eşimin yeğeni hakkında fikirlerinizi bekliyorum

Konunuza cevap verecek olursam;

Her öksüz,yetim kalan birilerine sığınsaydı,çocuk esirgeme kurumu diye birşey olmazdı..
Şahsen ben öksüz yada yetim kalsaydım(yada her ikiside)
Asla birilerinin yanına sığınmak istemezdim,sadece abi,abla,babaanne gibi kişiler olurdu sığınacağım kişiler..

Ne alaka kuzen karısının yanında yaşamak?

Bir öğretmene yakışmayacak yazım ve anlatım tarzı..
Utandım sizin adınıza..

ben buraya mesleki olarak kaygı duyduğum bir şey yazmadım ki..ne alakası var yani.
benim adıma utanmayınız.
ben içimden geçenleri anlattım

kayınpeder için ayrı baslık ayrı bölüm ayrı site bile açılır yani o derce
kayın valid eyok vefat etömiş eşim yanına almış ababasını o zaten ewlenmeden demişti eşim. tamam demiştim ama birçok şey anlşatsam herkes hayretler içinde kalır nasıl katlandın neden sabrettin bu kadar ay yıl diye sabrediyorum eşimi sewiyorum o da beni çocuğumuz war herseyin farkında . bu dünyayı düşünsen herşeyi yaparım geri kalmam bebişim ve eşimin sevgisi olmasa ewet çekilecek bi yanı yok offf çok uazdı içim dolu kimseyle konusamıyuorum anlatamyınca insan doluyo inanın

neyse gelelim yeğene
kız köyden geldi okul için okumak için yok gelmeseydi su nadaki imkanları ne bulurdu ne bilirdi köyde inek bakarak ailei geçiniyor abbası vefa tedince de analattığım durumlar olunca sizin gibi düşündüm tereddüt etmedim sevabımız olsun hayrımız dokunsun allah razı olsun diyen olsun sadece bunu istedik canım sen ders çalış çok çalış kazan yazılı sıunaw bilmem ne ne olursa ben yardımedeyim dedim sürekli kendm öğretmenim diye diye diye çok şımartmışız şimdi anlıyorum
bu yıl başladım çalıuşmaya küçük çocuk war ew var mutfak işleri herseyi düşününm
bu sabah kalkmış sacını düzleştiriyor ben kaostura koştura ewde zümbüldüyo evin tabanı o sacını düzleştiriyor telefonla konusuyo cewaplar ters bakışlar dik bilg kullanıyor alıp gidip hiç sortmuyo alabilrmym kendi keyfini çıkarıyo
kontrol etmeye çalışıyorum derslerinde ne eksik sene bası ne lazım na alınacak ne istiyorsun hersey tamamladık ben de ewraklarım oluyo bebiş onları yırtacak karıştıracak benim çeyiz eşya getirmediğim çalışma odası yaptığım odaya ben girip çalışamıyom yaa yemek hazır gellll diyoruz hanıma bulaşıklar tezgahta aksama kadar ewde ortalık karısıyo yerden çöpü aılp atmıyo

ve
ve
ve bü küçük şeyler benim içimde büyüyo
gecende mutfakta yerde esim ne yapıyorsun burda dedi
yer yok ewde dedimsen yatakta uyuyordun baban odasında bebiş salonda kız da kapattı kapıyı

benim kendimi tutamamktan korkum war
bi sinirli anımda tasıcam diye kkorkıuyom

canım siz bu kıza hayır işleyelim derken tepenize çıkarmışsınız...tamam hayır işleyin...allah razı olsun denmesi yeter bile..
ama bu kız maşallah sizin toleransınızı ve nezaketinizi kötüye kullanmış...
resmen bunlar bana bakmak zorunda havalarına girmiş...
sen öyle aman sen çalış sınavlarını geç yeter diyerek ona bu fırsatı vermişsiniz...
bence ufak ufak kulağına su kaçırın, adı neyse iste ayşe olsun mesela, ayşecim beni yanlış anlama canım ama bak görüyorsun bebekle uğraşmaktan kendi işime yetişmekten eve ayıracak vaktim kalmıyor, bak hepimiz bu evde yaşıyoruz, biraz evin düzenine yardımcı olsan olmazmı, ben sana dip köşe temizleyiver demiyorum ama en azından yemek hazırlanırken yardım etsen, bulaşıkları arada bir yıkayıversen, iki işin ucundan tutuversen....
bu gibi şeyler söyleyin...ne sinir bouzucu bi yapısı varmış maşallah ya, ben koşturcam o saç düzleştirecek, bilgisayarı keyfe keder kullanacak vs...
bence o bilgisayarı almaya geldiğinde , ayşecim benim işim var bilgisayarda şimdi vs gibi cümlelerle azaltabilirsiniz bu tavırlarını...
başınızın üstüne çıkarmayın canım..tamam alıp sahiplnemişsiniz kızı, bu büyük sevap ama kızın yaptıkları da ayıp yani, orda kalıyorsun yiyiorsun içiyorsun yan gelip yatıyorsun, hiç bir işin ucundan tutmuyorsun ohh kebap valla...
ben lisedeyken annemler şehir dışına gitmişlerdi bende bir hafta dayımlarda kalmıştım...ve hala dün gibi hatırlıyorum, okuldan gelir hemen yengeme yemeğe yardım ederdim, yemekten sonra hemen bulaşık yıkardım, yatağımı kıyafetlerimi toplamadan asla gitmezdim...akşamda erkenden yatardım karı koca yalnız kalsın diye..
aman yük olmayayım aman yengemin suratı düşmesin diye...usül budur, adap budur...ergen diye bu kadar tolerans fazla bence..ergense ergen, hepimiz ergen olduk...köyde yaşasa ne halde olacak kimbilir....
hazır hayatına güzel bir fırsat geçmiş, insan biraz düşünür biraz yardımcı olur...ayıp bence..açıkça söyleyin yoksa nasılsa sesleri çıkmıyor diye devam eder böyle yapmaya..

Konu sahibi bi zahmet yorumlarimiza cevap versenizde sonra okusaniz baskalarinin derdini ?

Konu sahibi bi zahmet yorumlarimiza cevap versenizde sonra okusaniz baskalarinin derdini ?

cevap vermez olur muyum hiç
aramız kötü değil kızla ama çok iyi de değil benim içimdekilerin dolup tasması ilk yazımın sonuna bakarsanız bu tür küçük şeylerin büyümeden ve benimde içimde büyümeden nasıl yapılacağı hakkında fikirler bekliyorum evde tek kızdım abilerim vardı kardeşim yada ablam yok o yüzden belki de bilmiyorum. evdeki herşeyimi verdim kalemler dosyalar onlar bunlar şunlar herşeyler. ben defter kalem vermekle eksilmem konu o değil. nasıl davranayım kırmadan üzmeden yoksa bazı yorumlar var dünyayı düşünsem ne kp ne de yeğen dinlemem asar keser ağzıma geleni sölerim maddi sıkıntım da yok size mi muhtacım derim ama eninde sonunda öbür dünyayı görcez ve hesap vericez
bi anlık sinirle kalkıp zararla oturmamak nasıl yapayım

önce şunu söyleyeyim. yanınızda kalan kız kim onu bile anlamadım.

konuya gelince de siz ona söylemeden demek ki kendini rahatsız hissetmiyor. belki az yemesinin sebebi de yük olmayayım çok yedi demesinler vs vs olabilir. her neyse, mutfağa girdiğinizde odasından çağırın gel sen de salata yap ya da sofrayı kur çabuk bitirelim, veya temizlik yaparken sen de şu dolabı sil diye yumuşak dille söyleyin. 1 2 derken artık alışır yapmaya başlar.
ama bu şekilde siz içinizi yediğinizle kalırsınız.

cevap vermez olur muyum hiç
aramız kötü değil kızla ama çok iyi de değil benim içimdekilerin dolup tasması ilk yazımın sonuna bakarsanız bu tür küçük şeylerin büyümeden ve benimde içimde büyümeden nasıl yapılacağı hakkında fikirler bekliyorum evde tek kızdım abilerim vardı kardeşim yada ablam yok o yüzden belki de bilmiyorum. evdeki herşeyimi verdim kalemler dosyalar onlar bunlar şunlar herşeyler. ben defter kalem vermekle eksilmem konu o değil. nasıl davranayım kırmadan üzmeden yoksa bazı yorumlar var dünyayı düşünsem ne kp ne de yeğen dinlemem asar keser ağzıma geleni sölerim maddi sıkıntım da yok size mi muhtacım derim ama eninde sonunda öbür dünyayı görcez ve hesap vericez
bi anlık sinirle kalkıp zararla oturmamak nasıl yapayım

Kendi kizinizmis gibi dusunun kendi cocugunuza nasil davranicaksaniz onada öyle davranabilirsiniz,
birazda alttan almaniz gerek cunku babasini kaybetmis yasi kac bilmiyorum ama ergenlik doneminde sanirim,
bu donemi ne kadar saglikli atlatirsa o kadar iyi.. Bi hayir islemissiniz evinize almissiniz bunun devaminida getirin bence,
mesela diyorsunuzki ben ordan oraya kosuyorum o sacini duzlestiriyor farzedin ki o yok kendi islerinizi kendiniz yapmak zorundasiniz,
yada bulasik bi arkadasin dedigi gibi arada bir yardim isteyin ama hep ondanda beklemeyin,bilgisayari izinsiz aliyor diyorsun mesela gecici degilki sizde kalici artik ortada duran bilgisayari izinsiz almasinda bi mahzur yok bence lazimsa canim benim biraz isim var sen sonra al diyebilirsin,kapiyida belki biraz yanliz kalmak istiyor ailesini ozluyor ne bileyim onuda anlamak lazim bi hayattan baska bir hayata alismaya calisiyor yeni insanlar yeni hayat..:31:

Öyle bi yaziyorsunuz ki, hicbisey anlasilmiyor... Anladigim kadariyla yorumlayim bari... Kizin Babasi ölmüs, annesi nerede? Kizin yasi kücük hayata yeni ataniyor, baba yok anne yok, abi askerde, nasil bi piskolojide düsenemiyorum bile, allah yardimcisi olsun... Sizde evet sevap diye yaniniza almissiniz ama simdi herseyi batiyor diyorsunuz... Artik o evde misafir degil, o akil edeniyor olabilir ozaman siz hem oturup güzelce konusun hemde onada buyurun, misal siz yemegi hazirlarken cagirin onu masayi hazirla deyin güzelce, yemekten sonra sen topla canim bende bulasiklara giriseyimdeyin falan...kendi evinizde baskalariyla yasamak zor, bu kim olursa olsun, ama siz bunu bastan kabullenmissiniz... Kendinizi birazda onun yerine koyun bence, böylece her ufak hareketi batmaz diye düsünüyorum...

Karşınızda evi,ailesi kendi düzeni olmayan başkasının evine sığınan bir genç kız var,
Adı üstünde genç yani daha delidolu herşeye farklı açıdan bakan biri,

Ben sizin yerinizde olsaydım ; alırdım karşıma önce onu ne kadar sevdiğimi ve hayatımda olması gerektığını anlatır güven duygusunu aşılardım '' az yemek yiyor '' dediğiniz için bunu yazma gereği hissettim.

Sonra o'na evdeki ve hayatımızda ki düzeni sağlamak için kurallar koymamız ve bırbırımıze yardımcı olmamız gerektiğini söylerdim.
Hem onun hemde o'nun iyiliği için evde küçük görev dağılımları yapılabilir, herkes yerini bilirse yaşam kalıtenız artar yaptıkları da sızın gozunuze batmaz ıstemeden de olsa kızın kalbını kırmamıs olursunuz...

Ve son olarak ne olursa olsun ; o'na sığındığı biryer değil yaşadığı yerin evi olduğunu hissettiridim.
Zira birinin evinde , hayatında sığıntı olmak ölmekle eşdeğer benim gözümde..

Yok ben bunları yapamam diyorsanız ; maddi olarak desteğinizi çekmeden o'nu bır yurda yerleştirin hem hayatı öğrenmiş olur,kendi ayakları üstünde durur hem de siz günaha girmemiş olursunuz çünkü kızı yaptığı en ufak bır hareket bıle sımdıden gozunuze batmaya başlamış,birikmiş sizde..

Bu kızcağız sanırım liseye gidiyor.Arkadaşlarımın o yaşlardaki kızları aynen böyle,hiç iş yapmıyorlar.
Kapıyı kapalı tutması,saçlarına öncelik vermesi filan hep yaşıyla alakalı,normal durumlar.
Ayrıca babasını yeni kaybetmiş,evinden düzeninden olmuş.Belki sıkıntısı vardır,belki kendini rahat hissetmiyordur.
Belki sen farkında olmadan soğuk davranıyorsundur,o yüzden çekiniyordur.

Bir de bana öyle geldi ki sanki gelsin,yükümü hafifletir diye düşünmüşsün.
İşe başlamışsın,bebeğe ve kayınpedere bakar gibisinden...
O yüzden hiç iş yapmaması sana batıyor olabilir.
Ben yine de yaşına göre normal diyorum.Çok zorlanıyorsan tatlı dille ufak görevler verebilirsin.

Madem abisi gelene kadar geçici kalıyor,biraz sabır gösterebilirsiniz.
Bu dönemi eğitimiyle alakalı yol göstererek değerlendirin bence.

kızlar 2 yıllık evliyim doğudayken evlendik 1 yıl içinde bebeğim doğdu yazın tasındık tayin çıktı evde eşim ben ebeğim değil eşimin yeğeni de babası da var.kızın babası geçen yaz bi kaza geçirdi o zaman eşimin köyüne gidip uzun süreli kaldık öncekiler gibi bi2 gün değil yoğun bakımd akaldı kurtulmadı vefat etti abisi askere gitti kız liseye başlayacak babadedesi okuyup o...... mu olacak dedi eşim de bana sordu gelsin mi kalsın mı diye dedim durumu zor tabi şimdi böle bi yetim çocuğa imkanımızca yardım edelim seviyoprdum da kız geldi
iyiydik ben doğum izni aldım gecen yıl ewdeydım çalışmıyordum kırtasiye o bu su her sey verdim doğudayken 1 yıllığına diye çeyiz sandık bilmem ne götürmedim zaten gelicez geleck yıl diye bebeğimin odası yok eşyalarım hala ewde onları getirmedim ewde eşimin yeğeni eşimin babası problemler günden güne artıyor bişey demiyorum demediğim küçük şeyler büyüyor sadece ben de değil zaman zaman eşim de kızıyor ama bişey demiyor abisi askerden gelsin onu bekliyorum gönderecem dedi
şimdi ben bu kıza kırmadan üzmeden ne yapayım fikirleriniz ne ?
ergenlik de war ew eşim bebeğim işim .. derken bi de bu kız sabredemiyorum
kalbini kırmadan ne yapılabilir?

Canım yazınız çok karışık kafanız gibi sanırım...Öncelikle yaradan kolaylık versin bak insanız bişeye taktıkmı takıyoruz hele bu bi kişiyse küçücük şeyler büyüyor sana şunu söyliyeyim ya iyice otur düşün taşın bi şekilde gönder kızı(yurda falan verebilirsiniz mesela özel kız yurtları olabilir msela)ama size önerim bakın çok güzel hayırlı bir işe başlamışsınız zaten iyi biri olmasanız baştan böyle bişeye girişmezdiniz ben sizin sınandığınızı düşünüyorum dikkatle bakarsanız otada sorun edecek bişi yok aslında o yaşta sizin öz kızınız olsa aynı şeyleri yapardı malum ergen işte:26: ama ben dinen yaklaşıcam olaya şeytan size olayları farklı görmeniz konusunda vesvese veriyor bence bilirsiniz yaptıgınız bir iyilik hakkında söylenir şikayet ederseniz onun sevabı kalmaz sanki sizde bu oluyor gibi..zaten belli bi süre kalacakmış bence biraz sabır çekerek tesbih vs bu vesveselerden kurtulmaya bakın çünkü apaçık bu geldi aklıma..
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNŞAALLAH...

Kendi kizinizmis gibi dusunun kendi cocugunuza nasil davranicaksaniz onada öyle davranabilirsiniz,
birazda alttan almaniz gerek cunku babasini kaybetmis yasi kac bilmiyorum ama ergenlik doneminde sanirim,
bu donemi ne kadar saglikli atlatirsa o kadar iyi.. Bi hayir islemissiniz evinize almissiniz bunun devaminida getirin bence,
mesela diyorsunuzki ben ordan oraya kosuyorum o sacini duzlestiriyor farzedin ki o yok kendi islerinizi kendiniz yapmak zorundasiniz,
yada bulasik bi arkadasin dedigi gibi arada bir yardim isteyin ama hep ondanda beklemeyin,bilgisayari izinsiz aliyor diyorsun mesela gecici degilki sizde kalici artik ortada duran bilgisayari izinsiz almasinda bi mahzur yok bence lazimsa canim benim biraz isim var sen sonra al diyebilirsin,kapiyida belki biraz yanliz kalmak istiyor ailesini ozluyor ne bileyim onuda anlamak lazim bi hayattan baska bir hayata alismaya calisiyor yeni insanlar yeni hayat..:31:

Her kelimesine katılıyorum. Evcil hayvan edinirken bile bin kere düşünmeli insan; o hayvancağızı ev koşullarına alıştırıp hevesi geçince sokağa atmak ne kadar insafsızca ise , ailesi olmayan bir çocuğa önce kucak açıp, tepesi attığında da ondan kurtulmaya çalışmak besbeter insafsızlık olur.

Yanınıza alırken bu kızı, kocanla beraber enine boyuna düşünmeliydiniz; az çok yaşayacaklarınızı öngörebilmeydiniz. Kolay olduğunu söylemiyorum ama sevgiyle ve anlayışla üstesinden gelebilmeni diliyorum.

öğretmenim mi demiştiniz?

yazınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor arkanızdan atlı kovalar gibi yazmışsınız her şey karman çorman

aynı fikirdeyim.bebek kucağında diye harfleri atlar insan, bir iki kelimeyi yazmayı unutur falan.bu yazıda düzgün bir cümle bulmak çok zor.neyse konuya gelirsek bu kız bir şekilde gider ama esas sorun kayınpederin evde olması bence.ona ne çözüm bulacaksın

sizi anlamaya calışıyorum kım olursa olsun aynı evde yaşamak gerçekten zor, genç bır kız, kayınpeder,bebek işiniz zor gerçekten böyle kalabalık ortamda insanın eşiyle ilişkisi bıle yıpranır,her kapıdan bır adam cıkıyor .kayınpederinızın gıdecek yeri yokmuş yaşlı adam zaten ondan bır bekletinizde yok,ama kıza gelince evınıze almanız bıle buyuk ıncelık ama sızıde cok yıpratıyorsa bıldıgınız temız guzel bır yurda yazdırabılırsınız gene elınız uzerınde olur maddi destek olursunuz hafta sonları yanınıza kalmaya gelir süreklı takıp edersınız.ailesi olsaydıda sızın bu yaptıklarınızdan fazlasını yapamazdı belkıde .hem yurda yerleşirse sorumluluklarınıda daha ıyı bılır orda bırcok seyı kendı yapmak zorunda zaten egıtımcıymıssınız ögrencılerınızden dolayı ergen psıkolojısınıde bılırsınız uygun bır dılle yurda yerleşmesının daha ıyı olacagını anlatırsanız sizi anlayacaktır

köyde inek bakıyorlar tarla bilmem ne herşeyi benden fazla bilyo yapmış yada yapanı görmüş en azından
ben bile evlendikten sonra yemek yapmaya başladım:)
benim istemediğim evin içinde kapıyı kapatıp gitmesi illa ki demem mi lazım beni görüyor koşuştururken sofraya oturup azıcık yiyo kalkıyo telefonda devemlı konuşmalar eline sağlık yenge dedim bu kadar az yiyeceğini bilsem koymazdım kendin istediğin gibi ye ne istiyorsan nasıl ne kadar istiyorsan mutfak orda dolap orda benden bekleme git al yap
evet çok fazla seçenek sunduk dayısı kızım sunu söle yap diyo yok ben böle istiyom diyo akıl veriyorum bak oku bi iş sahibi ol yoksa o köyde gider inek bakmaya dewam edersin sonraki yıllarda da evlenirsin hayat aynen devam eder diye tamam diyo. ben bu kadar konuşuyorum ben değil eşim konuşsun
kayınpeder de çok yaslı70 vardır sanırım ona zaten 3 senedir alışamadım bi de bööle olunca günden güne ben sıkılmaktan bıktım bi haftadır eskisi gib değilim soğudum artık kendi evimde kendim rahat edemiyorum yaaahu

Bence de alsın karşısına eşin konuşsun.sana da yazık ..bu nedir yaaa? sabır taşı olsa çatlar insan.burada suç ergenin mi eşinin mi ben anlayamadım?
Yalnız başına bırakılmışsın.sonuçta başına yıkılan ev de ,ailede ona ait...Elini taşın altına koysun bi zahmet.

Bence önce sen eşini al karşına ciddi ciddi sabrının ve gücünün kalmadıgını ve herkesin evde sorumlulk alması gerektigini istedigini söyle .
konuyu çok uzatma.erkekler uzun tiratlara kulak tıkarlar.kafanda - madde madde belirle öncelilkli olan konuları

ve kendi ruh ve beden durmunu iki cümle ile özetle.sonra beklentilerini madde madde kısaca söyle.

Onun fikrini dinle.Sonra konuşmasını istedigini ifade et.

İyice anladıgına emin olursan konu üzerinde sohbet edebilirsin.

Benim böyle yazmamı tuhaf karşılama...Eşin bunca zaman konuya el koymamış.Belli ki kaçıyor kötü olmaktan .çok tanıdık:))

KAÇIŞI KALMASIN DİYE DEDİGİMİ YAP...DUA EDERSİN...UNUTMA KISA KESİN NET OLUCAN...

Allah kolaylık versin

Yegen kiz sizde kaliyormus, sorunlar gunden gune artiyormus. Bundan baska birsey anlamadim. Konunun icinde verdiginiz uzun aciklamalari ve konuyu bastan okumaya sabrim yok. Donup yazinizi duzeltin bence. Birsey anlasilmiyor kusura bakmayin. Ogretmenmissiniz bir de. Hic yakismiyor.

Lise çağında, ergenlik döneminde bir kız olduğundan sürekli cep telefonu, saçı, üstü başıyla ilgilenmesi normal, ağabeyi askerden gelene ve kendine bir düzen kurana kadar sanırım kız sizinle kalacak, ağabeyi kızı alana kadar misafir gibi değilde evin kızı gibi davranmanızı öneririm, kurallarınız olmalı, eve giriş çıkış saati, evde işlere yardım gibi, bu kurallar çok katı olmayan ama bir yuvaya sahip olduğunu hissettiren türden olmalı, okuyan bir çocuk olduğundan her ev işine yardım etmesi beklenemez elbette ama misal sabah okula gitmeden kahvaltı ediyorsa kahvaltısını kendi hazırlamalı, sofra kurup kaldırma, odasını düzenli tutma gibi sorumluluklar vermelisiniz.
Tweety'e katılıyorum, kendi evladınıza davranacağınız gibi davranın, eşinizde konuşur tabii fakat bir abla gibi sizin konuşmanız daha yararlı olur gibi geliyor bana, sonuçta bir kız evladı, dayısının sofrayı kurmaya yardım et, ortalığı dağıtma gibi direkt amaca yönelik konuşmalarından ziyade bir ablanın anlayışlı, onun iç dünyasını anladığını hissettiren konuşmaları çok daha etkili olur.

Öğretmenmişsiniz, genel olarak nasıl davranacağınızı ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini okulunuzdaki rehber öğretmene de danışabilirsiniz, ayrıca kızın okulundaki rehber öğretmenle de görüşmenizi, kızın durumuyla ilgili bilgi verip rehber öğretmenle birlikte hareket etmenizi tavsiye ederim.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

benim bi tanıdığımda üniv için bi akrabasını yanına aldı yurt ayarladılar kız yurtta almadı. kız sürekli ist. u kötülüyo buranın kızları hoppa şöyle böyle giyiniyolar şöyle böyle hareket ediyolar dedi. arkadaşıma dedimki bak bu kız senin akraban yanlış anlama ama ilerde sorun olucak bu kızdan belli sen yurda bi şekilde yolla. arkadaşım bana baya bozuldu. sonra aradan zaman geçti yanına gttim. kız öyle bir kılık kıyafet e bürünmüş. öyle bir konuşma tarzı varki. o kötülediği kızları taklit ediyo ama emanet duruyo. hatta bende kıza dedim hani böyle giyinmek kötüydü istanbulu kızlar diye aşşağılıyodun. bu nebiçim konuşma tarzı ben doğma büyüme buralıyım üniv. tede okudum hiç ağzımdan böyle bişey duydunmu falan ama yok kızın ar perdesi çatlamış resmen tiye aldı beni :).

sonra arkadaşım başladı anlatmaya. ben sana ilk zaman kızmıştım ama ne çok haklıymışsın. eşimle yan yana gelemiyoruz. yatak odasına yatmaya gitsek imalı imalı konuşuyo. napıcaksınız falan diye. kocamda git gide kötü davranıyo bana. evde hiç bi iş yapmıyo. anca süsleniyo. oku desen bütün dersleri rezalet varsa yoksa süslensin gezsin. biyerde başına bişey gelicek benim evimde alıyo bide benden biliceker. git desem yanlış anlaşılıcak bilmem ne. sonra ne yaptılar bilmiyorum.

eşlerin ana babasına bakılıyo bi şekilde büyük diyosun ama başkasının çocuğu gerçekten zor. dizgini sıkı tut. çocuğunda varmış. aklına köt bişey getirmek istemem kızıda tanımıyorum ama bebeğini emanet etme. sana sinirlenir çocuğa çatar belli olmaz ergen bide dengesiz zamanlarında. insanın ana babası bu zamanlarında zor tahamül ediyo ala yardımcın olsun. ama madem yanınızda öyle acımayı misafir tavrını bi kenara koyun eşinle konuş bitek sen değil eşinde beraberce disipline alın. illa kızarak bağırarak değil tabiki ama bol uyarıya ihtiyacı var anlaşılan. günde bir bulaşık yıkasa eli yorulmaz.

Back
X