Eşimin yalanlarından yoruldum nasıl davranmalıyım

emosemos33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
140
1
96
İçel Mersin
slmlar herkese 5senelik bi evliligim var 4yaşında bir kızım ve 3aylık bir kız bebegim var özetle elşimle evlendigimiz ilk yıl çok sorun yaşadım eski kız arkadaşı(oda evliydi)aldatıldım ögrendim çıldırdım yalanların inkarların ardı arkası kesilmedi 2.sene bu travmayı atlatmakla geçti ki o dönem ilk kızıma hamileydim kayınvalide ile beraberdim hapis hayatım vardı vss vss eşime herşeyini eksizsiz yapmaya çalıştım hep bakımımdan ev hanımlıgıma sölicek tek kelime bulamaz eşimde dahil tüm arkadaşları parmakla gösterirler hem görüntü hem de hanımlıgıma gel geleim eşime bi türlü yaranamıyorum her yolu denedim iyilikle kötülükle hanımlıkla çirkeflikle boşanmakla vs sorun şu ki güvensizlik onca yaşadıgım şeyden sonra özür mahiyetinde ilk olarak evi degişmek istedim degişti şuan özgür bagımsız bi hayat verdi bana ama bunun mükafatı olarakta kendini her fırsatta arkadaşlarıyla dışarı atar sordugumda kahvedeyiz bilardodayız ..zaten eskiden gelen mevcut bi güvensizligim var ona karşı attıgı her adımda hep acaba var ama nerdeyse paranoyak oldum her her şüphede karşıma bişeyle çıktı küçük önemsiz bile olsa çıg gibi geldi hep gözüme son olarak geçen yine kahveye gitcez die çıktı evden arıorum oyundayız vs inanmadım bagırdı vs güven artık yalan borcummu var die dün gittigimiz bi arkadaşta arkadaşı agzından kaçırdı megersem taa pozantıya yemege gitmişler bunda ne var demeyin çünki milyon kere kahveye die çıktı belkide dogru ölüordu ama yalancının evi yanmış kimse inanmamış hesabı yine bir yıgın şüphe oluştu kafamda üstelik döndü arkadaşına dediki çok afedersiniz bi halt yedin madem ne die açık veriosun ya o haltı yeme yada adam gibi sürüdr yalanını ikinci şoku yaşadım tek kelime etmedim şimdi akşam saglam bi konuşma yapmak istiyorum ama laf cambazlıgını iyi yapar en basit savunmasıda neyin eksik karıya kıza gitsem dahamı iyi vs vs dicek biliorum yoruldum artık ne demeliyim kendimi nasıl tarif edeyim suçunu nasıl kabul ettireyim bilmiorumyardımcı olurmusunuz artık ona kelime bulamıorum aynı şeler aynı cümlelerden ben bile sölemekten sıkıldım o duymaktan usanmadı bişey sölermisiniz ne yapmalıyım özet diorum ama yine uzatıorum özetle kendisini evi beni çocuklarının eksigini dört dörtlük yapar bunların karşılıgındada her şeyi hak görüyor kendine benide sıkan kıskanan biri zaten diildir ama tabi iki çocukla ne kadar sosyalitem olabilir siz düşünün off karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdirr...

Konuşmanız bir işe yarayacak mı sizce?
Muhtemelen inkar edecek. O zaman ne olacak
Ya da kabul etse. Çıkıp gidebilecek misiniz
Eğer bunu yapamayacaksanız bir adım atmayın.

allah kolaylık versin arkadaşım. eşine güvenememek zaten insanı çok yıpratır seni anlıyorum. haklısın eşin birazda sizinle ilgilense yada en azından şüpelenmeyeceğin şeyler yapsa keşke.biraz daha sabır çocukların için aldatıyorsa nasılsa ortaya çıkar ilgisiz oluşuda inşallah düzelir.

güven yok ama çocuklar var anlamıyorum madem güvenmiyorsunuz neden ikinci çocuğu yaptınız

haklısınız ama isteyerek olmadı ikinci buna keza boşanma gibi bi lüxüm yok(eşime yansıtmıyorum tabi) tek sorunum yalan söyleyebiliyor olması ve onca agır şeyleri çözümledim sadece bu konuda yardıma ihtiyacım var bunuda bi şekilde çözümlemek istiyorum

Eğer boşanamayacaksanız, hiç dillendirmeyin. Çünkü hereye rağmen bu evliliği devam ettirecekseniz, eşinizin size hiç saygısı kalmayacaktır. Daha rahat ve daha özgür, sizden hiç çekinmeden yapmaya devam edecektir.
O evden çıkmaya hazır olduğunuz zaman yapın konuşmanızı.

eşine yaranmaya çalıştığın için eşine yaranamıyorusun canım, pek kocalar ilgilenmez öyle karısı parmakla gösterilcek ev hanımıymış falan

bu şekilde didindikçe alacağın mükafat, karıya kıza mı gidiyorum
:37::37:

birden eşinin tabiriyle karıya kıza gitmeyen, evinin, karısının tüm maddi ihtiyaçlarını tam karşılayan, mükemmel eş!!! olur sana

Son düzenleme:
yalanı alışkanlık haline getirmiş biri bu huyundan vazgeçer mi zor bence
yine de yılmadan konuşun yalanı sevmediğinizi hiçbir konuda yalan duymak istemediğinizi söyleyin
diğer bir tavsiyem de madem evliliğinizi sürdereceksiniz eşim aldatır mı aldatmaz mı şüphelerini kafanızdan atın
onu fazla bunaltmayın bu da ters teper çünkü:31:bu şüpheler ancak sizi yıpratır

peki nasıl affettin eşini, affettin aranız düzeldi ki 2. ye karar vermiş olmalısın

Son düzenleme:
Üstüne düştükçe,sıkıştırdıkça sokağa atacaktır kendini.Rahat olun üstüne gitmeyin,evde huzuru olsun,dırdır etmeyin (onların tabiriyle).Eninde sonunda sıkılcaktır dışardan evine döncektir.Konuşmayın da bende kesin daha da yalan duycaksınız.

peki nasıl affettin eşini, affettin aranız düzeldi ki 2. ye karar vermiş olmalısın

2sene boyunca istedigim her şeye okledi özürler hiç bitmedi sürekli üstüme titredi kızımın üstüne de öle çocuklarına çok baglı olması en sevdigim huyu çene yapan biri diilim bu baglamda hiç şikayeti olmadı sadece gittigim bi kahve var der onada her halukarda giderim ihtiyacım var çünki der eşim yaklaşık 300tl civarı kredi çevirio haliyle zorlanıo ama yetirio bu baglamda tek derdim parasal senden yana bi sıkıntım yok der gel gelelim ufak tefek şelerde bile yalanına rastlamam hep geçmişe götürüo beni sorun bu onuda yapmasın istiorum olay bu

Güven duyabilmek ve onun sadakatinden emin olabilmek için evlendiğiniz adamın huyunu değiştirmeniz lazım. Bir kere aldatmış ve affetmişsiniz. Çok pişman olsaydı ve yalanlarını sürdürmeseydi belki güven ortamı oluşturabilirdi. Ama eşinizin bu huyunu bırakacağını hiç sanmıyorum. Adamda zerre pişmanlık ve kendini değiştirmek için attığı adımlar yoksa siz de fazla bir şey beklemeyin.

Kendinize bir iş bulun. Biraz kendi ayaklarınızın üstünde durursanız eşiniz sizi kaybetme korkusuyla belki kendini değiştirebilir. Diğer türlü, "ne yapsam bu kapıya muhtaç. ne yapsam affeder. affetmezse kendi kaybeder." zihniyetini sürdürmeye devam eder.

2sene boyunca istedigim her şeye okledi özürler hiç bitmedi sürekli üstüme titredi kızımın üstüne de öle çocuklarına çok baglı olması en sevdigim huyu çene yapan biri diilim bu baglamda hiç şikayeti olmadı sadece gittigim bi kahve var der onada her halukarda giderim ihtiyacım var çünki der eşim yaklaşık 300tl civarı kredi çevirio haliyle zorlanıo ama yetirio bu baglamda tek derdim parasal senden yana bi sıkıntım yok der gel gelelim ufak tefek şelerde bile yalanına rastlamam hep geçmişe götürüo beni sorun bu onuda yapmasın istiorum olay bu

sanırım sen onu gerçekten affetmedin, affetseydin arkana bakmazdın, yanlış anlama seni yargılamak için yazmadım sonuçta böyle bişeyi affetmek kolay olmasa gerek...
sanırım senin derdin seni yanlız bırakması, biri bebek biri küçük çocuk tüm gün evde hiç kolay değil, akşamdan akşama bi tatlı muhabbet aradığını düşünüyorum, haklı olarak.. onuda bulamayınca kurmaya başlıyosun diye tahmin ediyorum
ama eşin sana ayırması gereken kısacık vakti arkadaşlarıyla kahvede yemekte harcıyor, arkadaşları bekarlıktan arkadaşlarıysa bi de bekarlarsa işin iyice zor

sanırım kendi ihtiyaçlarını düşünmekten senin manevi ihtiyaçlarına sıra gelmiyo

Son düzenleme:
sanırım sen onu gerçekten affetmedin, affetseydin arkana bakmazdın, yanlış anlama seni yargılamak için yazmadım sonuçta böyle bişeyi affetmek kolay olmasa gerek...
sanırım senin derdin seni yanlız bırakması, biri bebek biri küçük çocuk tüm gün evde hiç kolay değil, akşamdan akşama bi tatlı muhabbet aradığını düşünüyorum, haklı olarak.. onuda bulamayınca kurmaya başlıyosun diye tahmin ediyorum
ama eşin sana ayırması gereken kısacık vakti arkadaşlarıyla kahvede yemekte harcıyor, arkadaşları bekarlıktan arkadaşlarıysa bi de bekarlarsa işin iyice zor

sanırım kendi ihtiyaçlarını düşünmekten senin manevi ihtiyaçlarına sıra gelmiyo
kesinlikle okadar dogru tarif etmişsinkiiiiii evt dilde affettim ama gönülden hiç olmicak bişe bu

yalan söyleyen kişi bir arkadaşınız bir komşunuz değil ki kapıyı kapatıp görüşmeyi dilediğiniz ölçüde yapın.yalan söyleyen hayatınızı teslim ettiğiniz aynı yolda yürüdünüz eşiniz yani insanın hiç düşünmeden güveneceği en önemli kişi.fakat karşınızdaki kişiden yalan duymaya hep hazırlıklı olmaya başlamışsanız ilişkinin temeli yara almış demektir işte bu girdaba girilmişse kavgalar hiç eksilmez inanmadığınız kişiye zamanla saygınız da kalmaz evlilik ne yazık ki yıpranmış yaşlanmış bir şekilde yürütülmeye çalışılır çünkü yeni bir yaşam kuracak ve iki çocukla bu yaşama karşı mücadele vermek zordur.sizi anlıyorum kısaca bence ya yalanlarını düşünmeden yaşayın onunla yada hergün kavga edin bir onu değiştiririm umuduyla ama değiştiremezsiniz .siz değişirsiniz daha da huzursuz bir ruhla...allah yardımcınız olsun size eve çocuklarınıza...

Back
X