eşimin yazışmalarını okuyun!!!

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
merhaba ben yakın zamanda yine konu acmıstım esimle sorunlarımız wardı. esimin anneme, aileme karsı olan tutumuyla ilgili. gecen gün barısmıstık ama sorunlarımızı konusmadan, halletmeden. zaten konusmadan benim içiimde bu sorunların bitecegine inancm yoktu uzatmamak için konustum sadece. 2 gündür iyiydik. taaki ben eşimin kız kuzeni war onunla olan konusmalarını facede tesadüfen okuyunca... bir de siz okuyun bakalım ne düşünceksiniz...
bu arada ailemle aynı sehirde oturmuyoruz. esimin kuzeni benim ailemle aynı sehirde yasıyor. kuzeniylee benim yakın bi arkadasım ortak arkadasımız. we o ortak arkadasın haftasonu düğünü wardı. ben düğüne gidememiştim ama annem we kız kardesim gitmişlerdi.buyrun okuyun :

eşim:kız düğün nasıldı?
kuzeni:güzeldii..oynadık eğlendik
eşim:benim kaynanayı gördün mü :)
kuzeni:resmini gördüm sadece baldızla ikisini. takıda çekiyolar ya.bizim fotoları alırken gördm
eşim:iyi olmuş görmediğin :)
kuzeni:sen yeterince görmüşsün :)
eşim:evet
kuzeni:gerek yok dimi benim görmeme :)
eşim:tabi tabi :)
kuzeni:biz ..... ekibi olarak masamız ayrıydı kimseyi görmedik oyüzden
eşim:inş uzun süre bende görmem:)
kuzeni:inşallah ozmn Allah gönlüne göre versin:)

işte bayanlar ben bunlaru okuyunca beynimden wurulmus gibi oldum. zaten ne hissetgini biliyordum ama bir de gözlerimle de görüp okuyunca kesin emin oldum artık. annemle ilgili düşüncelerine mi üzüleyim,;aile sorunlarımızı ifşa eder gibi, cok da asırı samimi olmadıgı bi kuzeniyle annemi cekiştirir gibi arkasından konustugma mı üzüleyüm bilemedim. cok kötü oldum bunları okuyunca. ama bu konuyu konusmakta kararlıyım da faceden okudugum bu özel iletiyi ona söleyip sölememkte kararsızım . ne düşünecegimi bilemiyorum artık.. lütfen paylasımlarınızla bana yardımcı olun... cok kırgın we yorgunum artık((((
ne yapacagımı, durumu nasıl düzeltebilecegimi bilemiyorum........

Çok rahatsız edici bir durum.
Ama bir de şu açıdan bak, senin eşin kuzeniyle annen hakkında bu şekilde atıflarda bulunmuş. Burada onlarca kadın eşinin ailesi ile ilgili bir sürü konu açıyor. Çok şey anlatılıyor. Eşinin bu konuşması çok masum kalır. Mesela senin de k.validen ile sorunun olsa, arkadaşınla bu tarzda bir konuşma yapabilirdin. Arkadaş arkadaşa bu tarzda hepimiz konuşmalar yaparız, yapıyoruz.

Son düzenleme:
ben olsam o yazışmaları gördüğüm yeri açarım.. onune koyarım. burda ne demek istediğini bana, eşinede anlatmak istermisin derdim... en mantıklısı bu.. cunku onun yaptıgı yapmayın. sız evlısınız gızlınız ve saklınız olmaması lazım acık acık herseyı soyle ve acıklamasını dınle...

ewet mutlaka ama ben sanırım bi erkege bu tarz bi konusmayı hiç yakıstıramadım. keske benim yüzüme söyleseydi de o kişiyle bu sekilde konusmasaydı.. normalde o kuzeni sewdigim biridir ama yine de arkamdan iş cewrilmiş gibi hissettirdi bu konusma bana kendimi. we koynumda yılan besliyormusum gibi, gercekten.....

esin dedikodu yapmis , ne ayip ben face ergenler kullaniyor saniyordum masallah koca koca adamlarin yasam isigi ilham kaynagi, dert otagi olmus.
bence esinin yazismalarini okuma, yukardaki arkadasin dedigi gibi bircok bayan foruma konu aciyor ve eslerinin ailesi hakkinda simdi burayi o kocalar okusa , düsünsene neler olur.

bence al karsına konus burda sıkııntısını paylasanlar var evet ama bız onları ve eslerını tanımıyoruz bu durum cok daha farklı o senın annenle ılgılı bu sekılde konusmaktan cekınmıyorsa sen neden onun ıletılerını okudugunu solemekten cekınesın kı?!!!!!!!

Cok basit buldum. İki kiz dedikodu yapar gibi. Ayrica neden ozelini kuzeniyle paylasiyor

Bence al karsina sor annenin esine yaptigi cok buyuk kotuluk neymis. Ayip canim bir insandan hoslanmamanin bile raconu vardir.

ya gercekten umudum kalmadı artık. her seferinde ben aptal gibi bigün herseyin düzelecgine inanırken üstüne böle bişeyi görmek bütün umutlarımı tüketti. bu önyargı niye, bu sewgisizlik niye. benim annem oldugu gibi bi kadındır, içi dışı birdir. hemen yüzüne söyleyebilir ama asla patawatsızlık noktasında değildir!!! bugüne kadar benim eşimle ilgili de ne bana ne eşimin yüzüne onunla ilgili olumsuz bişey söylememiştir. sadece onun annesine göre daha konuskandır. sanırım eşime ters gelen noktaları bunlar ama insan hiç mi çaba göstermez sırf eşinin annesi oldugu için. aslına bakarsanız asıl ben onun ailesinden hoşlanmıyorum ama bunu ne bu forumda ne aileme ne bi arkadasıma dile getirmiyorum. bana göre pek cok ters gelen seyleri war ama ben onlar için caba gösteriyorum. ama aynı caba esimde yokk

hayır en zor su ki, biz daha yolun cok basındayız. daha dogum yapmamısım ws. bunun gibi pek ck seyde anneme cok fazla ihtiyacım olacak. kaldı ki buna gerek bile yok benim anneme herzaman ihtiyacım war. her kadının oldugu gibi... ben annemin ewime gelmesi durumunda her seferinde neler yaşayacagım ya da anneme gitmek istesem(beni göndermemezlik yapmaz asla) hep yalnız mı kalacagım(2 yıll ewliyiz ama ne o ailesinin yanına bensiz gitmiştir, ne de ben aileme onsuz gitmişimdir)... bu kırgınlık bi yere kadar önemli, belki unuturum bigün ama ben asıl bundan sonra yasaycaklarımdan korkuyorum bayanlar((

Ben olsam yazismalari okudugumu soylemez onu takip ederdim galiba..
Aksi taktirde konussada gizlemek icin daha cok ugrasir..

Tabiki annen yaninzda olacak her zaman. Senin annen. Kusura bakma ma ben senin esini saygisiz buldum. Annen ne kadar patavatsiz yada hatali olsa dahi. Senin annen oldugu icin saygi duymali. Sevmeyebilir ama hem saygi duyacak hemde lafini dedikodusunu yapmayacak.

Esinin ailesinin etkilemeleri olabilirmi bunlar.sanki bana onlarla anneni cekistirmeye alismis gibi geldi.

Her neyse al karsina konusta tavrini koy. Annene saygi duymasi gerekhatirlat.

sakın ha bu yazıları okuduğunu belli edecek bişi yapma yoksa bundan sonra konuştuklarını siler ve hiç birşey öğrenemezsin. Bu konuşma üzerinde durma sen de kaynanan hakkında birileriyle konuşuyosundur mutlaka kocan gizli gizli seni dinleyip sonra neden böyle şeyler konuşuyorsun diye sana kızsa, seni gizli gizli dinlediği için sen de ona kızardın kesin .

Eşinin annenlerle arasında ki sıkıntı nedir?

Diğer konularına da biraz baktım ama belki ben atladım zamansızlıktan...

Dedikodu diye bir şey var ne yazık ki.. Ve duymadığımız sürece mutluyuz.. Hepimiz yapıyoruz bunu.. Şahsen ben birinin benim hakkımda "Gözünün üstünde kaşı varmış" yorumunu dahi duysam, arkamdan konuşulduğu için çok üzülürüm..

Bu konuda yüz göz olma eşinle.. Unutmaya çalış hatta okuduklarını.. Çünkü ne yaparsan yap, sadece kendini üzeceksin.. Ne onun fikirlerini değiştirebileceksin, ne yazışmaları geri alabileceksin... Tartışmış olacaksın sadece ve duygularını daha çok körükleyeceksin, hem kendinin.. hem eşinin...

Ailen ve eşin arasında ki sıkıntıyı konu olarak açtığın gün.. Nedenleriyle ve nereye varılabileceğiyle ilgili konuşulabilir.. Çözüm, sorunun başladığı yerden gelebilir çünkü senin konularında...
Bence kaynağı tartışmalısın, konu açmak istiyorsan... Görmen gereken noktaları kaçırmış olabilirsin...

Benim naçizane yorumum bu...

Hanımlar burada ki bayan arkadaşlar kayınvalidelerini görmek istemediklerini , bıktıklarını , nefret ettiklerine varana kadar konu açıyorlar.
Yeri geliyor akrabaları - aile dışından birileriyle konuşuyorlar.
Erkek yapınca neden yaylım ateşine tutuluyor.
Adil olunmalı .
Belki konuyu açan arkadaş da eşinin ailesine karşı bu tutumu sergiliyor.
Bayanlar yapıyorsa erkek de yapabilir zira.
Kaldı ki bu konuşmayı yapıyorsa demek ki aileiz eşinizi gerçekten rahatsız etti.

evet yaptığı şey yanlış ama olayları nasılsa değişmeyecek diye üstünü örten 1 2 gün sonra normale dönen sizsiniz tepki koydunuz mu ortak yolu bulmayı denediniz mi
çünkü aileler her zaman yanımızda olacaklar nasıl erkekler orta yolu bulmak zorunda diyoruz burada da orta yolu siz bulacaksınız
yukarıda yazmışlar sevmeyebilir ama dedikodu yapmayacaklar diye
yahu burda kayınvalidelerin ne cadılığı,ne pisliği ne fesatlığı dul ise ona bi koca lazım diyenler bile var ee bunlar ne peki
geçen burda bi konu açılmıştı kayınvalidesi sorun çıkardığı için yatılı kaldıkları halde evden kovmuştu orada gelini haklı bulanlar bile vardı
yapmayın bu kadar önyargılı olmayın

Konu başlığını görünce aklıma bambaşka şeyler gelmişti.

Oysa eşin,kuzeniyle dedikodu yapmış,geyik yazmış bir anlamda.
Yazdığı kişi kızarkadaşı filan olsaydı bir derece kızılabilirdi.

İyi de adam kuzeniyle ne konuşacak zaten ? O nasıl,bu ne yapıyor,şunu gördün mü,buna selam söyle vs....
Konu düğünden buraya gelmiş işte.

Bence eşinin yazışmalarını okumamalısın.
Gizli dinleyen,istemediğini duyar derler.
Sen kuzenlerinle veya kızarkadaşlarınla böyle şeyler konuşmuyor musun ?
Senin her konuştuğunu ve hatta buraya yazdıklarını eşin bilse ne olur düşün bakalım :)

Bana garip gelmedi.Biz kadınlar da kaynanalar hakkında çok konuşuyoruz.Eşininde kötü bir şey demedği sürece konuşması normal.Tabi ki sen üzülürsün annen hakkında bu şekilde düşünülmesine ama bana normal geldi.
Ayrıca bazen bu tarz kaynana konuların da insan kaynanası bir şey yapmasa bile önyargılı oluyor.Hani mümkünse görmeyeyim yazmış ya,bence bu sadece kaynana olgusundan dolayı yazılmış bir şey,yani,annene değil....

Bence hiç olay çıkarmayın annenizin bundan sonra her yaptığı sizin için güzel şeyi gözüne gözüne söyleyin ki.Biraz gözü açılsın değer kıymet bilsin.Diyelim ki küçücük bir hediye bile getirse size annem bizi nasıl sevindireceğini biliyor da şöyle de böyle de çok mutlu oldum..falan falan ya da eşinizle ilgili bir iyilik yapmışsa zamanında onu hatırladın birkaç kere iyiki de yaptı annem falan diye.Sorun çıkartırsanız o aynı düşünmeye devam eder ki kafasındakiler değişmez ortalık gerilir o olduğuyla kalır

Bence annenle eşinin arasındaki problemi zamana bırakmalısın,üstüne gidersen eşini ailenden daha da soğutursun.Ama zamanla eşinin fikirleri değişebilir.Sen şimdi o yazışmaları ortaya dökersen bu defa ilişkiniz git gide çıkmaza girer ve çekeceğin sıkıntıdan başka hiçbirşey geçmez eline.
Eşinin bu konuda üstüne gitme ve umudunu da asla kaybetme canım!

Son düzenleme:
Anlaşılan o ki, eşinizle anneniz arasındaki geçimsizlik sizin üstünü kapatacak kadar basit değil. En azından eşiniz annenizden hoşlanmıyor.
Burada çoğunluk bayanın kaynanalarından hoşlanmadıkları gibi eşinizde annenize karşı böyle bir duygu beslemiş.
Zaten konuşmalardan gördüğümüz kadarıyla da, konuyu irdeleyen ve deşen eşiniz olmuş. Anlayacağınız eşiniz içinde biriktirdiklerini başkalarıyla konuşarak dışarıya atmış.
Sizin hallolduğunu sandığınız konu hiç de çözümlenmemiş bir konu. Kaldı ki annenizle arasında sorun olan bir tek eşiniz değilmiş gibi bir izlenim uyandırdı bu konuşma bende. Sanki eşinizin ailesi de sizin aileye karşı tepkiliymiş gibi. Sorunun ne olduğunu yazmadığınız için bilemiyorum.
Sizin yerinizde olsam annemle eşimi fazla bir araya getirmezdim. Yoksa bu işin sonunda eşiniz ya size yada annenize patlayabilir.
Tabiki en güzeli iyi geçinmektir ama malesef bunu ne eşiniz nede anneniz başaramamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…