Eşimin yalanı ve kumar bağımlılığı

Lesamina

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2022
98
21
18
27
Herkese merhaba eşim kumar bağımlısı ve ne yaptıysam vazgeçmiyor ve çok yalancı ailesi toplandı konusldu borçların bir kısmı ödendi hala yüklü bir miktar borç ödüyoruz iki tane küçük kızım var boşanmak istiyorum ama hiç bir maddi desteğim yok ailemin yanına gitsem babam çok agresif bir insan ne yapacağımı bilmiyorum ne olur bana bir akıl verin psikolojik olarak çökmüş bir durumdayım

Evet malesef bu tür bağımlılıkları beyin yönetiyor.Eminim ki çok isteyerek yapmıyor eşiniz,tedaviye sıcak bakıyor mu?Keşke bir çözüm yolu olsa ama çok zor bir bağımlılık bu.
Bende isteyerek yaptığını düşünmüyorum inanın normalde iyi bir eş ama bu nasıl bir illetki onu yalancı ve sahtekar bir insan yaptı keşke tedavi işe yarasa zorlada olsa görürsem ama herkes bunun tedavi ile bile düzelmeyecegini söylüyor ben hiç kumardan kurtulan duymadım duyan varsa umut olsun banada bende çocuklarımı babasız büyütmek zorunda kalmayim

Yaşadıklarınız cok üzücü, içinde bulunduğunuz durum da çok zor. Çocuklarınız biraz daha büyük olsa hemen boşanın derim ama çok küçükler. Eşiniz ne işle meşgul bilmiyorum ama yasal olarak maaşın hepsini kesemezler. Naaşını size teslim etmesini isteyin tüm ödemeler ve ev idaresinj siz ele alın. Bu sırada da para biriktirin az çok demeden altın yapın. Iki-iki buçuk sene bu şekilde kendinizi zorlasanaiz hem para birikir hem de iki çocuk da anaokulu normal okul yaşına gelir. Sizde o adamdan kurtulursunuz. Tabii bu söylediğim kumar ve borç dışında bir sıkıntı yoksa geçerli. Iki cocuk bu kadar küçükken maddi gelir olmadan aileniz kesin ve net sekilde yanınızda olmadan boşanmk da kumar gibi geldi bana. Babanızın agresif olduğunu yazmissiniz yağmurdan kaçarken doluya tutulmanizdan korktum açıkçası. Çünkü iki bebekle aile evine sığınmak çok zor. Ailenizin maddi manevi yanınızda olması ve anlayışlı sakin insanlar olması gerekir rahat olmanız için. Mesleğiniz var mi egitim durumunuz ne bilmiyorum. Kendinizi geliştirmeye çalışın iyi bir is bulabilmek icin. Bu evlilik şimdi olmasa bile elbette bitecek ve çocuklarınıza sizin bakmaniz gerekecek. Ama şimdilik şiddet, kötü muamele ve ekonomik olarak baskı görmüyorsanız biraz çocukların büyümesini bekleyin. Uzulmemek elde değil ama kendinize hakim olun. 2 tane bebeğiniz var size muhtaclar. Hiçbir sey dusunmeden onlarla ilgilenmeye verin kendinizi onlari üzmeyin. Bu günler bir şekilde geçer hayatınız yoluna girer. Ama yavrulardan çalınan zamanın telafisi yok.

Kumar bağımlılıktır.
Vazgeçenini görmedim.
Ayrılmaktan başla çareniz yok gibi gözüküyor.
Söylemesi kolay biliyorum ama böylesi daha mı iyi ilerde daha büyük borçlar açacaktır.
keşke vazgeçse çocukları için sizin için ama zor.

Çok üzüldüm.Allah yardımcınız olsun
Keşke eşiniz tedavi olsa, bıraksa buna inansak..durumunuz çok zor..ins buradaki herkesin iyi niyeti ve duaları ,çocuklarınız ile feraha erersiniz

Tedaviyle başaracağını düşünüyorsanız eğer bunu düşünerek zaman kaybetmeyin hiç. Ne düzelir ne de bırakır. Burda bilenler bilir ailemde kumar bağımlıları çok. 7 ced sülale kumardan geliyor. Halada devam ediyorlar.

Artık buralara sırf bu kumar konularını görmemek, okumamak için girmediğimi hissettim. Gece gece yine yakalandım. 3 ay önce yıllardır kumar bağımlısı arkadaşım kendini asarak intihar etti. Ekonomik olarak ne kadar iyi olursanız olun birikiyor her şey. Tek yapacağınız şey boşanmak olmalı üzgünüm.

Bakın arkadaşlar kumar bağımlısı olan insanlar asla bırakmaz. Hiçbir şey uğruna bırakmazlarrrr!!!

Sanırım şöyle bir psikoloji ;
Başta kazanmak için oynuyorlar, sonra da kaybettiklerini kurtarmak için.

Gerçekçi bir yorum yapmak gerekirse, 800 bin TL çok ciddi bir para. Siz çalışmıyorsunuz, iki de çocuk var. Eşinizin maaşı ile hem geçim, hem çocukların bakımı hemde bu borç ödenmeye çalışılsa, yıllar alır. Bu ödeme mal varlığı gibi bir şeye yapılmadığı için zaman içinde insanı çok bunaltır. Psikolojiyi bozar.
Eşiniz bu yüzden yeniden kumara yönelir.

Çok zor bir durum. Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin.

Asla kabul etmiyor daha bir hafta önce eşyalarımi topladım kapıyı kitledi sonra tehtit etti kendimide öldürürüm senide diye annesine anlattım durumu dediği tek şey boşanma çocuklar var ben konuşurum
Tabi öyle der, bela şimdi sizin başınızda boşanırsanız onlara kalacak. Para toplayıp kumar borcu ödeyeceklerine çoluğun çocuğun masrafı huzuru sağlığı için size verselerdi ya. Boşan kızım biz sana maddi manevi destek oluruz, çocuklar için yardım ederiz diyeceğine, boşanma çekilecek derdin varmış çek bize ne diyor herkes.

Gerçekten öyle en çok zoruma gidence kendiniz sevdiniz istediniz demesi ne kadar ağır bir söz ben sevdim diye bunları hak görüyor bana Rabbime havale ediyorum hepsini ben

Kısmen oyle oynayıp kazanıyor sonra kaybedıyor ,sonra kaybettıklerını kazanmak ıstıyor sonrası en kotusu..Heyecana bagımlı oluyor..Patolojık kumar bagımlılıgı gelısıyor.Hıc bır sekılde vazgecmezler

Babam eden kesinlikle fayda yok annem kendi halinde bakmaya çalışır ama babam çok agresif ağzı küfür dolu bir insan onun evine de sigamam ki
Ya sen boşanmamak için bahane bulmuşsun o zaman kocanı cek. Çalış annen baksın ıdare edin biraz aldığın maaşı babana anana ver o zaman susarlar

Öldü mü babası boşanınca yine görür cocukların arkasına sığınmayın siz zannediyorsunuz ki iyi olacak bosanmayınca cocuklar babayı görecekler ama üzgünüm daha da kötü olacak siz kafayı yiyeceksiniz ayrıca cocuklar babadan görüp de kumar batağına onlar da sürükleneblirler eşinizle kavga huzursuzluk çocuklarınıza da mutluluk veremeSınız değerdin basınızdan ya çalışın maaşı anne babanıza verin bısey dıyemezler

Bence öncelikle ayaklarıniz üzerinde durun bir iş bulup calisin
Sonrada bosarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…