size de sigarasız bir hayat diliyorum, çocuk gibi adamla uğraşmak zorunda kalmanız çok üzücü ve haksızlık.

Haklısın çirkin olan şey gözlerinin içine bakıp güven bana demesi..
Neyine güveneyim bana yalan söylerken yüzün bile kızarmıyor dimi.. :KK43:

ben de diyodum erkekler kadınları nasıl kandırıyolar
hani aldatma meselelerinde falan nasıl ikna ediyolar
gayet ederler yani gözümün içine bakıp yapmadım falan der çok da iyi yuttururlar

öff çok kötü kokuyosun vs diyodum
ya da avm ye gidiyoruz 2 saat dayanamıyo ben bi çıkayım terasa falan diye kaçıyodu ben de biraz somurtuyordum
ya da dışarıya yemeğe gidiyoruz 15 dk da yiyip yerinde duramıyodu içemiyo diye bunlara surat yaptığım doğrudur

baskı bu ise evet yaptım çünkü hep güzel zamanlarımızın içine ediyordu

baskı denmesede rahatsızlığını dile getirmişsin sürekli o da bırakması gerektiğini düşünüp denemiş ama bunu sen istediğin için yapmış kendi bırakmak istediği buna hazır olduğu için değil ..

ben de diyodum erkekler kadınları nasıl kandırıyolar
hani aldatma meselelerinde falan nasıl ikna ediyolar
gayet ederler yani gözümün içine bakıp yapmadım falan der çok da iyi yuttururlar

Bazı adamlar çok kurnaz, kadınlar çok iyi niyetli.
Ben nasıl kandım yıllarca..
Belki hala kanıyorum :S Allah korusun.

karışmamalısınız diyenlere anlam veremiyorum.

sigara dediğin şey pislik. ben sigara içmiyorum içen biriyle de bir hayat paylaşamam.

neden ben sigara içen birinin gelecek bir çok sağlık problemini çekmeyi önceden kabul edeyim. neden bu riskleri alayım? akciğer kanseri ve bilimum kanser, öksürük, gece horlaması, sık hastalık geçirme, pis koku, dişlerin lekeleri çürümeleri vs vs.

bunları bile bile katlanmak zorunda mıyız? değiliz.

eski sevgilimle bu konuda çok çabalamıştım, bi dönem bırakmıştı ya da bana yalan söyledi bilmiyorum.

bundan sonra sigara içen biriyle birlikte olmama kararı aldım ben kendi adıma. aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

size de sigarasız bir hayat diliyorum, çocuk gibi adamla uğraşmak zorunda kalmanız çok üzücü ve haksızlık.

bazen tek bu sebepten keşke daha sevgili olurken bırakıcam sözüne inanmayıp ilişkiye başlamasaydım diyorum

kesnlikle doğru bir tercih yapmışssınız

baskı denmesede rahatsızlığını dile getirmişsin sürekli o da bırakması gerektiğini düşünüp denemiş ama bunu sen istediğin için yapmış kendi bırakmak istediği buna hazır olduğu için değil ..
asla hazır olmaz çünkü sigarayı seviyor :)
benden bile çol seviyor hatta bence
en eski dostu(!) sonuçta

Merhaba arkadaslar,
Esim ortaokuldan beri sigara iciyor. Yani 18-19 senedir iciyodur herhalde
Eskiden cok içiyordu. Ilk gorusmeye basladigimizdan beri birakmasi yonunde baski da yaptim teşvik de ettim. (Karisma demeyin esime karismasam her turlu kötü aliskanligi vardi.)

12 senede 12 defa birakmaya calismistir
2 kere birer sene birakti sonra yine basladi
6 aydir yine icmiyordu ilac destegiyle birakmisti

Hatta canim sigara istiyor diyip playstation istedi oyalanacak biseyim olsun beni motive etsin sigarayi unuttursun dedi gittik aldik cocuga hediye alir gibi :)

Neyse 1 hafta önce isten geldim evde bi tabak icinde kül buldum
Esime sordum ve gozlerimin icine bakarak (!) endiselenecek bisey olmadigini, bi arkadasindan puro aldigini bi kere çektiğini sonra da pisman olup attigini söyledi
Sakin endiselenme bana guven dedi

Hadi bunu yedik, guvenmek de istedim acikcasi.

O gunden sonra aksam yemekten sonra ben spora gidiyorum diye kacip 15 dk sonra falan geliyor
Bence sigara icmeye iniyor. Geldiginde sakiz cigniyor oluyor.

Haftasonu da benim bogazim agriyo ilac almaya nöbetçi eczaneye gidiyorum dedi
Eli boş geldi

Bir de eskisi gibi öksürmeye basladi
evde de dolaplarin icine saklanmis cakmaklar buluyorum.

yani esim gene 737386474. Kere baslamis sigaraya belli

Esimin bu kadar kolay yalan söylemesi cok üzücü...
Aklıma belki de baska seylerde de yalan soyluyordur diye dusunceler geliyor.

Esime simdi sen sigaraya mi başladın bana neden yalan soyledin desem yüzgöz olup evde ve aleni sekilde icmesine de yol acicam. Hem de bu filmi daha önce görmüştüm yani . Küsücem sonra o birakicam diycek vs vs. Ayni seyleri daha once de yasadim

Napiyim ben ya salaga mi yatayim? Bilmiyor gibi mi yapayim?
Dunden beri neyin var diyor. Yalan soyledigi icin uzgunum ve hayal kirikligina ugradim.

Nasil boyle kolay yalan söylüyor bana ya
Bu kadar baskıya yalan da söyler gizli gizli de yapar. Rahat bırak kimseye zorla birşey yaptiramazsin

Back
X