Esimin yegeni

Yazık çocuğun anası ve babası ilgisiz ise akrabaları da yok, bu zamanda böyle eskiden
Bu çocuklar yine korunurdu akraba tarafından şimdi bu durum yok kimse sorumluluk almak istemiyor korumak anlamında da olsa
Cunku bir cocugun sorumlulugu kolay degil ben buyuturum basina ufacik bisey gelse o hic gormeyen ilgilenmeyen annesi ortaya cikar.ve ben onun sorumlulugu alacak olgunlukta ne yazikki degilim ikinci bebege bile cesaret edemedim maddi manevi herseyi dusunuyorum keske o olgunluga erisebilseydim daha 26 yasindayim ve arkadas cevreme bakiyorum laylaylom.ben yengesi olarak cok seviyorum elimden gelenide yapmaya calisiyorum.

Yenge gibi değil anne gibi davrandığınız için böyle olmuş. Şimdi annelik yapmanızı bekliyorlar. Kaynananı karşına alıp konuşacaksın. Ben yapamam diyeceksin. Eşine de bunu yapamayacağını anlatmalısın. Ben annesi degilim yengesiyim, annesi gibi davranamıyorum olmuyor demelisin.

aman zaten cocuklu tatil oyle karı koca basbasa gidilen tatil gibi olmuyor.. Ben de cok üzüldüm kücük kıza, gönlüm götürmenizden yana.. hem oglunuza arkadaslık etmis olur.. Gitmeden anlaşin orda sizin sözünüzden cikmaması gerektigini, her istedigini alamayacaginizı falan.. esinize de söyleyin size orda iki cocukla yardimci olsun.. anladigim kadarı ile sizi de cok seviyor.. Güzel bir tatil yaparsiniz birlikte diye düsünüyorum.. Hakkınızda hayırlısı.. Mutlu tatiller😊

aman zaten cocuklu tatil oyle karı koca basbasa gidilen tatil gibi olmuyor.. Ben de cok üzüldüm kücük kıza, gönlüm götürmenizden yana.. hem oglunuza arkadaslık etmis olur.. Gitmeden anlaşin orda sizin sözünüzden cikmaması gerektigini, her istedigini alamayacaginizı falan.. esinize de söyleyin size orda iki cocukla yardimci olsun.. anladigim kadarı ile sizi de cok seviyor.. Güzel bir tatil yaparsiniz birlikte diye düsünüyorum.. Hakkınızda hayırlısı.. Mutlu tatiller😊
Esim ilgili bir babadir hele tatilde oglumla benden daha cok ilgileniyorlar ben boyle istemiyorum derim sonra fikrim degisiverir sorumlulugu esim alirsa gotururum.

Zaten ilgileniyorum müsaade et de ben de keyfimce tatil yapayım biraz büyüsün arada götürürüz de

Yenge gibi değil anne gibi davrandığınız için böyle olmuş. Şimdi annelik yapmanızı bekliyorlar. Kaynananı karşına alıp konuşacaksın. Ben yapamam diyeceksin. Eşine de bunu yapamayacağını anlatmalısın. Ben annesi degilim yengesiyim, annesi gibi davranamıyorum olmuyor demelisin.
Ama ben yapmasam kimse yapmayacakti mesela kaynanam hastanadeyken ben banyosunu yaptirmasam kimse yaptirmayacakti soyle dusunun kucuk bir kiz karne gunune senin gelmeni istiyorum deyince nasil dayanabilirsinizki yada siz gezmeye giderken o arkanizdan bakiyor bunlardan dolayi pisman degilim ama fazlasi beni yorar eger esim sorumlulugu tamamen ustune alirsa gotururum bir defaligina mahsus bunuda belirtecem

Ama ben yapmasam kimse yapmayacakti mesela kaynanam hastanadeyken ben banyosunu yaptirmasam kimse yaptirmayacakti soyle dusunun kucuk bir kiz karne gunune senin gelmeni istiyorum deyince nasil dayanabilirsinizki yada siz gezmeye giderken o arkanizdan bakiyor bunlardan dolayi pisman degilim ama fazlasi beni yorar eger esim sorumlulugu tamamen ustune alirsa gotururum bir defaligina mahsus bunuda belirtecem
Sorumluluğu nasıl alacak mesela. Yine siz annelik edeceksiniz. Bakımına yardım edeceğini sanmıyorum. Ama siz çoktan kabullenmişsiniz. Kararınıza saygı duyuyorum. Belki de ben kötü biriyim, kendimi diğer insanlardan daha çok seviyorum

Sorumluluğu nasıl alacak mesela. Yine siz annelik edeceksiniz. Bakımına yardım edeceğini sanmıyorum. Ama siz çoktan kabullenmişsiniz. Kararınıza saygı duyuyorum. Belki de ben kötü biriyim, kendimi diğer insanlardan daha çok seviyorum
Estagfirullah size kotu demek istemedim.ben sanirim fazla duygusalim bu kez hayir dedigimde hemen fikrimi degistiriveriyorum kendi oglumu yerine koyuyorum ben bu durumdan dolayi cok bocaladim ve simdi isin icinden cikamiyorum yengesi gibi olmak istiyorum ama bazen dayanamiyorum

Estagfirullah size kotu demek istemedim.ben sanirim fazla duygusalim bu kez hayir dedigimde hemen fikrimi degistiriveriyorum kendi oglumu yerine koyuyorum ben bu durumdan dolayi cok bocaladim ve simdi isin icinden cikamiyorum yengesi gibi olmak istiyorum ama bazen dayanamiyorum
Ben çocukken dayımın bakmadığı çocuğu yüzünden çok ağladım. Çünkü annem benden çok ona annelik etti. O uzulmesin diye beni üzdü. Gelen misafire benden daha çok değer verdi. Beni seviyorlardı ama yabancı insanlara misafirperverlik adına beni ezdirdiler. Ben de kimsenin benden önemli olmasına izin vermeyen, önce kendini düşünen biri oldum. Çünkü ailem beni yeterince düşünmedi. Bu yüzden çocuğunuzun bu konudaki düşüncesi nedir merak ediyorum. Kıskanıyor mu kuzenini

Goturun ya yazik. Kizin hayati zaten zor olmali. Tum dusuncelerinizi vesvese diye dusunup atin kafanızdan. Erkekler dusuncesiz olur kayninizdan incelik beklemeyin. Kizi bari siz dusunun goturun.

Sınanmadığınız imtihanın masumu değilsiniz
Sıkıntısını yaşayan insana vicdansız diyerek mi vicdanlı oluyorsunuz

Vicdan bir verip iki geri almak degildir
Vicdan ya vardır ya yoktur
Konu sahibi ilk baslarda o yavruya vicdanlı davranıp cocugundan ayırmadıgını ileri sürerken simdi kalkmıs keyif yapmak istiyorum o kızı götürmek istemiyorum babası yapsın bunları istiyorum diyor halbuki en basından beri annesi ve babasının bu merhameti o yavruya vermediklerini bildigi icin öyle vicdanlı davranmıstı. Herkese kendi derdi büyük gelir. Bugünlerini düsünmeden vicdan merhamet verdiyse bugüne kadarınıda hic vermeseydi. En azından yavrucak ondan bir beklenti icinde olmazdı bugün. Kimseyede vicdan ögretecek degilim her insan kendi vicdanından sorumludur ben garibin birine acıyorum bu konuda diger kisiler kendinden meshul zaten👍

Sizin icinde zor bir durum. Yapsaniz bir turlu yapmasanız bir turlu. Digerleri sorumluluk almayinca olan sorumluluk alana oluyor. Hadi babasi neyse zaten ipsiz sapsizmis belli. Halasi da varmis. Halasi neden sahip cikmiyor. O neden goturmuyor tatile. Onun daha kani cani. Kayinvalideniz gorumcenize parasini versin hala yeğen basbasa gitsin olmaz mi?

Vicdan bir verip iki geri almak degildir
Vicdan ya vardır ya yoktur
Konu sahibi ilk baslarda o yavruya vicdanlı davranıp cocugundan ayırmadıgını ileri sürerken simdi kalkmıs keyif yapmak istiyorum o kızı götürmek istemiyorum babası yapsın bunları istiyorum diyor halbuki en basından beri annesi ve babasının bu merhameti o yavruya vermediklerini bildigi icin öyle vicdanlı davranmıstı. Herkese kendi derdi büyük gelir. Bugünlerini düsünmeden vicdan merhamet verdiyse bugüne kadarınıda hic vermeseydi. En azından yavrucak ondan bir beklenti icinde olmazdı bugün. Kimseyede vicdan ögretecek degilim her insan kendi vicdanından sorumludur ben garibin birine acıyorum bu konuda diger kisiler kendinden meshul zaten👍
Hayatta bir zaruret, ihtiyaç durumu vardır bir keyfiyet, istek durumu vardır. Konu sahibi ihtiyaç halinde hep çocuğun yanında olmuş okulunda, öz bakımın da ...
Tatilde de kafa dinlemek istemesi gayet insani bir ihtiyaç bunun için kimse yargılanmamalı
Eşi baba yarısı olabilir ama yenge anne yarısı değildir ne yaparsa takdire şayandır

Sahi konu sahibi anne bu konuda hiç yok, çocuk size anne demek isteyecek kadar neden annesiz yada ben kaçırdım.

Merhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.

Seneye götürelim bu sene başbaşa olalım diyip geçiştirin. Seneye kadar elbet birşeyler değişir.

Çoğu kişi size yüklenmiş ama bence çocuğu götürmediniz diye kötü yada vicdansız birisi olmazsınız.

Kimisi ben yengemi çok severim ilgilendi benimle demiş kimisi dayımın çocuğuyla annem benden çok ilgilendi onları benden üstün tuttu diye kuzenlerine bilenmiş. İşin özeti herkes olması gerektiği kadar ilgili alakalı olmalı.

Konu sahibi gencecik bir anne, elinden geldiğince kızla zaten ilgileniyor. Ama iyi niyetli yaklaşımı nedeniyle yaptıkları artık iyilik olarak değil sanki görev yada zorunluluk gibi görülmeye başlanmış. Şimdi götürürseniz bundan sonra her tatilde sizin götürmeniz beklenecek. Çoğu kişi kendi çocuklarından bile tatilde bunalıp yorgunluk çekerken eşinizin yeğenini götürmek zorunda değilsiniz.

Üstelik eşi abim evlenirse yeğenimi biz alırız diyecek kadar amcalıkla babalığı karıştırmış durumda. Kendisi yeğenine kol kanaat gererken bir eşinin de olduğunu düşünmeli onun da fikrini alıp emrivaki yapmamalı. Yanlış hatırlamıyorsam konu sahibi 26 yaşında falan henüz, çoğu olgun yaştaki insan bile bu durumları idare edemezken ona fazla yükleniliyor bence. Hem kendi çocuğu da zamanla büyüdükçe bu yeğen konusu yüzünden denge kuramazsa kendi çocuğu da psikolojik olarak sıkıntı yaşayabilir, bence kızı günübirlik havuza falan götürün ama tatile götürmeyin. Bundan sonra hep sizden götürmeniz beklenir çünkü . Siz iyi niyetli yaklaşmışsınız ama bana göre durmanız gereken yerde durmadığınız için artık yenge değil anne gibi görülüyorsunuz aile içinde.Eşinize de ben dinlenmek için gidiyorum çok istiyorsan tamamen kendin ilgilenirsin deyin bakalım ne diyecek.

Hala deyince miğdem bulanıyor çocukluğumda annem ve babam yurtdışında olduğundan
1 hafta halama kalmıştım kadın bana çok kötü davranmıştı çay içeceğim bardağı alıp yere atmıştı sebebi
Kendi kızının bardağı küçük müş bende küçük bardakta çay içmek zorundaymışım birde benim iş bankası kumbara vardı onu halam çalmıştı daha neler, neler öldüğünde de cenazesine gitmemiştim

Ayrıca hastalandığımda halam değil dedem beni doktora götürmüştü ayakkabım parçalanmıştı halam değil dedem almıştı, halam vicdansız, yalan ve hırsız biriydi bende kötü iz bıraktı

Hiç emin olamadım 🤦🏻‍♀️ Kendime güveniyorsam götürürdüm 1 çocukla bile tatil zorken 2 çocukla nasıl olur bilemedim ille de götür diyemicem mal değil can emanet alcaksınız kimse ilgilenmez ilgilenmez düşse hesabı size sorulur ondan karar veremedim 🤷🏻‍♀️

Back
X