görümcemin eşi aylarca hastanede yattı. Görümcem de başında. Çocuklarına ben baktım o dönem. Taburcu olduklarında ottan bi sebepten ki ben haklıydım, kavga çıkardı bi sürü hakaret etti koluma vurdu ama tuttum kendimi karşılık vermedim, sadece terbiyesizsin sen öldün benim için dedim. Ama çocuğuyla ilişkim çok güzeldir, yengemmm der dolu dolu her defasında. Çok saygılıdır bana, gelir sarılır öper, bende çok severim onu elimde büyüdü ne de olsa. Yani bir durum olsa yine bakarım ayırmam hiç çocuklarımdan. Neticede terbiyesiz olan anası, doğurduğu değil ki..Hayatta bir zaruret, ihtiyaç durumu vardır bir keyfiyet, istek durumu vardır. Konu sahibi ihtiyaç halinde hep çocuğun yanında olmuş okulunda, öz bakımın da ...
Tatilde de kafa dinlemek istemesi gayet insani bir ihtiyaç bunun için kimse yargılanmamalı
Eşi baba yarısı olabilir ama yenge anne yarısı değildir ne yaparsa takdire şayandır
Sahi konu sahibi anne bu konuda hiç yok, çocuk size anne demek isteyecek kadar neden annesiz yada ben kaçırdım.
sorumsuz iste peki ana nerdrKaynanam hasta oldugu icin halasi geliyor yemek falan yapiyor bizim olmadigimzda kaynim annesinin basinda bekliyor biz gelincede kahveye falan gidiyor bir gun cocugu gezdireyim demek yok
aynen oyleKötü anne baba örneği için hayvanları seçmeyelim yazık sokak sokak yiyecek arayarak türlü zorluk mihnetle yavrularına bakan yaratıklar onlar
Haklısınız.yine de götürmek zorunda kalırsanız huzurunuzu bozmayin babaannesi baksin yazacaktım ki felçli diye okudum bir paylasimdaMerhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
Hayir kesinlikle oyle bir durum yok esim ogluma cok duskundur simdiden cocugumuzun gelecegi icin birikim yapiyor ve oyun oynar yemek yedirir cok ilgili bir babadir.ki kucucuk kizi neden kiskanayim tabiki yegeni ilgilenecek ama bu tatil olayini esim emrivaki yapti ona kizdim.yilda bir kere gittigim bir etkinlik onda da kafa dinlemek istiyorum iki cocugun banyosu var yemegi var en ufak bir durumda surat asar konisursun duzelsin diye inat eder hic duzelmez kendini dislanmis moduna sokar.cunku birkere avmde onun icin alisveris yaptik yemegini yedirdik oyuncaklara bindi bebek istemis almamisiz gorumceme gittik orda sanki ben kendine bisey yapmisim gibi suratini asti gorumcem konusmaya calisiyor yok hic birimizin yuzune bakmiyor.ben yerin dibine giriyorum ben bisey yapmadim diye tabi halasi biliyor ama kendimi kotu hissettim. bi de elimizden geleni yapmaya calisiyoruz biz ama ben kucuk kizin annesi degilim keske annesi gibi olma olgunluguna erisebilsem ama malesef o sorumlulugu ben alamam ki annesi babasi varken.Tamamen kinamadan soruyorum. Esinizin cocuga olan ilgisini mi kiskaniyor sunuz? Hani sizin cocugunuzla daha az ilgil3niyor o oldugu zaman falan gibi mi geliyor? Yoksa alistirmak mi istemiyorsunuz? O cok sanssiz bir cicuk. Sanirim ben olsam gotururdum, hatta cocugumdan ayirt etmezdim. Aklinizda sadece bir hayata dokunmaknolursa keyif alirsiniz bence
Ne alakasi var kiskanmayla kiskansam hic bir yere goturmem elimden geleni yapiyorum tatilimede cekirdek ailemle gitmek istiyorum bu da benim hakkim sanirim.Valla bana sorumluluk almak değil de kıskandığınız için götürmüyorsunuz gibi geldi... ha tabi kıskanabilir,istemeye de bilirsiniz ama işiniz zor kanana ve kocanız gelecek diye ısrar edecek belli ... şimdiden o tatilin zehir geçeceğini görebilirsiniz
Annesi evlenmis koylerinden biriyle ve orda yasiyor 3 yildir da hic bir sekilde iletisime gecmedi.ilk yillar birz aliyordu o da kizi guzelce giydiriyorduk yeni kiyafetlerle gonderiyorduk kadin ustundekileri alip en eski kiyafetlerle teslim ediyordu burdan cikarin nasil bir zihniyette oldugunu.ha kaynimda az degil ikiside cok uyumlu bir ciftmis kafa yapilari cahillikleri yonunden ama eski eltim kaynimi sevmedigini soylemis oyle bir kocam olsa bende sogurdum diye hak veriyorum sadece cocuga cektirdiklerine dayanamiyorumsorumsuz iste peki ana nerdr
Kocasi istemedi o da gorumcem cocuklariyla cok ilgilenmez babalari daha cok ilgilenir adam 2 cocugun sorumlulugunu kendi aliyor gorumceme soyle diyor ben cocuklara bakiyorum bi de sana bakiyorum ekstra ona bakamam tatilde.gecen yil gorumcem oyle demistiSizin icinde zor bir durum. Yapsaniz bir turlu yapmasanız bir turlu. Digerleri sorumluluk almayinca olan sorumluluk alana oluyor. Hadi babasi neyse zaten ipsiz sapsizmis belli. Halasi da varmis. Halasi neden sahip cikmiyor. O neden goturmuyor tatile. Onun daha kani cani. Kayinvalideniz gorumcenize parasini versin hala yeğen basbasa gitsin olmaz mi?
Oglum daha 3 yasinda tabi sarildigimda falan git der ona kiskaniyormu bilmiyorum ama gecen anne onu eskiciye verelim dedi bende seni verelim dedim gulerek hayirrr dedi bazen oglum kizi hic sigdirmiyor bazen de cok guzel oynuyor ve cok seviyorBen çocukken dayımın bakmadığı çocuğu yüzünden çok ağladım. Çünkü annem benden çok ona annelik etti. O uzulmesin diye beni üzdü. Gelen misafire benden daha çok değer verdi. Beni seviyorlardı ama yabancı insanlara misafirperverlik adına beni ezdirdiler. Ben de kimsenin benden önemli olmasına izin vermeyen, önce kendini düşünen biri oldum. Çünkü ailem beni yeterince düşünmedi. Bu yüzden çocuğunuzun bu konudaki düşüncesi nedir merak ediyorum. Kıskanıyor mu kuzenini
Bende babasinin benim altinlarimi alacagini dusunmuyor degilim kayinvalidemgile geldigimizde nereye saklasak diye sasiyoruz resmen.kaynima karsi o kadar doluyumki size anlatamam yillarca esimi somurmus borcu olmus esime kosmus kayinvalideyle bir oturuyorlarmis ayrilmislar evlerinin esyalarini esime aldirmis sonra bosanma surecine girdiler yine bizi buldu kizi anneye getir gotur esim ilgilendi hep bizim arabamiz var anneside bulunduklari ile 2 saat uzakliktaydi bizde orda oturuyoruz esim getordi goturdu problem cikardi annesi esim ugrasti.ve adam en son oyle birsey yaptiki yillik izne ayrildik 1 ay kaynanamdayiz ve onun pis isini temizlemeye calisiyor ben esime bu sondu yeter artik bunun sorun cikarmasindan biktim dedim.cok doluyum icimi bosaltayim dedim.bu arada 1 hafta kacmaya calisiyoruz iste.Merhametten maraz doğar demişler bence bu kadar sorumluluğu üzerinize almanız yanlış, bir akrabamız boşanmış yeğenlerini yanına almıştı onlarda da anne yoktu baba işteydi kızlar bu akrabanın evinde büyüdüler. Ne mi oldu sonra kızlar 16 17 yaşında ya var ya yok evde biriktirdikleri altınları da alıp kaçtılar polis müdahale etmedi bilen almış dediler kızlar evi terk edince onlar oldugu anlaşıldı.
İyilik her zaman iyidir tabi o ayrı ama sonra üzülmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?