Esimin yegeni

İşte benim gibi düşünen biri ben 8 senedir evlat hasreti çekiyorum inan gidip sahiplenesim geldi çocuğu 😔
Bu derece vicdan sahibisiniz ama evlat hasreti çektiğiniz 8 yılda evlatlık edinmediniz sanırım. Klavye başında gidip sahiplenesin geldi diye merhamet parçalamak ne kolay di mi

Kesinlikle. Buradaki insanlar iyilik meleği gibi yorum yapıyorlar ama yaşayan bilir. Bir insanın sorumluluğunu almak kolay değil. Kadın zaten tüm ihtiyaçlarını karşılıyor tatilde de kafa dinlesin bir zahmet. Kızı kendi kızı değil bu kadar sahiplenmek ilerde somurulmesine yol açacak. Hürmetyurdu sanki
Küçük bir kız çocuğuna manevi annelik yapmak nasıl bir sömürülmeye yol açabilir anlayamıyorum ben yaa o kıza destek olacak babasına değil resti babasına çekip kıza sahip çıkabilirler pekala ama önce sahip çıkmayı istemek gerek yardım etmekle sahip çıkmayı birbirine karıştırmamak lazım bu arada saçını tarayıp kıyafet almak sahip çıkmak değildir destek çıkmaktır

Zaten anne yok baba sorumsuz hala ilgisiz babanne felçli yine amca yenge götürüyor ilgileniyor
Çoğu insanın dediği gibi günübirlik gidilir ayrıca bu tatil konusunun anne babayla ilgisi yok arkadaşlar kaçımız küçükken yazları tatillere gittik bizim de arkadaşlarımız giderdi özenirdik o kadar herkes herşeye sahip olamaz

Ben sacını taradıgım bi yavruyu on tane cocugum olsa bile degil tatilde hayatta kendime agırlık olarak görmezdim.
Hele ben bana yenge sana anne diyebilirmiyim diyen bir yavruyu asla götürsemmi götürmesemmi sorusuna sokmazdım.
Siz kadın olmussunuz cok sukur ama vicdandan biraz hallice yazık.
Benim bu aileye yaptiklarimi bir bilseniz boyle konusmazdiniz daha 23 yasinda anne oldum kaynanam felc oldu esimden ayri 5 ay yasadim kaynanam hastanedeyken ben onun evine baktim kayinbabamin kaynimin yegenimizin ve kucucuk bebegimin sorumlulugu benim ustumdeydi saclari bitlendi benim oglum besikte basbas bagrirken ben o kizin saclariyla ugrastim butun evin sorumlulugunu uzerime aldim hemde annemin evinde hic is bilmeyen yemek yapmayan gezen tozan bir kizken esimib Or durumunda yaninda olmaliyim dedim kendime kiyafet almadim o kiza 200 liralik montu ben aldirdim bir piknige gitsek hadi x i de goturelim diyen benim bilip bilmeden konusmayin lutfen.

Çok fazla iyilik yaparsanız yaptığınız iyilikler sizin gorevinizmis gibi kabul edilir bir süre sonra. Lafım çocuğa değil hem yetim hem öksüz gibi çocuk onu mutlu etmeniz çok guzel kayinvalide de torununun boynu bükük kalmasın istiyordur.

Benim bir yengem var (dayımın eşi).
Biz çocukken bizimle ilgileniyordu. Annem babam sağ Allaha milyonlar adedince şükürler olsun.

Ama dayımın bize akran kızları vardı. Biz birlikte durmak isterdik. Yengem;2 kız kendinde,2 de biz. Tam 4 tane cadı gibi kızlarla ilgilenirdi. Büyük sevecenlikle evine çağırırdı. Yemeğimizi yapardı. Hiç surat asmak ya da evinde istememek gibi bir şeyi olmazdı.

Gel zaman git zaman biz büyüdük.

Şimdi yengemle anneme çok yakın oturuyorum. Arabam var. Nereye giderseler götürüyorum. Yengeme vefa borcu hissediyorum. Allah ondan razıolsun. Evinde kalmamız küçük bir sorumluluk değildi.

Sık sık evine giderim. Ve her zaman derim ki "yengemi dayimdan milyon kat daha çok seviyorum". Dayim kırılmıyor. ya da önemsemiyor. Benim dayimdan çok yengeme gönül borcum var.

Belki o evlat da büyüyünce sizin kıymetinizi anlar. Belki yengemle benim gibi manevi anne ile evlat olursunuz.

Öfke duymamaya çalışın. Haksızsınız diyemiyorum. Haklısınız. Ama ...

Ne bilim kıza cok acıdım. Bütün savunmam bu aslında.

😢😢😢😢😢😢

Benim bu aileye yaptiklarimi bir bilseniz boyle konusmazdiniz daha 23 yasinda anne oldum kaynanam felc oldu esimden ayri 5 ay yasadim kaynanam hastanedeyken ben onun evine baktim kayinbabamin kaynimin yegenimizin ve kucucuk bebegimin sorumlulugu benim ustumdeydi saclari bitlendi benim oglum besikte basbas bagrirken ben o kizin saclariyla ugrastim butun evin sorumlulugunu uzerime aldim hemde annemin evinde hic is bilmeyen yemek yapmayan gezen tozan bir kizken esimib Or durumunda yaninda olmaliyim dedim kendime kiyafet almadim o kiza 200 liralik montu ben aldirdim bir piknige gitsek hadi x i de goturelim diyen benim bilip bilmeden konusmayin lutfen.
Anası babası yaşıyor sonuçta bence vicdan azabı çekmenize gerek yok, afedersiniz köpekler kediler bile yavrusuna bakıyor adam olsunlar evlatlarını muhtaç etmesinler

Küçük bir kız çocuğuna manevi annelik yapmak nasıl bir sömürülmeye yol açabilir anlayamıyorum ben yaa o kıza destek olacak babasına değil resti babasına çekip kıza sahip çıkabilirler pekala ama önce sahip çıkmayı istemek gerek yardım etmekle sahip çıkmayı birbirine karıştırmamak lazım bu arada saçını tarayıp kıyafet almak sahip çıkmak değildir destek çıkmaktır

Kız tarafından değil kızın ailesi tarafından somuruluyor farkında değilsiniz galiba. Kızı iyice benimsetmisler hiç alakası yokken. Bugün tatile götürecek sonra gittikleri her yere peşlerinden gidecek çünkü öyle hissettirilecek . Sadece saç taramak değil mesele kadın maddi manevi ilgileniyorum yazmış siz saç taramak diyorsunuz kolay mı bir çocukla ilgilenmek hele ki psikolojisi bozukken. Yardım eli uzatılan her çocuk ileride size iyi yönde karşılık vermez bu kadar iyilik meleği rolüne burunmek normal değil ben olayın içindeyim diye iyi biliyorum kız bildiğiniz amcasına evlatlık verilmek üzere

Aynı sen mutasyona ugramıssın galiba

Merhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
dusundumde haklisin ama esini ikna edemezsin b3nce heleki babaanne kesin alinir b3nce yazik cocuga ah bu insanlar sadec dunyaya getirmekle anne baba oldugunu saniyorlar eminim ki sen ona merhametle yaklasiyorsun sikayet amacli degil cidden sorumluluk baska bise ee kizi gotrmezseniz sanki baba ilgil3cek mi kim bakacak bu yavrucaga

Bu derece vicdan sahibisiniz ama evlat hasreti çektiğiniz 8 yılda evlatlık edinmediniz sanırım. Klavye başında gidip sahiplenesin geldi diye merhamet parçalamak ne kolay di mi
Siz evlat sahiplenmeyi kolay sanıyorsunuz sanırım maddi durumunun çok çok iyi olması gerekiyor borcun olmaması gerekiyor yani size de klavye başından kabadayılık yapmakok kolay geliyor değil mi önce bilgi sahibi olun ondan sonra bu şekilde konuşun özellikle yarası olan insanlara...

Ne diyecegimi bilemedim siz de haklisiniz ben küçükken halamlarla tatile giderdim (önce baba sonra da anne öldüğü icin ) ve o tatilleri hic unutamam.Çocuklugumun neresinden tutsan elinde kalir , ama o tatiller en güzel anilarimi olusturdu.Yengem mesela kizlarina ne alsa bana da alirdi , bu yaptigi beni hep guvende hissettirirdi yani halen daha öyle ona cok güvenirim.Amcam arkadss gibiydi espiri yapardı vs..Enistem bir defa beni dislamisti ona cok üzülmüstüm normal durumda olan biri belki umursamazdi ama ben cok uzulmustum.Bunlari da niye yazdim bilmiyorum ama icimden siz hakli da olsaniz götürün demek geliyor.Yani sorumluluk olarak zor olacak ama bir cocugun en güzel anisi olacaksiniz , ona güven vereceksiniz yüzünü güldüreceksiniz ki güvenecegi bir anne babasi yokken güzel anilari azken surati asikken cok iyi gelecektir diye dusunuyorum.

Çoğu insanın dediği gibi günübirlik gidilir ayrıca bu tatil konusunun anne babayla ilgisi yok arkadaşlar kaçımız küçükken yazları tatillere gittik bizim de arkadaşlarımız giderdi özenirdik o kadar herkes herşeye sahip olamaz
Bakın kendiniz de diyorsunuz konu komşu giderdi özenirdik diye bu çocuk komşunun çocuğu değilki yetim gibi bişey
Anne baba birlikte olsalar zaten aynı fikirde olurdum

İkinci bir çocuk size ağır gelmiştir kötü niyetli olduğunuzu düşünmedim ben bir o çocuğa bakicam derken kendi çocuğunuza bir şey olabilir sadece yeğen için geçerli değil bu mevzu. İnsan üzülüyor ama anne baba hayatta onlar dusunmezken siz niye dusuneseniz ki Allah akıl fikir versin o anne babaya ne diyeyim . Çocuk sevindiricem derken evlatliginiz olmuş çıkmış meydana bu güveni vermeyin ve eşinizle konuşun anlıyorum biliyorum sende haklısın gibi kelimelerle tatlı tatlı gazlayin baksın anası babası şu çocuğa .

Siz evlat sahiplenmeyi kolay sanıyorsunuz sanırım maddi durumunun çok çok iyi olması gerekiyor borcun olmaması gerekiyor yani size de klavye başından kabadayılık yapmakok kolay geliyor değil mi önce bilgi sahibi olun ondan sonra bu şekilde konuşun özellikle yarası olan insanlara...
Siz de başkasının çocuğunu yılda bir kere yapılan aile tatiline götürmeyi kolay sanıyorsunuz oradan vicdan yoksunu diye atıp tutuyorsunuz ama.

Back
X