Eşimin yaptığı terbiyesizlik

Eşimle normal otururken bir laf açıldı bana dedi ki sende hiç sosyal değilsin bak x kardeşin ne kadar sosyal.Bende dedim senin yüzünden çünkü sürekli evdesin gelene gidene laf ediyorsun nasıl sosyal olayım.X kardeşimin kocası geleni gideni seviyor dedim. X kardeşimle aynı şehirdeydik 1 yıl önceye kadar.Bekar dayım var daha önce sürekli gelirdi bu x kardeşime .Ben şimdi dayıma yakın yere geldim kardeşim başka şehre taşındı.Dayın hiç gelmiyor bak çağırmıyorsun dedi.Dedim ben çağırıyorum ama gelmiyor. O da senin yüzünden dedim .Çünkü bu x kardeşimin kocası burdan taşınırken annesi ,kardeşi kendi geldi evi toplamaya .Kardeşimin bebeği vardı o annemgilde kaldı.Kamyon bir gün sonra geldi .Ama eşim pandemi var diye misafir olarak istemedi onları.Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyordu düşünün. Başka birinde kaldılar.Ve x kardeşimin eşiyle küstüler .Kendi suçlu olduğu halde onu suçluyor hep ben ona mesaj attım yeni işin yerin hayırlı olsun diye .O cevap vermiyor diyor.E sen haksızsın dedim ben olsam bende yüzüne bakmam dedim. Ve bana dediği laf git o senin kocan olsun .O seni s...ksin dedi .Kan beynime sıçradı.Artık bu adamın bu terbiyesizliklerine dayanamıyorum.Evde iki düşman gibiyiz şu anda. Bir günümüz iyiyse bir günümüz kötü Hep bana laf sokma derdinde .Ben de ona benzedim artık.Eskiden yaptıklarını sürekli açıyorum unutamıyorum .Tamam hataydı diyor. Ama unutamıyorum.Çok basit nedenlerden çıkardığı kavgaları falan.Kötü bir şey yapıyorsa daha sonra iyilik yapıp onu telafi edeceğini sanıyor.Ama unutulmuyor.Büyük oğlum 10 yaşında .Anne siz ayrılarsınız ben ölürüm diyor.Çok üzülüyor ağlayıp duruyor.Gerçekten insan çocuklar için dayanıyor yoksa yüzüne bakılacak insan değil.İçimi dökmek istedim.sayfa 6 da uzun bir yazım var.
İğrenç bir herifle evlisin. Midem bulandı resmen
 
Çok ağır konuşmuş eşiniz mutlaka haddini, sınırını bildirmelisiniz.
Kesinlikle devam edecekseniz de eşinizde sizde psikolojik olarak tedavi olun.
Burnunu iyice sürtün ama bu sözleri hiç bir zaman unutamayacaksınız bunu da bilin.

Eğer evliliğinize bir şans vermeyi düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka psikolojik destek alıp tedavi olun.
 
Çok ağır laf, hazmedilecek gibi değil.
Boşanmayacaksanız siz de terapi alın, hafızanızı falan sildirin, o denli zor.
 
Bu tarz forumlarda kadınların yaşadığı çevre, eğitim seviyesi, büyütülme şeklinin sorunlu bir evliliği bitirme cesaretine etkisi olduğunu yazdım ve savundum.
Ama sizin yazdıklarınız acaba bu üyeyi nasıl anlayabilirim, empati kurabilirim diye düşündürdü ama tek neden bulamadım.

İş ve ev farklı diye savunmuşsunuz ya hep. Sınavda ortak soruları çözen bir çok kişi aynı bölümü okuyup aynı mesleğe sahip olabilir. Ama idealleri, bakış açısı, donanımları ile hakkıyla yapanlar çoğunluktan ayrılırlar. Böyle bir lafı sindirebilen bir kadının çocuklara hayatta idealist olmayı, çabayı, yerinde saymayıp yükselmeyi öğretebileceğine zerre inancım yok. Eşinizin de hakkaniyet, adalet, terbiye anlamında en ufak bir katkısı olmayacaktır öğrencilerine. Sanırım ilk defa bir forumda bu kadar ağır yazdım.

Okula başlayan çocuğunuzu sırf eşinizle bir arada olmamak için babayla yalnız bırakıp, memlekette kaldığınız forumunuzda da hak verecek en ufak bir detay bulamamıştım. Bu kadar hakaret işiten bir çocuğu sırf sıkıntıya gelmemek için yalnız ve korumasız bırakan sizin şimdi sırf üzülmesin diye boşanamıyorum demeniz de zerre inandırıcı değil.

Öğretmen olacak kadar eğitim almış 35 yaşında bir kadının böyle bir lafı sindirebilmesini,
verebileceği tek cezanın bir kaç gün konuşmamak olmasını,
bu şekilde adamın tüm karakterini değiştirip mükemmel koca kıvamına getirebileceğine inanmasına aklım almıyor.

İnsanın ağzından kaçanlar bilinçaltında yatanlardır bunu da belirtmek isterim.
 
X