Esimin yegeni

Ama bu çocuk 3 yıldır annesini görmüyor
Belki tacize uğruyor olsa zaten haberi yok ki
Baba desen zaten salmış bırakmış
Babanne yatalak zaten

Koskoca insanların sorumluluk almasını bekleyecek süre aşılmış bence
Büyüyüp genç kız olduğunda muhakkak keşke annem babam ilgilenseydi diyecek
Ama bilecek ki ortada kalacaktım yengem beni çocuğundan ayırmadı
Bilmese de Allah bilir orası ayrı
Kimse katılmak zorunda değil bu benim fikrim tabii ki

9 yasinda cok kucuk degil ama birz psikolojisi bozuk istedigi hisey alinmazsa surat sallar burnundan getirir insanin onu da anliyorum kolay degil yasadiklari.bir bakalim goturursemde sorumluluk benim ustume degil diyecem
Hayir kesinlikle oyle bir durum yok esim ogluma cok duskundur simdiden cocugumuzun gelecegi icin birikim yapiyor ve oyun oynar yemek yedirir cok ilgili bir babadir.ki kucucuk kizi neden kiskanayim tabiki yegeni ilgilenecek ama bu tatil olayini esim emrivaki yapti ona kizdim.yilda bir kere gittigim bir etkinlik onda da kafa dinlemek istiyorum iki cocugun banyosu var yemegi var en ufak bir durumda surat asar konisursun duzelsin diye inat eder hic duzelmez kendini dislanmis moduna sokar.cunku birkere avmde onun icin alisveris yaptik yemegini yedirdik oyuncaklara bindi bebek istemis almamisiz gorumceme gittik orda sanki ben kendine bisey yapmisim gibi suratini asti gorumcem konusmaya calisiyor yok hic birimizin yuzune bakmiyor.ben yerin dibine giriyorum ben bisey yapmadim diye tabi halasi biliyor ama kendimi kotu hissettim. bi de elimizden geleni yapmaya calisiyoruz biz ama ben kucuk kizin annesi degilim keske annesi gibi olma olgunluguna erisebilsem ama malesef o sorumlulugu ben alamam ki annesi babasi varken.
O kızın annesi babası yok bunu anlamıyorsunuz tabi herkes büyük gönüllü bir insan olamaz 9 yaşı da terkedilmiş bir çocuk
Eşim öldü o halası kızımı biryere götürmedeb rahat edemez ben izin vermedim diye benle kavga eder
Şükürler olsun nasıl iyi birisiymiş

Evet herkes çocuğuna bakmalı. Ama bazıları da bakmıyor maalesef. Bu durumda suç babaannenin. Neden yeteri kadar sahip çıkmamış? Veyahut da teyze, amca gibi kişilerin. Kimse ekstradan bir çocuğu olmasını planlamıyor ama olmuş artık. Buna göre düşünüp kendi çocukları gibi düşünüp yetiştirseler ne kaybederler şu hayatta.
Anne baba hayatta olmasa başım gözüm üstüne. Ama anne hayatta baba kahvelerde gezerken, kimse bu duruma yanaşmak istemez. Ve sahip çıksa da öz çocuğu gibi sahip çıkamaz. En iyi teyze Amca bile. Diyorum ya akrabalarımda yaşadım bunu. Sahip çıkıldı 3-5 sene küçüklüğünde herkes sevdi sahip çıktı ama bir yere kadar. İnsan kendi çocuğuna tahammül edemiyor yeri geliyor. Bunun bir de ergenliği var. İşte o zaman ilgiler azalıyor kimse ilgilenmiyor. Çocuk da ilgi ve sevgiyi görmediği için, istismara çok açık oluyor malesef. Örneklerini görüyoruz. Benim kardeşim bunu yapsa çocuğuna, kafasına vura vura o çocuğa baktırırım kusura bakmayın. Ve kardeşimin çocuğu dahi olsa tatile götürmem. Benim erkek kardeşim çocuğuyla ilgilenmeyecek, kahvelerde okey oynayacak sabahtan akşama kadar, bende oğlunu alıp tatile götüreceğim. Belki vicdansız diyebilirsiniz bana ama ben bunu yapamam.

Ama bu çocuk 3 yıldır annesini görmüyor
Belki tacize uğruyor olsa zaten haberi yok ki
Baba desen zaten salmış bırakmış
Babanne yatalak zaten

Koskoca insanların sorumluluk almasını bekleyecek süre aşılmış bence
Büyüyüp genç kız olduğunda muhakkak keşke annem babam ilgilenseydi diyecek
Ama bilecek ki ortada kalacaktım yengem beni çocuğundan ayırmadı
Bilmese de Allah bilir orası ayrı
Kimse katılmak zorunda değil bu benim fikrim tabii ki

Süre aşılmış dediğiniz gibi bu konuda kesinlikle haklısınız. 9-10 yaş çok geç kalınmış bir yaş.

Anne baba hayatta olmasa başım gözüm üstüne. Ama anne hayatta baba kahvelerde gezerken, kimse bu duruma yanaşmak istemez. Ve sahip çıksa da öz çocuğu gibi sahip çıkamaz. En iyi teyze Amca bile. Diyorum ya akrabalarımda yaşadım bunu. Sahip çıkıldı 3-5 sene küçüklüğünde herkes sevdi sahip çıktı ama bir yere kadar. İnsan kendi çocuğuna tahammül edemiyor yeri geliyor. Bunun bir de ergenliği var. İşte o zaman ilgiler azalıyor kimse ilgilenmiyor. Çocuk da ilgi ve sevgiyi görmediği için, istismara çok açık oluyor malesef. Örneklerini görüyoruz. Benim kardeşim bunu yapsa çocuğuna, kafasına vura vura o çocuğa baktırırım kusura bakmayın. Ve kardeşimin çocuğu dahi olsa tatile götürmem. Benim erkek kardeşim çocuğuyla ilgilenmeyecek, kahvelerde okey oynayacak sabahtan akşama kadar, bende oğlunu alıp tatile götüreceğim. Belki vicdansız diyebilirsiniz bana ama ben bunu yapamam.
Ben de kendi ailemde gördüm. Annesi çocuğu terkettiğinde henüz 3 yaşında falandı. Ama dayısı sahip çıktı. Üniversiteden mezun etti.
Sizin tercihiniz tabi bakmamak. Ama ben olsam kendi çocuğum gibi görür sahip çıkar, topluma kazandırmaya çalışırdım. Bırakın akraba çocuğunu, yurttan bile çocuk almaya sıcak bakıyorum her zaman. Çocuk çocuktur bana göre. İnsandır her şeyden öte. İlgiyi sevgiyi hakediyor.

Ben de kendi ailemde gördüm. Annesi çocuğu terkettiğinde henüz 3 yaşında falandı. Ama dayısı sahip çıktı. Üniversiteden mezun etti.
Sizin tercihiniz tabi bakmamak. Ama ben olsam kendi çocuğum gibi görür sahip çıkar, topluma kazandırmaya çalışırdım. Bırakın akraba çocuğunu, yurttan bile çocuk almaya sıcak bakıyorum her zaman. Çocuk çocuktur bana göre. İnsandır her şeyden öte. İlgiyi sevgiyi hakediyor.
Ben o gücü kendimde göremiyorum işte. Yani sorumsuz insanların sorumluluğunu alabilme gücüne yanaşamıyorum. Normal ayrılma boşanma ve ölüm gibi değil sorumsuz ilgisizlik. O çocuğun hiç bir suçu yok tabi ki. O da istemez bunları yaşamak.

Süre aşılmış dediğiniz gibi bu konuda kesinlikle haklısınız. 9-10 yaş çok geç kalınmış bir yaş.
Başka ne yapılabilirdi yurda mı versinler
Anne baba yok ortada kafasına vursaniz da yok
Olsa zaten üç yılda adam gibi sahip çıkardı
Yapmıyor diye ne yapılabilir peki

Şuan düşünüyorum sahip çıkmayan bir baba ve yatalak bir babanne ile bir evde kalıyor bu çocuk
Asıl bu çocuk 13 14 yaşına geldiğinde bu bulamadığı sevgiyi arayacak istismara açık hale gelecek
Ama amcası yengesi kendi çocuğu gibi sahip çıksa en içten sevgilerini verse belki ihtiyaç duymaz

Ben bunu suna benzetiyorum
Yanında komşunun ac bir çocuğu var
Ekmek veremem ya dokunursa kim uğraşacak bize kadar var gibi
Bu çocuk da sevgiye ac bir çocuk
Ömrü boyunca size dua eder bunun karşılığı yok
Bu benim düşüncem tabii ki
Tatile gitmekle sizin verdiğiniz örnek arasında hiç alaka yok hanımefendi.

Merhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
BEnce taslanacak bi durum yok
Dediğiniz gibi deniz,havuz Allah korusun basına bisey gelse sorumlusu sizsiniz.
Emanet cocuk.
Kendi cocugunuz da varmıs.
Hangi biriyle ilgileneceksiniz yani.

Başka ne yapılabilirdi yurda mı versinler
Anne baba yok ortada kafasına vursaniz da yok
Olsa zaten üç yılda adam gibi sahip çıkardı
Yapmıyor diye ne yapılabilir peki

Şuan düşünüyorum sahip çıkmayan bir baba ve yatalak bir babanne ile bir evde kalıyor bu çocuk
Asıl bu çocuk 13 14 yaşına geldiğinde bu bulamadığı sevgiyi arayacak istismara açık hale gelecek
Ama amcası yengesi kendi çocuğu gibi sahip çıksa en içten sevgilerini verse belki ihtiyaç duymaz
İşte o sahip çıkmayan baba ve anne sahip çıkmak zorunda. İlgilenilse bile anne baba gibi olmuyor. Ki bana sorarsanız, sorumluluğu almayıp çocuğu ortaya bırakmaktansa yurda verilmeli. O zaman belki vicdan yapıp sahip çıkarlar.

İnsan kendi çocuğuyla bile diken üstünde oluyor tatilde. Benim kızım kumsalda önümden yürürken gitti birden denize atladı . Emanet çocukla nasıl tatil olur en basiti havuz kenarında ayağı kaysa başını çarpsa şimdiyse kadar yaptığınız iyilikler kimsenin gözüne görünmez. Götürdüler de çocuğa sahip çıkmadılar olur

ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil

bi nevi haklısınız bence kaygılarınızı eşinizke paylaşın :(

İşte o sahip çıkmayan baba ve anne sahip çıkmak zorunda. İlgilenilse bile anne baba gibi olmuyor. Ki bana sorarsanız, sorumluluğu almayıp çocuğu ortaya bırakmaktansa yurda verilmeli. O zaman belki vicdan yapıp sahip çıkarlar.
Bu kadarına diyecek birseyim olamaz
9 yaşında oğlum var gerçekten Allah kimseyi sahipsiz koymasın diyebiliyorum sadece

Konu sahibi ne yap et çocuğu yanında götürme. Zira istemiyorsun belki de haklısın. Ama bir şekilde götürürsen de burada 2. konunu görürüz. Eşimin yeğeni tatili burnumuzdan getirdi,başlığı ile. Çocuk kendince nazlansa,çocukluk yapsa bile gözüne batacak çünkü.
Allahım kimseyi anasız babasız bırakma, üstelik varlarken.

Konu sahibi ne yap et çocuğu yanında götürme. Zira istemiyorsun belki de haklısın. Ama bir şekilde götürürsen de burada 2. konunu görürüz. Eşimin yeğeni tatili burnumuzdan getirdi,başlığı ile. Çocuk kendince nazlansa,çocukluk yapsa bile gözüne batacak çünkü.
Allahım kimseyi anasız babasız bırakma, üstelik varlarken.
Amin gerçekten öyle
Bu saatten sonra o tatile goturse bile tatilde kimse mutlu olmayacak

Allah rizasi dedim.ve siginacak bir dal ariyor bir kere sana anne diyebilirmiyim dedi hayir canim senin bir annen var dedim.zaten esimede ayri bir kizginim benim fikrimi almadan boyle bir soz atmasi beni cok kizdirdi
ben olsam tatilede gitmezdim bu durumda. madem öyle ben adam yerine konmuyorum tatile de gitmem bundan sonrada elimi ayagimi cekerim hic birseyiyle ilgilenmem diye resti cekerdim.
ha elbetde o da cocuk oda heves eder ama anasi var babasi var. ne alaka

Esimle konustum oncelikle bana sormadan boyle bir laf atmasina kizdigimi soyledim Allahtan bana hak verdi.ozur diledi eger istemiyorsan goturmeyelim ama ben goturmek istiyorum diye ekledi eger kabuletmezsen gunu birlik yakin bir deniz kenarina gotururuz dedi bana birakti anlayacaginiz bende kati kurallar koyup son anda vazgecebiliyorum bakalim duruma gore mesuliyet kabul etmeden goturebilirm.bana vicdansiz vs diyenler Rabbim bizim yardimcimiz olsun felc bir annemiz yetim gibi bir kizimiz var son 3 yilda oldu butun bunlar Rabbim kimseye yasatmasin kolay degil isimiz.ben elimden geleni yapiyorum Allah rizasi icin.benim yaptiklarimi hic bir gelin yapmaz vicdanim rahat

Son düzenleyen: Moderatör:
Esimle konustum oncelikle bana sormadan boyle bir laf atmasina kizdigimi soyledim Allahtan bana hak verdi.ozur diledi eger istemiyorsan goturelim ama ben goturmek istiyorum diye ekledi eger kabuletmezsen gunu birlik yakin bir deniz kenarina gotururuz dedi bana birakti anlayacaginiz bende kati kurallar koyup son anda vazgecebiliyorum bakalim duruma gore mesuliyet kabul etmeden goturebilirm.bana vicdansiz vs diyenler Rabbim bizim yardimcimiz olsun felc bir annemiz yetim gibi bir kizimiz var son 3 yilda oldu butun bunlar Rabbim kimseye yasatmasin kolay degil isimiz.ben elimden geleni yapiyorum Allah rizasi icin.benim yaptiklarimi hic bir gelin yapmaz vicdanim rahat
Görüldüğü üzere insanlar kendi çocuğuna bile bakmıyor. Bence de içiniz rahat olmalı. Çocuğu tatile götürmeyin eşinizin dediği gibi günübirlik götürürsünüz bir yerlere

Back
X