Esimin yalan soylemesi

çok kötü
sigara içmesi evet çok kötü ama size yalan söylemesi daha kötü
yalan söyleyip geçmemiş ki…
bir de gözlerinizin içine bakıp "bana inan, bana güven" demiş
insan beni kim bilir başka nelerde kandırıyor diye durur düşünür kendini yer :S

Her zaman sunu savunurum boyle ufak mevzularda baski, yasaklar koyulmasi yalana sürüklüyor. Esime sınırını bildiği surece ne para konusunda ne arkadaslariyla çıkması konusunda yasaklar koymuyorum. Sonradan ogrensem daha mi iyi. Esiniz muhtemelen su düşüncede simdi soylesem huzurumuz kacacak kusecek edecek evde rahat edemeyecegim iyisi mi soylemeyeyim. Doğru mu degil ama siz suruklediniz buna.

ben bilmiyor gibi yapıcam
sanırım en iyisi bu

şimdi hem playstation bağımlılığı oldu hem sigara :) birdi 2 oldu.
çok iyi oldu çok da güzel oldu

çok kötü
sigara içmesi evet çok kötü ama size yalan söylemesi daha kötü
yalan söyleyip geçmemiş ki…
bir de gözlerinizin içine bakıp "bana inan, bana güven" demiş
insan beni kim bilir başka nelerde kandırıyor diye durur düşünür kendini yer :S
bana inanmıyo musun bi sorun yok diyosam yok gerçekten falan dedi

bazen tek bu sebepten keşke daha sevgili olurken bırakıcam sözüne inanmayıp ilişkiye başlamasaydım diyorum

kesnlikle doğru bir tercih yapmışssınız

ben anlıyorum sizi.

zorunluya giderken daha içimde bi huzursuzluk vardı orda başlar diyordum, adam daha giderken çantasına bişey koyacaktım paket buldum, onu aldım içmesin diye.

3 ay sonra ayrıldık o paket çantamda kalmış, nefret ederim sigaradan ama bi tane ben bile içtim sinirden stresten. sonra sinir oldum kalan paketi geçen gün parçaladım attım tekrar içesim gelince.

yani diyeceğim şu, bunlar insanı da bozuyor, siz ona bıraktıracağınıza size başlatmaya gidebilir bu durum, dikkat edin.

Her zaman sunu savunurum boyle ufak mevzularda baski, yasaklar koyulmasi yalana sürüklüyor. Esime sınırını bildiği surece ne para konusunda ne arkadaslariyla çıkması konusunda yasaklar koymuyorum. Sonradan ogrensem daha mi iyi.

o konularda ben de bişey demiyorum
iftar var der gitsene derim
12 ye kadar kalır bişey demem
eğlensin derim

bu konuda anlaşamıyoruz

ben anlıyorum sizi.

zorunluya giderken daha içimde bi huzursuzluk vardı orda başlar diyordum, adam daha giderken çantasına bişey koyacaktım paket buldum, onu aldım içmesin diye.

3 ay sonra ayrıldık o paket çantamda kalmış, nefret ederim sigaradan ama bi tane ben bile içtim sinirden stresten. sonra sinir oldum kalan paketi geçen gün parçaladım attım tekrar içesim gelince.

yani diyeceğim şu, bunlar insanı da bozuyor, siz ona bıraktıracağınıza size başlatmaya gidebilir bu durum, dikkat edin.

ben de içeyim bari dedim
hani o zaman rahatsız olmam diye bunu bile göze aldım
çok kötü bozuşuruz asla içmiyceksin diyor
zaten hayatta bi tane bile içmedim, ondan anlamıyorum sanıırm

o konularda ben de bişey demiyorum
iftar var der gitsene derim
12 ye kadar kalır bişey demem
eğlensin derim

bu konuda anlaşamıyoruz
Iste anlasamadiginiz her ne konuysa sikmamak lazim. Tabii ki sinirlarini bildigi surece. Esim de ortaokuldan beri içiyor birakirim evlenince demişti tabii ki inanmadim ve bunu kabullenerek evlendim. Birkaç kere actim konuyu tartismaya basladik. Bana ne diyorum artik napim. Her icen de bilincli sigara konusunda. Ben niye kendimi hirpaliycam ki..

Iste anlasamadiginiz her ne konuysa sikmamak lazim. Tabii ki sinirlarini bildigi surece. Esim de ortaokuldan beri içiyor birakirim evlenince demişti tabii ki inanmadim ve bunu kabullenerek evlendim. Birkaç kere actim konuyu tartismaya basladik. Bana ne diyorum artik napim. Her icen de bilincli sigara konusunda. Ben niye kendimi hirpaliycam ki..

gözümden uzakta ne yaparsa yapsın
bi ara gemi azıya alıp evin içide fos fos içiyordu, koltuğa kül düşürmüş yeni almıştık daha 1 ay olmamıştı delik oldu
ben onun pis dumanını soluyamıycam
o kadara da müsaade edemem :(

dışarıda içip içip gelsin madem

bana inanmıyo musun bi sorun yok diyosam yok gerçekten falan dedi
şimdi sorsanız
"bana yalan söylediğini biliyorum, başka ne yalanın var?" deseniz

yine gözlerinizin içine bakarak "ben sana başka yalan söylemedim, bana güven" diyecek

nasıl inanacaksınız?
gerçekten çok kötü. güven kırıcı

ama bakın yorumlar ne kadar ılımlı
"başka bir illet bu" demişler
belki de biz bağımlı olmadığımız için anlayamıyoruz
belki de gerçekten söylediği tek yalan odur

şimdi sorsanız
"bana yalan söylediğini biliyorum, başka ne yalanın var?" deseniz

yine gözlerinizin içine bakarak "ben sana başka yalan söylemedim, bana güven" diyecek

nasıl inanacaksınız?
gerçekten çok kötü. güven kırıcı

ama bakın yorumlar ne kadar ılımlı
"başka bir illet bu" demişler
belki de biz bağımlı olmadığımız için anlayamıyoruz
belki de gerçekten söylediği tek yalan odur

başka yalanı da varsa çıkar herhalde

kredi kartını ya da harcamasını kontrol etmem (mail olarak bana gelmesine rağmen)
hattı benim üstüme ama kimle konuşmuş diye açıp bakmıyorum
sonra da her şeyime karışıyorsun diye tepki alıyorum
halbuki hiçbir şeyine müdahale etmiyorum

mesela benim telim çalar yanında konuşmuş olsam bile kapatınca özetlerim x aramış bunu diyo diye
o bana hiçbir açıklama yapmaz
eskiden sorardım annen mi aradı ne dedi falan diye artık onu da sormuyorum

ama kendini kontrol altında tuttuğumu sanıyo galiba

peki evde içerse ne yapayım?
daha önce içerken izmaritleri külleri balkona atıp bırakıyordu öylece
temizlemiyor da

ya da dişlerini fırçalamadan öpüşmek istiyor leş gibi kokarken sarılmak istiyor, elini tuttuğumda benim elim de kokuyor
bunlara deliriyorum
şu son 6 aydır mis gibi kokuyordu köh köh öksürmüyordu

başladı gene çilem
tiryaki olmadığınızdan anlayamıyorsunuz
şart koşun balkonda içsin madem izmaritlerini de atsın

sigara tiryakisiyim eşim de ay içme şöyle böyle dese zıttıma gider

hem sevgili iken de baskı ile bıraktırmaya çalışmışsınız anladığım kadarıyla kendisi hiçbir zaman istememiş

tiryaki olmadığınızdan anlayamıyorsunuz
şart koşun balkonda içsin madem izmaritlerini de atsın

sigara tiryakisiyim eşim de ay içme şöyle böyle dese zıttıma gider

hem sevgili iken de baskı ile bıraktırmaya çalışmışsınız anladığım kadarıyla kendisi hiçbir zaman istememiş

evet sevgili olmaya karar verdik ama sen sigara kullanıyosun ben nefret ederim dedim
artık sen varsın, bu yüzden bırakıcam dedi 16 yaşındaydım inandım
10 senede fark ettim inanmamam gerektiğini

işte temizlemez ki
evdeki çay kahve kupalarını alıp götürüyo balkona içine su doldurup izmaritleri oraya atıyodu
bardakları hep attım her birinin içinde 40-50 tane vardı

evet sevgili olmaya karar verdik ama sen sigara kullanıyosun ben nefret ederim dedim
artık sen varsın, bu yüzden bırakıcam dedi 16 yaşındaydım inandım
10 senede fark ettim inanmamam gerektiğini

işte temizlemez ki
evdeki çay kahve kupalarını alıp götürüyo balkona içine su doldurup izmaritleri oraya atıyodu
bardakları hep attım her birinin içinde 40-50 tane vardı
ohaaaaa o zaman pardon
tiryaki olmak ayrı hijyen olmak ayrı
sigarasına karışamazsınız belki ama böyle pislikleri de kaldırmak zorunda değilsiniz

bir daha yaparsa resim çekeceğinizi herkese göstereceğinizi söyleyin

Back
X